Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SteelSeries Siberia 840

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SteelSeries Hörlurar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  4 mån sedan
  Ok ljud var den enda positiva sidan. Plastiga hörlurar som kopplar ned sig lite då och då. Bara rycka alla sladdar för att fixa det. Samma med andra batteriet, den slutar ladda ibland. 2 år höll dessa innan dom stendog. Första och sista steelseries för mig.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dom för 1890 kr, var i början supernöjd med dom, ljudet är okej, inget märkvärdigt alls. Finns inga bra guider på deras hemsida för hur man ska göra för att få mer än mono ljud om man inte använder sig utav optisk ljudkabel. Fick söka på alla andra sidor utom steelseries egna. Men nu till det katastrofala! Dom sitter inte kvar på huvudet! Tittar du neråt så börjar dom kana av huvudet, använt dom i ca: 2 månader, i början kanonbra passform nu kan jag knappt ha på mig dom om jag inte använder en mössa utanpå headsettet.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dem på rea 1490kr grymt dem bästa gaming headset jag ägt. Fick tag på utan white noice , dock fick jag åka till 4 olika städer testade sammanlagt 18+ headset och utav dem fungerade bara ett.(Happy Hunting)
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft dem ett par månader nu och de är ok men inte värt ord pris, köpte som så många andra på rea för 1490:- och det är de värda.

  Köptest främst för deras flexibla inkopplingsmöjligheter då de används både till PC, TV och projektor. Fungerar utan problem och är lätt att switcha mellan. BT är inte den bästa men kör bara radio.

  Sitter lite onödigt hårt tycker jag men annars ok komfort, men är långt ifrån ett par Bose.

  Finns säkert bättre ljud för samma pris men flexiblare trådlösa finns inte.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gick från siberia 800 till 840 nyligen.
  Använder främst till mitt ps4.
  + Ljudet och detaljerna är makalöst bra. Man får verkligen surround känslan. Slå på dolby och det känns som man är i rummet.
  + Micen är suverän enligt Dom jag snackat med genom partyt i ps4.
  + Två batteri, alltid ett fulladdat tillgängligt.
  + Väldigt sköna, kan ha dom 5h i sträck utan några som helst problem.
  +kan kopplas till flera enheter samtidigt.
  + Priset på 1.490:- då och då vid reor är svårslaget.

  - Då jag främst har dom till ps4 gaming.
  Lurarna är väldigt knepiga att ställa in ljudmässigt om du har dessa till online spel.
  Hade stora bekymmer att få chatmixen fungerande. Löste sig till slut med att det kommer ljud från både tv och lurar samtidigt. Var dock bara att sänka tvn till 0.
  Spelar du inte online eller bara kör gamechat så är Detta dock inget problem för dig ????
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köptes på Elgiganten Black Friday 2017 för 1500kr då jag letade trådlösa flerkanalshörlurar för spelande och film i hemmet.

  Fördelar
  - Snygg basstation som ger info när man petar på inställningar direkt på hörluren eller basstationen själv
  - Basstationen har utöver USB även Optisk ingång (och utgång för daisy chain) så det går bra med Dolby Digital från TVn eller PS4/XBox
  - Har extra 3,5mm utgång på hörluren, så det går att sitta i soffan och titta tillsammans med sambo
  - Kommer med extra batteri som laddas i basstationen
  - Har bluetooth och kan kopplas till telefonen

  Nackdelar
  - Passformen, ger lite huvudvärk och trycker lite obekvämt. Jag sitter med Bose QC25 på jobbet som är betydligt bekvämare.
  - Hade gärna sett lite färgglad RGB för denna summa
  - Mjukvaran är bra men det känns drygt att ha ännu ett tungt drivrutinspaket på datorn för att hantera ännu ett tillbehör
  - Byta batteri (som görs varje gång det tar slut) måste man skruva loss plåten på ena luren och swapa med den som laddas i basstionen. Det går inte att komma undan detta steg.
  - 3,5mm uttaget på basstationen med titel "Chat out" ser ut som en ljudutgång men det är det inte! Det är något special som SteelSeries hittat på.

  Annat:
  - Hade gärna sett HDMI ingång för ljud
  - Hade gärna haft någon form av Active Noise Cancelling
  - Hade gärna fått vara lika bekväma som Bose QC25

  Slutsats:
  Än så länge värt pengarna, men Steelseries hade gärnat fått kika på Bose å Sony å andra som gör bekväma härlurar. Höjde mitt betyg från 8 till 9 då jag insåg att den kan koppla upp både basstationen och bluetooth samtidigt, sedan mixa ljudingångarna!
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Inhandlat på Elgiganten under mellandagsrean 2017 för 1490kr.

  Det är riktigt bra hörlurar men som tyvärr renderas helt värdelösa på grund av white noise. Köp inte!

