Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Series 9 9260s

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Rakapparater (82)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.85)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  10 mån sedan
  Rakar ojämnt, trubbigt. Tar evigheter. Batteritiden är bra. Annars oduglig maskin.
 • Usel
  1 år sedan
  Den är jätte bra på att raka men själva rakhuvudet går sönder efter 4-6 månaders användning. Sen köpte jag en ny rakhuvud som också gick sönder. För det är optifoil som knäcks och när den knäcks och om man inte märker det så kommer man få en massa sår på huden som bara den för det var det som hände mig första gången den gick sönder och när andra skärhuvudet gick sönder.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag tycker att den är snyggt förpackad, den är smidig och har en bra resväska. Användningen är otroligt bra, det känns nästan som när man rakar sig med hyvel. Smidigt med låsbart huvud.
  Stort minus är priset samt att den är väldigt jobbig att raka sig med under hakan/halsen och det är svårt att få det helt bra om man har hår som växer åt olika håll just där.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft andra apparater från braun förut, jag gillar deras raka rakhuvuden. Det märks att 9260 är starkare än andra. Den rakar snabbare, det blir mindre drag över huvuden.

  Det krävs rengöring ofta av apparaten, minst varannan dag för att huden inte ska bli irriterad.

  Rakar bättre än billigare braun men tveksamt hur pass mycket mer den är värd. Har du pengarna att spendera, köp den här. Men du kan nästa komma upp i samma rakkvalite med brauns lite billigare varianter.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte upp mig från en några år gammal Series 5, och det var absolut ett stort lyft. Displayen, utseendet, laddstationen etc. Men framför allt tar den bort mitt skägg snabbare och är mer snäll mot min lättretliga hud. Behöver inte ens använda aftershave nu. Smakar det så kostar det!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra rakapparat , laddas snabbt och bra batteritid.
  Funkar lika bra som hyvel men är skonsammare mot huden.
  Gillar den ledade rakhuvudet , följer ansiktets konturer perfekt och ligger bra i handen.
  Mycket nöjd.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Superbra rakapparat som tappar på byggkvaliteten.

  Detta är den bästa rakapparat som jag någonsin använt. Den glider smidigt över huden och tar bort i princip alla skäggstrån efter första "draget". Den ger ifrån sig en del vibrationer - men inget som stör enligt mig. Man behöver nästan aldrig dra den över huden flera gånger och där med är rakningen över på ett knyck. Batteriet är fantastiskt och kan lätt ta med den på solsemester (i det medföljande resefodralet) utan att batteriet tar slut. Vattetätheten är ett stort plus enligt mig, och inte bara för att du kan använda den i duschen utan även på fuktig hud - t ex efter dusch eller sköljning av ansiktet. Trimmen på sidan har jag bara använt ett par gånger för att fixa till polisongerna - och funkar bra som väntat.

  Varför får den inte 5/5 stjärnor? Jo byggkvaliteten. Den är tung och hyfsat gedigen - MEN den är i en glansig plast som inte ger något bra intryck what-so-ever - för en sådan dyr produkt (3300 kr). Fixa till nästa modell!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra rakapparat. Dock lite besviken när jag jämför med den tidigare modell av Braun jag har. Inte så stor skillnad.

