Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony MDR-1000X

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (115)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har sedan tidigare ett par Bose QC 15 som jag är mycket nöjd med men kände att det var dags att gå vidare till trådlöst och köpte först ett par Bose QC 35 och sedan efter att ha läst tonvis med tester på nätet även ett par Sony MDR-1000X.

  Mina erfarenheter är baserad på bluetoothkoppling till Iphone 6S och en Ipad (gen.3) med musik uppspelad med Apple Music och filmer på Netflix samt telefonsamtal på Iphone. För dig som har andra enheter kan upplevelsen bli annorlunda. I första hand jämför jag med Bose QC35.

  Komfort
  MDR-1000X sitter helt OK, men sluter tätt över öronen och det blir varmt efter ett tag. Hyggligt stabilt men inget för fysiska övningar utöver en promenad eller motsvarande. Stora i passform och har du ett mindre huvud ska du definitivt prova först. Jag upplever QC35 som klart bekvämare och det känns som de sitter snäppet bättre när jag rör på mig, men det är ingen stor skillnad och QC35 är inte heller något för träningspasset.

  Handhavande
  Enkelt att koppla upp mot skilda Blutoothenheter men omständigt att växla enhet eftersom de kopplar upp sig mot den sist inkoplade när man startar upp. För att växla enhet måste man stänga ned bluetooth på den första enheten för att komma åt den andra (jag har åtminstone inte kommit på något annat sätt). På denna punkt är QC35 exemplarisk eftersom det går att koppla upp två enheter samtidigt och växla genom att helt enkelt spela någonting på endera enheten.

  MDR-1000x har tre knappar för on/off och NC samt touchpanel på höger lur för att styra spelaren. Kul med touchpanel inledningsvis men i praktiken ganska värdelöst eftersom det är lätt att komma åt panelen om man justerar luren på huvudet eller tar av den, antagligen ingen höjdare om man har vantar på sig heller (men det har jag inte testat). Även på denna punkt vinner QC35 som har strömbrytare/parningsknapp och tre knappar för att styra spelaren, enligt min mening betydligt enklare att manövrera och ingen risk för felkommandon av misstag.

  NC (Noise Cancelling)
  Om man vill använda lurarna i relativt tysta miljöer och spela på låg nivå tycker jag det grundbrus som genereras av NC stor betydelse. Självklart vill man att oljud från omgivningen ska dämpas men man vill ju inte att det ska ersättas av ett "vattenfall" i grundbrus. Jag testade ett par Philips SHB9850NC men de gick bort direkt beroende av ett störande högt brus med NC på. På denna punkt är MDR-1000X mycket mycket bättre och grundbruset är acceptabelt lågt vilket gör att man kan spela på låg nivå och ändå uppfatta det mesta. Men QC35 har snäppet lägre grundbrus!

  NC funktionen är riktigt bra och dämpar lika bra (eller enligt vissa något bättre) än QC35. Det finns 4 grundlägen för NC, på, av, ambient sound voice och ambient sound normal. Speciellt läget ambient sound voice är användbart, när man använder det är brusreduceringen på men släpper igenom röster (och en del annat ljud på samma frekvenser) vilket innebär att man kan ha på sig lurarna, brusreducering på och ändå höra om någon säger något (såvida man inte spelar för högt vill säga), dessutom hör man sin egen röst vilket underlättar ett samtal. På QC35 finns inga inställningar för NC, det går inte ens att koppla bort i trådlöst läge, men vill man bara ha maximal dämpning fungerar det utmärkt.

  MDR-1000x har dessutom en kalibreringsfunktion som optimerar brusreduceringen till ditt huvud, känns som hokuspokus men det tycks fungera. Vidare så ställs brusreduceringen in automatiskt i tre olika nivåer baserat på karaktären på bullret i din omgivning ...

  Telefonsamtal
  MDR-1000x förstärker din egen röst när du talar och ett telefonsamtal fungerar fantastiskt bra, även personen i andra änden hör dig tydligt (men det har jag bara andrahandsinformation om). QC35 har motsvarande funktion men jag upplever MDR-1000x som något mer behaglig och naturlig.

  Ljud
  Direkt ut ur kartongen låter lurarna faktiskt helt OK men som för all elektronik och högtalare behöver de spelas in för att ge sitt bästa. Växer markant efter några timmars poppande. Distinkt, krispigt och dynamiskt ljud som fungerar utmärkt både på låg och hög nivå. Känns som det i första hand är Bluetooth och de komprimerade ljudfilerna som begränsar upplevelsen (kom ihåg att jag kör Iphone/Ipad och Apple Music) och inte lurarna. Sony har dock stoppat i både det ena och det andra i ljudförbättrande kretsar vilket gör att det mesta blir njutbart och det är lätt att ryckas med i musiken.

  Jämfört med QC35, mer fylligt ljud i mellanregistret som ger lite större kropp till sångare utan att tappa i upplösningen. Även en känsla av större dynamik och mer tryck, dock vinner QC35 på ett större och luftigare ljudbild och kanske (jag är inte helt säker) mer naturlig återgivning, men inte lika engagerande som MDR-1000X

  Sammanfattningsvis
  Riktigt grymma lurar som gör sitt jobb på ett utmärkt sätt. Bra funktioner, bra NC och bra ljud men det finns förbättringspotential så jag ger 8 stjärnor av 10. Hade de haft QC35s komfort, bluetoothkoppling och knappar hade det varit nära nära en tia!

  Vilka jag har behållit? Ähumm ... båda! :-)

  Uppdatering 170117
  Lurarna är nu rejält inspelade och jag blir mer och mer nöjd med ljudet, de låter bättre och bättre, ja rentav fantastiskt bra. Djup och tajt bas, stort och fylligt mellanregister, luftig diskant, stor ljudbild. Känns verkligen som de plockar ut mesta möjliga ur den komprimerade streamade musiken jag matar dem med. Jag tycker även att de sitter bättre och bättre och är riktigt bekväma ... Alltid kul när någonting växer och känns bättre.

  Jag är enormt nöjd med ljudet och komforten, det enda jag egentligen fortfarande irriterar mig på är BT-uppkopplingen som är bökig om man växlar mellan flera enheter som jag gör. Upp med betyget ett snäpp, från 8 till 9.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt fantastiska lurar. Köpte ett par QuietComfort 35 för några månader sen men sålde dem för att ljudet var alldeles för platt och för att jag fick huvudvärk av deras brusreducering.

  Sony gör allt för att det ska låta bra, och det gör det.

  Utöver att brusreduceringen gör ett jättebra jobb så finns det riktigt trevliga features, såsom att släppa igenom bara röst, eller mer av allt omgivningsljud om man vill ha lite uppsikt. Och vill man inte missa ett announcement kan man enkelt stänga av det tillfälligt.

  Touch-panelen på högra kåpan svarar bra på kommandon.

  Headset-funktionen är strålande, ljudet är klart som fjällvatten.

  Kåporna är klädda i ett väldigt behagligt konstläder både på utsida och insida.

  Enda nackdelen jag märkt så här långt är att hörlurarna kan plocka upp radiostörning från mobilen vid samtal.

  Utan tvekan de bästa lurarna jag ägt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har jämfört mot Bose QC35 och för mig ser det ut så här:

  Noise cancel:
  Något tystare miljö:
  Sony-luren har märkbart högre grundbrus än Bose. Vill du få det absolut tyst och bara använda noise cancel eller lyssna väldigt lågt på musik är Bose att föredra.

  Mer högljudd miljö:
  Här upplever jag att Sonyluren både dämpar något mer med sin noise cancel, men även i konstruktionen.

  Både dessa skillnaderna är dock marginella. Ska du inte alltid använda lurarna i ena eller andra miljön så är det hugget som stucket.

  Jag upplever det som att Bose-lurarna ger något mer tryck i öronen av noise cancel, så om du har väldigt svårt för det är Sony att föredra.

  En annan viktig detalj är att Sony-lurarna kommer stänga av sig om du använder dem endast för noise cancel. De kräver en blåtandskoppling eller ansluten kabel. Bose-lurarna går fint att använda endast för noise cancel men om du vill går automatisk avstängning att aktivera via appen.

