Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Seagate IronWolf ST10000VN0004 256MB 10TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Seagate Interna hårddiskar (422)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Har några i en Synology 1815+, fungerar som de skall.

  Edit 1/7-20 Flyttat dessa till en DS918+ utan problem
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har 2st 7200rpm HGST i raid 1 i samma Synology NAS som en styck sådan här och den här låter uttalat mer än båda dom tillsammans vid läs/skriv. Det är inte så mycket vinande men läs/skriv låter som gamla diskarna på 90-talet. Den kanske inte är så störande om NASen är i annat rum eller om man har den i en speldator, men har man NASen i samma rum och vill ha den tex för media så ska man veta att den faktiskt låter en del.

  Sen är det mycket lagringsutrymme och den är lagom snabb etc etc, men det visste du redan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köptes för strax under ett år sedan, och har inte krånglat något alls. All tid jag lagt på den var att koppla in SATA el- och datakablar, dvs runt minuten.

  Den används i min main-PC och hushåller någon TB spel från Steam (de jag inte spelar så ofta), stora filmfiler, musik och som jag kallar det: "trash" - små saker/updates som man laddar ner temporärt för att sedan radera. Den klarar allt ovanstående helt enligt förväntningarna! Den kör ifrån min WD Red 3TB flera gånger om känns det som.

  Det som förvånade mig mest var prestandan vid läsning och skrivning av data samtidigt. Helt klart bästa HDDn jag har testat på den punkten. Dessutom känns den rapp på att boota upp Steam-spel ändå, men skillnaden mot SSDs finns ju såklart där utan tvekan.

  Det minus man ändå måste ta upp är att den låter lite. Och betoning på lite. Man kan vagt höra att den är där vid skrivning (beror nog mycket på chassi också) i samma scenarion där min WD Red är tyst. Men med det sagt så kan jag säga att jag aldrig har stört mig av ljudet, eller ens noterat det vid användning. Det är ändå en smäll man får ta för en 10TB 7200rpm-disk.

  Skulle jag rekommendera den till familj och vänner? Ja, utan tvekan!
  Skulle jag köpa den igen själv om behovet fanns? Ja, absolut.

  9/10

  Uppdatering 2019-02-16:
  Fungerar fortfarande utan problem, prestandan kvarstår med hårddisken fylld till 80% i dagsläget. Synd att priset inte har gått ner så mycket sedan köp (snarare gått upp i mitt fall).
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Prisvärd för sin storlek. Nyss installerad i min huvudburk, två minustecken blev det:

  - Skruvhålen på undersidan sitter "fel". För långt isär jämför med standard så bara två av fyra hål gick att använda för mig. Tydligen har tillverkarna tvingats till detta vid riktigt stora diskar eftersom det krävs att de petar in en extra skiva i lådan.

  - Den låter. Hade nästan glömt hur det var att höra HDD-ljud när man jobbar med datorn, men i detta avseende känns det som att flyttas bakåt i tiden. Inga problem om den ska in i en NAS, men för den som vill ha den på skrivbordet är detta något att ta i beaktande. Det blir knappast bättre av att den nu alltså bara hänger i två skruvar istf fyra.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Låg latens (7200rpm)
  + Prisvärd (billigaste NAS 10tb)
  + Egen mjukvaran för diskens hälsa (Asustor)
  - Låter mera än WD red
  = För tidigt för ett utlåtande men första intrycket är mycket bra
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gjorde för 3-4 månader sedan iordning en liten server med två stycken 10TB Ironwolf som lagringsdiskar. Detta åt en bekant i fotobranchen, funkar tydligen utmärkt.

  Pris vid tillfället var: 3977kr/st

  + Tysta och vibrerar inte.
  + 3 års garanti ( finns även PRO-modell med 5 års garanti).
  + Upplever dem som väldigt svala, drar inte mycket ström enl. databladet.

  Kan inte se några direkta nackdelar, i skrivande stund har priset gått ned till 3499kr...
  Som kuriosa kan nämnas att jag satt upp dessa som spegling med Windows Storage Spaces + kör ReFS-filsystem ( https://en.wikipedia.org/wiki/ReFS ).