  Rakar effektivt. Bra rengöring. Snäll mot huden.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra rakningsresultat. Funkar på olika skägglängder. Bra batteritid.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har rakat mig med hyvel hela mitt liv då en rakapparat aldrig gett mig nog nära rakning så jag känner mig nöjd. Denna är den enda som ens är i närheten. Rakningen är så smidig och nära den bara kan bli. Enkel rengöring, enkel laddning, bra batteritid för mig som reser mycket i jobbet. Jag slipper dessutom nu problemet med raklödder som inte går genom säkerhetskontrollen på flygplatser. Riktigt bra med utbytbart huvud när det börjar bli slött. Finns ingenting att klaga på förutom priset. Jag kör numer med denna dagligen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft en Philishave i drygt 11 år, vars skärhuvuden byts ca vartannat år för ca 450-500 kr. Jätte nöjd men kände att det var dags att byta.
  Braun 6260S kommer med en ladd station och kabel samt en snärt väska och tillhörande borste. Laddades snabbt första gången. Bestämde att testa på 1 dags normal skäggväxt. Inga problem att raka med apparaten men modellen har en rätt så kraftig motor så det känns en del mot huden (vibrationer) och låter en del. Tycker ibland att det är för lätt att komma åt på/av knappen och således för lätt att stänga av maskinen när man byter läge med handen.
  En stor fördel är att man kan raka torr och våt hud. Har testat en gång med att tvåla in ansiktet med tvål och visst blir det lent men det är lite för mycket såpa och vatten överallt när man är van med en torr rakning.
  Rak huvudet gör att apparaten blir ca 2 cm längre än min gamla Philishave vilket gör att den tar upp mer plats i necessären vid resor men det är väl en vanesak. Det breda rak huvudet gör att det är lite besvärliga att komma åt pipskägget jag har men resten av ansiktet känns riktigt bra efter en rakning. Skäggtrimman är lite kort, har svårt att använde den och se den ovanför rak huvudet vilket gör rakning runt mungipan besvärligt.
  Rengöring fungerar enkelt, antingen spolar man hela huvudet under rinnande vatten eller så lösgör man rak huvudet, bankar ut det i handfatet och borstar med borsten.
  Priset på ca 3300 kr är lite för mycket för min smak, 1500-2000 kr är rimligare. Men det beror också på vad man är ute efter. För min del räcker det att jag kan raka i torrt tillstånd och då behöver jag inte allt extra. Min gamla Philishave hade digital display som visade laddning kvar i minuter, denna verkar bara ha streck som visar ladd status. Och Braun förslår att man byter skärblads- och saxkassetten var 18:e månad till det facila priset av minst 500 kr.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Braun Series 9 är en grymt bra maskin, den rakar oerhört nära och åtminstone för min hud skonsamt. Live ovant att huvudet är tjockare än på min Gamla Series 7 men det är en vanesak. Prismässigt är den lite I överkant men lite rea eller kampanj så är det ett givet köp för den kräsne
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra maskin,rakar väldigt nära utan att irritera huden även vid rakning varje dag. Har problem vid lite längre kraftigare strån. Känns plastig med tanke på priset. Ger dock ett bra helhetsbetyg.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Innan jag började raka mig med Braun 9-serien har jag använt Philips 7-serie. Om jag jämför Philipsen med Braun 9-serien så rakar Braun lite närmare och betydligt snabbare än Philipsen. Mycket bra apparat, dock lite dyr.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Braun 9260 är den bästa rakapparat jag haft och jag har haft många.
  Rakar mycket bra , tyst , vara länge på en laddning - snabb laddning ca 1 tim.
  Lätt att rengöra bara att skölja under varmt vatten.
  Inga problem att raka stubb som är 3 dagar gammalt.
  Mycket nöjd.
  En nackdel - priset. Men det är det bästa man kan få.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu haft nöjet att testa Braun Series 9 9260s i två veckor och jag måste säga att den gör sitt jobb bra. Rakningen går som en dans. Bra grepp och lätt att hålla i trots att den är ganska stor. Det negativa är att den vibrerar en del. Det känns i handen liten stund efteråt och varför låter den så mycket? Lika mycket som en eltandborste. Min förra, en Philips, "surrade" och vibrerade mindre.

  Det breda huvudet är lite svårt att komma åt med på mustaschplatsen men på andra ställen kommer den åt att göra rent hus hur lätt som helst och det går snabbt. Efteråt är det lätt och smidigt att göra rent den. Antingen bara tömma och borsta men det bästa är att den går att skölja ren.

  På det stora hela en bra apparat som gör ett bra jobb men det borde den göra med en sådan prislapp. Rekommenderar den!
  Bra med laddställ till maskinen. Enkelt att ladda och man vet alltid var laddaren är.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra på alla sätt förutom att den är lite stor i sitt utförande, vilket innebär att den är svår att ha som reseapparat.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har testat olika rakapparater men aldrig blivit riktigt nöjd. Men efter att tagit bort Movember skägg/mustachen med hjälp av först trimmern sedan rakapparaten var jag nöjd. Att sedan ta bort två dagars stubben i duschen var jag också nöjd.

