Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Netgear Orbi RBK50 Kit (2-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Routrar (76)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering: Min upphetsning över hur bra Orbin var gick över när den efter en månad började tappa WAN-kopplingen en eller flera ggr i veckan. Eller tappa...kopplingen var det inget fel på. Jag kunde logga in remote från jobbet eller över mobiltelefon och då var status ok. Loggade jag in lokalt med wifi gav den status ”Internet offline”. Jag kunde iofs testa internethastigheten som vanligt och fick ut full hastighet på fibern. Men ända var Internet ”Offline”. Inte heller trådade enheter funkade. Massa arbete att fixa å trixa med inställningar, men; Inga inställningar ändrar problemet, bara dålig obegriplig programvara, usch! Usch! Tack till NetonNet som tog tillbaks eländet!
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  På tok för instabil för min smak. I min miljö fick jag mycket "wifi disconnects" och problem med att den tappar anslutningen till satelliten.

  Viktigaste egenskapen för mig är stabilitet. Det slutade med att jag använde min existerande router från Bahnhof och bygger ut denna med en fristående mesh punkt "Ubiquiti Networks AmpliFi HD MeshPoint" och det funkar kanon!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Installerade i föräldrarnas villa för snart två år sen. De ville ha ett snabbt och stabilt nätverk som täcker hela huset och trädgården. Jag trodde att RBK50 skulle passa bra och hade rätt. Nätverket täcker deras 150 kvm över två våningar (+ källare) utan problem och sträcker sig runt 40 meter utanför huset så att de kan sitta i hela trädgården och surfa.

  Systemet var enkelt att installera och har, så vitt jag vet, aldrig strulat. Priset är ganska högt men det är det verkligen värt för stora hus eller lägenheter som inte kan täckas av en enhet. Tillgång till flera Ethernet-portar på satellit-enheten är en bra bonus för den som till exempel vill ha en nätverkshårddisk placerad en bit bort från huvudroutern.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket stabilt wifi med dessa.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  När den funkar är den fantastisk. Bra räckvidd och hastighet. Men under det år jag haft den har det varit mer problem än jag orkar lista. Satelliten tappar synk och måste startas om, routern tappar kontakt med internet och måste startas om. Båda enheterna lyser lila vilket betyder att att routerna operativsystem tappat internet trots att alla datorer och mobiler kan surfa vilket kräver Factory reset. Efter varje automatiskt mjukvaruuppdatering tappat enheterna kontakt och...japp...måste startas om manuellt.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Läst på mycket om mesh routers och kom fram till att Orbi verkade bäst. Lätt att installera. Men när jag ville ändra till att satelliten kopplades med ethernet så började problemen. Nätverket krashade hela tiden. Efter ca 20 factory resets och ominstallationer så skippade jag ethernetkabel. Inte ens då funkade det och den tappade nätverket flera gånger. Läste på forum och insåg att jag inte var ensam.

  Mycket märklig ostabil industridesign på enheterna. Dem står ganska ostabilt. Dessutom är resetknappens hål ej i linje med gemet man skall sticka in.

  (Jag bytte eftersom hela systemet gav mig dåliga vibbar. Inget jag ville lita på i flera år med denna starten. Byter ut min gamla Apple Airport Extreme (äldre gen) med Airport Express.)

  Bytte Orbin mot Google Wifi 3-pack. Oj vad nöjd jag blev. Enkelt, snabbt och stabilt. Gillar man Google rekommenderar jag starkt den istf Orbi.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar som den ska; saknar dock de mer avancerade funktionerna jag är van med från Asus men var tvungen att gå över till mesh och fick ett bra pris på denna.

