Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fitbit Charge 2

 Lägg i lista  Jämför
 • Pulsmätare, distansmätare, pekskärm
 • Cirka 5 dagars batteritid
 • Stöd för Android och iOS
 • Saknar GPS och NFC
 • Visar när du får samtal och meddelanden
 • Lanserades under 2016
Stäng
 • Pulsmätare, distansmätare, pekskärm
 • Cirka 5 dagars batteritid
 • Stöd för Android och iOS
 • Saknar GPS och NFC
 • Visar när du får samtal och meddelanden
 • Lanserades und...
Läs mer
Jämför pris på alla Fitbit Aktivitetsarmband (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdaterade från en Fitbit Charge HR för några månader sen och jag måste säga att jag är imponerad över de nya funktionerna samt den uppdaterade batteritiden som Fitbit har lyckats med. Jag laddar enheten en gång i veckan, på söndagar och har på mig enheten 24/7. Tränar 4-5 gånger i veckan och låter enheten varje gång "spela in" mina träningspass. Så batteritiden är nog det jag är mest imponerad över.

  Vattentätheten har jag inte vågat prova, jag använder inte heller andnings övningarna som enheten erbjuder. Pulsetracker funktionen är mycket bättre än i min gamla Charge HR. Speciellt när enheten mäter pulsen vid fysisk aktivitet. Notifieringar fungerar bra, caller ID syns väl även i solljus.

  Allt som allt är jag väldigt nöjd och rekommenderar verkligen produkten!
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering: Bandet började lossna redan efter ca 6 månaders daglig användning. Har i nuläget, 9 månader efter köp gått sönder. Plastfästet på armbandet som fästs i urets metalhake har gått helt av och har köpt ett nytt band.

  Uppdatering: Efter 2 månaders daglig användning har jag nu fått tillgång till djupare analys av sömnen, där man ser hur länge/hur många gånger jag vaknat och varit vaken, REM sömn, lätt sömn samt djup sömn. Visar antalet minutrar per mönster per natt samt % av total, 30 dagars medel samt snitt för ditt kön i din åldersgrupp.

  Uppdatering: Efter 1 månads daglig användning, även sovit med bandet, så börjar skärmen få en del repor.

  Använt UP24 i 3 års tid. Så när mitt 6e band gick sönder valde jag att byta helt och hållet.

  Utseende:
  Detta är mitt första Fitbit band. Har inget annat att jämföra med av samma märke.
  Det positiva med Charge 2 är att den sitter riktigt skönt på handleden. Är varken i vägen för långärmade tröjor eller jackor, går enkelt att dra på och av kläder utan att bandet slits med.
  Gillar designen och att den känns modern.

  Batteritid:
  Batteritiden har jag uppmätt till 6-7 dagar. Då synkar jag enbart manuellt, dvs bluetooth kopplingen sätter jag själv på i mobilen när det är dags att föra över information. Synkar ungefär 2-3 gånger dagligen.

  Stegräknare:
  Stegräknaren är faktiskt rätt exakt när jag är ute och går. Däremot, ligger jag i sängen och håller mobilen eller vrider på mig, kan bandet få för sig att jag tar steg. Även att stå stilla och göra vissa rörelser med armen kan få bandet att räkna ett par steg.

  Puls:
  Gillar att den mäter pulsen. Är kontinuerlig och jämn. Enda gången jag tar av mig bandet är när jag duschar, då bandet inte är vattentät.

  Skärm:
  Det ska gå att slå på skärmen när man gör en vridning av handleden mot en själv, ibland funkar det, ibland inte, vilket gör att man får trycka igång skärmen manuellt på knappen som sitter på ena sidan. Det ska också gå att knacka på skärmen för att bläddra djupare i menyerna. Eftersom att det inte är någon tryckkänslig skärm så blir knackningarna rätt hårda. Ibland funkar detta, ibland inte. För min del blir det enklare att bläddra genom den fysiska knappen istället.
  Skärmen samlar snabbt på sig damm och fingeravtryck. Är dock lätt att rengöra.
  Har nu kommit på att det handlar om att höja handleden uppåt istället för vridning som gör att skärmen sätts igång.

  Appen:
  Jag personligen kan tycka att appen (iPhone) är rätt rörig. Går att få en bra övergripande bild, men informationen är presenterade på fel sätt för mig, för att jag ska tycka att det blir enkelt att jämföra snitt steg per dag, vecka, månad etc. Man hade kunnat strukturera om och göra det lite enklare.

