Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Seagate IronWolf ST8000VN0022 256MB 8TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Seagate Interna hårddiskar (454)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har inhandlat två stycken för att ersätta två gamla wd green 2tb diskar.
  WD Red är huvudkonkurrenten. Ironwolf är aningen mer högljudda och drar 2-3W mer ström men har också bättre prestanda och ett utökat övervakningssystem "Health Management" som fungerar som S.M.A.R.T. men med mycket fler parametrar.
  Wd har också haft en hel del problem med tillförlitligheten nyligen.
  Seagate också haft problem med tillförlitligheten med vissa mindre modeller, men det verkar som att dom har kommit till rätta med det också.
  Edit: Ett år har gått och diskarna rullar som en gammal volvo!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Kör 2 st i min NAS, har gått ett par månader utan problem och presterar mycket bra. Högre ljud vid läsning än t.ex. WD Red så ett bra chassi eller en garderob är att föredra om man är mycket ljudkänslig.

  Edit:
  Diskarna har nu loggat ca 19000 timmars drift utan några problem rapporterade.
  Köpte ytterligare 2 diskar till min NAS och dessa har gått 10000-13000 timmar utan problem.
  Temperaturerna ligger på 42-52°C under måttlig belastning
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väsnas NÅGOT FRUKTANSVÄRT jämfört med ex. WD Red eller Toshiba N300, kör ett par i en Zyxel NAS326 (testade i en ASUSTOR AS1002T V2 först, men då det inte är någon som helst vibrationsdämpning i det chassit blev det outhärdligt) och de låter mer än min speldator som står i samma rum, även vid belastning. Temperaturen är dessutom utan problem uppe och nosar på 50-55 grader även vid låg/ingen belastning. Seagate godkänner förvisso temperaturer upp till 70C vid 24x7-drift, men rekommenderar <60C - något de ligger lite väl nära.

  Hör även något som liknar skrapljud ibland, och G-sensorvärdet i S.M.A.R.T. ökar kontinuerligt. (Mer på den ena disken än den andra.) Varken Seagate eller ÅF (Komplett i det här fallet) vill göra en retur förrän det är något funktionsfel (de fungerar, och inga kritiska S.M.A.R.T.-värden upptäcks), och 3 års garanti är förvisso förhållandevis betryggande (det och priset är anledningarna att betyget inte blir ännu lägre), men det känns inte direkt som det bästa köp jag gjort, kvaliteten känns inget vidare.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har två stycken av dessa diskar i en Dell T20 körandes Unraid. En som paritetsdisk och den andra som data. Dom går varma, MYCKET varma. Stundtals under sommaren var dom uppe i hela 56 grader vid tung last. Inget att oroa sig för dock, då dom enligt Seagate har en maxtemp på 60 grader. Dom låter mycket mer än 5400/5900 diskar så att ha dom i en dator som står öppet kanske inte är askul. Har inte haft något som helst strul med dessa som har snurrat 2 år resp några månader. Ljud (vid R/W) och temperaturmässigt går dom att jämföra med en Seagate Archive 8TB V2, men med bättre prestanda såklart! Kommer fortsättningsvis att utöka min array med dessa diskar då jag upplever dom enormt prisvärda!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Längesedan jag köpte hdd, ville bli av med alla små och externa så jag köpte denna disk och en Synology Nas. Jag har aldrig hört en disk låta så mycket :-)
  Vid belastning är det mest men svårt att hitta någonstans att placera den utan att den hörs.
  Den ger resonanser i hyllor, möbler och golv så jag har den placerad i en klädkammare på lite dämpande material.

  Prestandan är fantastisk, inget att klaga på.

  Utmärkt för mina ändamål, som en Nasdisk.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har 3 stycken som jag kört ett par månader. Köptes för 2100-2500kr st vid olika tillfällen. Går lite varmare än mina WD red på 8TB som jag jämför med.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har 5st som sitter i min NAS. Har haft dessa nu i 8 månader. Inga konstigheter ännu. Allt funkar. Har inte märkt om dessa låter mer än mina gamla WD RED NAS diskar. Möjligt men inget som stör mig då grejerna står nere i källaren.
  Jag betalade 2,222kr per styck för mina.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har 2st i min NAS för tillfället (HPE Microserver Gen8 med FreeNAS) och de fungerar perfekt. 2 till skall inhandlas inom en snar framtid.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Perfekt för PC-användning. Kommer att placeras i NAS när jag fixar det.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Hot varsel efter 114h användning. Köpte tillsammans med en Western Digital 8TB 5400tr RED / min, jag kommer att använda en jämförelse mellan dessa två modeller.

  * Den faktiska kapacitet: 7,27 TB (samma som WD RED 8TB).
  * Temperatur: 37 ° C (när dess motpart är vid 31 ° C) [miljö vid 20 ° C t ° efter kopior operationer], är skivan varmare vid beröring än WD så föredrar en plats som genomkorsas av en flöde av frisk luft.
  * Starttid lite lång (7200 / min kräver).

  positiva:
  + Price.
  + Hastighet (även om man köper främst för sin kapacitet) med dess 7200 / min: Jag mätte 220 mb / s genomsnittlig läsning mot 170 mb / s för min WD RED 8TB 5400T / min.

  negativ:
  - buller (för de mest krävande): rimligt, vi hör arbete, ibland trevande, ibland mindre. På denna punkt är WD RED 8 TB mer diskret.

  På höjden av mina förväntningar måste validera dess tillförlitlighet över tiden. Jag gör inte mig orolig för en skiva för 24/24.
 • Bra
  2 år sedan
  Köpte 280 € som annonseras. Men priset steg snabbt till € 335 utan scout uppdatering det nya priset ...