  Komfort:
  Här är Sony bara sämre än Bose. Lurarna blir varmare om öronen, känns inte lika rymliga heller. De pressar hårdare ovanpå huvudet och har inte lika bra passform runt öronen. Men till Sonys försvar, så är kudden ovanpå huvudet inte i tyg, så den går att rengöra. Bose tygkudde kommer bli smutsig med tiden.

  Mikrofon:
  Detta är något många recensenter glömmer pröva. Sonys mikrofon är rejält mycket sämre än vad som sitter på Bose-lurarna, något som märks vid samtal såväl som ljudinspelningar.

  Blåtand:
  *Sony har märkbart längre räckvidd än Bose. Skulle uppskatta det till 15-20% kanske.
  *Sony har stöd för aptX-codec som ger bättre ljudkvalitet än AAC. aptX finns inte till iPhone, men fungerar i OSX, Windows och på Android.

  *Bose kan vara ansluten till två enheter samtidigt, exempelvis din dator och din laptop. Den enhet som spelar ljud är den som hörs. Med Sony-luren måste du istället antingen stänga av blåtand på den enhet du inte vill använda eller para om den.

  *Bose har en app, där man enkelt kan redigera blåtandsenheter som den kommer ihåg, samt namn på lurarna.

  Ljudkvalitet
  Sony har större soundstage och ett något mer klart och naturligt ljud. Jag upplever framförallt röster i sång eller serier som snäppet tydligare att höra. Tyvärr kan det ibland kännas som ljudet saknar tryck och en loudnessfunktion hade kunnat göra gott. Elementen kan leverera, så det är ett designval.

  Boselurarna låter mer trångt och artificellt. Men! De har mer tryck i basen, vilket gör en del musik och serier roligare att lyssna på.

  En annan detalj är att det blir mer SSS-ljud från Sony-lurarna, så på det sättet kan det var behagligare att lyssna ur Bose, även om det är klarare med Sony.

  Jag vill även påpeka att Sony-lurarna kan plocka upp radiostörningar från mobilen, något som hörs främst när det är väldigt tyst.

  Användning / funktioner
  Boselurarna är väldigt simpla. Du kan slå på eller av dem. Det finns en knapp för play/paus samt volym upp/ner. That's it.

  Sony-lurarna har en touchkontroll på höger öra. Detta var något jag trodde skulle störa och mest vara en gimmick, men visade sig vara riktigt bra. Varför är det då bra? Jo, för att man snabbt lär sig gester och inte behöver memorera var knappar sitter. Dra uppåt för volym upp, neråt för volym ner. Framåt för nästa låt, bakåt för föregående. Dubbeltapp ger play eller paus. Kupa handen över luren och din musik kommer tonas ned och ljud släppas in. Jättepraktiskt! Men, det händer rätt ofta att jag råkar byta låt när jag hänger dem runt halsen.

  Sony-lurarna har också en hel del andra intressanta funktioner. Noise cancel går att stänga av, då ökar batteritiden. Du kan även ställa in så att omgivande ljud förstärks, om du vill höra extra mycket utifrån eller välja att endast släppa igenom tal.
  Man kan även optimera noise cancel-funktionen för just dina öron. Denna funktionen har jag inte upplevt gör någon skillnad, men det kanske den gör för andra.

  Övrigt:
  Laddningstiden är ungefär det dubbla på Sony-lurarna. Detta är förvisso ett mindre problem, då batteritiden på dem båda är runt 20 timmar.

  Brister:
  *Ingen av dessa två lurar kan användas med blåtand när de laddas.
  *Det går inte att koppla in dem i datorn med USB och få ljud på den vägen.
  *Kör du med sladd får du ingen mikrofon.
  *Kör du med sladd fungerar inte volymreglage eller nästa/föregående låt.

  Slutligen:
  Jag har inte bestämt mig för vilken av lurarna jag föredrar, för de är bra på olika saker.
  Att Bose-lurarna har bättre komfort, bättre mikrofon och kan prata med två enheter gör dem smidigare att använda generellt.
  O andra sidan har Sony-luren bättre ljudkvalitet, smidig navigation med touchpad, längre blåtandsräckvidd och ljudfunktioner som kan vara väldigt praktiska.

  I slutänden handlar det om preferenser. Hade jag kunnat få Bose-lurens blåtandsfunktionalitet och komfort med Sonys ljudkvalitet hade det varit ett självklart köp.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Grymma för musik. Rikigt dålig mikrofon.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Sjukt bra lurar, haft dom länge nu. Ljud/ reducering/ kopplingar/funktioner mycket bra. Inga problem med band etc som andra haft. Men gissar att det har med användningen att göra. (Är en försiktig person). Kan säkert förbättras för vardagsanvändning.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sound and functionality great but headbands crack, poor quality plastic for expensive headphones. They are less than three years old, I have cheap headphones, which are 10-15 years old with nothing broken.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Huvudband gick av pga sprickbildning. Sony täcker inte på garantin trots att flera personer världen runt har samma problem.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering 2017-12-11:
  Efter att min telefon har fått stöd för LDAC, så kan jag inte längre höra någon skillnad mellan trådat och BT. Kanske med ett dubbel-blind test, men inte annars. Tyvärr så har Google lite problem med BT i OREO (Android 8.0)på min Nexus 5x så jag måste ofta stänga av BT på telefonen och starta igen för att allt skall fungera.

  Jag har nu använt mina MDR-1000X i två veckor. Som jämförelse av ljudet har jag ett par MDR-1A.

  Som trådad NC-hörlur, lysande kan sitta och titta på film, lyssna på musik eller spela spel på datorn och jag hör ingenting förutom det som kommer via hörlurarna. Så fort som jag har ljud i lurarna (musik, film etc) så kan jag inte höra om min fru kör symaskinen på andra sidan rummet eller försöker prata med mig. Fläktar och ljudet från min dator när jag spelar spel hörs inte heller. På hotellrummet där jag sitter nu, så har jag fönstret öppet och det är massor av ljud utifrån, men dessa är så pass dämpade att jag bara hör dem om jag inte har något ljud igång.

  Eftersom mikrofonen är avslagen när jag kör trådat så använder jag extern mic.

  Som BT-lur: lite sämre ljud då man slåss med BT komprimeringen. Samma excellenta NC med möjlighet att skräddarsy inställningarna beroende av miljö. (fungerar faktiskt, speciellt för mig som har glasögon)

  Enda krånglet ar att byta BT enheter.

  Bra batteritid, men jag har inte testat då jag använder lurarna en 6-15 timmar om dagen och sätter dem på laddning via en 1A USB laddare i väggutaget på kvällen.

  Det enda som kräver tillvänjning är touchkontrollen, lätt att komma åt av misstag.

  Jag har på mig lurarna jämt när jag sitter och jobbar på kontoret eller jobbar hemma, lungt och skönt. Man chockas till en början hur mycket ljud det är omkring oss. Det är bara att ta på sig lurarna och slappna av. Jag använder till och med lurarna med bara NC även med det låga bruset från NC.

  Mikrofonen....
  Fungerar bra om man sitter inomhus, på tåg eller buss. Är du ute och går utomhus, är den värdelös så fort det blåser lite.

  Dessutom måste man vara medveten om att den fungerar utmärkt till tjänster som Skype via bluetooth men inte om man behöver prata när man spelar. MDR-1000X byter ljud profil till den sämre "telefon"- profilen när man använder mikrofonen, vilket gör att ljudet blir mycket sämre. Vill man ha trådlöst och spela får man använda något annat eller köra med kabel och en extern mikrofon som till exempel V-Moda BoomPro
  https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2671684

  Det gör att betyget blir en 9:a
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Detta är ett par hörlurar man köper för att göra resan tio gånger mer behaglig.
  Det är precis det dem gör!

  Ljudkvaliteten är väldigt bra och kancelleringen av oljud lika så.
  Enda minusen är att öronen kan bli lite trötta efter många timmars användning och att ljudkvaliteten för mottagaren vid telefonsamtal är nästan oduglig.