  Jag börjar med det negativa för att vara extra tydlig:
  - Av två testade exemplar så har båda lidit av ett konstant brus (white noise) från vänster hörselkåpa. Ljudet är konstant oavsett volym och hörs även i högljudda actionsekvenser. Felet ligger i 2,4GHz-kontakten mellan hörlur och basstation. Med basstationen avstängd och kåporna kopplade direkt till datorn med bluetooth så försvinner missljudet, men så även alla funktioner som du betalat för. Med endast ström (inga ljduingångar e.d. använda) på basstationen så kommer missljudet tillbaka omgående.
  - Jag hade gärna sett en equalizer med fler band och fler inställningar över huvud taget. Känns fånigt att öppna upp ytterligare ett program för att fixa med lurarna och det enda som syns är ett par stapelreglage. Vore exempelvis trevligt med information om vilket ljudformat som spelet/filmen skickar ut.

  Neutrala synpunkter:
  - Hörlurarna är överlag sköna och sitter kvar bra på huvudet utan att trycka. Men kåporna är för grunda för m i g varför öronen tar i elementskyddet. Det känns efter ett par timmar.
  + Ljudet är bra för ett gaming-headset för 1490kr men vid fullpris är jag mer tveksam. Sen är det inte hi-fi men sådant hittar man i andra produktsegment vilket jag tror de flesta är införstådda i.

  Positiva aspekter:
  + Det första pluset går till Elgiganten och deras prova fritt i 30 dagar-policy. Inga problem att hämta ett nytt exemplar och senare få pengarna tillbaka när felet återkom på det nya paret.
  Till själva produkten:
  + Bassationen med snabbnavigerade menyer för att justera chatmix, dolby, ljudprofiler etc. Den är även snyggt utformad och tar inte upp så mycket plats.
  + Alltid ett extra batteri på laddning i stationen. (Batteriet håller länge och bytet tar 15 sekunder. Håller inte med BosseTheMan om att det är en nackdel. Tanken är ju att aldrig behöva peta in en sladd i headsetet även om batteriet börjar skrika mitt i en sittning).
  + Snygga lurar utan massa vassa vinklar och blinkande slingor. Sambon behövde inte skratta åt mig.
  + Officiell integrering med Discord och chat- eller livemix (mellan spelljud och chat) fungerade kanon.

  Jag hade hemskt gärna behållit detta headset. Väl designat och hållbart med många riktigt bra och i vissa fall unika funktioner (batteriet har jag inte sett någon annan stans?) till ett kanonpris på rea. Missljudet hör dock hemma i 200-kronorsklassen, så illa är det. Helt oacceptabelt.
  Har du tur och hittar ett exemplar som fungerar så kan jag bara gratulera dig, de kanske får ordning på produktionen snart? Men köp på ett ställe som tillåter dig att lämna tillbaka utan att behöva gå via garantiärenden och sådant dravel.
  SteelSeries har inte bemött denna kritik vilket är för mig helt oförståeligt. Finns väl en klar risk att problemet är hårdvarubaserat och inte är så lätt att åtgärda genom mjukvara. Jag väntar dock inte på en lösning som antagligen inte kommer utan har nu lämnat tillbaka hörlurarna till förmån för Astro A50 (som är retligt dyra men som till skillnad från 840 hittills levererat).
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sammanfattning: Mycket bra headset, godkända hörlurar

  Köpte dessa för att använda på kontoret för tre huvudsysslor:
  1. Headset (Skype, telefonsamtal)
  2. Musik (Spotify, Youtube)
  3. "Hörselskydd" (högljudda kollegor)

  Som headset är Siberia 840 det bästa jag använt. Det är lite fippel att få igång det (se nedan) men funktionaliteten är utmärkt. BT-lurar fungerar dåligt med Windows, googla på det så kommer du snart inse att det inte är ett alternativ. Kortfattat så får du välja mellan headset i mono eller endast hörlurar i stereo. Att det fungerar med telefoner beror på att de sömlöst byter mellan lägena vilket Windows inte klarar av.
  Tal låter otroligt bra i Siberia 840, det känns verkligen som att personen står framför en! Har inte fått några klagomål om mikrofonen men kan tänka mig att de inte duger till något mer än vanliga samtal.
  Ett stort plus att man kan vara kopplad till datorn och telefonen samtidigt.

  För musik är det godkänt. Det finns lurar som är mycket bättre för runt tusenlappen men det räcker gott och väl för mig eftersom jag inte verkligen lyssnar på musik på jobbet, det är bara för att ha bakgrundsljud.

