Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus GeForce GTX 1060 Dual OC 2xHDMI 2xDP 3GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Grafikkort (PCI Express) (244)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte detta efter att lämnat tillbaka evga's kortare variant med enbart 1 fläkt som lät mer än jag önskade.

  Då detta kort har två fläktar och är mycket längre tänkte jag mig att det borde vara tystare än det korta evga kortet vilket det iofs också är. Vid full belastning är det dock klart hörbart vilket jag tycker är lite tråkigt (inte gtx 480, hd7970 klass iofs). Föregångaren gtx 960 strix som jag hade från asus har samma tdp på 120 watt men var betydligt tystare under belastning, det kortet var i princip helt ljudlöst vid spelande.

  Även om kortet ser stort ut på bilden så är själva kylflänsen klart bantad jfr med asus strix gtx 960. Tex enbart 2 heatpipes jfr med 4 stycken, samt att aluminiumflänsen är mindre.

  EDIT:
  Detta kort är efter en BIOS-uppdatering nu äntligen semipassivt och helt ljudlöst upp till 57 grader. När kortet startar fläktarna ligger fläkthastigheten på ca 30 procent (1000 rpm) och uppåt beroende på belastning. När grafikkortet återgår till att idla efter att haft fläktarna påslagna stängs de av när temperaturen sjunker ner till 46 grader eller lägre för att sedan hållas avslagna under vanlig skrivbordsanvändning.

  Ljudnivån vid idle är därmed numera helt exceptionell (helt tyst!) och lika bra som de andra semipassiva toppmodeller av 1060 kortet. Vid tung belastning märks dock fortfarande skillnader i och med att detta grafikkort låter högre då fläktarna tvingas snurra snabbare.
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag måste säga att jag är besviken på grafikkortet ur 2 synpunkter:

  1) Fläktarna snurrar 1000rpm nonstop. Det gick inte att få det att gå in i ett passivt läge.

  2) Grafikkortet är lite tjockare än vanligt och fläktarna sög in och slog emot dammfiltret i mitt Fractal Design Core 500 chassi.

  Utöver det så var det mkt bra och snabbt! Jag gjorde dock en retur på det.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Funkar fint för min budget-uppgradering för att kunna köra Apex i ~60fps FHD.
 • Bra
  1 år sedan
  Väldigt bra kort.
  Den är snabb.
  Har bra grafik.
  Har lite vram.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket bra GPU som är KNÄPPTYST ihop med i5 8400 och 16gb 2400mhz ram i Dark Souls 3 locked 60 fps på max (DrkS3 använder då 2,5GB av GPU-minnet). Mad Max och Dying Ligh går också i 60 fps på High. i 1080p alltså.

  (Med den sjukt prisvärda CPU-kylaren Evo 212 i så ligger CPU:n kring 40-55c max och är knäpptyst den med. Det enda som susar tyst är mina 3st 120mm fractal fläktar i fractal define c mini)

  Kommande Resident Evil 2 Remake har endast 1060 3GB som rekommenderat kort så man klarar sig gott o väl på detta kort även om 6GB är mera framtidssäkert... Men frågan är om +3GB egentligen bara behövs om du skall köra i 1440p? Och då kanske 1060 6GB ändå är för klen och man behöver gå upp till 1070/1080...
  Jag kör 1080p på 32" TV och jag ser knappt nån skillnad på texturerna mellan High och Max så spelar du i 1080p så tror jag det här kommer hålla riktigt väl. Jag har heller inte så mycket problem i att gå ned i 900p om det skulle vara så... tycker spelen är så stickande skarpa och anti alising drar bara massa resurser och suddar ner det hela så om Monster Hunter World inte pallar 60fps i 1080p så går jag gladeligen ned till 900p. Men återstår o se hur MHW presterar...