  Med fler features skulle det här vara en höjdare men än så länge får den ett halvhögt betyg.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  BORDE vara superenkel och smidig. Allt pekar på det när man tittar på Appen och betygen här på Prisjakt. Verkligheten visade sig vara en helt annan. I mitt fall vägrade routern hitta satelliten när de stod på sina tänkta platser (fri "line-of-sight" genom två fönster och ca 5-6m avstånd). Flyttade satelliten till samma rum som routern och ca 3m avstånd och det gick fortfarande inte. Flyttade satelliten till ett avstånd på under 1m och nu gick det att koppla ihop dem. Slutförde den initiala setup:n och uppgraderade sedan till senaste firmware. Nu kom nästa problem. Routern är sinnessjukt långsam att starta och tilldela IP-adresser till mina enheter. Jag har ett 20-tal enheter, vissa kopplade trådlöst men de flesta kopplade till antingen routern eller satelliten via kabel (genom en switch för båda eftersom portarna inte räcker i varken router eller satellit). Jag har också en handfull reserverade IP-adresser till enheter jag behöver koppla upp mig mot internt, t.ex. NAS, surroundreceiver och satellitmottagare. Att registrera detta i gränssnittet är mycket enkelt och det fungerade helt smärtfritt både i Asus-routern jag hade innan och Netgear-routern jag hade innan dess. Problemet är att Orbi-routern är så sjukt seg att det blir jättestora problem att registrera. Efter att de reserverade IP-adresserna lagts in blev routern också ÄNNU segare att starta om. Under installations och konfigurationsprocessen var jag tvungen att reset:a routern ett par gånger och starta om både router och satellit (framförallt routern) ett pinsamt antal gånger.

  När jag så småningom äntligen fick det att fungera så blev jag definitivt imponerad av hastigheten. Att jag fick full hastighet från de enheter som via kabel var kopplade till routern är inte så överraskande men jag fick i princip samma hastighet för de enheter som var kopplade via kabel till satelliten (som kommunicerar trådlöst med routern) och även för de enheter som var uppkopplade trådlöst var hastigheten högre än med min Asus-router (AS68U).

  Allt verkade bra men sedan kom nästa kalldusch. Det började med att det inte gick att ansluta trådlöst till satelliten. Anslutningsprocessen gick igång men man fick ingen IP-adress. Det visade sig att satelliten nu inte längre ville koppla ihop sig med routern. Omstart av satellit hjälpte inte. Försökte då starta om routern (flera gånger) och nu verkar routern inte ens starta sig själv ordentligt. Nu står jag med en dyr nätverkslösning (som jag köpte för att kunna ha två fasta anslutningspunkter utan att behöva dra kabel däremellan) som inte verkar fungera. Just nu har jag alltså inget fungerande nätverk alls och kommer inte ha tid att gräva mer i problemet förrän under nästa vecka. Hastigheten var lovande under den lilla stund det fungerade men hittills har jag gjort fler omstarter och reset på dessa enheter under två dagar än jag gjort under hela min Asus-routers livslängd och jag har aldrig haft en endaste indikation på problem med Asus-routern. Enda anledningen för mig att byta var just att kunna ha två separata anslutningspunkter utan kabel emellan och en smidig anslutning till samma trådlösa nätverk oavsett var i huset jag befinner mig (vilket är anledningen till att jag inte bara skaffade mig en extra AP till Asus-routern).

  Läser man betygen här på Prisjakt verkar nästan alla haft positiva erfarenheter. Söker man på andra håll efter problem med denna router verkar det dock som att det finns en försvarlig mängd människor som haft mer eller mindre stora problem med kommunikationen mellan router och satelliter. Jag hoppas verkligen att detta går att lösa och i så fall kan jag tänka mig att höja betyget. Jag hade tänkt sätta EN stjärna men under den lilla stund allt verkade fungera så var hastigheten lovande vilket ger en extra stjärna. Det är dock fortfarande botten-betyg. Topp-betyg kommer jag dock aldrig kunna ge med tanke på de problem jag haft hittills.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Superenkel att installera. Tog inte lång tid från dom kom ut ur lådan till allt var uppe och rullade. En i var ände av huset blev super. Nu har alla i familjen riktigt bra mottagning överallt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lättinstallerat och väl fungerande WiFi-system.

  Jag bytte nyligen från ADSL till fiber och insåg att det skulle behöva en hel del kabeldragning för att kunna nyttja kapaciteten fullt ut. Tidigare hade jag WiFi-routern centralt placerat i huset men fibern drogs in i källaren i ena änden av huset (närmast vägen) vilket gjorde att täckningen med den medföljande WiFi-routern var riktigt kass i större delen av huset.

  Eftersom jag inte är speciellt road av kabeldragning ... tittade jag på alternativa lösningar och en av de som verkade mest intressant var Netgear Orbit RBK50.

  Vårt hus är i 2 plan på omkring 140 kvm i varje plan. Mediakonvertern sitter i nedre planet längst ut mot väggen och vårt vardagsrum/kök är i övre planet i andra änden av huset.