  Men för ändamålet, som för mig är att vid resor kunna undvika oljud samtidigt som jag lyssnar på musik/film, så funkar dem superbra!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt grymma lurar! Vill man använda sig av APT-X som är betydligt bättre ljudformat kan man aktivera detta på Mac genom Apple Bluetooth Explorer under Audio Options -> Force APT-X. Detta gör så att ljudet blir lossless. Du kan sedan hålla in alt och trycka på Bluetooth-ikonen för att se vilken codec man använder. Hörlurarna i sig är bekväma och har riktigt bra funktioner så jag är nöjd. Tyvärr är micken inte speciellt bra, vilket gör att man måste komma ihåg att stänga av NC för annars låter det väldigt dåligt.

  Uppdatering 28/12 - 18: Funkar fortfarande galant och använder dem dagligen, toppenbra!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Ifall ni har tänkt er att ha dessa lurar för att träna springa kan säga leta vidare..

  Anledning är så fort du ska skaka på huvudet jogga springa då laggar ljudet men stilla funkar det bra. Ni får gärna provlyssna innan ni köper skaka på huvudet eller hoppa lite så förstår ni vad ja menar.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Den var ju bra och skön osv så länge noise cancelling fungerade.

  Nu efter ett år så fungerar det inte längre. Headsettet påstår att det är igång, men alla oljud kommer igenom nästan som om det vore av.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har haft dem i ett år nu och är supernöjd.

  Jag hade hemma Bose Quiet Comfort 35, Plantronics BackBeat Pro (osäker exakt vilken modell), Sennheiser Momentum M2, Sennheiser PXC 500 och Sony MDR-1000X samtidigt för att jämföra. Bose är så bra att hade jag köpt hem bara dem hade jag varit så nöjd att jag hade behållt dem. Så jag är glad att jag inte gjorde det för sida vid sida så vann Sony ganska lätt.

  Bose var visserligen skönare att ha på sig men Sony var god två bara ett litet snäpp efter. Boses konstruktion där membranen är vinklade inuti kåporna är det som gjorde dem snäppet skönare, känns som att örat inte rör vid lurarna alls och därmed varken blir ömt eller varmt. På alla andra punkter tyckte jag dock Sony var bäst eller i något fall delat bäst, så totalt sett var det inget svårt val.

  Sony hade trevligast ljudbild (åtminstone oinspelade) och då var jag inte ute efter ofärgade referenslurar utan en behaglig ljudbild som funkar till många genrer och inte är jobbig att lyssna på 15 timmar i sträck en lång seg flygresa. De hade även bäst brusreducering och mest/bäst finesser. Bara funktionen att kupa handen över ena luren för att tillfälligt växla från aktiv brusreducering till talförstärkning skulle kunna fällt avgörandet nu när jag vet hur användbart det är. De är också väldigt neutrala och diskreta till utseendet till skillnad från de andra som har mer färgnyanser och materialskillnader. De är väldigt välbyggda, men det tyckte jag iofs de andra var också.

  Drar av en stjärna för priset. Det är mycket pengar för lurar jag mest använder vid resande.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Trådlöst:
  Troligen måste man köra in dem för idag, första dagen låter lurarna inte särskilt närvarande.
  Det finns en digital känsla över ljudet och man hör att ljudet processas hela tiden. Cymbaler och bastrummor låter lite olika varje gång och närvaron är frånvarande...
  Mina Sennheiser On-ear Momentum berättar mer om vad som hände i inspelingsstudion och de är betydligt billigare dock utan BT och brusreducering. Men frågan är varför man köper ett par lurar? I mitt fall var jag trött på allt ljud omkring mig och beställde dessa efter en test i butik. Tyckte de lät toppen på Mediamarkt och drar slutsatsen att de behöver spelas in under en tid. Kanske att högtalarelementen kan röra sig lite friare efter lite motion. Men fortsätter det låta som det gör idag skulle jag tycka att de var värda hälften på sin höjd.
  Det är svårt att lyfta fram en klar stämma ur Thom Yorke, snärtig bas och klara toner ur gitarren. Det är som att det sitter en Microsofthacker och petar på varenda ton och ut kommer en osäker instabil produkt, ganska långt ifrån verkligheten vilket inte lockar till något aktivt lyssnande.

  Ringa går bra och ingen har klagat på samtalsljudet.

  Vind har flera sagt är något som går rakt igenom systemet. Lite blås i micken och du hör den klart och tydligt. Glöm cykel, löpning, strandpromenader osv. Kalibreringen vägrar ta bort ljudet, jag har försökt flera gånger. Lite dåligt jobbat av Sony kan jag tycka.

  Med sladd till iphone:
  Allt låter mycket bättre, men ska du ändå köra sladd finns det otroligt mycket bättre lurar för samma peng.

  Slutsats:
  Gillar du generellt det som sänds på radio kan du med säkerhet köpa dessa.
  Har du ett musikintresse bör du testa andra lurar innan du vet om dina öron gillar Sonys digitala wobblande och vindljud.
  Själv är jag besviken då jag tyckte de lät bra i butik men vid noggrannare lyssning hör en komprimeringsprocess som förstör och att närvaro saknas. Det som kvarstår är att utvärdera om BT och Brusreducering är värt att offra upplevelse för?
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Prisvärda hörlurar med bra ljud.

  Enkla att använda, tar någon timme att lära sig alla finesser (tips: läs manualen). Robusta. Batteritiden håller länge. Mycket bra räckvidd.

  Det finns tre små saker jag skulle önska kunde förbättras:
  - Passformen. De sitter ganska tight. Jag har i och för sig ett ganska stort huvud, men ändå. QC35 sitter mycket lösare och skönare. De blir inte heller lika varma mot öronen.
  - Brusreduceringen. Den är inte lika bra som QC35 och om det inte spelas någon musik så hör man ett lågt brus.
  - De stängs av om de inte är kopplade till bluetooth, vilket är störande om man bara tänkte använda dem som hörselkåpor på exempelvis flygplan. Hade önskat att de inte gjorde det.

  Rekommenderas ändå :) Men prova Bose QC35 också innan du bestämmer dig.
 • Bra
  2 år sedan
  Blir såklart lite jämförelse med Bose QuietComfort 35 här också.

  Brusreduktionen är 10/10, vad jag vet delad första plats med QC35 på marknaden. QC35 är möjligtvis pyttelite bättre efter jämförelse med en kompis lurar. Oklart varför.

  Ljudet är bra men det är verkligen inte det bästa man kan få. Det är inte så där superklart på höga frekvenser, som att de tappar någonstans på vägen upp, och det kan kännas lätt instängt på något sätt. Jämför då med mina Yamaha Pro 500 som är riktigt skarpa och vida. Jämfört med QC35 vinner Sony då jag inte är något fan av mycket tryck i basen, QC35 känns lite tjockare i ljudet, men det är väl rakt av en smakfråga. Gillar man plattare/neutralare ljud så föredrar man nog Sony.

  Batteritiden är riktigt bra, laddar dem max en gång i veckan vid användning på ca två timmar per dag.

  Byggkvaliteten är väl okej, men huvudbandet känns inte speciellt stabilt så har alltid varit försiktig när jag fäller ihop lurarna, är nog lätt att bryta av.

  Nackdelar som lite för sällan kommer fram på nätet är:
  - Blåser det ute så sprakar/susar det i lurarna. Precis som det gör med bara öron.
  - Det är mikrofoner på utsidan och lurarna är därför troligtvis väldigt känsliga för vatten. Passa er för att använda vid nederbörd.
  - De ska inte användas under -5C grader enligt manualen.
  - Lurarna stänger inte ute röster speciellt bra. Skrikiga barn och mobilpratare i tunnelbanan blir du alltså inte av med.
  - Har du glasögon kan bågarna skapa ett knarrande ljud.

  De första tre nackdelarna gjorde att jag inte uppskattade lurarna så mycket under vintern då det var kallt/snöade/blåste. Kände mig tvungen att ta av dem varje gång jag klev av bussen och tunnelbanan om det var utomhus.

