Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB 4TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Seagate Interna hårddiskar (424)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft 1 st Seagate NAS HDD ST4000VN000 64MB 4TB (gamla modellen som satt monterad i en NAS) sedan ~2013-14.
  Detta har funkat fint, kompletterades sedan med 1 st av denna Ironwolf (Seagate IronWolf ST4000VN008 64MB 4TB) som kördes ihop i en 2 bay NAS enhet utan problem.

  Migrerade sedan till en större 4 bay NAS och köpte till ytterligare 2 diskar varpå den gamla 2Bays nasen fick behålla den gamla disken som nu enbart rullar backup. Denna gamla disk har en hel del "start up omgångar" (som inte är till fördel) men funkar problemfritt.

  1 ironwolfdisk har gått ca 1,5-2 år och de andra 2 (nya) har nu gått ca 12 månader och funkar bra (är igång 24/7). Jobbar en del direkt mot diskarna när jag videoredigerar och upplever att de gör vad de trots att de är 5900rpm diskar.

  Dessa diskar är byggda för NAS bruk och har inbyggda Rotational Vibration (RV) sensorer för att känna av vibrationer som kan skada diskarna.

  vid hög last kan diskarna "knorra" lite men har man inte grejerna i sovrummet eller är känslig för lite ljud så märks de inte av.

  Rekommenderas.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har kört i några månader utan problem, den går några grader svalare än WD Red.
 • Alla omdömen

 • 4 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Precis köpt den. Än så länge testar den i benchs och är nöjd. Får ungefär samma SEQ R/W hastigheter än mina bägge Toshiba P300 3TB när alla diskar är formaterade. Tyst är den också. 5990 vs 7200RPM. Knastrar inget eller väääldigt lite, inget märkbart, vilket är väldigt viktigt för mig då min burk står på bordet och är 40-50cm från mina öron (Fractal Design Define R6) och jag hade fått damp om den knastrade, och velat byta ut den då. Det enda som hörs är plattor som snurrar. CMR disk. Går ca 5-10C svalare än Toshiba P300 diskar 35 vs 40-45C. Hoppas den kommer hålla.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Ren skit, död efter mindre än ett års användning.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Kör 3 st i en Synology DS418j sedan ~18 månader tillbaka. Fick ett bra pris på Black Friday 2017, 999:-/st. Har fungerat felfritt sedan dess och överlevt 2 ombyggnader av filsystemet, Kommer nog att bli en tredje ombyggnad inom kort då jag behöver mer utrymme och kommer att byta ut en av dom mot en 8TB.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Historiskt dålig erfarenhet av Seagate när jag investerade i tidigare Seagate diskar, 14st 2tb och 6st 1,5tb för filmredigering och lagring varav 0 är vid liv idag trots sparsam användning/ikoppling
  (5 gick sönder inom garantiperioden, hälften precis efter garanti gick ut och därefter slocknade de eftersom)
  Efter denna erfarenhet blev det WD. Dock efter att WD blev uppköpta av Seagate för ett antal år sedan bestämde jag mig för att ge Seagate en ny chans. Ironwolf 4tb är relativt snabb i spec samt längre garanti på 3 år. Beställningen skedde via komplett och jag börjar med 1 ex för utvärdering. Den anländer snabbt, dvs snabb välpackad leverans. Felmeddelandena lyser upp windowsskärmen som en julgran. Kör de vanliga programmen dvs windows interna disk management, partition wizard hdd sentinel etc. Testar samma i nästa pc. Bara för kul korkar jag in hårddisken i en hårddiskvagga och kör igång laptoppen. Samtliga ger varning att disken är korrupt och visar fel storlek, 1678,02gb men borde vara 4tb. Samt varnar för användning av hårddisken.
  Vi får se hur lång tid det tar för komplett att godkänna returen/skicka en ny Seagate. Återkommer med uppdatering.
  Den nya disken anlände snabbt (bra webshop med trevlig kundservice) och har därefter fungerat felfritt i ca 4 månader, snabb och tyst disk vilket är trevligt. Den är dock ytterst sparsamt använd mest för lagring av film och konstprojekt, återkommer med uppdatering över hållbarhet.

  PS ang kommentaren från "Perfekt", "Trixshooter får skylla sig själv som inte tar tag i RMA. etc"
  Svar; Vad får dig att tro att jag inte tog tag i RMA när jag skriver i kommentaren att "vi får se hur lång tid det tar för Komplett att godkänna returen/skicka en ny Seagate."
 • Perfekt
  2 år sedan
  Trixshooter får skylla sig själv som inte tar tag i RMA. Samtliga tillverkare råkar ut för något defekt ex.
  Om det beror på hans/hennes hantering så ska inte Seagate bestraffas för det.
  Är det pga fraktskada ska inköpsstället kontaktas...

  Själv så har haft en av dessa i ett och ett halvt år och den har fungerat utmärkt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Bra och fyfsat snabb disk. Trodde den skulle låta mer den går tyst. Upplever den som sval också.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Rullat på 24/7 i över 10 månader nu. So far, so good!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Än så länge väldigt nöjd, kör denna + en WD Red i en Synology DS215j.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kört 2 stycken i en Synology 916+ i 4 månader. Tysta o svala. En av diskarna började få dåliga clusters så den returnerades till SeaGate och en ny fanns på plats efter 4 dagar.
  Lever i symbios med Synology som har en speciell felsökningsmodell för just IronWolfdiskar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör 4 av dessa i Synology 916+. Väldigt tysta och snabba, svala och strömsnåla. Bra pris på kampanj hos Dustin, 1399 kr.