Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Series 9 9295cc

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Rakapparater (77)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  1 år sedan
  Den är jätte bra på att raka men själva rakhuvudet går sönder efter 4-6 månaders användning. Sen köpte jag en ny rakhuvud som också gick sönder. För det är optifoil som knäcks och när den knäcks och om man inte märker det så kommer man få en massa sår på huden som bara den för det var det som hände mig första gången den gick sönder och när andra skärhuvudet gick sönder.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vill varna för köp av denna rakapparat.
  Efter 8 månaders användning brast folien på rakhuvudet och Braun vägrade byta ut det på garantin eftersom det var normalt slitage.
  Ska man behöva byta rakhuvud var 8:e månad kommer detta att bli en väldigt dyrt köp.

  Fram tills den gick sönder var jag väldigt nöjd, men när man plötsligt skär sig på halsen efter att folien brister är man inte så nöjd längre.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Braun 9295cc
  Efter några veckors provning känner jag mig redo att betygsätta denna produkt.
  Produkten är lätt i vikt och ligger bra i handen, dock känns den plastig i konstruktionen. Skärhuvudet arbetar effektivt och tar de flesta strån utan större problem, dock får den problem på några hår som troligen ligger vinklade nedåt.
  Skärhuvudet är väldigt skonsam, jag har tidigare haft stora problem med att huden är känslig, men med denna rakapparat så känner jag att jag utan större problem kan raka mig dagligen. Den samlar effektivt upp de avrakade stråna.
  Trimmern är dock det största minuset på denna produkt. Även om den bara är till för att ta mindre mängd hår så är den underdimensionerad för det den ska göra. Jag känner mig aldrig nöjd med resultatet efter att ha använt den.
  Prismässigt kan jag ifrågasätta den höga summan. Jag hade nog varit mer benägen att rekommendera den om den kostat hälften så mycket.
  Dock kan man inte frångå att resultatet talar för sig själv. Enkel, effektiv och utan besvär.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En otroligt behaglig och skön rakning, -rentutav den skönaste och mest skonsamma jag någonsin provat med en elektrisk rakapparat.
  Rakar bra men kan krävas många dragningar för att få bort allt hår runt halspartiet, som alltid är ett lite svårt parti att raka. Designen är mycket trevlig men hade hoppats på mycket mer och blev besviken på att hela rakapparaten är gjord i plast -sånär som på rakhuvudet såklart. Hade förväntat mig en premiumkänsla även i material (läs metall) i en produkt i denna prisklassen. Prisvärdheten känns därför mycket tveksam. Trimmern på sidan är av mycket enkelt slag och kan bli bättre. Bra rengöringsstation. Sammantaget en mycket bra apparat men för högt pris.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hej! Jag har provat äldre Braun rakapparater och måste säga att detta är den bästa hittills. Den är tystare och smidigare än den modell som jag har 9565 , den har några år på nacken men fungerar fortfarande utmärkt. Så jag rekommenderar denna för alla , då jag är helt övertygad att dem blir nöjda
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har rakat mig med rakhyvel de senaste 20 åren, valde nu att låta Braun senaste 9-serie anta utmaningen, är det bättre med hyvel eller rakapparat. Utgångsläget är att jag rakar mig varje dag, reser 4-5 dagar/vecka och är noga med att det blir bra. Jag gillar inte att under dagen upptäcka missar eller ännu värre ojämn rakning. Så hur blev det då? OM man är superpedant och inte tolerera några som helst avvikelser från ett mer än perfekt resultat bör man välja att fortsätta med hyvel. Men om ett mycket bra resultat med bibehållen mjukhet i skinnet så kan du med gott samvete välja Braun 9295cc. Det rakar noga trots "skarpa kanter", förvånansvärd liten skillnad mot hyvel, med huvudets utformning kommer du åt överallt och mycket lite lämnas åt lite extra efterarbete. Den håller laddning under hela veckan, ladd stationen tar hand om både rengöring och uppladdning under helgen, så enkelt och bekvämt. Sammanfattningsvis, jag kommer att fortsätta med Braun, helt klart en bra rakapparat. Enda som drar betyget är det höga priset som kanske gör att man drar sig för att välja just modell med rengöringsstation.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra .

  Har tidigare haft flera andra märken och även enklare braun modeller
  Dock känns en väldig skillnad .
  Har använt den några veckor nu och är mycket nöjd .
  Helt klart vårt att lägga en slant x-tra på .
  Smidigt med ladustationen med rengöring oxå .
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fenomenal rakapparat som jag nu haft i ca 3 veckor. Jag har i 4 år använt en toppmodell från en konkurrerande leverantör och jag har nu mer än halverat tiden framför spegeln. Huvudet på Braun 9295cc är välidgt mycket effektivare och behagligare mot huden än min gamla. Den är också väldigt snygg och lätt att rengöra manuellt.

  Det som kunde vara bättre är att laddning och rengöringsstationen är väldigt stor och jag tycker även att det är lite korta intervaller mellan utbytet av rengöringstanken. Det har gjort att jag rengör den varannan gång manuellt under rinnande vatten istället.

  En annan liten detalj är att flesta kromade detaljerna på apparaten är gjorda i plast vilket inte känns lika mycket premium som det borde med en toppmodell. I övrigt så känns den däremot stabil och gedigen.

  Jag kan utan tvekan rekommendera denna fantastiska produkt även om det finns utrymme för en del förbättringar :)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kraftfull maskin som ger ett bra rakresultat. Det enda den inte klarar så bra är skäggstrån som växer platt med huden. Jag har ett antal sådan. Man får jobba lite extra för dessa. Vissa rakapparater klarar inte dessa alls. Det känns också som den är skonsam mot huden. Men den känns alldeles för dyr. Den ger ett bättre rakreslutat än min billigare Philips men inte så mycket.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra, men lite dyr!
  Jag har kört med Braun 9296CC i några veckor och gillar den. En första känsla var att den vibrerade mer än vad jag var van med men det har jag vant mig med.
  Rent generellt rakar den bra och känns skonsam för huden men har upplevt att den har missat något långt strå.
  Den är riktigt snygg i chrome om man jämför med andra rakapparater - nästan så man vill låta den ligga framme.

  Men är är pris/prestanda viktigt så finns det kanske andra alternativ man får fundera på.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar galant på alla underlag så att säga ... i duschen, med raklödder & helt torrt. Skönt också att man lätt kan spola av/ur den efter användning.

  Gillar:
  +Att den är vattentät.
  +Lätt att göra rent, spola av den under kranen eller rengöring i laddaren.
  +Helt ok raktid för batteriet.
  +Displayen med batteri-indikering.
  +Nära rakning utan att irritera.
  +Och faktiskt kromfärgen ... kromet speglar in ljus under hakan så man ser vad som händer :)
  +Rejält fodral.

  Gillar inte:
  -Rakhyvudet skymmer trimsaxen. Går att ta bort huvudet men trimsaxlösningen kändes inte genomtänkt, borde fällas ut i 90 grader istället.
  -Att man inte kan raka sig med sladden i.
  -Är väl surrig/högljudd.
  -Ingen förvaringsplats för rengöringsborsten i skyddsfodralet.
  -Inget skydd för rakhuvudet.
  -Indikerar att apparaten behöver djuprengöras i laddaren efter varje rakning, kan komma att bli dyrt med rengöringsvätska om man slaviskt följer det.
  -Priset är rejält tilltaget ... känns inte helt & hållet prisvärt faktiskt.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den lever onekligen upp till vad den påstår, världens med bekväma rakapparat. Ingen som helst antydan till irritation. Den fångar även utan större svårigheter upp hårstrån som växer åt olika håll vilket min förra Braun hade problem med, den är dock 15 år gammal. Det finns dock ett stort problem som irriterar mig och det är att rakningen inte är så hudnära som jag skulle önska. Faktum är att jag ofta tar några drag med min Braun M60 för att få bort det sista "knasstret". Överlag är jag nöjd med produkten men för pengarna hade jag förväntat mig i det närmsta perfektion.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har använt rakhyvel i snart 14 år. Har alltid varit relativt nöjd frånsett att jag måste varje gång ta fram raklödder och det tar tid samt att man får små retningar i huden.