  Hade även något fel på vänsterluren som ledde till ett störande ploppande ljud när bussen skakade och när buss- och tunnelbanedörrar öppnades och stängdes. Men lämnade in dem till HiFi klubben och fick en "driver" utbytt, har inte haft det problemet sedan dess. Var kanske bara otur men det är ju inte något som bidrar till ett högre betyg.

  Sammanfattningsvis ger jag i alla fall lurarna 5/10 under vintertid men 9/10 under varmare perioder utan regn och snö. Det är utan tvekan främst brusreduktionen som är det som är bra med lurarna, utan den hade jag aldrig ens funderat på att köpa dem, såvida inte priset legat kring kanske 800 kr. Om det främst är ljudkvalitet man är ute efter kan man lätt hitta bättre och billigare hörlurar.

  Jag har med tidigare lurar (och högtalare och elgitarrer m.m.) lyssnat på för hög volym och på så vis dragit på mig tinnitus. Det är väldigt skönt att ha på brusreduktionen och kunna ha musik på låg volym. Så till alla som pajat hörseln på ett liknande sätt och inte vågar ha hörlurar längre, testa några med brusreduktion!

  Ett annat tillägg är att jag inte ens testat dem på flygplan, ska bli kul när man gör det första gången. Det är väl där de är som bäst?
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade dessa andra halvåret 2017. De funkar, men det finns två saker Sony bör utveckla. Det ena är att hade kuddarna varit mjukare hade de kanske funkat också med glasögon. Nu måste man ta av sig glasögonen för att ANR systemet skall funka ordentligt (annars läcker de in ljud, tex om man åket tåg, som inte systemet klarar släcka ut). Det andra är att de är på gränsen till värdelösa att svara i telefon med. Hade man kunnat köpa till en mikrofon-arm att vika ner (som mitt Zulu ANR headset för flygning har) kunde de säkert funkat för telefonsamtal, nu får man ta dem av sig för den saken. Och förresten, vill man bara ha tyst, text om man vill läsa på en långfärdsbuss, är ett par hörselkåpor tystare (tex Peltor II, har jämfört, kostar en tiondel, eller Apotekets 3M hörselproppar för några kronor).
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 20180402: Sänker för att det inte går att prata i telefon med dom. Går nu fullt seriöst och överväger skaffa en Plantronics Voyager bara för att ha något man kan ha samtal med, trådlöst. Att den i pratiga miljöer eller miljöer med oregelbundet ljud inte fungerar kan jag köpa, men att man i en helt tyst bil med bara billjud som effektivt filtreras bort inte kan föra ett samtal utan att skrika (bokstavligen) är inte okej.

  Original:

  Riktigt trevliga lurar.

  Fungerade först riktigt, riktigt dåligt med Xperia X Compact, vilket till stor del kan ha berott på Android 7 kombinerat med att telefonen hade LDAC. Störningar i ljudet, tappade frames. Även GSM-störningar om jag hade telefonen för nära lurarna i ett samtal. Det går inte att tvinga lurarna att använda aptX, om LDAC finns tillgängligt på telefonen så kommer det användas. Det går att tvinga dom att använda SBC, men det är inte direkt lika trevligt.

  Bytt till XZ1 Compact med Android 8 och nu fungerar det fint.

  + Bra ljud.
  + LDAC, bra när det fungerar.
  + Bra batteritid
  + Trevliga touchkontroller
  + Brusreduceringen fungerar bra
  + Möjlighet att ha ambient sound påslaget, så att man fortfarande hör vad som händer i omgivningen trots att man lyssnar på musik. Skumma saker förstärks, men kan vara smidigt i vissa situationer.
  - Telefonsamtal fungerar inte förutom i helt tysta rum, i stort sett. Något så enkelt som att sitter du i en bil så hör personen i andra ändan dig väldigt dåligt.
  - Ingen direkt varning för låg batterinivå, när den kommer är det i stort sett slut
  - Ingen app för konfiguration, batterinivå etc
  - Ingen möjlighet att stänga av LDAC
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sitter jätteskönt över öronen.
  NS funktionen fungerar väldigt bra men har ett visst biljud som kan vara lite jobbigt ibland
  Bluetooth funktionen är bra men har haft problem vid byte mellan hemmabion och telefonen
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Valde mellan dessa och BOSEs motsvarande.
  Inte helt nöjd. I grundläget funkar de ypperligt, men mina lurar har problem: vänster lur kluckar, speciellt på tåg, bil och flyg (som ju är viktiga användningsområden...), och knarrar/knäpper. Verkstaden kunde "inte återskapa" felet, vilket förstås är tråkigt (de testar väl inte på tåg...) , och nu använder jag dem bara på kontoret, och funderar på ett par Bose för det jag egentligen skulle ha dom till...

  Verkar vara ett ovanligt fel, kan inte hitta ngt på internet om det. Svårt för mig att sätta mer än 5 stjärnor för mitt ex dock. Speciellt som de inte kan laga det.

  Boses ljuddämpning skall vara snäppet vassare, och jag tror inte jag haft detta problemet med dom (kanske inte heller med ett icke måndagsexemplar av dessa)
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har spanat in dessa i drygt 1 år. Nu vid prissänkning var det bara att slå till. Har jämfört med Bose qc35 men dessa gillar jag mer.

  Uppdatering:

  Ett bakgrundsbrus finns vid aktiv brusreducering som faktiskt låter högre än passiv dämpning i ett lagom tyst rum. Detta tillsammans med att man inte kan använda dem som enbart brusreducerande fick mig att lämpa tillbaks dem.

  Fantastiskt bra ljud och bekväma men bra räckvidd. (Kan sitta 10 meter bort på en annan våning i huset utan problem).

  Sänker betyget till "bra" på grund av brister som inte borde finnas.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gillar dessa lurar starkt. Har haft dem drygt ett år , nästan alltid på gymmet. De sitter på ordentligt o levererar riktigt bra ljud. Av mina fem olika bluetooth hörlurar, så är dessa de absolut mest använda. Väldigt smidig funktion att bara snabbt lägga handflatan mot höger hörlur, så dämpas ljudet och omgivningens ljud tas in och förstärks - skitsmidigt om någon vill prata med en, eller om man tillfälligt vill höra omgivningen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Supernöjd. Bra ljud. Tycker det är gött med gesterna som man kan använda. Och smidig app.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dessa för 2222 under mellandagsrean på elgiganten för några dagar sedan och har använt dem ett par timmar allt som allt. Så den här recensionen blir lite av ett första intryck.

  Lurarna kändes riktigt lyxiga redan vid uppackning och utöver lurarna i sig fick man även ett robust fodral, en flygplansadapter och en laddningskabel (Självklart). Så det första intrycket var positivt

  Väl vid användning kan jag säga att noise cancelling i dessa är top of the line. Jämförde med kompisens Qc 35 och dessa isolerar minst lika bra som bose om inte lite bättre då jag upplever att dessa issolerar mer omfattande på alla frekvenser medans bosens fokus är mer på lågfrekventa ljud. Jag upplever dock ett svagt susande ljud med nc som inte märks när musik spelas, men som blir ett smått irritationsmoment när musik ej spelas. Kan vara att jag fått ett måndagsex.

  Ljudet är riktigt schysst med en varmare och mer naturlig återgivning jämfört med qc 35 som gör dessa roligare att lyssna i enligt mig. Ljudkvalitén sjunker dock avsevärt när noise cancelling stängs av. Ljudet blir mer kliniskt och detaljåtergivningen är inte densamma. Men återigen, vet ej om detta beror på att jag fått ett måndagsex eller inte.

  Komforten är väldigt hög, och jag skulle inte se några som helst problem att lyssna i dessa flera timmar utan att uppleva obehag. Här vinner dock qc 35 med en hårsmån då de är en av de bekvämaste lurarna jag testat.

