Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech M720

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (106)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 dagar sedan
  Ergonomisk och funktionsrik. Bra med smidig Bluetooth-anslutning och möjlighet att ändra typ av scrollhjulsrullning. Har ännu inte upplevt de problem som har nämnts i andra omdömen.
 • Dålig
  4 mån sedan
  Skön mus och bra funktioner. Men sidoknappen går lätt sönder på så vis att den fastnar. Vilket gör musen mer eller obrukbar då programväljarfunktionen blockar i Windows. Det går ej att stänga av med deras mjukvara. Vilket är kass och deras support är usel.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Köpte den på Elgiganten för ungefär 1 år sedan. Tyckte den verkade vettig som mellanklass-budget-mus och intressant med lång batteritid samt en "nano-usb" som kan kopplas till dator. Nu får jag ingen kontakt med den, programvaran installeras men musen vägrar av någon anledning att ta kontakt med datorn och jag har provat med 3 olika datorer. Antagligen någon form av hårdvarufel.

  +:
  Ergonomisk
  Bra batteritid, även om jag föredragit en mus med uppladdningsbart och dito kontakt.

  -:
  Blir näst intill tokig på en funktion som gör att hjulet kan rullas utan "stegning". Dilemmat uppstår ofta där man behöver ha kvar en specifik bild, t.ex. i en presentation eller en webbläsare där sidan kan börja "glida" nedåt. Går att ställa om, men känns som en meningslös funktion då hjulet är dåligt balanserat ("egenrullning").
  Hårdvaran verkar inte vara särskilt stabil, antagligen ett elektronikfel som gör att musen inte längre kan användas.

  + för en del, - för andra: Den är lätt, jag har hellre en mus som man känner att man manövrerar. Har även en MX Master som jag anser är avsevärt bättre, den är dessutom uppladdningsbar.

  Köpa eller inte?
  Andra möss av samma modell kanske är stabilare än min visat sig vara. I mina ögon går den här musen bort. Det hjälper inte att den är ergonomisk om delfunktioner strular
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  *Uppdatering*
  Drar av tre stjärnor efter fyra månaders användning pga de aggressiva strömsparfunktionerna.
  Om man inte rör musen på fem sekunder så kommer första scrollningen med hjulet att misslyckas pga att musen hunnit gå ner i strömsparläge.
  Om man rör muspekaren innan man försöker scrolla så är musen redan väckt och då fungerar det.
  Tyvärr är det ofta man läser och håller musen helt stilla och bara använder scrollhjulet och då är det mycket irriterande att första "hacken" på mushjulet inte noteras.

  Detta hade enkelt gått att åtgärda med en mjukvaruuppdatering där man ökade tiden innan strömsparläget trädde i kraft till kanske någon minut. Då hade det varit acceptabelt.

  ----------
  Som en lite mindre MX Master fast utan det automatiska fri-scrollhjulet!

  Huvudnumret är förstås att man kan växla mellan tre datorer. Har testat Bluetooth och två olika Unifying-mottagare samtidigt. Jag föredrar Unifying då det är en fördröjning på någon sekund innan muspekaren börjar röra på sig. Det kan förstås vara beroende på vilken dator/Bluetoothchip/operativsystem man har men på min Dell Latitude E7450 valde jag hellre Unifying.
  När man väljer dator så gör första trycket på knappen att aktuellt nummer lyser upp. Vid följande tryck så byter den till nästa.
  Det kan tyckas irriterande med ett extra tryck för detta men är sannolikt pga att aktuellt nummer inte kan visas hela tiden för att spara batteri. Men det är också bra ifall man råkar trycka på knappen av misstag (vilket händer). Det är inget stort problem men den knappen hade gärna fått sitta någon annanstans.
  Tumknappen under gummiytan kan kopplas till en mängd olika funktioner via Logitech Options. Både mjukvara och knapp funkar riktigt bra tycker jag. Jag använder den till "Alt+Tab" just nu. Tryck på hjulet är "mittenknapp" som standard.

  Storleken på musen är lite mindre än MX Master men har ungefär samma höjd, så handen vilar ganska skönt även om den inte ger stöd åt handflatan utan bara längre fram mot fingrarna. Efter en veckas användning har jag vant mig och har inga problem med det.

  Musen har en skön gummiyta, förutom undersidan och själva knapparna.

  Fördelar
  - Framåt/bakåtknapparna är bättre än på MX Master. De har bättre storlek och position.
  - Sköna, distinkta och inte för högljudda knappar, som på MX Master.
  - Möjligheten att styra tre olika datorer
  - Bra kvalitetskänsla för priset
  - Batteritiden sägs vara upp till två år
  - Bra mjukvara
  - Verkar klara olika underlag bra fast kanske inte glas (snabbtestade mot mobilglaset)

  Nackdelar
  - Datorvalknappen sitter lite för nära framåt/bakåtknapparna så jag råkar ibland trycka på den istället för bakåt.
  - Manuell frikoppling av scrollhjulet. Hade inte förväntat mig automatisk i denna prisklassen iofs men ändå.
  - Liten fördröjning (någon sekund) när man byter till Bluetoothansluten dator innan muspekaren vaknar

  Jag gav 349 kr på Elgiganten så för detta pris är den svårslagen! Jag hade varit nöjd vid ordinarie pris också.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kan inte rekommendera denna mus då scrollhjulet laggar nå fruktansvärt och känns allmänt glapp och inger ingen kvalitétskänsla alls. Det verkar var ett känt problem så jag förstår inte hur dom fortfarande säljer denna mus innan dom åtgärdat problemet. Synd på en övrigt bra mus som ligger bra i handen.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den bästa trådlösa musen jag har använt. Gratis rullning är en av musens bästa funktioner och möjligheten att byta funktioner på knapparna för specifika program är fantastiskt. Mycket trevligt att kunna använda musen på flera enheter samtidigt.