Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony PlayStation 4 (PS4) Slim 500GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Spelkonsoler (50)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte upp mig till denna på Gamestop där man kunde lämna in sin gamla ps4 och lägga till en mindre summa för att uppgradera till denna. Oboy vilken skillnad! Jag jämför med den absolut första generationen av PS4:an med det glansiga höljet och touch knappar för power och skivutmatning.

  + För det första, snyggare och mindre än den gamla. Gillar det matta utseendet mer än den glansiga.

  + För det andra så är fläktprofilen oerhört mycket behagligare än på min gamla. Dvs om fläkten ens går igång. Den verkar gå riktigt svalt trots långa spelsessioner. Annat än med min gamla som gick på fulla varv efter ett par timmar. För första gången sen jag köpte ps4 hörs min projektor mer än ps4:an.

  + För det tredje så har dom gjort nåt med kontrollen, känns som batteriet håller lite längre, lysdioder fram syns i styrplattan som ett svagt streck... Ja, den känns lite mer nice helt enkelt, utan att riktigt kunna sätta fingret på det.

  - Enda minuset är väl att det inte är några nyheter. Den är knappast snabbare än min gamla, inga nya features lades till i den här versionen... Ja, inget speciellt helt enkelt.

  Jag bytte upp mig dels för att få en bättre fläkt, men framförallt för att få ny garanti på en maskin som används väldigt mycket. Därför är jag mkt nöjd!

  Om du funderar på att köpa en PS4 för första gången, så är det denna du ska köpa! PRO känns lite onödigt då de exkluderade UHD-spelaren. Alla spel som kommer till den här generationen funkar även med denna. Rekommenderas verkligen!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tystare än de tjockare modellerna, som inte heller de var speciellt störande.

  Den optiska ljudutgången har man tagit bort, minus en stjärna för det.

  Formatet är bra, men den smalare profilen gör att enheten välter lättare om den står på höjden. Vertikalställ rekommenderas. Vertikalstället (tillbehör) är dock en magnet för damm pga materialet den är gjord i, det var det inte på förra modellen.

  Finns ingen anledning att betala mer än dubbelt så mycket för pro-modellen även om man har 4K-tv. HDR gör mer för bilden än upplösningen, och även den här modellen klarar HDR.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Grym maskin i slimmad version. Vill man inte ha eller får inte plats med den enorma ps5:an så är här bästa alternativet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Klockren konsol!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Grymt bra
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Trevlig och liten spelkonsol som är väldigt tyst och med smidiga menyer. Spelutbudet är enormt och det går i dagsläget att hitta massor av lite äldre titlar till riktigt låga priser. Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  kol
 • Bra
  10 mån sedan
  Bästa spelkonsolen!
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Kul, men fjärrkontrollerna är helt värdelösa. Köpte min för ca 6 månader sedan och har byt ut 3 st kontroller på garanti tills nu! Och då kör jag väldigt lite ca 2 gånger i veckan och har 2 st fjärrkontroller en på laddning och en som jag spelar med. Kvalitén på vänster spak är förkastligt och går sönder väldigt fort.

  Sedan tycker jag inte heller PS kontroller är lika sköna och ergonomiska som xbox kontroller tex.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar perfekt! En sekund efter att vi köpte denna, köpte vi även VR,,,
  ....slår verkligheten
  Kan bara bli fullt betyg!
  Tack Sony för detta.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Roligt och bra rekommenderar starkt! Finns många spel och den klarar av de alla!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har historiskt sett mest spelat på PC och Nintendos konsoler från N64 till Wii U. Tycker denna kombo har fungerat bra, då de flesta spel till PS/Xbox även har funnits till PC, medan Nintendo har haft fler exklusiva spel. Switch har jag dock aldrig blivit särskilt intresserad av.

  Däremot har jag länge varit sugen på att prova en PS4 för att spela exklusiva titlar som The Last of Us, Uncharted och Horizon. Passade på att köpa en för 2490kr vilket känns som ett hyfsat rimligt pris. När jag började titta på den låg den nere på 1990kr, men det var innan Maggans kemikalieskatt... Över 3000kr tycker jag dock inte den är värd.