  Funktionsmässigt blåser MDR-1000x qc 35 ur vattnet på alla plan. Touchkontrollerna funkar felfrit, ambient noise läget är väldigt användbart när man vill höra vad folk säger men isolera bort buller. NC'n går även att kallibrera efter din omgivning med ett enkelt knapptryck. Det enda jag hade kunnat önska mer är att få batterinivån i procent snarare än low, medium high, men detta är knappast en dealbreaker. Batteritiden i dessa matchar även qc 35 på 20 timmar vilket är väldigt bra jämfört med tidigare bt lurar jag testat

  Allt som allt är jag hittills mycket nöjd med lurarna. Är lätt värda originalpris med tanke på att qc 35 ligger runt 3500. För 2222 är dessa ett kap och jag ser inte en anledning i värden till att välja bose över sony om inte komfort är prio 1.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För 2222 kr är det antagligen omöjligt att hitta ett par bättre hörlurar. Stort frekvensomfång, härlig bas och balanserad EQ direkt ur lådan. Brusreduceringen fungerar utmärkt, och även funktionen Ambient Sound som släpper igenom röster. Komfort och design är också bra.

  Det enda jag kan klaga på är väl att de tar lite tid att ladda och att "grundbruset" när man har på ANC kunde varit lägre, men detta stör mig inte speciellt mycket. 9/10!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Magiskt!
  För 2222:- är den värd varenda krona.

  Postivt - Brusreducering är fantastisk, väldig bra ljudbild, något djupare bas i jämförelse med QC35an, bra batteritid, sköna o ha på sig en längre tid. Priset vid köp!

  Negativt - hur mkt jag än vill komma på nåt så är det inget som jag kan anmärka på. Brusreduceringen är grym men man kan ändå höra något - Inte helt knäpptyst. Önskade mer bas. Hade önskat en app för att konfigurera brusreduceringen.

  Man kan säga att WH-1000Xm2 hade vart fullpotten. Fast med det dubbla priset så föredrar jag denna mer. Hade jag fått 1000xm2 för samma prisklass så hade den vart den absolut bästa hörlurarna ever. Har inte haft några problem med MDR-1000X så därav fullpott!

  Hade redan väldigt höga förväntningar på dessa hörlurar, och den är helt över förväntan.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpt den 26/12 för 2222:-. Känns som bra kvalitet än så länge. Kommer uppdatera omdömet efter lite användning.

  Sneglat på QC 35/QC 35 II (3190:-) samt Sonys senaste tillskott Sony WH-1000XM2 (3990:-) men kunde inte motivera 1000kr+ för dessa.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag äger två par MDR-1000X, och de är utan tvekan de bästa hörlurarna jag har haft. Kvaliteten på ljudet är ypperlig tycker jag, och på mig har de perfekt passform och varken skaver eller känns tunga.

  Hörlurarna har dock ett konstruktionsfel som gör att bygeln spricker efter användning på en del exemplar. Båda mina exemplar har råkat ut för detta. Till en början kallade Sony detta för handhavandefel, men har relativt nyligen gått med på att det är ett fabrikationsfel och erbjuder garantireparation. Sprucken båge gör att spänsten försvinner i bygeln - och den behövs för att brusreduceringen ska fungera (så att ljud inte läcker in från sidan av kåporna).

  Full poäng för kvaliteten på ljudet, brusreduceringen och funktionen att filtrera ut enbart samtal och brusreducera resten. Dessa grejer är jag supernöjd med. Poängavdrag för dålig kvalitet på konstruktion och återkommande fabrikationsfel.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt suveräna.
  Slår QC35 och QC35II på fingrarna.
  Snygga.
  I mina öronen låter bättre än nya Sony 1000xm2.
  Supermjuka; robust kvalitékänsla överallt, mycket eleganta.
  Smarta funktioner mycket bra genomtänkta och fungerar bra.
  Gestkontroll hur bra som helst.
  Batteri tid bra.
  Det är bara att provlyssna och that's it!

  En tia från mig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har under en längre tid varit ute efter par ANC lurar för att ha på jobbet där jag sitter i öppet kontorslandskap och det tenderar att var mycket surrande ljud och prat. Det blev tillslut dessa och nu efter en vecka på jobbet med dem så är det nog den mest välinvesterade lurar jag ägt! Jag kan ha folk prata bakom ryggen på mig och jag hör inte ett knyst med lite musik på. Utan musik så hörs det extremt lite. Bättre ANC finns nog inte idag, inte ens Bose. Jag har dem parade med PC mestadels och har kört en del Skype samtal också och fungerar klockrent. Kontrollerar volym och Spotify klockrent med touch gesterna utan någon installation på datorn. Har kört dem ca 3-5 timmar i 5 dagar utan att behöva ladda så batteritiden är suverän.

  Ris och ros

  Ljudet är väldigt behagligt och välbalanserat när man lyssnar på musik. Gillar man dock tung bas så är dessa inte något för dig. Dessa är gjorda för att vara behagliga och sköna, inte att spränga trumhinnan med. ;) Vid skypesamtal så tenderar dock röster att låta lite dova och låter rätt burktiga så det drar ner lite på betyget.

  Dem sitter väldigt skönt på huvudet och sluter öronen väldigt bra och då har jag ganska stora öron :) Dock så blir dem lite svettiga efter någon timma. Hade varit smartare att kanske köra något annat material på kuddarna. Också lite avdrag på betyget.

  Summan av kardemumman så är dem värda varenda krona .
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Mycket bra ljud.
  + Smidigt med NFC
  + Bra Bluetooth räckvidd
  + Bra förvaringslåda
  + Väldigt smidigt att kunna sätta handen på högra hörluren för att höra folk. Detta sänker ljudvolymen rätt drastiskt och sätter på ambient voice.

  - Kan ej ansluta till PS4 med bluetooth även om Sony har tillverkat hörlurar!
  - Bekväma, men inte riktigt lika bekväma som Bose Q35
  - Skulle vilja se batteri procent på mobilen.
  - Kan ej ansluta flera enheter som Bose Q35 men detta har inte riktigt påverkat mig, men det har begränsat mig till att inte ansluta flera enheter.
  - Sjukt dåligt ljud när jag ansluter med kabel till PS4.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dom på Netonnet så jag kunde lämna tillbaka dem om dom var dåliga (det har gnällts på en del webbsidor utöver att dom mestadels fått väldigt bra kritik överlag).

  Jag är dock mycket nöjd. Skulle först och främst ha dem kopplade direkt til Apple TV 4 och det fungerar alldeles utmärkt! Apple TV stänger av ljudet ut via HDMI när dessa lurar ansluts. Perfekt.

  Mycket bra ljud (relativt mycket diskant), bekväma (i alla fall för dom utan jätteöron), lite knirk när man rör sig, fantastisk räckvidd och jag tycker inte hanteringen via touch på högerkåpan är så svår som många försöker hävda. Rekommenderar att du kolllar in dessa om du är beredd att köpa lurar i denna prisklass. Kan inte rekommendera dem för joggande dock.

  Lurarna har en funktion för optimering av NC och jag vet ännu inte vilken effekt denna har.

  Bättre ljudbild och bekvämare än mina AKG N60.

  Uppdatering: Ta en titt på Plantronics Backbeat Pro 2 som jag sedan bytte till. Mildare diskant, inget knirrande, sitter stadigare och pausar automatiskt när man tar av sig dom (och startar igen när du tar på dig dom). Sonylurarna har dock lite effektivare ANC.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Låter väldigt bra. Men stort minus är blåtanden, har du telefonen i fickan och rör på huvudet så hackar ljudet till ganska ofta.

  Helt oacceptabelt för det priset.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  *Uppdatering efter service*
  Servicecentret ansåg att det inte var något fel på hörlurarna trots det oerhört irriterande knarrandet, då de ansåg det vara fullkomligt normalt att materialet låter. Jag fick efter mycket om och men lämna tillbaka hörlurarna i butiken mot ett tillgodokvitto. Jag kommer inte köpa ett par nya MDR-1000X, och troligen inte heller den nya versionen 1000MX2 då jag är smått orolig för kvaliteten samt att mikrofonen för telefonsamtal är förkastlig.

  Synd, för annars var jag verkligen supernöjd med dem.

  *Uppdatering efter cirka 1 1/2 månad*
  För cirka en vecka sedan började lurarna knarra oerhört irriterande. Först trodde jag att det berodde på att jag hade dem konstigt på huvudet, men efter allsköns justeringar under en längre tid utan resultat så valde jag att lämna in lurarna på service.