  Sömn:
  Fitbit Charge 2 går igång automatisk när det kommer till att analysera din sömn. Dvs det finns inget fysiskt sätt att ställa om bandet från att räkna steg till att analysera sömn. Detta gör tyvärr att bandet kan få för sig att börja analysera sömn om du t.ex. ligger i sängen en timme och läser en bok. För min del som gärna ligger ett tag i sängen både kväll och morgon så börjar bandet att analysera för tidigt och känner inte av när jag vaknat. Så det blir inte en så precis analys som man skulle, utan mer jobb för mig som ska försöka redigera sömnen i efterhand i appen och komma ihåg när jag tror att jag la mig och vaknade upp.
  Egentligen enda sättet att undgå den automatiska analysen av sömnen är att gå in i appen innan du lägger dig och slå igång "Begin sleep now" och när du vaknat gå in igen och klicka på "I'm awake". Men detta hjälper ju inte mig och andra som ligger i sängen en timme eller så innan för att koppla av, då analysen automatiskt redan börjat. Detta trots att jag vid repeterade omgångar manuellt tryckt på knappen på sidan av bandet, då jag trodde att detta skulle få bandet att förstå att jag var vaken. Men det verkar inte funka så.
  Tänk då att sitta still på ett flygplan i ex antal timmar. Lär bli samma sak.
  Tyvärr är detta det stora negativa med bandet. Varför tillverkare väljer att plocka bort en manuell funktion direkt på bandet som talar om när du går och lägger dig och när du vaknat är rätt synd.

  Väger jag in alla faktorer ihop så är det ändå ett band som får godkänt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första fitnessklocka, dock pendlade jag mellan denna och Apple Watch (gen 2), men prioriterade batteritid, då det blev Fitbit Charge 2 (-i väntan på aWatch gen 3).

  Fördelar
  + Bra batteritid minst 5 dygn (dock ändå alltid laddat batterierna efter 2-3 dygn).
  + Syns bra även när solen lyser, stark ljus på skärmen.
  + Helt OK fitbit -app, där du styr mer av klockan än från själva klockan.
  + Att enkelt se vem som ringer/SMS/Kalender (-Obs! ej med svar.)
  + Enkla menyer, det som behövs syns på skärmen. Resten styrs via fitbit -appen.
  + Synkad GPS med ens mobil (-därav bra batteritid på klockan.)

  Nackdelar
  - Den synkar inte med iOS 10 Health (Hälsa) -app (sägs även ej fungera med Android hälsoprogram), kan synkas med hjälp av en annan synkapp, som gör ett någorlunda jobb med överföringen till iOS Hälsa -appen.
  - Saknar svenska menyer i molnet, telefonappen och själva klockan, allt är på Engelska.
  - Sport simma fungerar inte, den rekommenderas INTE vara under vatten, men tål "regn".
  - Kan väcka ens partner i sängen med omedveten handrörelse så upplevs skärmljuset på natten väldigt stark!. (-alt stänga av atuo-skärm-på, eller kanske framtida firmware update som har dämpad ljus på skärmen med tidsinställd nattetid?.)
  - Ingen inbyggd GPS (-men annars om det funnits, ej haft samma batteritid den nu har.)

  Juni 2017 uppdatering.
  http://www.njohan.se/arkiv/2097 så kan man se en bild på vad som skett efter en juni månads varm natt, armbandets plast nedanför skärmen har som pucklats utåt. Detta skedde en varm natt på ca 25-30´C i rummet och på morgonen hade det blivit en plastbula. Tänkte först "reklamera" men går bra att använda superlim på bullan och "bula-ner-den" och nu är armbandet som nytt och sparat en 300kr på självfix :-)
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Idag efter knappt två års användning tvärdog batteriet/klockan. Som andra skrev är armbandet av riktigt dålig kvalité och jag har gått igenom 3 stycken drygt på min tid med den.