  Som hörselskydd är de också väldigt bra. De sitter skönt (mina öron tar inte i någonstans) och att slippa sladd är otroligt skönt. Eftersom det följer med två batterier går de att ha igång dygnet runt. Aktiv ljudreducerig saknas men de hjälper de ändå med att dämpa bakgrundsljud. Som jag var inne på tidigare finns tyvärr ingen klockren lösning för headset med brusreducering till Windows idag. Det finns lite "white noise" men det är absolut ingenting jag stör mig på.

  För att ansluta till datorn behöver du endast USB. Gör följande i HUB:en:
  OPTIONS -> SOURCES -> EDIT -> PC -> USB IN -> USB OUT -> DONE -> DONE -> DONE
  Chatmix och Livemix fungerar inte i detta läge, men ljudkvalitén är betydligt bättre än AUX.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Dom här hörlurarna hade varit perfekta om det inte vore för bruset (white noise) i vänster hörlur. Fick ett par nya på garantin men även dom har samma problem.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Väldigt bra lurar, köpte mina för 1500 på Black friday. Bra ljud och väldigt enkla att hantera...
  Stort minus för min del var att de blir oerhört varma. Väldigt sköna att ha på sig korta stunder men längre är för min del omöjligt. Men för 1500 var det absolut värt det!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte ett par för 1500kr från elgiganten under black friday till min flickvän. Jag äger personligen ett Siberia 800 sedan tidigare.

  Fördelar:
  - Batterierna. Att du alltid har 2 battier varav 1 ligger konstant i laddningsstationen är den bästa uppfinningen någonsin till ett trådlöst headset och fattar inte att fler företag hoppat på den banan.
  - Batteritiden. den klarar lätt 20 timmars användning. Använder dom konstant mellan 18-23 på vardagar och 09-24 på helgerna, och jag byter batteri 1-2 gånger i veckan.
  - Detta är bara jämfört med siberia 800, och ljudet är sååååå mycket bättre i dessa. Den spelar faktiskt upp bas, vilket siberia 800 inte gör.
  - Uppkopplingsavståndet är längre än mina corsair h2100. Jag kan gå igenom två betongväggar innan dom kopplar bort temporärt.
  - Komforten. Är du van vid tyngden av trådlösa headsets så är dessa inget problem. Kuddarna på ovansidan huvudet gör att dom sitter skönt. Dom är också sköna runt öronen och jag kan lätt ha på dom en hel helg utan att få ont kring öronen.
  - Dacen är skitnice, och har många fina funktioner. Den har en inbyggd EQ vilket jag dock inte kan kommentera över.
  - Micen fångar upp mycket, så behöver inte ens dra ut den för att höras klart och tydligt i Discord. Men det kan vara en negativ sak också.
  - Det första headsettet som jag hör steps i CSGO med.
  - Dom tjuter inte ett högt pipande ljud när dom börjar få slut på batteri. Det visas istället på DACen som påminner med jämna mellanrum. Detta är en sån underbar funktion att slippa höra och bli döv av.

  Nackdelar:
  - Den har ett lätt tjutande i sig. Jag vet inte om det endast är i flickvännens dator men jag skulle inte kunna använda dom med det tjutandet. Hon kan använda det då hon inte är lika känslig för det dock. Uppdaterar om jag någon gång orkar testa de i min dator istället.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grymma headset. Men var medveten att köra med optiskt kabel om du vill få ut 100%. I mitt fall fick jag bakgrund brus på högre volymer när den inte spelade. Du får endast 7.1 med optiskt kabel. Grymt ljud som är väldigt högt om man vill ha det.

  Varför den ej får full pott är att den inte har noise canceling, har bakgrund noise med analog, mikrofonen kunde varit lite bättre samt kunde ha haft metal structure. Men för 990kr som jag betalade för är den värt alla dagar i veckan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köptes under Black Friday 2017 för 1500kr.

  Klart värda pengarna, dock inte det fullpris de hade innan.

  Mycket bra ljud och gott om inställningar för dne kräsne.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Passformen sämre jämfört med mitt logitech g930. Blev mycket varma runt örat
  Lågt ljud som man knappt fick upp. Men bra ljud i lurarna
  Bra funktion med dubbla batterier.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vet inte om jag lyckades få ett måndagsexemplar men precis som många andra har jag ett konstans brus (white noise) från vänster hörlur, inget man förväntar sig av ett headset i denna prisklassen.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vet inte om jag har extremt otur men första paret jag fick hade ett konstant brus i vänstra hörluren läste runt lite och det har hänt så gick tillbaka till elgiganten fick ett par nya utan problem.
  Kommer hem med dom nya lirar några games inget brus perfekt! går och äter middag sen kommer jag tillbaka och inget ljud startar om datorn men endå inget ljud visar sig att headsetet inte är parat till stationen och vill inte para sig igen. Lämnar tillbaka dessa i morgon och tar något annat.