  Konsolen är väldig smidig att använda och menyerna känns snabba. Netflix och SVT Play (dock via webbläsaren) funkar fint. Det ska också gå att starta upp den från viloläge via Spotify, tyvärr fick jag aldrig det att funka. Köpte en Chromecast audio istället.

  Den är också tyst, förutom vid installation av spel när skivläsaren låter som ett mindre jetplan. Tittar man på film via Blu-ray eller DVD kan man också höra skivläsaren vid tysta delar i filmen, vilket förstör stämningen lite.

  Än så länge ångrar jag inte att jag valde Slim framför Pro. Hade den senare gett 60fps i alla spel i 1080p hade det varit en no-brainer, men vad jag förstår är skillnaden ofta högst marginell. Dessutom kör den tydligen allting i 4K (med nedskalning) vilket verkar göra att fläkten låter mycket även vid lägre upplösningar.

  Min uppfattning är att 500GB räcker gott till de spel man spelar för tillfället. Man måste ju inte ha allting installerat samtidigt. För laddningstidernas skull hade det dock varit trevligt med en SSD istället för mekanisk disk.

  Handkontrollen lyckas jag inte riktigt bli kompis med. Förstår inte varför Sony envisas med att ha den vänstra spaken nedanför det digitala korset. Det är väl bara i typ Fightingspel som man använder det, eller? Gamecube-dosan och den lilla handkontrollen till original-Xbox förblir mina favoriter. Någon klagade på att sladden är kort/ful, det löser man genom att ladda över natten med mobilladdaren :)
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Inköpt för att komplementera konsolparken och jag förstår inte vad folk är så upphetsade över och nöjda med. Konsolen fungerar bra och en del av dom exklusiva spelen är roliga men jämfört med min xbox one, som jag är mycket nöjd med, har den ett par markanta minus.

  - Den låter som fan. Jag sitter tre meter från konsolen som har gott om luft men den blir ändå uppenbart varm och går då in i fullt hårfön läge där den inte bara hörs utan stör. Krysslådan är knäpptyst.
  - Saknar optisk utgång.
  - Inbyggt batteri i handkontrollerna. Smidigt kan man tycka men det innebär att man måste ha en usb-sladd i fronten på konsolen vilket inte är så tjusigt eller praktiskt.
  - Omständigt att bygga ut lagring.
  - Det inkluderade headsetet är ett dåligt skämt.
  - Ingen bakåtkompabilitet.
  - Kontrollerna är lite för små för mina, fullvuxna, händer.
  - Fanboys som inte fixar att folk kan tycka olika.

  + VR är tufft.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Svin bra! Ända som saknas är en "activity log"
 • Mycket bra
  2 år sedan
  PS4 leverar precis som väntat, i ett trevligt litet paket som både hanterar spel såväl som film och streaming utan problem. Gillar även att man kan koppla upp telefonen och använda den för att skriva i de flesta textfält. Framförallt om man ska fylla i lösenord så är det underbart.

  Vad skulle kunna vara bättre? I en modern era ska allt alltid vara uppdaterat. Trevligt. Men tradigt när man lägger i skivan för första gången och inser att man måste vänta på att 50GB ska tankas hem :/
 • Bra
  2 år sedan
  Blev en uppgradering till slim från mitt day1 som nu är skrotat. Tragiskt nog så kom den ökända felkoden CE-36329-3 som ej går att få bort, har försökt tillsammans med support och CE-348780-0 är ovanlig men närvarande. Största besvikelse är nog hur cdon samt PlayStation hanterar, eller försvårar, reklamation av ett defekt system.. Värsta fall reperation - otroligt uselt!