  Jag gillar att ha ett aktivitetsarmband men kommer nog välja en annan tillverkare denna gång.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Efter ca 2 års användning kan jag säga att produkten egentligen är ganska bra (mäter puls exakt då jag synkat mot professionell pulsmätare) och stegräknare fungerar bra men det som drar ner betyget är den dåliga kvaliteten på armbanden. Jag har bytt 3 ggr nu. Konstruktionen är väldigt svag vid i fästningen då det endast är en skör plastbit som håller bandet på plats.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  utmärkt
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft detta armband i ca ett år nu och det har egentligen allt jag vill ha i ett aktivitetsband och jag är supernöjd med funktioner, gränssnitt och batteritid. Det som drar ner betyget är den fullständigt hopplösa synkningen via bluetooth. Vartannat träningspass tappar den synkningen och till och från behöver jag gå in och synka manuellt för att den automatiska synkningen ska hoppa igång. Det börjar bli riktigt tröttsamt och det förtar nyttan och upplevelsen med produkten. Nu sneglar jag på en ny produkt. Tyvärr blir kommer det inte att bli fitbit.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  bra batteri tid ca en gång i veckan laddar jag, får påminnelse via mailen. Har min på 24x7 för att mäta sömn, även kopplat ihop den med min wifi våg från Withings så man ser hur kaloriförbrukning är kopplat till vikten.
  Ang notifieringar skulle jag vilja ha en tidsplan du den inte får notifiera inta bara on/off kanske kommer i senare uppdateringar, där kommer de inte ofta just nu ca 2 om året.
  i övrigt inga problem, frugan har en där börjat armbandet släppa men inte på min. har även köpt andra färgade armband från Wish kostar typ 50kr och är riktigt bra.

  Uppdatering:
  Ang blåtand är denna helt värdelös, har provat flera olika telefoner tex Nokia 8 och Nexus 6 som den inte supporterar enl dem, va f.n det är ju blåtand går då inte att synka data får göra det med en padda som jag har hemma.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Får ibland för sig att jag har 180 i puls när jag promenerar (och nej jag har inte några rytmrubbningar). Dessutom för mkt beräknade kalorier vid promenad, mer än alla onlineformler och andra appar visar, oavsett om pulsmätaren är på eller av, oavsett om gps på mobilen används.

  Trots detta har klockan motiverat mig, gått ner i vikt osv. Men jag tycker den gör sitt jobb rätt dåligt, hade förväntat mig mer.
 • Dålig
  2 år sedan
  Bra funktioner och snygg design men.....

  Vilken värdelös hållbarhet! Armbanden är så känsliga och går sönder gång på gång. Första gången lyckades jag få nya på garantin men efter det har 2 till gått sönder. Detta inom 18 månader.
  Jag använder den normalt och har den inte på under träningar så som fotboll och dylikt. Nu har jag också slutat sova med den då inte håller när man vrider och vänder på sig.

  Rekommenderas inte!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkat väldigt bra på min Huawei Honor 8. Men när jag köpte en Charge 2 för att ge bort i present till en som har en Huawei Honor 8 Lite och upptäcker att den modellen inte funkar med Charge 2 blir man ju en aning besviken.
  Blir en ganska styr stegräknare...
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Helt okej batteritid
  + Går att exportera informationen till Excell via hemsidan

  - Att använda klockfunktionen där den aktiveras via armrörelse innebär att du får räkna med att väcka både dig och din sambo på natten eftersom ljusstyrkan lyser upp hela rummet när du vänder på dig i sömnen.
  - Efter några veckor började silikon-armbandet att släppa från fästet, och tre månader senare lossande det helt och hållet. Nytt kostar flera hundralappar.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte en i julklapp som var trasig från fabrik, för att få den utbytt av fitbit måste man själv betala frakten med paket som ska kunna spåras. Och man får inte igen den kostanden så helt plötsligt kostar produkten 50% mer. Så den lämnas tillbaka på öppet köp.

  Kommer inte köpa någon mer produkt från ett företag med så dålig kvalitetskontroll och support.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta var min fjärde och sista fitbit-produkt. Alla lider av samma problem. Armbanden går upp och släpper från enheten. Denna klarade ungefär lika lång tid som övriga, ca 6 månader. Verkligen under all kritik. Trodde denna generationen produkter skulle vara bättre. Men visade sig lida av precis samma problem som tidigare. Tur man köpte från bra butik så man i alla fall kunde få tillgodokvitto direkt och köpa sig något annat utan att behöva lämna in på garanti massor med gånger för att till slut få pengarna tillbaka.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kanon, mycket bättre än den äldre Charge HR. Får att byta armband, finns läder för snyggare look. Enkelt att byta till sport armband. Synd att den inte är vattentät för simning.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är inne på mina andra Fitbit chargé nu. Är nöjd så till vida att den sällan krånglar och ger mig den information jag vill ha.

  Nackdelen är att den är svår att läsa av i dagsljus. Hade också föredragit en färgdisplay.

  Sen är armbandet av dålig kvalitet som många andra också nämnt. Har redan bytt armbandet på garanti efter sex månader . Nu är det på nytt igång att släpp i fästet efter ytterligare tre månader .