  Det är alltså själva vadderingen i kuddarna som knarrar - det går bra när jag sitter still, men så fort man rör på sig genom exempelvis promenad eller ibland till och med bara genom att röra på huvudet så knarrar vadderingen då den trycks ihop. Det krävs oerhört lite tryck får att framkalla detta ljud, vilket innebär att så fort lurarna rör sig det minsta på huvudet så hörs det. Det hela går att framkalla väldigt lätt genom att trycka på vadderingen. Detta problem förekommer på båda kåporna. Vi får se vad servicen kommer fram till, så återkommer med uppdatering.

  På grund av detta drar jag av 2 stjärnor (från 9 till 7) då det känns frustrerande att en sådan simpel sak uppstår.

  -------

  Jag har haft dessa lurar i cirka 2 veckors tid och har under den tiden använt dem relativt frekvent, så jag känner mig bekväm med att ge mitt omdöme.

  Till att börja med kan jag nämna att jag har tinnitus på mitt ena öra, så jag har länge försökt hitta några hörlurar som jag kan använda på låg volym utan att för den delen behöva anstränga mig för att höra musiken.

  Jag tittade först på ett par Bose QC35, men jag gillade inte alls deras brusreducering som gav mig en väldigt tryckande känsla i öronen och i huvudet. Jag har förstått att detta är högst individuellt (och mina öron är lite extra känsliga på grund av tidigare nämnda tinnitus), men för mig fungerade de inte tyvärr. När jag testade dessa Sony-lurar kände jag inte alls av samma jobbiga, tryckande känsla. Visst, en liten annorlunda känsla kan man ändå förnimma, men den är långt ifrån lika jobbiga som den som Bose-lurarna skapade. Rekommenderar dock alla att prova och jämföra i butik, då detta som sagt är högst individuellt.

  Jag gillar hur dessa hörlurar ser ut - avskalat och clean utan massa krusiduller. Dock tycker jag att själva kåporna är lite väl stora och sticker ut för mycket från huvudet jämfört med Bose.

  Ljudet är i mina öron riktigt bra, men då jag ingalunda är någon ljudnörd och enbart lyssnar på podcasts och Spotify uttalar jag mig inte mer än att jag är mycket nöjd med ljudet.

  Jag har prova dem både på kontoret, bussen, under löprundan, på gymet, på stan etc. (flygplan kommer inom någon veckas tid) och jag måste säga att jag överlag är imponerad över mängden ljud som dessa hörlurar lyckas minska. Notera att det främst är dova ljud som dämpas mest, men skillnaden är ändå så pass markant att när du tar av dig lurarna slås av vilken bullrig miljö vi lever i.

  Komforten är bra, dock kan det bli lite väl svettigt efter ett tag - särskilt om man springer med lurarna (de är inte skyddade mot vatten, så var försiktig). Jag kan även uppleva ett visst tryck ovanpå huvudet, men det brukar gå lätt att justera genom att flytta huvudbandet lite framåt eller bakåt.

  Hörlurarnas funktioner är av toppkvalitet. Dels kan du helt stänga av brusreduceringen (går inte med Bose mig veterligen) så att du exempelvis hör trafiken runt omkring dig och således slipper orsaka en olycka, men du kan också ställa den i ett läge så att du släpper igenom röster - bra på exempelvis flygplatsen så du inte missar det där 18:e "last call". En annan funktion är att du kan täcka höger kåpa med handen för att tillfälligt sänka musiken och slå på mikrofonerna för att höra ljuden omkring dig - perfekt om du snabbt ska prata med någon, eller bara behöver höra något annat lite snabbt. Den här funktionen känns dock lite som en gimmick, och jag tar hellre av mig lurarna för att inte verka oförskämd men det finns säkert de som uppskattar det hela. Hörlurarna går även att använda helt avstängda med medföljande 3.5 mm-sladd. I övrigt har du en touchpanel på höger kåpa som du kan styra musiken med - den tycker jag funkar förvånansvärt bra, och jag använder den väldigt ofta för att starta/stoppa musiken, byta låt samt höja/sänka volymen.

  Batteritiden är helt klart godkänd men inte fantastisk i mina ögon (öron, höhö...). Jag har förvisso använt lurarna rätt mycket den sista tiden, men behöver ändå ladda dem var och varannan dag.

  Mikrofonen för telefonsamtal är undermålig då hörlurarna förlitar sig på samma mikrofoner som även plockar upp omkringliggande ljud som den sedan försöker dämpa. Således sitter mikrofonerna på ovansidan av kåporna, vilket inte alls är en bra position för att folk ska höra vad du säger. I et tyst kontorslandskap funkar det absolut, men i en mer bullrig miljö eller liknande kan du lika gärna använd telefonen - för personen på andra sidan kommer inte höra ett smack av vad du säger.

  Små noteringar jag gjort är följande:
  - Blåst är inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Mikrofonerna plockar upp en del blåsljud, men inte alltför farligt och det går ofta alldeles utmärkt att lyssna på musik med brusreduceringen påslagen trots att det blåser en del ute.
  - Volymreglaget på kåpan har mer detaljerade steg än vad min telefons (iPhone 7) volymknappar har. Tre swipe upp eller ner höjer/sänker volymen ett snäpp på telefonen - således verkar volymen gå att justera i tredjedelar via lurarna, vilket är ett stort plus för mig då det ofta kan vara svårt att hitta en lämplig volym.
  - Du får med ett riktigt bra case att förvara lurarna i, och då de är hyfsat hopvikbara så tar de inte alltför stor plats. Caset har även plats för medföljande flygplansadapter samt de två sladdar (3.5 mm samt laddkabel) som medföljer.

  Allt som allt kan jag verkligen rekommendera de här hörlurarna - de har fått mig att kunna lyssna på musik igen efter flera års uppehåll på grund av min tinnitus och att jag inte hittat några lurar som passar.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En bra och balanserad ljudbild.

  Har du tänkt att inhandla trådlösa lurar för att använda hemma köp då istället B&W P7 Wirelsess, skall du använda dem på språng ta då dessa då brusreduceringen fungerar riktigt bra.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Magiskt bra lurar!
  Hade micken för samtal varit bättre hade hörlurarna fått 10/10.
  Gillar de olika lägena på NC som finns, perfekt att kunna höra andra prata genom buller.
  Ljudkvalitet parad med min Sony XZ Premium är makalöst bra. SONY LDAC ger verkligen det lilla extra som får mig att kunna släppa kabelanslutna hörlurar. Lossless musik låter fantastiskt!
  Nfc är smidigt, om man vill byta mobil så håller man bara den mot vänstra kåpan så går allt automatiskt, lurarna behöver inte ens vara på. Enheter utan Nfc blir lite klumpigare att para ihop.
  Bra batteritid och mångsidigt med kabelanslutning, lite synd att laddkabel inte är USB-c nu när de flesta bytt över.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trevliga!

  Testat en del hörlurar och läst och sett en massa test innan köp.
  Valet föll på dessa pga alla smarta funktioner som tex att hålla handen på högra kåpan för att avbryta allt och höra vad som försigår runt om en, grym funktion som funkar bra och känns som en självklarhet med ANC hörlurar.
  Högra kåpan har en trackpad liknande yta som tar emot svepningar som komandon för att byta låt, höja volymen etc.
  Ljudet är bra och fylligt klart bättre än mina tidigare billiga Philips trådlösa hörlurar.
  Byggkvaliten känns bra och man får ett bra kvalitetsintryck.

  Genomtänkta och för att citera min kollega rör sig detta om "Black Magic"

  Nöjd och mer där till med Webhallens rabatt (2690kr).
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dessa gör sig bäst när du har dem till telefonen. Ska du använda fler prylar än bara EN telefon dock kommer du att få problem med dessa hörlurar. Det är nästintill omöjligt att koppla upp sig till flera enheter samtidigt.
  Jag köpte dessa för att använda primärt till datorn och ha till telefonen ibland. Tyvärr fungerar de inte alls bra till datorn.
  De ger ingen substantiell fördröjning i ljudet, men den finns där. Stereobredden i ljudet är inte så bred som den borde vara i denna prisklass. Ljudkvalitén över lag är bra men inte att jämföra med riktiga 'studiomonitorhörlurar', men de marknadsförs ju inte som det heller. Men det största problemet är att de använder sig av Bluetooth profilen HFP när man pratar t.ex skype. Det innebär att ljudkvalitén blir så himla dåligt och mono. För nästan 3000kr är detta oacceptabelt!

