Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Series 9 9290cc

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Rakapparater (83)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den är jätte bra på att raka men själva rakhuvudet går sönder efter 4-6 månaders användning. Sen köpte jag en ny rakhuvud som också gick sönder. För det är optifoil som knäcks och när den knäcks och om man inte märker det så kommer man få en massa sår på huden som bara den för det var det som hände mig första gången den gick sönder och när andra skärhuvudet gick sönder.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  - Blev besviken av denna produkt som många andra tycker briljant. Köper man en dyrt vara förväntar man att produkten håller sitt löfte. Har använt den 6 ggr och fick hudirritation och riktig smärta runt halsen. Enligt instruktionen skall man känna skillnad efter tredje gång. Fick reklamera produkten och då fick pengarna tillbaka efter 2 månad.
  - Batteri indikation är inget som det står på bilden utan bara en streck och inget siffra.

  Däremot finns några positiva sakar som tänkte nämna
  + Väldigt tyst och skönt i handen.
  + Rakning blir som hyvel
  + Fungerar i torr och våt miljö

  ** Rekommendation: har du hudirritation och vill du bli av så rekommenderar jag absolut inte denna produkt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Några negativa subjektiva noteringar:

  1) Det är inte samma rakapparat som visas på bilderna. Denna har inte en siffra som batteri indikator, utan den har streck.

  2) Den har endast 1 styrkeläge, man kan inte ändra styrkan på motorn.

  3) Den är _djävligt_ plastig jämfört med sina föregångare

  4) Den kan endast köras på batteri. Ingen nätdrift. När batteriet kommer ta slut om något år ...då är det bara att köpa en ny. Min gamla 5 serie körde jag på nätdrift de sista åren.

  Rakresultat: Alldeles utmärkt! Bästa Braun:en jag någonsin har ägt. En värdig ersättare till min 10 år gamla serie 5 som dog för några dagar sen!
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Braun serie 9 rakapparat hör till en av de dyrare på marknaden och den rakar bra, men inte så mycket bättre än min 10-15 år gamla och betydligt billigare maskin med roterande huvuden. Därför ger jag inte denna Braun 9290 högre sammanfattat betyg än 5/10 stjärnor. Främst är det prisvärdheten som drar ner helhetsbetyget.

  Beroende på utförande så kan den se ganska "blingad" ut och trots att den är tillverkad i Tyskland så är jag lite förvånad över den plastiga känslan och de tydliga gliporna i skalet och huvudet. Den skall klara våtrakning, så jag utgår ifrån att den är bättre kapslad under skalet. Den har ett ganska högfrekvent motorljud med en del vibrationer. Maskinen ligger bra i handen och det rörliga huvudet följer ansiktets konturer bra. Det är enkelt att rengöra huvudet med borste och man kan skölja av maskinen om man inte har rengöringsstationen i närheten. Detta anser jag vara självklara egenskaper hos en rakapparat så därför väger de inte så tungt i sammandraget. Rengöringsstationen är ganska stor och får tas fram när den skall användas. Även om jag använt apparaten max 3-4 rakningar och rengjort med borste efter varje rakning, så valdes det längsta rengöringsprogrammet varje gång. Detta innebär att rengöringsmedlet tar slut tidigare och att man får en kostnad för att köpa en ny kassett snabbare. Men det är bekvämt att hålla apparaten i gott skick på detta sätt. Apparaten laddas antingen direkt via medföljande sladd eller via rengöringsstatonen. Drifttiden på rakapparaten är runt en timme på en full laddning, vilket räcker för många dagars rakning och det är bra.

  Det viktigaste för en rakapparat måste ändå vara rakresultatet. Det beror mycket på hur ditt ansikte är format och hur skäggstråna växer. Braun klarar vissa delar av mitt ansikte mycket bra, men får inte till en helt slät känsla på halsen. Min gamla maskin klarar detta bättre, men har istället problem med längre hårstrån. Braun rakar effektivt och tar snabbt bort även 3-4 dagars stubb utan att trimmern behöver komma fram. Men för att få det riktigt slätt får man hålla på väldigt länge och vrida och vända på apparaten och dra i huden åt alla håll. Denna upplevelse är individuell och en annan person kan säkert få ett omvänt resultat. Jag upplever inte att den irriterar huden alls och det är positivt. Å andra sidan har jag aldrig provat någon annan apparat som gjort det heller, på samma sätt som hyvelrakning gör.