  Ang system
  Mkt bättre respons time
  Väldigt tyst, hörs sällan att det är igång
  Bättre hårdvara vilket får grafik något bättre

  Minus
  Att koden som fanns redan vid släpp fortfarande drabbar människor, efter alla år bör perma fix, raderad existens då det ej är acceptabelt!
  Headset ljudet låter sämre av ngn anledning

  Kanske inte hjälpfull. Men PlayStation support eller reklamation är otroligt dåligt så vill varna bara, de rekommenderar varandra, ingen verkar vilja reklamera detta samt drar ut på tiden (kontakt har varat 1v i skrivande stund) med ett helt nytt system är det något av det värsta jag upplevt inom kundservice.! Tack för mig o lycka till x)
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Funkar riktigt bra. Har inte stöd för 4k på TV så inget direkt behov för det just nu. Skönt flyt annars i spel osv, iaf så långt som jag erfarit just nu.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Köpte ps4 Slim tillsammans med rdr2, så fort det blir lite mycket som händer så viker konsolen ner sig FPS drops så fort man rider in i byar eller stad.
  Byta till en pro och problemet försvann
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  jättebra köpte den och ångrade mig aldrig den är suverän
 • Perfekt
  2 år sedan
  Riktigt bra mycket bättre en xbox. ++++++
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilket monster, knäpper Xbox på de flesta plan.

  Köp och njut ????
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra! Rekommenderar!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd med nya slimmade PS4:an
  Skön handkontroll med bra precision.
  Tyst konsoll
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra spelkonsol som håller igång hela familjen
  Mycket snygg grafik på spel och funkar toppen som blueray spelare. Dock lite struligt att använda handkontrollen för de som inte är vana och bara vill ha den för att kolla på BlueRay filmer.
  Något svårt att finna knapparna på konsolen
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag tycker att det är skitbra får bra upplösning vid streams och har tillräckligt mycket uttag för mig.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sony PAYstation borde den heta.

  Om vi ska börja med det jag inte gillar, det kan bli en lång lista.

  Först betalar man flera tusen för att köpa aset, sedan betalar man mer för att köpa spel. Men det räcker inte, för att du ens ska kunna använda maskinen på en normalnivå så måste du dessutom prenumerera på playstation plus också som kostar ca 500 kr/år. Naturligtvis har Sony nyligen sagt att de dessutom ska höja priset ytterligare en hundring. Nähä, otippat. Deras stackars VD har väl inte fått tillräckligt många miljoner per månad så det måste de rätta till.

  Sedan tycker jag designen är mer design än funktionell. Det är svårt att se vart knapparna sitter och vart man sätter in skivan.

  Naturligtvis är den inte bakåtkompatibel, på så sätt att man kan spela PS3-spel på den, den mjukvaran vill man inte bjuda på. Riktigt riktigt dåligt tycker jag.

  Menyn är rörigare än tidigare, det känns som att man zoomat in ikonerna 250% ytterligare och överblicken är sämre.

  Sedan röran mellan playstation network och playstation plus är ju helt obegriplig. Varför ska man ha två exakta funktioner som gör samma sak men den ena får man betala för? Dessutom måste du i princip betala för plus, annars är stationen näst intill obrukbar.

  En annan sak som jag irriterar mig på är att man ibland får frågan på olika inställningar, om man säger nej så vägrar den komma ihåg att man svarat nej, men om du svarar "ja" så kommer den ihåg det. Då får man samma j-a fråga varje gång ända tills du uttröttad svarar "ja" till slut av misstag.

  Om jag ska vara positiv också så är grafiken bättre, spelaren är snabbare och handkontrollerna är bättre.

  Minus:
  - designen, mer design än funktionalitet
  - playstation plus
  - går inte att spela ps3
  - menyn, rörig
  - rörigt mellan network, plus och konton.
  - Vägrar acceptera ett nej, när den accepterar ett ja.
  - playstation store.