  Men övriga verkar haft en strullös upplevelse så lyssna på alla andra men ha detta i tanke!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så jävla bra headset!

  Gick från Razer Man'OWar och de här är tusen gånger bättre.
  Älskar OLED-docken också! Batteri-utbyte är så jävla lätt!

  Sköna också såklart.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag gick till dessa ifrån mina Turtle Beach 800X.
  Nu slipper jag använda bluetooth för att tala online vilket är bra!

  Basstationen har en liten batteriladdare så man vet alltid var batteri nummer två är.
  Och tar batteriet slut så byter man dessa på några sekunder utan att ens ta lurarna från huvudet.

  Det som oroar mig just nu är att när batterierna blir gamla och dåliga verkar väldigt många ha problem med att det finns inga nya att köpa. Vilket i princip gör dessa lurar obrukbara. Tyckte jag läste att Siberia jobbar på att distribuera batterier över världen men jag tror det när jag ser det.

  Det är bra ljud i dessa men jag tycker ändå att mina TB800X hade snäppet bättre ljud.
  Dessa saknar även NC vilket fanns in TB800X.

  Men att slippa para bluetooth med datorn för att gå på TeamSpeak är värt att gå över till dessa. Här har man dessutom en boom-mic. och de kommentarer jag fått är att jag låter mycket tydligare nu än på TB800X.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dom kändes tunga och inte allt för sköna efter ett tag. Kåporna va inte tillräckligt djupa så öronen tog i. Det borde inte förekomma i denna prisklassen. Och nej, mina öron sticker inte ut mer än normalt. Det va lite knepigt att få igång micken. Jag hade mina i ett par veckor innan jag skicka tillbaka dom.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu gått över från trådade Sennheiser PC-363D och har även ett par Sennhesier RS-180 vilket gör att jag fått en hyfsat hög lägsta nivå på hur ett par bra lurar skall låta för mig. Hade Sennheiset släppt ett trådlöst headset baserat på RS serien kombinerat med en mick från PC serien så hade jag köpt ett par direkt, ja jag är en Sennheiser nörd jag erkänner :P

  Då jag saknar friheten som jag har med RS 180 lurarna i mina 363D lurar började jag snegla lite efter ett trådlöst headset alternativ och efter att ha läst ett par recensioner fastnade jag för Steelseries Siberia 840. Har nu haft dem i ca. 2 veckors tid och kan bara säga att det var ett solklart köp de är underbara i både lur och mick det som avgjorde valet för dessa var bluetooth möjligheten och framförallt det extra batteriet som följer med det är suveränt att alltid ha ett full-laddat batteri tillgängligt som man kan hot swapa med dvs man behöver aldrig vara sladdansluten att byta batterier går väldigt snabbt och smidigt det tar ca. 3-5 sekunder att byta.

  Bra att veta är att bluetooth funktionen som är tillagd i 840 är en extra feature till skillnad mot lillebror 800 vilket innebär att man kan koppla upp sig antingen via bluetooth direkt mot datorn eller via radio mot ljudkort-sändaren/laddningstationen. Kör man via radio genom sändaren så kan du samtidigt para ihop headsetet med telefonen vilket gör det möjligt att svara i telefonen när det ringer utan att ta av sig hörlurarna. Kör man uppkopplad mot både dator och telefon så drar det så klart lite mer batteri fast vad gör det när man hela tiden har ett laddat batteri i reserv :)

  Det är bra volym i lurarna men hade ändå önskar att det skulle gå att höja ett eller två snäpp till.

  Siberia 840 har också fördelen att man kan konfigurera ljudet både genom sändaren och genom mjukvaran (SteelSeries Engine 3) på PC vilket man inte kan med lillebror 800 som bara kan hantera ljudet direkt på sändaren.

  Det enda minuset jag kan komma på är att earpadsen är i fejkskinn som tenderar att flagna av med tiden nu vet jag inte om det kommer att hända med Siberia 840 det får tiden utvisa. Själv föredrar jag earpads i plysch som brukar ha lite längre livslängd och önskar att det hade funnits som tillval hade även uppskattat att earpadsen skulle ha var lite fastare så att de inte sjunker in mot öronen det finns en risk om man har lite större och kanske något utstickande öron att det kanske kan bli lite ömt på ytterörat efter långa pass själv så har jag inte så utstickande öron och känner ändå att membranen vilar lite mot mina ytteröron men det kanske går att modda bort det eller hitta andra lite fastare earpads att ersätta med, personligen är det inget problem för mig men det kan ändå vara värt att ta upp för den som är intresserad av dessa att ha det i åtanke.

  Priset hade kanske kunnat vara lite lägre.

  Recension: http://www.cravingtech.com/excellence-beyond-imagination-steelseries-siberia-840-review.html