  Sammanfattningsvis alltså en bra rakapparat, men det är upp till ditt ansikte att avgöra om den rakar bättre än alternativen. Jag tror att det i huvudsak är ett val mellan vilken skärteknik som fungerar bäst för just dig. I mitt fall ger den inte ett resultat som gör att jag anser den prisvärd även om den har många goda egenskaper.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  mycket bra produkt, den är skon sam mot huden o de är ett stort plus, är följsam mot huden, så de är lätt o raka sig, när man är klar ställer man den bara i laddstationen, o nästa gång du ska raka dig så är den ren o fräsch..
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Produkten är grymt bra då jag alltid rakar mig med vatten och raklödder. Jag kan inte raka torrt eftersom jag får utslag då.
  Det var lite svårt att få ihop rengöringskasetten i laddstationen men när det var gjort en gång så är det lätt till nästa gång.
  Jag är mycket nöjd med produkten och den motsvarade det jag sökte.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rakar tätt och skonsamt. Största pluset är lyxkänslan! Den står framme som en majestätisk inredningsdetalj i badrummet. Ett minus i att man inte själv får bestämms hur mycket den ska rengöras. Man kan ha sköjlt den extremt noga men stationen vill ändå använda max mängd rengöringsvätska. Blir dyrt, och kommer nog köra utan den när den är slut. Men framförallt; Vilken underbar apparat! Köp!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Braun 9290cc är enkel att använda och enkel att rengöra. Den rakar bra, men inte exceptionellt. Den går att använda med rakgel/lödder och i duschen. Apparaten glider relativt lätt så man blir inte så irriterad i huden. Kortare skäggstubb klarar den mycket bra. Längre hårstrån inte lika bra. Trimmern skjuts enkelt ut på baksidan, går över skärhuvudet och är stadig och bra.
  Apparaten känns gedigen, och ligger bra i handen. Reglagen är lätt åtkomliga och den har tydliga indikeringar för laddningsnivå och rengöringsbehov. Skärhuvudet pendlar fram och tillbaka och följer enkelt med konturerna. Skärhuvudet kan låsas för rakning t ex under näsan.
  Apparaten rengörs lätt i rinnade vatten. Skärhuvudet tas enkelt loss och knackas rent från stubb. Ladd- och rengöringsstationen sköter automatiskt rengöring, desinfektion, smörjning och torkning.
  Är den värd priset?
  Det är en bra maskin, men lite för dyr. Å andra sidan, håller den i 10-15 år, vilket det känns att den borde, så är det värt det.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har tidigare inte hittat någon rakapparat jag varit nöjd med utan det har tidigare blivit så att den fått ligga i skåpet och hyveln använts istället. Jag är nu omvänd! Satte den på sitt första prov när jag rakade bort movember mustaschen. Trimmern gjorde först sitt jobb men det mest imponerande var känslan när man kör en rakning med rakskum. Tog bara någon minut så var mustachen borta och huden inte det minsta irriterad. Jag var nästan chockad över hur bra den fungerade då jag förväntade mig ett sämre resultat.
  + rakning i wet-läge
  + självrengöring
  + skonsam mot huden
  - Premiumpris (Håll koll på Prisjakt och slå till när den kommer på rea!)
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt rakapparaten i dryga månaden. Riktigt snygg och gedigen, ligger bra i handen. Tycker den ger ett skönt & bra rakresultat på 1 och 2 dagars stubb (har ganska kraftig skäggväxt). Men när det börjar gå över tredagar så måste jag ta till hyveln för att få bort de sista stråna. Stort minus för "polisongklipparen" som är enligt mig är riktigt kass. Väldigt lätt att rengöra, antingen under rinnande vatten eller i den medföljande ladd & rengöringsstationen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt denna toppmaskin i några veckor nu och tycker att den är väldigt bra. Den är lätt, tyst, rakar skonsamt och bra har ännu inte fått några irritationer som jag brukade få med min gammal maskin på halsen, den missar dock en del svåra strån på halsen som ligger för tajt mot huden, älskar även rengöringsstationen och att den även går att skölja ren under kranen.