  Så jag bestämde mig för att byta till rakapparat som man kan snabbt använda utan att bry sig om huden är våt eller torr. Den ska vara snabb och lätt att rengöra.

  Allt detta finns hos Braun 9295cc. Där man kan lätt raka sig utan besvär. Det ända negativa är att den så kallade trimmern är något svag. Är det värt att betala omkring 4000 kr för en rakapparat? Ja om man vill ha det bästa!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mina förra rakapparat jag hade var också en Braun. Den hade jag i 12 år. Den har iofs inte gått sönder ännu men jag tänkte att jag skulle satsa på en ny. Valet blev en 9295cc vilken jag är riktigt nöjd med. Rakningen är verkligen en fröjd för huden. Innan så har jag alltid fått röda utslag på halsen då jag rakat mig. Dessa är nu ett minne blott.

  Det spelar heller ingen roll om man rakar sig varje dag eller om man som jag brukar vara lite lat och vänta några dagar så att skägget vuxit ut en bit. Med min förra var jag då tvungen att ta trimmern innan jag rakade mig. Den nya 9295cc klarar detta ändå utan att kompromissa.

  Enda nackdelen som jag ser det är att den vibrerar mycket så att den nästan blir jobbig att hålla i vid längre rakningar.

  Ett smidigt fodral följer med och en rengöringsstation som gör att rakapparaten känns som ny vid varje rakning. Man ska även kunna raka sig i duschen med den men det har jag inte vågat testa ännu. Känns helt fel.
  På det stora hela rekommenderar jag varmt denna rakapparat!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En rakapparat som ger en nära rakning utan att behöva gnida. Den är väldigt tyst.
  Känns som en kvalitetsmaskin rakt igenom. Själva rakhuvudet är väldigt mycket större än tidigare Braun modeller jag använt, dock inget som jag upplever som någon nackdel.
  Enda minuset är priset.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första rakapparat från Braun var en 8595cc. En riktig Rolls Royce. Den lade på något vis grunden och målbilden för hur en rakupplevelse skulle vara. Efter det har jag testat 3 st andra rakapparater. Först ute efter 8595cc var en Philipsmaskin av någon sort. Gick inte alls. Var skinnflådd i ansiktet och bestämde mig snabbt för att Braun var mitt märke. Bytte snabbt till Braun 5040S. Var väl ganska nöjd med den men något saknades. Resultatet var ok och det blev en del irritation i huden men den hade många fördelar mot 8000 serien. Dock var inte känslan var inte 100%. Slutligen blev det att testa 9295cc och nu har jag äntligen hittat hem.

  Redan efter första rakningen så viste jag att detta var maskinen för mig. Ingen irritation i huden och resultatet var som en babyrumpa. Det gick inte att känna att jag hade skäggväxt alls, vilket inte varit fallet med tidigare maskiner. Till och med mina krångliga skäggstrån på halsen som står åt alla håll och kanter fick den tag i. Bara det är en bedrift. Resultatet var med andra ord helt otroligt.

  För mig är det viktigt att det går att göra rent apparaten när jag är ute och reser, så därför har möjligheten att skölja under kranen varit mycket uppskattat på min 5-serie maskin. Att komplettera med ”djuprengöring” och smörjning mellan varven i rengöringsstationen gör att maskinen känns som ny. Det är otroligt värdefullt att få den känslan om och om igen.

  Avslutningsvis en enkel plus- minuslista;
  Plus: Resultatet, ingen irritation, Går att skölja under kran, bra batteritid, rengöringen, designen.

  Minus: Priset

  Slutsats: Vill du ha den bästa maskinen på marknaden som levererar den bästa känslan och resultatet, så är Braun 9295cc maskinen för dig!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Braun gör det igen!
  Varje ny generations Braun rakapparat är bättre än den förra och denna är inget undantag. Designen ligger bättre i handen, vikten mer balanserad och rakningen är mer effektiv och mjukare. Displayen är mer avskalad och läckrare och den nya laddningsststionen ser bra ut i badrummet.
  Helt klart ett stort steg framåt i utvecklingen och skillnaden mellan hyvel och maskin är mindre väsentlig än någonsin.