Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Hegel Röst

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Hegel Stereoförstärkare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Spelar med Harbeth P3ESR och ger en "objektiv tia". Välupplöst, dynamiskt, stort ljud med stor förmåga att lyfta fram flera lager av klangfärger i komplex musik. En full orkester låter exempelvis fantastiskt detaljerat. Överdubbade lager plockas ut med lätthet i mastigare rockproduktioner. Det är tyst tyst tyst mellan instrument och går rasande snabbt mellan ljud och tystnad i rytmiska passager.

  Väldigt rumsren låda och du behöver inte så mycket annat på bänken då det blir dyrt att överträffa dess dac.

  Subjektivt tycker jag det kan bli kallt och tunnt på lägre ljudvolymer. Röster tycker jag inte vaknar till liv med full kropp förrän kring och gärna över 75 dB vilket är mer än önskat vid min mesta lyssningssituation - i lägenhet om vardagskvällar. Men när den väl vaknar vaknar den med den äran. (Och det beror inte på högtalarna, få högtalare behåller karaktären ned till så låga volymer som P3ESR)

  Dacen spelar detaljerat, neutralt men placeringen av ljudelementen känns lite udda. Känner sällan det djup eller den höjd jag är van vid i vissa välbekanta spår. Skulle heller inte klaga över lite mer värme och kropp, men det här är som sagt något som gör att den låter suveränt balanserad vid högre volym när de lägre registren kommer ikapp (googla fletcher munson om du undrar vad jag babblar om).

  En stark åtta får bli slutbetyg från mig.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Stilren, stor tydlig display. Fantastisk ljudkvalité, lagom mycket ingångar, trevlig fjärrkontroll. Har inte provat nätverksdelen då jag har en raspberry pi/hifiberry som agerar streamer. Spelar med Buchardt S400 och det låter riktigt bra!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Snygg, bra driv, bra DAC, massor av ingångar, HT-mode. Perfekt stereoförstärkare i prisklassen som i mitt fall driver CM9 s2.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kan ljudet bli mycket bättre? Det är vad jag tänker när jag lyssnar på den här förstärkaren! Ljudet är oerhört högupplöst och distinkt, samt levererar en väldigt neutral ljudbild. Jag driver ELAC:s stativhögtalare BS 403 med denna förstärkare och resultatet är väldigt bra.

  Förutom ovanstående fördelar så är ljudet bergfast och basen sitter som en gevärskula från högtalarna. Bortsett från ljudet, finns mer eller mindre alla sorts funktioner och digitala ingångar i förstärkaren, d.v.s. optiskt, coax, usb och nätverk, där det sistnämnda kan användas för att strömma ljudet till din förstärkare. Jag använder mig dock inte utav den här funktionen, då jag inte har, eller inte vill dra en nätverkskabel, till förstärkaren utan använder mig av en Chromecast Audio som jag kopplat in med en toslink-kabel. Till denna strömmar jag Tidal och resultat är väldigt bra!

  Hegel specificerar förstärkaren till 75 W i 8 Ohm och jag finner det väldigt märkligt, då den är uppmätt till 115 W i 8 Ohm och 185 W i 4 Ohm, alltså drygt 50% högre effekt i 8 Ohm.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade tidigare kärnkraftverket Hegel H300 som är jättebra men den tog för mycket plats. Boendes i lägenhet så förekommer lyssningsvolymerna i lägre nivåer och det är där Röst briljerar. Hifi & Musik mätte upp Röst till 185w i 4Ohm och det är tillräckligt för mina Dynaudio Focus 160 som är en stativhögtalare med ganska besvärlig last.
  DAC:en i stärkaren är av riktigt bra karaktär också.
  Anslutningsmässigt finns allt jag behöver inkl en pre-out för min subwoofer.
  Fräsch vit färg passar bra i de flesta svenska hem, dvs hög hustruacceptans.

  Klar 10-poängare i allt utom priset.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Oerhört bra och distinkt ljud! Jag var ute efter en förstärkare för att driva mina ganska krävande Dynaudio Excite X-18.

  Jag tittade först på Hegel H160, som på pappret hade tillräckligt med kraft att göra högtalarna rättvisa. H160 lät mycket bra, men när jag därefter lyssnade på Rösten kändes det som att jag hade kommit hem. Båda förstärkarna lät väldigt bra, men Rösten var mer detaljerad och passar bättre för finstämd musik. Jag lyssnar mycket på jazz, klassiskt och en del pop, och Rösten känns verkligen rätt för mig och mina högtalare. För lite svettigare musik gissar jag att H160s högre effekt gör den till ett bättre val.

  Rösten levererar på pappret 2x75 Watt i 8 Ohm, men har mätts upp till 2x115 Watt om jag inte minns fel. Den spelar inte jättehögt, men för den volym jag spelar med i 98% av fallen är den helt tillräcklig. Jag kan inte säga att jag saknar högre effekt särskilt mycket så som jag spelar.

  Uppkopplingsmöjligheterna är också väldigt bra. Jag strömmar Spotify genom både Airplay och Chromecast Audio med optisk utgång, och båda dessa alternativ låter bra, inte långt ifrån CD-kvalitet.