Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Seagate Backup Plus Desktop Hub USB 3.0 8TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Seagate Externa hårddiskar (79)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  SMR disk i dessa, undvik att tro att de kan öppnas och sedan fungera vettigt i en NAS eller server. Enskild användare utan stora krav så kan de vara ok. Som min mor med många filmer.

  http://www.storagereview.com/seagate_archive_hdd_review_8tb
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lite missnöjd med denna.
  Väldigt långsam vid skriv, ligger på runt 10-30MB/s vilket gör att stora backuper/kopieringar till disken tar otroligt lång tid. Disken låter också en del vid skrivningar, ställt min på gummimatta för att dämpa knastret en aning.

  Betydligt bättre vid läs, ligger på 180MB/s då. Samt att disken är mycket tystare vid läs.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick hem min disk för några veckor sen. Kan säga att jag är väldigt nöjd då den gav mig väldigt mycket lagringsutrymme för pengarna. Samt att jag kunde skippa min 5 år gamla fula USB-hub på skrivbordet och kan nu ladda min mobil och powerbank från en och samma enhet. Cleant! Hade förstås om jag fått bestämma haft aluminiumskal för att få en extra touch, men man kan inte få allt. Den är trots allt väldigt prisvärd och ser samtidigt väldigt stilren och snygg ut. Ljudnivån är normal, låter nog ändå mindre än min två äldre externa diskar och dom har jag inte störts av alls. Kan inte heller störas av långsamma överföringshastigheter, men då kör jag på en USB 3.0 port i datorn oxå (kolla detta så man inte kör USB 2.0).

  + Kapacitet för pengarna
  + USB-hub på fronten
  + Kan både läggas ner och stå upp
  + Överföringshastighet enligt förväntan

  - Plasthölje
  - Inget :)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  En riktigt bra backupdisk för hemmabruk. Ljudlös även vid läsning/skrivning.
  Jag kör backup på omkring 2,5 TB bilder/filmer/dokument/källkod varje dygn (ca 500 000 filer). Initiala backupen tog omkring ett dygn (d.v.s. ca 30 MB/s, helt ok prestanda med tanke på antalet småfiler), och därefter tar en backupkörning runt en timme. Mest för det tar ett tag att tröska sig igenom alla dessa tiotusentals mappar för att se om något ändrats.

  Backupmjukvaran som följer med är lättanvänd, och framför allt - det går att bläddra bland filerna i filsystemet som om de bara var kopierade rakt av. Det innebär att det blir VÄLDIGT mycket lättare att återställa senaste versionen av filerna. D.v.s. inga obskyra jättefiler från olika datum som måste återställas m.h.a. speciell programvara o.s.v. (såvida du inte vill ha en specifik version av filen från ett visst datum, då behöver man såklart använda den medföljande mjukvaran. Men hur ofta sker det?)