  Det enda negativa är priset som är lite väl högt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra rakapparat som är enkel att använda, tyst och rakar mycket bra. Har tidigare haft 7 series och denna rakapparat är ett lyft. Kan rekommenderas till alla.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För första gången rakar jag mig nu med samma resultat som med hyvel! Mycket imponerad av hur skonsam, lättanvänd och effektiv den är. Den är dyr jämfört med många andra rakapparater, men väl värd pengarna om man vill ersätta rakhyvlar med rakapparat och uppnå samma släta, nyrakade känsla!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En oerhört bra rakaparat, förutsatt att man är beredd att satsa lite extra pengar, har inte känt på någon annan apparat som kan raka närmare och mer säkrare huden än denna, bara med hyvel, smidigt med vattentät vid avsköljning, samt att den rakar både vått och tort skägg, snyggt jobbat av den!
  men som sagt, det som drar ner betyget är priset.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rakar bra och är snygg, lätt att hanter, känns hygienisk. Tyvärr är priset för högt och trimsaxen felkonstruerad!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft ett antal rakapparater men denna är ett strå vassare dels för att den har ett självrengörande system samt att den laddar snabbt och är skonsam mot huden ,ett minus är priset men Braun har gjort ett bra framsteg med denna produkt och kan därför rekommendera att köpa fastän priset är lite dyrt .
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra maskin, bra finesser och mycket nära och jämn rakning. Priset är dock något avskräckande. Laddningsstationen funkar bra, men är ganska stor så kanske inget för det mindre badrummet med ont om plats.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna rakapparat är en väldigt bra maskin. Rakar nära och jämt. Resultat är så nära hyvelrakning man kan komma. Har haft den några veckor nu och är väldigt nöjd, så även min fru. Hon är så nöjd att hon bestämt sig för att betala hälften i efterhand.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den här bäst för att ta ditt huvud. Det gör det till ett fantastiskt jobb. Om jag har på mig något av mitt skägg, är det klart att något hår är för platt. Lätt att skölja, tar jag av huvudet och sköljer det inuti och låt det torka innan jag sätter på det. Kommer att använda städfunktionen endast ibland, eftersom det är så lätt att rengöra det manuellt. För närvarande använder jag Stasjoen tom för endast laddning.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag rekommenderar starkt denna rakapparat jag köpte en philips toppmodell för 4 månader sedan som Braau 9-serien var mycket dyrare så jag satte den på klockan med Price Spy det cam upp på min email i morse 29-03-2018 på försäljning så jag gick rakt in i stan och köpte rakapparaten jag hade redan haft en shve med hjälp av Philips rakapparaten så när jag laddade helt Braun (Si kunde inte tro på rakets närhet så köp inte någon annan rakapparat eftersom det här är det jag är 69 år gammal och har alla märken och modeller under de senaste 45 åren 5 stjärnor.
  Tack vare Price Spy för det finns användarrecensioner på webbplatsen som jag inte skulle ha vetat om den här modellen.
  Ken Irwin
  Tauranga
  NZ
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bästa rakapparat jag har haft!
  Det fungerar ytligt med rakkräm och ger också ett liknande resultat.
  För min del kände jag mig och i början kunde jag lika väl använda skum och hö, men efteråt har jag slungit över för att använda maskinen med skum och tycker att det är lite vana. Nu använder jag maskinen med och utan skum och älskar att jag bara kan skölja hela maskinen i rinnande vatten.
  Det är lite irriterande att varje gång du har använt maskinen frågar du om rengöring i städstationen, även om jag har rengjort det noggrant med Brauns rengöringsspray (när jag reser eller städstationen inte finns tillgänglig). Men det har ingen praktisk effekt på Använd annan än maskinen som indikerar att den kommer att ha en runda i städstationen även om maskinen bara har rengjorts.
  Maskinen rakar noggrant och bekvämt och tacklar allt från tid till tid skägg till 14 dagars skägg på en gång.
  Om du vill ha en rakapparat skulle jag ha valt den här, det känns också otroligt solid och är väldigt praktisk.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag köpte denna serie 9 nu strax före jul och bestämde mig för att gå till toppmodellen. Jag har tidigare använt braun, och har varit relativt nöjd med en billigare modell.