  +Bra ljudbild (utan NC)
  +Noise cancelling tar bort låga toner bra och högre toner med ett acceptabelt resultat
  +Lätt att para ihop med första enheten
  +Bekväma, kan dock bli lite varma efter lång användning

  +/- Snygga (subjektivt)
  +/- Det medföljer en flygplansadapter
  +/- 3,5mm kabeln som medföljer är vinklad och av hög kvalité
  +/- Jag tycker att de har lite för mycket bas och för lite mellanregister och diskant

  -Svårt att hitta play/pause läget på touch-plattan
  -När man laddar med usb-kabeln kan man inte längre använda lurarna med bluetooth utan man måste koppla in 3,5mm kabel
  -Med NC aktiverat blir ljudkvalitén lite sämre (säkert inte märkbart för de flesta)
  -Man kan inte ha mer än 1 enhet kopplad till hörlurarna på samma gång
  -Mikrofonen som används för tal är väldigt dålig
  -När man använder hörlurarna vid datoranvändning och pratar över skype (eller liknande) övergår hörlurarna till Bluetooth profilen HFP vilket gör att stereo till monoljud och ljudkvalitén försämras drastiskt.
  -Rösten och ljuden som indikerar de olika lägena och funktionerna såsom noise cancelling och ambient sound tar alldeles för lång tid.

  Jag kommer att lämna tillbaka dessa.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Pendlar mkt och funderar där utmärkt. Bra balanserat ljud och noice canceling fungerar toppen. Gillar funktionen där man kan tillfälligt dämpa musiken genom täcka kåpan med handen för att på så sätt höra ex vad konduktör eller högtalarna på stationen säger.
  Köpte för 3000 på hifiklubben och har då 3 års garanti på köpet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättebra lurar! Bra ljud, riktigt bra noise canceling som går att optimera för olika miljöer. Lurarna går att justera väl för att passa på huvudet och sitter riktigt bra. Batteritid osv har jag egentligen inget att klaga på. Tar lite tid att ladda fullt men håller o andra sidan länge. Ljudmässigt så finns det inget att klaga på utan återger ett fylligt ljud från låga till höga toner.

  Det enda som jag inte gillar är att dom har valt att gå för någon touch funktion med knepiga kommandon för att styra ljudnivå, paus/play osv. Det vore bättre att kört på knappar för det är lätt att råka nudda luren och råka dra till med något random kommando... Sen så är det inte helt optimalt att prata i om man kör handsfree

  Summa summarum så är det jättebra lurar. Köpte för ca 2,8k
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att kört dessa mot Bose 35 i enbart ljudtest så kan jag konstatera att dessa låter bättre. De har förutom klarare ljud med mera separation, även en ljudbild som är mera komplex med mera omfång. Röster får mera naturligt ljud. Sen är det ju inte fel att de är billigare. Bose var marginellt bekvämare, men absolut inget som avgjorde för min del. Annars är komforten ofta direkt avgörande för oss som kan lyssna på lurar i timmar.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som att stänga in sig i ett privat ljudslott där du bestämmer exakt vad du ska höra.

  Ljudet:
  Mycket fint, naturligt och behagligt ljud. Detaljer står ut som aldrig förr, blablabla, ni har hört det tusen gånger förut. Dock lite tråkigt att ibland inse att en bra spotify-låt är av så dålig kvalité att den knappt går att lyssna på i dessa lurar. Här blir definitivt ljudkällan en avgörande faktor om du njuter eller rynkar på näsan.

  Komfort:
  Utmärkt, glömmer enkelt bort att dom sitter på huvudet. Blir inte överdrivet varma - beror självklart på omgivande temperatur och hur mkt du rör dig fysiskt när du lyssnar.

  NC:
  Kunde vara lite bättre på att filtrera bort röster, men som jag förstår är det inte NC’s starka sida. Djupa till mellandjupa röster fastnar i filtret, men ljusare röster slinker gärna igenom. Dock är det inget problem när man lyssnar på ljud som också innehåller röster/sång - då har utsidan inte en chans att komma igenom! Det är nästan komisk att se människors läppar röra sig utan att du hör ett knyst av vad som sägs.

  Förvånansvärt klart och naturlig ljud på ambient-inställningarna, som om du inte hade några lurar på dig alls. Dock måste man ofta sänka musiken något för att faktiskt höra vad folk säger, men det är inte så konstigt. Dock tar det några sekunder för funktionen att komma igång, först måste en röst läsa upp “ambient sound - voice” (eller “normal”) och detta tar ca 2 sekunder.

  De går bra att prata i telefon med, men lite svårt att uppskatta volymen på egna rösten då den inte återges i hörlurarna så som den gör vi ambient sound-inställningen. Mikrofonerna är helt ok vad jag kunnat höra när andra använt lurarna för att ringa mig.

  Funktioner
  “Handen-över-örat” funktionen är guld ex. på jobbet när kollegorna vill en något. Fungerar mkt snabbt och effektivt. Övriga touch-funktioner är också bra. Intuitiva och lätta att hantera men reagerar inte om du bara råkar nudda dem för att exempelvis justera lurarna på huvudet. Batteritiden känns mkt generös.

  Prisvärd:
  Hittar du dem för under 3000 kommer du definitivt vara nöjd!
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Brusreduceringen är mycket effektiv, dock med ett visst susande missljud som flera recensenter påpekat.

  Ljudkvalitet och fjärrkontroll på kåpan fungerar oklanderligt.

  Efter ett halvår sprack dock plasten strax ovanför den ena kåpan och lurarna blev obrukbara. Jag har ganska stort huvud och mycket hår och förmodligen har sprickan uppstått till följd av belastning vid av- och påtagning.

  Fina hörlurar som fyller sin funktion, men den korta livslängden gör dem långtifrån prisvärda.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt grymma lurar. Det enda som jag var "orolig" för var hur mycket statiskt ljud som noise cancelling ger ifrån sig. Kommer det att vara irriterande? Nu kan jag besvara denna fråga. Ljudet är mer eller mindre obefintligt, så det är absolut inte några problem alls.

  Går att koppla till datorn via bluetooth eller 3,5 mm sladden som följer med.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Supergrymma lurar på de flesta fronter...
  Förrutom när det kom till datoranvändning. Tydligen så fungerar det inte att använda dessa lurar fullt ut när du ska ha bra ljud och kunna prata samtidigt. Då måste man tydligen stå ut med extremt dåligt knastrande ljud.
  Hade hoppats på att kunna ha dessa både till telefonen men även ha som headset till PC'n när jag spelar och pratar. Men tji fick jag.

  Varken Bose QC35 eller Sennheiser PXC550 verkar ha dessa problem.

  Sony...gör om, gör rätt.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu haft dessa i ett par dagar och håller med de andra omdömena och recensionerna. Tyvärr finns det något som inte omnämns i någon recension som drar ner betyget mycket för mig.

  3.5mm är Endast stereo. Mikrofonen fungerar inte när den är ansluten via 3.5mm-jacket.

  Dvs, vill du använda mikrofonen så Måste du använda Bluetooth.

  Du kan inte ha flera bluetooth-profiler aktiva samtidigt, vilket gör att när du vill prata med någon så går lurarna in i HFP-läge och det blir extremt dåligt ljud. Det kanske duger till att prata i telefon med, men om du har musik igång samtidigt eller om du försöker spela datorspel och vill prata samtidigt så får du 16khz mono, knastrande och oljud.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sköna, men blir lite varm om öronen. Det brus som kompenserar NC kan anpassas till olika ändamål vilket gör att grundsignaturen (bruset) ändrar karaktär när ingen eller låg musik spelas. Ambient funktion är fungerar bra och är en bra säkerhet vid farliga passager/situationer. Att bara lägga högerhanden på höger kåpa vrider ner volymen och släpper in ljud för samtal utan att ta bort hörlurarna. Alltså NC som kan användas i fler situationer än bara när man är passagerare på tåg/buss/flyg eller i bil.