  Allt som allt, en riktigt trevlig upplevelse, till skillnad från de professionella enterprise-backupsystemen jag jobbat med tidigare - som visserligen har mycket större inställningsmöjligheter, men också är oändligt mycket jobbigare och långsammare att arbeta med.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Jag menar inte att den är direkt långsam, men den är inget fartmonster heller. Den vibrerar förhållandevis mycket när den går igång. Inte oroande mycket, och den hörs knappt, utan det känns mer i ytan den står på än med andra diskar av den här typen. Det är väldigt praktiskt med en usb3-hubb, som i skrivande stund fortfarande är rätt kostsamma. Sammantaget fyller den mina behov, även om det hade varit smidigare med en usbc-kontakt så att man slapp extern strömförsörjning
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Inget fartmonster men funkar utmärkt till det den gör. Har 2 st som jag kör en VirtualBox NextCloud-maskin på, speglat i Ubuntu 18.04. En Nextcloud som används av 6 personer där vår data synkas mellan hem och fotostudio. Smidigt med inbyggd hubb, då jag enkelt kan häkta på fler diskar och bygga om från speglat till Raid-5/10 + Spare utan att kravla bakom servern. Prestandan mättar gigabit ethernet så mycket mer behöver inte jag. 5/5 om de varit aningen kvickare på småfiler, men pillar man lite med disk-cache för dessa diskar i Linux kompenseras det rätt bra.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Köpte den för backupbruk men upptäckte snart att den var rätt oduglig för små filer (=t.ex. min 350GB fotosamling bestående av jpeg/raw-filer), det blir fruktansvärt slött att kopiera såna filer till den här enheten, hastigheten i Windows 10 gick mellan 0KB/s - 50MB/s. Enormt svajjigt (och då har jag även aktiverat skrivcachen i "Kontrollpanelen").
  Verkar däremot fungera bättre för större filer då funkar det rätt bra.
  Fiffigt med inbyggd USB-hubb med får väl erkännas.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Stor och prisvärd arkiv/lagringsdisk
  Använder denna mer som en arkiv disk med lite backuper och filer som inte används mycket. Inte direkt högljud när den väl snurrar, men oftast står den ändå bara i standby.
  Hastigheten varierar mycket. När jag skaffade den och överförde ett par TB så gick det ganska sakta efter ett tag, var ner på 20-30 MB/s tror jag. Men nu märker jag inga prestanda problem när den bara används lite sporadiskt. Och med användningsområdet jag ahr spelar det mindre roll.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft den nu i en månad och är supernöjd. Någon klagade på att den väsnas men jag är förvånad över hur tyst den är! Hann dessutom registrera den (erbjudandet gick ut 200131) och fick två månader gratis på Adobe Creative Cloud (värde 240kr). Väldigt bra att den även är en två portars USB 3.0 hub. Väldigt prisvärd!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har haft denna nåt år minst, har innan denna haft WD och Intenso diskar, så blev ganska förvånad över att denna lät som forna diskar från stenåldern (typ tröskverk) knattrar oavbrutet vid samtidig skrivning och läsning. Kommer att dröja väldigt länge innan jag köper nåt från Seagate igen.
 • Dålig
  2 år sedan
  Ägnade en hel helgdag åt felsökning, köpte nya kablar USB-C + standard USB eftersom det verkade som den medföljande glappade. Fick den att funka, sedan dog den efter några timmars kopierande. Testade i tre olika Windows 10-datorer med samma resultat. Kanske måndagsexemplar?
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lyckades få upp hastigheten på den med en thunderbolt-adapter/hub kopplat till min gamla Mac Mini (mid 2011) som i övrigt har USB 2-portar; dessa gav endast skrivthastigheter på 50-70MB/s för filerföringar 1GB< . Uppskattningsvis skriver den numera minst 150MB/s.
  Enligt Seagate själva är max skrivhastighet på denna samt ´Expansion´-modellen 160MB/s.

  Då denna även fungerar som hub kan snabbare hårddiskar anslutas (USB 3.0 har överföringshastigheten 625MB/s).

  Installerade det rekommenderade "NTFS For Mac" och använder den enbart till medieförvaring; har inte igång den mer än nödvändigt, för att optimera livslängd och dels på grund av de många klagomålen på Amazon om kraschade enheter. Ljudet är relativt lågt, sett till extern HDD.

  USB 3-hub:en gör att man slipper köpa på sig en extra, vilket är bra i mitt fall då jag bara har en port med thunderbolt utöver USB 2. Giller inte den blanka ytan så mycket, men då finns modellen "Expansion" för liknande peng (utan hub).

  Ska du ha en hårddisk påslagen dygnet runt för backup, så rekommenderar jag en server-klassad hårddisk eller om du har råd; SSD.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  den e bra inget fel på hårdvaran efter 6mån. men den har från början varit problem med iMac den kopplar ifrån om vart annat , kan va min iMac men sökt över allt och inte hittat någon.
  bara tanke om någon som ska köpa som har imac. annars inget fel på den.
  ps. fixar det med en restart.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  En bra disk till ett bra pris. Den passar bäst till WORM (Write once, read many) lagring som t.ex filmer och serier du bara för över en gång sen enbart spelar upp dem. Skulle inte rekommendera den om du behöver göra stora dagliga backups skrivningar till disken, men om du endast tänker använda den till media så är den perfa.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En mycket bra hårddisk! Massor med lagringsutrymme. Trots att någon av de tidigare betygslämnarna här har varnat för att den skulle låta mycket så valde ändå jag att köpa den. Kan inte höra ett endaste dugg precis i denna stund som jag överför en massa filer till den (via en USB 3.0). Filerna överförs snabbt och mycket tyst och jag är mer än nöjd. Fick disken för 1800 kronor, massor med TB-utrymme till det priset. Rekommenderas varmt!