  Plus:
  + bättre handkontroller
  + prestanda, grafik och hårdvara.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade gett ett bra betyg om det inte vore för att någon på Sony har cancer i hjärnan. Det är fan helt jävla oacceptabelt att spelen i Store kostar i många fall det dubbla mot en skiva i handeln, när dessutom skivan har ett andrahandsvärde efter man spelat klart spelet borde ju snarare det omvända råda.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det fanns bra och roliga spel och den funkade bra med filmer men det var dåligt att man inte kunde använda skivor från dom tidigare Playstation konsolerna
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gör det den ska och det bra!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den på rea för 2900kr inklusive horizon zero dawn (värt 600kr vid köpet), den får plats på mitt lilla skrivbord tillsammans med skärmen den är relativt tyst men när jag installerade spel så drog den igång allt på 100% lät som att den var på väg att lyfta och åka till månen.. den lugnade sig dock när spelet var klart och jag spelade en stund så nu är den ganska tyst hela tiden.

  det enda negativa jag kan tänka mig är att knapparnas funktioner inte förklaras så bra när man startar konsolen (kanske står i manualen men vem läser den?) så tog mig en stund innan jag fattade att man skulle hålla ps knappen för att få extra inställningar och ta ut skivan där, alltså inte så idiotsäker som jag hade hoppats :')

  9/10 för det priset, dock så tycker jag pro versionen borde ha varit orginalet 60fps borde vara standard för allt idag men tyvärr inte så sitter vi fortfarande fast på 30fps med slim men det duger.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Låter nästan lika mycket som en xbox 360 generation 1 dyra spel & live är inte lika bra som xbox. Inte alls lika media vänlig som ps 3 och inte kompatibel med övriga produkter som ps3 Nä denna konsolen är faktiskt rätt så dålig inte bakåt kompatibel heller. När jag tänker på det så är det ett rätt dåligt köp i jämförelse till en xbox one
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  1990:- - Löjligt prisvärd!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Blev riktigt besviken när jag insåg att den saknar optisk ljudutgång! Annars hade det blivit fullt betyg.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Denna generationens bästa konsol nu i mindre och smidigare utförande! Otroligt stort spelutbud, och denna slim-modell är i stort sett helt ljudlös.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyckte den var skitful på bilderna som läckte ut innan utannonsering och var därmed tveksam till vilken modell jag skulle köpa, men den har liksom grown on me - och typ allt verkar bättre än originalet rent funktionsmässigt. Minus optisk utgång då, för de som nu saknar det (inte jag). Priset jag fick den för (2300) var dessutom långt lägre än vad jag väntat mig att den skulle gå för så snart efter release, varpå jag alltså slog till.

  Liten är den i alla fall - mindre än min PS3 Slim. Låter mindre också, fläktarna rör sig knappt om man använder den till att streama film. Som lika delar VOD-låda som spelmaskin är jag mycket nöjd med vad jag fått.

  Kontrollen är utöver den flashiga ljusstrimman ovanpå också rejälare byggd än original-kontrollerna. Det står ingenting, någonstans om det, men jag kan intyga att den känns rejälare på något sätt. Då jag också äger en Anniversary controller som jag köpte för att jag ville ha en när de kom.

  Har spelat på Playstation sedan närmare 20 år tillbaka och PS4 var den första generationen jag ens var på väg att hoppa över och jag har en dator som prestandamässigt klarar långt, långt mer än PS4. Ändå har jag knappt rört ett spel på datorn under dessa två månader, så det jag kan konstatera är väl, att det åtminstone för mig är något alldeles speciellt med att spela på konsol och jag tvivlar inte ett dugg på att PS4 kommer tjäna mig i flera år framledes!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa slim
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den direkt när den släpptes, så jag har haft den i en månad nu. Oerhört nöjd, och den är så himla tyst! Tystare än min PS3 slim (CECH-2504A) som är den tystaste PS3-modellen. Faktum är att jag inte kan höra den alls, men då sitter jag ~4 meter från TVn. Hörs ju om jag är bredvid.

  500GB i lagringsutrymme är dock i minsta laget. Har som sagt bara haft den i en månad, men jag använder redan 300GB (köpte Batman: Arkham Knight för 2 dagar sedan och det är 72GB!). Och har redan bytt till en hårddisk med 2TB (Seagate ST2000LM007). Så jag rekommenderar verkligen att man köper en PS4 slim 1TB istället.
  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3898641