  9-serien ger bättre rakning på kortare tid, med bättre batterilivslängd och en känsla av produktkvalitet.

  Rekommenderas starkt - rekommenderas!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den här är en kvalitetsprodukt. Det märks verkligen omedelbart när rakapparaten är packad. Ta hand om tyngdkraften, avsluta etc. En av de första saker jag märker är hur mycket comfy det tar. Jag designar mig ofta ett 3-dagars skägg, och det har inte alltid varit roligt att gå på en maskin med alla sting som det orsakar. Detta fungerar mycket bättre med den här maskinen. Jag är också mycket nöjd med batteriets livslängd. Det går bara och går. Det enda jag måste säga är cheek trimmeren. Det fungerar bra, men det är lite för gömt för att göra det enkelt att använda. Dessutom tycker jag att det är lite smalt, men det är smak och nöje. Övergripande en maskin jag kan starkt rekommendera.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra rakapparat. Har tidigare rakat mig med rakhyvel efter maskin rakning, men låt det inte gå med den här maskinen.
  Mycket bra batterikapacitet och byggkvalitet.
  Rekommenderas!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra men är för mycket dyr för en rakhyvel, är helt effektiv och logisk att köpa 7 serier istället.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt enkelt maskin. Luktar lite. Känner sig något billigt.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra maskin som håller vad det lovar. Effektiv och snabb. Gillar att det är bra för huden, blir inte röd. Varmt rekommendera detta till någon undrar en ny maskin
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra rakapparat.

  Har inte använt en annan rakhyvel under de senaste 20 åren, men var trött på den tid det tog att raka på morgonen.
  Välj denna maskin på grund av. förmågan att raka våt

  En glad överraskning, jag skulle säga, mycket nära och bra rakning, inte helt i nivå med hö, men mer än tillräckligt bra.
  Laddstationen / städstationen verkar vara mycket professionell. Läckra att börja med en ny rakapparat.
  Generellt mycket nöjd och glatt överraskad.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra rakapparat. Har haft 7 serier från Braun tidigare vilket också är en bra maskin, men 9 Serie är huggen över, ser jag.

  1 månad skäggtillväxt:

  ca 5 minuter att raka. Skägg trimmeren är smal, men mycket effektiv, mot 7-serien som slarvig med det tättaste skägget. 9-serien plog igenom.

  3-4 dagar skäggtillväxt:

  2-3 minuter. Utan användning av skägg trimmer.

  Resultatet är mycket tillfredsställande. Endast försökt torra rakning. Tvättmaskinen är lätt att använda och gör det. Du har alltid en rakapparat ren och klar
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En mycket bra rakapparat när du rakar dig var 2-3 dagar. Om skägget blir lite längre gör det ont mer. Den lilla trimmeren kunde ha varit lite bättre, men okej.
  Generellt mycket nöjd. :-)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Man behöver inte längre leta efter den perfekta rakapparaten. Ja, det kostar lite men den är värd vartenda öre. Inte bara det skapar en slät yta men dessutom får du bara en bra känsla under och särskilt efter en rakning. Jag rakar varannan dag, men vill göra det varje dag, men jag kan också vänta tills det har varit tre dagar. Sammanfattning hit snabbt perfekt resultat och en bra start på dagen
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Med tidigare använda Phillips maskin och aldrig blivit besviken ned resultatet. Blev medlem igen glatt överraskad över hur bra Baraúna arbetade Paraíba maskin under förhållanden. Tog också mycket bra i det långa skägget. Var också positiv overresket överladdning och rensestasjonen.fresh maskin varje morgen.ti tummen upp
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Först var jag förvånad över hur lätt det kändes när jag plockade upp. Men det var en trevlig.
  Jag är nöjd med slutresultatet av en dag till dag användning, men skulle använda en rakkniv för perfekt resultat. Rakapparaten får jobbet gjort ganska snabbt, som privilidge Jämfört med min tidigare.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har tidigare använt både Philishave och Braun, och detta ersätter en Braun Series 5.
  Jag måste säga att det har varit väldigt mycket på den fronten sedan jag senast köpte en rakapparat. Det vibrerar mycket snabbare, och det tar mycket mindre tid att raka.
  Huden blir smidig som en bebis botten. Den kämpar lite med håret på halsen, men det kan ha något med vinkeln jag hålla den från att göra liknande

  Att man kan använda den i duschen och spara tid på morgonen är ett stort plus.