  Det som jag dock tänkt på är ljudet, jag tycker att den låter lite för högt för min smak och när man närmar sig öronen märks det tydligt.
  Det måste vara nästa förbättringsområde.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Imponerande ! Braun har lyckats att nästan få till rakningen lika bra som min fembladiga Gillette hyvel. Testade att raka tvådagars stubb på ena sidan med Braun Series 9 och andra sidan med Gillette fembladig med skum och vatten. Det var inte mycket som skiljde när jag var klar. Det kändes slätt och fint på båda sidorna. Märkte dock nästa dag att Braun inta hade tagit lika djupt som Gilletten då stubben kändes mer på Braunsidan. Men jag har hitintills aldrig haft en så bra elrakapparat och jag har haft många under mina år.
  Maskinen kändes lite klumpig och trimmerbladet kunde stuckit ut 5 mm till så hade det blivit lättare att trimmas mustachen. Nu återstår att se hur länge skärbladen håller, där lär ju vara titan i vissa delar så man behöver kanske inte byta dem varje år som jag fått göra med mina tidigare apparater.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har använt denna rakapparat i ca 2 veckor och jag kan presentera en slutsats.
  Jag fick erbjudandet fick jag möjligheten att köpa denna rakapparat (utan rengöringsstation) för ca. 1600:- (ca 3300:- ordinarie pris). Mitt första intryck var de kromade detaljerna får den att kännas "plasig". Det stora rakhuvudet är lite i största laget när man rakar sig (inget finlir). Däremot så laddningen går snabbt min laddade från tom till 100% på under en timma) och den är märkbart tystare och mer följsam än min gamla rakapparat (braun 5- series)
  Rengöringen av rakapparaten är också besvärligt då både skyddet och rakknivarna är en modul och den medföljande borsten fastnar och rengör mindre bra.
  Det är en bra produkt men jag fick inte en premium-produkt-känsla som jag anser att orginalpriset pekar mot. Skulle den kosta hälften av vad jag gav för den så skulle det vara en sak och diskussionen en annan.

  + tystare rakning
  + snabb laddning
  + följsam mot huden

  - plastig
  - besvärlig att rengöring
  - dyr
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt överlägsen alla apparater jag tidigare använt. Kraftfull och mycket skonsam mot huden oavsett hur hårt man trycker. Behöver inte gnugga fram och tillbaka lika mycket som med de tidigare apparater jag använt. Högsta betyg för allt utom priset som är löjligt dyrt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket överraskat! Högsta kvalitet!
  Kan jämföra med Braun Series 7 som har använd flera år före. Stor skillnad mellan.
  Mycket bra och fint resultat med torr och våtrakning med gel. Braun lyckades bra och bevisad att
  de satsar mycket på den senaste teknik.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kanon rakapparat förutom en sak väldigt högt pris kan man pressa ner kostnaden lite är den värd 10 stjärnor
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den som ett snabbalternativ till hyvelrakning. Senast jag körde rakapparat var en maskin från sent 80-tal som jag förstås inte var så nöjd med. Braunmaskinen gör ett bra jobb och huden blir inte irriterad. Resultatet kommer inte upp i hyvelrakningsklass, men man ser proper nog ut.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den rakar nära och fint. Ganska klumpig, men jättebra rakresultat. Funkar finfint med både torr- och våtrakning.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ger ett mycket bra resultat med sina tre folieblad, fem raka lägen / hastigheter och intelligent ljudteknik. Den är mild mot huden och kan användas för våt rakning. Har laddningsstation med integrerat rengöringssystem, men det kan också laddas med eluttag och rengöras i vatten. Aftenposten anser att popup-trimaren borde ha hackats mer användarvänlig, men det är i allmänhet en kvalitetsmaskin. Goodhousekeeping drar något för priset och att resultatet inte kommer att vara perfekt efter den första rakningsrundan. Batteriet varar i ca 50 minuter och laddningstiden är 1h. Har batteri, laddning, hygienindikator och utbyte av folieblad.