  Jag började med att placera Orbi routern i anslutning till mediakonvertern och Orbi satelliten i andra änden av huset. Ingen optimal placering av satelliten, men det är enklast att placera den så. Följde instruktionerna och körde igång ... och allt fungerar klockrent direkt!

  Bra täckning i hela huset och full utdelning, närmare 250 Mbps i båda ändar av huset, lägre i vissa rum, men över 100 Mbps i alla rum! Imponerande att jag inte tycks tappa någon hastighet alls i överföringen till satelliten, mycket tillfredsställande.

  Jag ser egentligen (inledningsvis efter en vecka) bara två betydande brister med systemet. Riktpris på omkring 5 000 kr är , ja mycket. Avsaknad av väggfäste, jättemärkligt att möjligheten till att fästa på vägg saknas, detta skulle öka förutsättningarna för en optimal placering.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi har ett väldigt stort hus på 510 kvm och äntligen har vi wifi i hela huset. Med perfekt mottagning trots att vi har ett betonghus. Ett stort plus för enkelheten att montera allt men ännu mer för att den är snygg! Skitbra! Rekommenderar den varmt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Installerade under julhelgen, och som något test sade så måste man låta synkningen ta sin tid.
  Hade enbart Telias trådlösa router som följer med ADSL-tjänsten men har nu bytt till Stadsnät.
  Mina tidigare försök med Range Extenders (eller vad det heter) för WiFi har inte lyckats något bra men denna lösning ser bra ut så här långt.
  Bara att följa den kortfattade instruktionen och du är igång.
  En Xbox 360 på trådlös anslutning klagade lite över att det fanns många SSID med samma namn, vet inte om den blev förvirrad eller inte är anpassad för det sätt Orbi jobbar?
  Men efter att ha resettat nätverksfunktionen i konsolen verkar den fungera trådlöst igen.

  Betyget 8/10 är mest pga. priset, 4500:- för två trådlösa routers är rätt saftigt. Ungefär som Sonos; dyrt men funkar.
  Men, som sagt, eftersom det fungerar så är det värt det!

  Uppdatering efter att ha använt Orbi ett tag.
  Det fungerar vanligen utan att man tänker på det. Har dock märkt att viss utrustning från Apple kan vara lite kinkig. Iphone och Macbook Pro.
  Likaså om man är för nära utrustningen, typ 1-3 meter, då går hastigheterna ner och uppkopplingen blir svajig.
  Funderar på att köpa en satellit till... :-)
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade väntat mig mycket mer...

  Installerade Netgear Orbi (2st) direkt efter att ha installerat och testat TP-Link Deco M5 (3st). Trodde det skulle bli ett hopp upp i både hastighet och stabilitet efter att ha läst alla fina recensioner här och runt omkring på nätet. Men jag hade fel. På mitt 100/100 bredband fick jag ut 98/98 i samma rum som routern, men i närheten av satelliten på övervåningen svajade det rejält 25-80/0-80 (Deco M5 had relativt stabilt på ca 60/50).
  Till saken hör att jag bor i ett tegelhus med tungt bjälklag.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bor i ett gammalt hus, tillbyggt i omgångar med tjocka väggar och vanligtvis usel mottagning. Har inte haft möjlighet att dra ethernet-kablar, och PowerLAN fungerar inte trots att alla önskade uttag lagts på samma fas och t.o.m. samma säkring har jag inte fått täckning till övervåningen.

  Har arbetat mig igenom ASUS routers tidigare, bl.a. deras flaggskeppsmodell RT-AC3200 men kontinuerligt haft problem med dålig mottagning. Även testat extenders osv utan större framgång.

  Netgear Orbi är det klart bästa jag testat hittills. Management känns lite rudimentärt, men det mesta man behöver finns där.

  Har fortfarande några delar i huset med dålig täckning, men skillnaden är dramatisk mot innan. Väntar på att kunna komplettera med en eller två satelliter till så räknar jag med fullgod täckning och bra hastigheter i hela mitt ~300kvm hus.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Läckande fall som ger mycket bra internet signal i hela huset.Endelig glada tonåringar! :)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt bra signal i HeLa hus få bye problem ATT dra sig ovanligt genomet vattenburnavärmen (aluminium belägg), men Netgear Orbi inte gå genomisk gott. Ar Riktigt imponerad signal and hastighet. Kan varmt rekommendera webbplatsen.