  Djupare analys av sömnen har fungerat bra men inte hundra. Nu har det gått 4 dagar då jag fått tillbaka min gamla begränsade sömnanalys. Finns ingen möjlighet att uppdatera själv utan har fått vänta på att den hoppar tillbaka .

  Rekommenderas ändå
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett dåligt band av Fitbit, igen. Gummibandet håller ibland ett år ofta mindre än ett år. Fitbit är riktigt dåliga på att hantera garantiärenden!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt besviken! Vi fick nya HR 2 efter att ha lämnat våra HR på garanti ett stort antal gånger p.g.a. de-laminering mellan rem och klocka och fått ny gång på gång. Nu efter några månader gick min sambos armband av och min har börjat lossna.

  Som folk skriver nedan är funktionerna fantastiska, sömn, träning, step, HR.

  Men vilken usel kvalitet. Redan slutet på förra århundradet fanns det en uppsjö lim till diverse kompositer, and dom inte kan fixa ett bra lim, är antingen medvetet för att tvinga folk byta eller total inkompetens. Limmade skor med diverse konstiga plaster och gummi är väl inget ovanligt, och slitaget är ju något högre.

  Vad gäller batteri tiden är det inga problem, laddar varje gång jag duschar räcker för att hålla den fulladdad hela tiden...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag bar på handleden innan än moto 360 second gen. En mycket bra klocka som jag lätt ger samma betyg som charge 2 men utav andra anledningar. För att göra en lång historia kort så är den inte den optimala klockan för träning.

  Charge 2 är ett bra alternativ då den automatiska märker vilken aktivitet du befinner dig i. Fotboll som basket, löpning och gång. Den registrerar din sömn under natten och ger dig en överblick på olika stadier som Rapid eye movement, deep och light sleep.

  Allt detta ser du på fitbit appen där du ställer in allt som vikt längd och alla dessa basic inställningar som man brukar få gå igenom.
  Det finns en skön Community, challenges med eller utan vänner, som har en fitbit enhet och mer därtill.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dyr stegmätare

  Fungerar bra för att mäta steg och puls under dagens lopp.

  Pulsmätningen lägger ofta av vid högre puls . Får inte upp den över 140 vid tung träning t.ex. fotboll/innebandy. Sen står det bara -- på displayen.
  Kolla maxpuls är inte att tänka på.

  Har inget Smart Alarm. Väcker dig alltså INTE efter t.ex. 8 timmars sömn vilket jag trodde när jag köpte den.

  Kan rekommendera den till dig som vill hålla kolla på dina steg och vilopuls och inte tränar så mycket. Ni som tränar mer och vill ha en pålitlig mätning bör nog leta efter en annan klocka
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Summerat:
  Smidig men ändå gedigen. Relativt mycket funktioner. Sämre skärm.

  Bra:
  + Har de flesta intressant funktionerna (-GPS)
  + En konstruktion som lär hålla (man kan dessutom byta armband)
  + Mycket bra app och del av "fitbit-produktfamiljen" (ink vågar, träningsvideos, träningsprogram och annat)
  + Har skärm
  + Smidig storlek
  + Hyfsad batteritid (upp mot 5 dagar)
  + Vattenskyddad (men ej vattentät)

  Dåligt:
  - Skärmen är rätt dålig, svår att läsa ute och tryckkänsligheten är kass
  - Ingen inbyggd GPS (ger förmodligen smidigheten och batteritid)
  - EJ Vattentät (men vattenskyddad)
  - Sömnanalysen verkar ej lika bra som tex Microsofts motsvarighet

  Övrigt:
  Kommer från ett Microsoft Band 1 som hade många gånger bättre skärm (tydlighet och "pekbarhet"), inbyggd GPS men som saknade trappräknare (ingen höjdmätare) och hade katastrofalt dålig slitstyrka i konstruktionen (slet ut 2st på 2 år). Charge 2 är en sämre OCH billigare produkt än Microsofts Band MEN konstruktionen har förutsättningarna att hålla bättre. Jag gillar den än så länge skarpt! Uppdaterar om det ändras.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan inte säga något annat än att jag är sjukt imponerad av det här armbandet. Jag hade den gamla versionen och den fungerade absolut bra och jag gillade den skarpt men här i version två så känns det som att de har fixat allt som man önskade från originalet. Armbandet är bättre, nu finns det en display med klocka, kvaliteten är högre och framförallt så har både laddningen förbättrats (originalet var rätt krångligt att ladda) samt att batteritiden har förlängts.