  + Bra ljud
  + Ambient
  + Stänga av NC
  + Sköna
  + Välbyggda (förutom öronkuddarna som "gnisslar" vid rörelse).
  + Bra kabel medföljer
  + Volymen, går att spela högre på batteri än de övriga jag testat.

  - Lite för varma
  - Vid rörelse gnisslar öronkuddarna mot huden.
  - White noice, vid låg volym, försvinner vid medel/hög musikvolym.
  - När NC är avstängd är det ändå lite elektronik som låter när inte musik spelas.
  - Priset, aningen för högt, men på nivå med övriga i klassen.

  Jag lämnade tillbaka dessa.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bara en sak som drar ned, mikrofonen är kass!
  Tyvärr verkar samma mikrofoner som tar upp omgivningen även användas för att ta upp ljudet när du tex pratar i telefon. Resultatet är att den man pratar med knappt hör vad man säger i vissa miljöer. Att gå på trottoaren i en stad och prata i telefon går i princip inte. Till och med i ett någorlunda tyst kontorslandskap blir det problem.
  Synd för i övrigt är det troligen de bästa hörlurarna i klassen just nu.
  Bose QC 35 är dock bekvämare, men dessa är inte långt efter.

  Ljudet i dessa tyckte jag var mycket bättre än Bose QC 35, men säkert en smaksak. Men om det är viktigt att kunna använda hörlurarna som ett headset bör man nog överväga QC 35 istället.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hittade dessa för 280£ på Manchesters flygplats och slog till direkt. Har kollat in de här ett tag och har nu använt dom i 2 dagar.

  Jag har dessvärre ingen Sony telefon och kan inte prova LDAC men med en vanlig telefon blir ljudet bra, inget att klaga på men inget heller att frälsa, vid låg volym märks det att ljudet inte kan hänga med riktigt. Basen är okay men inte så hög som jag hade önskat. Ljudkontrollen känns lite klumpig men det kommer väl in med vana, dock är det drygt att man kan råka komma åt knappar när man ska rätta till lurarna på huvudet. Eftersom jag köpte den på en flygplats fick jag även prova dem på ett flyg och det här må vara mina första ANC lurar men med all hype man läst trodde jag att teknologin hade kommit längre, det blir aldrig knäpptyst när man reser, varken på tåg eller flyg, brummandet är väl inget som ANC klarar av just nu men det blir helt klart tystare i jämförelse med utan ANC.

  Jag vet inte om det här har med kallibreringen att göra men på planet kändes det som att den överkompenserade ANC på ena sidan vilket fick musiken jag lyssnade på att låta ojämnt högt mellan mina öron.

  De satt lite tight i början men det verkar släppa nu efter 2 dagen användande, de sitter bra på huvudet men öronen blir något hemskt varma, till den grad att jag gick ut utan mössa och bara hörlurarna på för att det var tillräckligt. Vaderingen är ändå skön och den ska väl inte klagas på.

  När man promenerar så hörs det, och jag har inte provat QC35 till den grad jag skulle kunna avgöra om det är någon skillnad med dessa istället men läst att deras lätta tyngd samt passform gör att det inte "dunkar" lika mycket när man går med dom.

  Jag försökte skicka ljudmeddelanden via Facebook när jag var på stan men ljudkvalitet är bedrövlig, det går inte att höra ett enda ord på grund av all vind och som jag förstått det så är det micarna ovanpå lurarna dom används vilket är varför de suger. De är helt oanvändbara så länge man inte befinner sig inomhus.

  Med allt det sagt, är de inte dåliga men jag skulle antagligen också nöja mig med ett par vanliga slutna lurar utan ANC med bättre ljudkvalitet för lägre pris. Men vill man hänga med trender så kostar det.

  Edit.
  Har nu även märkt att micarna tar in väldigt mycket vind, vilket man kan höra skillnad på om man täcker dom med fingrarna, drar därav ytterligare en stjärna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Andra recensioner kan intyga hur bra ljud och brusreducering det är i dessa lurar. Absolut i klass med Bose. Jag pendlar varje dag med SJ och det är en otrolig lättnad att slippa mullret.

  + Bäst ljud av alla premium NC/BT lurar som jag har testat. Bättre ljud än Bose QC35 som jag tycker har dålig soundsstage och mellanregister. Skulle säga att Sennheiser Momentum är ungefär lika bra.

  + Väldigt bra brusreducering. Extrafunktionerna är trevliga men har inte än fått särskilt mycket användning för dem. Det är dock häftigt med voice mode, då röster framhävs väldigt tydligt i omgivningen.

  + Enkel pairing med NFC till Android. Inte testat annat.

  +/- Utseendet. De är stilrena, vilket är ett plus men de kommer inte i närheten av Bose QC35 kompakta och neutrala utseende. Själva lurarna är stora och bygeln är bred vilket ger att distinkt men lite väl bastant utseende för min smak. Jag kanske är petig.

  - I tysta miljöer hörs ett dovt grundbrus, som zasso nämner. Störande.

  - Komforten är sämre än Bose. Det är mycket högre tryck i bygeln, så de sitter hårdare åt mot huvudet. Samtidigt är öronmuffarna inte lika mjuka. Det är synd att det ska behöva vara så svårt att göra lite skönt sittande lurar, men så är det.

  - För mycket bas i min smak. Det verkar i och för sig som att de flesta recensenter av hörlurar aldrig kan få för mycket av den varan men för mig blir det lite löjligt (och störande) hur mycket det kan mullra. Jag får använda equalizer för att dra ned, funkar bra för mig.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiska lurar med bara ett par små nackdelar. (Jag utgår ifrån att du redan läst om allt som är bra.)

  - Dubbeltrycket för att spela/pausa kan ibland kännas lite avigt att få till.
  - Ofta när man tar av sig lurarna kommer man åt touchpanelen av misstag. Spelar oftast ingen roll eftersom man troligtvis ska stänga av ändå.
  - Inte lika luftiga på öronen och huvudet som QC35.
  - Brusreduceringen ger ett svagt brus som kan anas när musiken är på låg volym. Har inte så mycket att jämföra med så jag kan inte säga om det är bättre/sämre än andra lurar.

  Och sedan en observation angående ljudkaraktären: Ljudet i QC35 uppfattar jag som mer öppet och luftigt, men jag har svårt att precisera vilka frekvenser det egentligen handlar om. Om det låter bättre är en smaksak.

  Jag måste bara lovorda två saker också:
  - Möjligheten att sätta handen över höger lur och få in ljud från omvärlden är grymt smidig och välfungerande.
  - Ambient sound-läget är grymt bra. Går att lyssna på musik (på måttlig volym) och föra konversation i nästan viskande volym och ändå höra vad man själv och den andra säger.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft flera olika brusreducerande lurar genom åren, Bose, AKG, Sony och nu senast Bose QC 20 innan jag köpte mitt andra par Sony brusreducerande lurar. Jag har jämfört och provat de flesta lurarna vid många tillfällen och i olika miljöer innan jag bestämde mig.

  Smaken är ju olika men för mig är de Sony MDR-1000X de bästa. Jämfört med QC 35 är brusreduceringen hos MDR-1000X bättre och ljudet renare och fylligare och för mig ett självklart val.

  Jag rekommenderar dessa lurar starkt!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jämförde brusreduceringen på dessa med qc35 eftersom de flesta recenssioner sade att de var likvärdiga. Kan konstatera att dessa är bättre på att dämpa röster och mer högrekvent ljud. Men att det också finns ett påtagligt missljud hela tiden i dessa som BOSE inte har. Jag köpte BOSE för att de gav känslan av att det är tyst, medans dessa mer gav känslan att vara under vatten i ett badhus. Synd, för jag hade hellre köpt Sony. Men för mig är brusreduceringen det viktigaste.

  Jag har inte jämfört ljudkvalitet för musik.