  Köpte mitt kort beggat för under 2000kr. 2500kr för ett nytt sånt här kort med garanti är ett bra köp
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra grafikprestanda till en bra prislapp (Black Friday)
  Låter en del vid tyngre belastning men det är det värt
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Roffade åt mig denna under black friday för 1990 kr och den har hittills varit värd priset. Får ut på ultra i WoW en så där 60 - 80 fps med en upplösning på 2560x1080 och då går inte ens fläktarna igång på grafikkortet. Har inte upplevt någon Coil Whine än "tror ja". Men stilren och bra prestanda. I min mening inte värt att satsa på 6 GB modellen då du bara får ut en 10 % prestanda.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  intel 4790k
  16 gig ram 2400mhz
  ssd evo 250
  asus 3 gb gtx 1060 utmärkt kort för dom pengarna
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  gtx 1060 3gb
  Intel core i5-6400
  8gb ram
  100gb ssd

  ca 100 fps ultra settings på rainbow six
  ca 70 fps medium-ultra settings på battlegrounds

  Är en perfekt gpu för 1080p. Om detta är din först dator så är detta mer än behövligt men är ett väldigt prsivärt köp. Du kan annars också köpa RX 580 eller 570 vilket ger liknande resultat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är helt nöjd!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte detta till htpc:n för att ersätta ett Asus gtx 660 CUll. Var först väldigt besviken att Asus lyckats få in en fläktkurva som börjar på 1000 rpm.. och att 1000 rpm för den delen skall behöva låta så jä**a mycket som det gör på detta kort.. IG Asus!
  Dock har jag inte märkt nått coilwine på mitt x, kör ett fractal design newton r3 600w.
  Efter uppdateringen, senaste bios som gör kortet semipassivt måste jag ändå säga att de är ett ganska ok kort.
  Dock låter det mer än vad jag tycker är ok vid full load, vilket förvisso händer väldigt sällan.

  Då folk har gnällt på att kortet har lite konstiga mått, var jag tvungen att testa hur det fick plats i mitt minsta chassi, Fractal Design Node 304, och det funkade ju hur bra som helst. Sitter nu i ett Fractal Design Node 605 med en HDD vagga monterad.

  Tyvärr känns det som att asus enbart producerar detta kort, dual serien för att motivera ett högre pris på sin strix serie.
  Synd, då alla inte vill ha två meter grafikkort med fler lampor än en finlandsfärja..

  Efter att ha varit Asus fanboy under väldigt många år kommer jag troligen välja någon annan tillverkare vid nästa bygge.

  + Rimligt pris i förhållande till prestanda.
  + Semipassivt(numera)
  + Helt ok storlek
  + Snyggt?
  + Ingen coilwine
  + Inga LED lampor

  - Ljudet vid högre rpm, dåliga fläktar för ett kort som ligger runt 2 500:-
  - Att det tog Asus hur lång tid som helt att fixa bios, som gjord kortet semipassivt.
  - SLI? va fan Nvidia..
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte två kort till min och grabbens datorer men bägge led av irriterade högt coil-whine och ett molande/knattrande lagerljud i bägge fläktarna. I och med att det släpptes en ny bios så vart kortet passivt i idle men så fort fläktarna gick över ca 30% så hördes de tydligt. Provade att byta nätdelar i datorerna men coil-whinet var detsamma.

  Prestandamässigt funkade korten mycket bra men ljudet gjorde att vi bytte till 2st Gigabyte GTX 1060 3GB OC Windforce (vilka också var ca 2cm kortare) med samma prestanda men mycket tystare kylning som bara avger ett susande ljud när fläktarna snurrar under drift. Dessa avger också ett svagt coil-whine under spelande men det kommer man nog inte ifrån.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Härlig GPU! Jag spelar övervaka med 1060-talets + i5 8400- och 8gb-ram vid 2666MHz och vid episk förinställd 1080p går den aldrig under 105. Vid höginställning är det lägsta jag någonsin har 143. Och den högsta 207. Perfekt för Esports.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar perfekt Overwatch etc., med en Pentium G4560. På Ultra får jag 110+ fps stabil. Kan inte höra ett ljud från 1060 en.