  Mycket vacker att titta på, och lätt att hålla ren.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Decent rakapparat. Mycket bättre än billiga maskiner jag har använt, men det är ganska dyrt. Maskinen som är snabb och batterikapaciteten är bra. Barber relativt nära, men skägget bör inte vara mycket långt innan trimmern måste användas först. Mycket lätt att använda.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Top byggkvalitet.

  Jag har aldrig investerat i en verklig rakapparat tidigare så det var en stor övergång.

  Tidigare hade jag använt både hyveln och en enkel rakapparat för att ta bort ansiktshår. Inte för att jag har en hel del hår, men ganska tjock hårstrå (typiskt asiatisk hårväxt).

  Braun Series 9 är perfekt för min typ av hår och är mycket skonsam mot huden vilket är ett stort plus.

  Laddning / rensedocken är trevligt och har. Jag rengöra det mesta under rinnande vatten.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Torsdag 16/11/17 Jag fick min nya Braun 9-serien maskin. Tidigare har jag haft både 3-serien, 7-serien och nu 9-serien. 7-serien har använts fram till nu. Jag hade tänkt att gå över till Philips, men valde att stanna kvar för att testa den nya modellen. Jag rakar mig mest på fasta dagar, det vill säga onsdagar och lördagar (rakade lördag, 19/11/17). Det kan vara att jag måste kratta mig mellan dessa dagar. Mitt skägg är inte precis vanligt, så jag har nästan inget hår på sidorna, men en stor munk som är starkt byggd. Så här maskinen måste genomgå när trålaren genom munkar. Min första tanke när jag såg maskinen var att rakhuvudet såg större och mer omfattande, men samtidigt kände maskinen lättare ur. Första erfarenhet var ganska lik 7-serien I, men med detta har jag inte behövde driva hårt mot huden för en närmare rakning. Det kom ansiktsform min ganska bra. Efter rakning Jag märkte något irriterad hud, men av erfarenhet jag har fått det varje gång jag har ändrat en maskin eller ett nytt rakbladskassett. Jag har aldrig rakat mig med fuktat ansikte, men kan inte vänta med att testa den och ser fram emot att uppdatera er till det.

  Fick testade våtrakning för första gången på onsdag 22/11/17. Senast jag rakade mig på lördag, 18.11.17 så här det var 4 dagar av skäggväxt. Jag har aldrig testat det förut så det var blandade förväntningar på detta område. Jag stod 5 minuter i duschen först så att huden / skägg var lite varm och smidig. Sedan maskinen var inställd på våtrakning. Det första jag märkte var att fodergrind i ett fast läge när du rakar med våt miljö, så det är viktigt att få den inställda på ett korrekt position. När jag började rakning det var ganska konstigt att raka med våt hud. Jag visste att det inte var halkade så smidigt som det tenderar att göra när jag rakar med torr hud. Jag tror det var typ av brutto, men det är inte konstigt. Maskinen fungerade bra. Det var ganska lätt att rengöra den när du står i duschen. Må naturligtvis vara med spegel i duschen så att jag kunde hålla reda på poängen. Resultatet var en bra och jämn renrakad ansikte så jag var ganska nöjd. Jag ska försöka igen, men jag skulle personligen gå för torr rakning, eftersom det är vad jag är van vid. Omfattande bedömning är att detta är en ganska bra maskin och rekommenderas.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjda med denna rakapparat, särskilt eftersom det är skonsam mot min massivt känslig hud, speciellt på halsen. Definitivt värt pengarna, och jag rekommenderar det lätt. Lätt att använda, ser bra ut lätt att rengöra. Har länge höll mig att hyveln, men jag kommer inte att göra längre.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjda med denna rakapparat. Det är dyrare än andra modeller jag har haft i det förflutna, men absolut varit pengar. Jag tror inte att jag kommer att billiga maskiner igen. Också kommer med rengöringsstation. Du gör ett bra jobb, men ofta fylls med nya rengörings kapslar som snabbt blir lite dyrt. Gör vad definitivt rekommendera denna maskin, särskilt om du rakar lite mer sällsynt än varje gång.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Första intryck var bra att det uppfört sig väl. Jag som har mjuk smidig hår har länge haft att stå i 20-30 minuter för att få mig något. Med denna nya Braun Series 9 sker i 5 minuter. Det är mild, lätt Verktyget, behagligt mot huden och följa med rengöringsstation som tar hand om bladen.

  en super hyvel jag är mycket nöjd med. Endast con måste vara priset. Men här du får vad du betalar för!