  Själva daschboarden som visar statistik m.m. har ju alltid varit bra men med de nyare och förbättrade funktionerna så är det inte annat än att man blir imponerad. Den håller väldigt bra koll på sömnen, hjärtrytm m.m. som jag inte ens tänker på men när man börjar analysera datan så verkar det stämma väldigt väl samtidigt som man blir extra intresserad av hur man kan förbättra saker, det är väl det som är den stora fördelen med det här armbandet, just att man blir nyfiken på hur man kan göra så att man rör sig mer och mår bättre. Bara en sådan funktion som att man kan koppla sin trådlösa våg (japp, jag har en sådan) med den datan från den prylen till Fitbit's dashboard är makalöst bra.

  Har också börjat att använda gps-funktionen via mobilen och appen så att jag kan se hur jag har promenerat och hur lång tid det tog m.m. Tycker den fungerar så bra så att jag avinstallerade runkeeper.

  Jag använder armbandet främst till att mäta mina steg vilket den gör väldigt bra, men med alla tillhörande funktioner och att appen börjar lägga ihop data (som hjärtrytm med vikt) så ger den här ett mervärde som faktiskt får mig att prata mig varm om produkten. Kan faktiskt inte rekommendera den mer, vill ogärna sätta full pott men jag kan inte annat.

  Det enda minuset, och det är ett litet, är att ibland när man rör sig i sängen på natten så tänds displayen på armbandet och det lyser upp rummet något i två sekunder. Ni hör, är det inte värre än så så blir det full pott.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är jätte nöjd, hade polar klocka först, men det går inte jämföra med fitbit. Rekomenderas varmt
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  riktigt bra produkt. haft den i snart två veckor 24/7.

  helt uppenbart något för den som vill hålla sig aktiv. sitter fint. måste inte sitta benhårt för att få rätt pulsvärde.

  smart på riktigt. tydligt att detta är andra generationens aktivitetstracker. man behöver i princip aldrig mata in något själv. så smart är den.

  yttepytte minus för att batteritiden kunde varit en eller två dagar längre.

  stor rekommendation från mig.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skönt armband.
  5 dagars batteritid.

  Saknar "team sport" som aktivitet.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 mån sedan
  Har haft mitt i 2 år. Allt fungerar som det ska. Mitt bälte har inte haft några problem, ser så bra ut som nytt. Appen är helt topp och tydlig och den är densamma dygnet runt😀 Förtjänar 5 stjärna.

  Och till de som funderar på att köpa en sådan klocka och se sämre recensioner har Fitbit förmodligen fixat dem.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Har gett detta som en gåva för tre stycken och remmen har fallit över tre gånger till var och en av dem och var tvungen att spendera mycket tid på att klaga och spendera tid med säljarna. Rekommenderas inte.
 • Usel
  1 år sedan
  Fungerar inte för OnePlus 6 mobiler
 • Dålig
  1 år sedan
  Mätaren fungerar mest och appen är bra. Tyvärr är remmarna dyra och dåliga, har använt tre reed i 20 månader. Kan inte rekommenderas.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar mycket bra!

  plus:
  - Små och sitter mycket bra på armen.
  - Ser bra
  - Appen är mycket användarvänligt
  - Lätt att använda

  minus:
  - Hade varit bra med en inbyggd GPS
  - Avståndsmätning kan vara felaktiga när du ansluter telefonens GPS. (Fick några extra kilometer efter en körning jämfört med den andra Polar sportklocka)
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det finns en otrolig mängd bra med denna produkt. För det mesta levererar som förväntat. Men jag kommer att peka ut en enkel men mycket viktig brist. Plast länken är av så dålig kvalitet att det inte är en fråga om det kommer att bäras ut, men bara när. En i grunden otroligt bra produkt levereras med en länk av de allra sämsta kvalitet. Mer om mitt jobb har forsjkellige upplagor av Fitbit, men alla av dem känner att länken sönderfaller. Det är helt enkelt ohållbar efter Fitbit har levererat produkter i flera år och underlåter att råda bot på detta. Jag tror att du kan hitta en bättre plastlänk genom att söka efter ett slumpmässigt tredje part länk till billigast möjliga pris på Ebay. Sammanfattningsvis är Fitbit enhet fantastiska bra, men erfarenheten bortskämda av oundvikligt att plastlänken sönderfaller.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Mycket bra produkt, ergonomisk och elegant, det är verkligen håller reda på all aktivitet hos användaren.

  Jag är inte 10, eftersom jag tycker att det är ganska grundläggande i analysen av sömn.

  Att kunna ändra bandet och även tror jag en enorm fördel.