Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Series 7 7840

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Rakapparater (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.89)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Den känns lite plastigare och billigare i handen än min 15 år gamla Braun 4000-serie men den rakar fantastiskt bra. Rakar bättre och är smidigare än den mer än dubbelt så dyra Panasonicen (LV9N) den ersätter. Hade den bara haft samma rejäla byggkvalitet som för 15 år sedan hade det blivit full pott.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Glömde min Braun series 5 på ett hotell och var tvungen att skaffa en ny. Efter febrilt sökande och läsande av andras betyg köpte jag en series 7 för några veckor sedan.

  Fantastisk rakning, snabb och dessutom närmare än med tidigare. Tyst också, mindre risk att störa andra.

  Lite oklar information om hur mycket laddning som är kvar. Gissar att Braun vill differentiera mot dyrare maskiner som visar minuter eller %.

  Saknar plast skydd till det mycket dyra knivhuvudet, men kan tänka att det kan bli spännande beväxning inuti om det inte för lufttorka. Bra fodral följer med, för oss som reser mycket.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta blir min fjärde Braun rakapparat. Den ersätter min 6 år gamla serie 3.
  Den första direkta skillnaden är att den har betydligt högre frekvens på skärhuvudet som för att rakningen går något snabbare. Snabb på att ta emot laddning och tydlig batterivisning. Apparaten ligger bättre i handen än min gamla serie3, den är lätt att hantera när man vrider om den för olika vinklingar. Att rengöra den är väldigt enkelt.
  Det jag ogillar (och alltid har ogillat) med Braun är att det läcker ut så mycket skäggrester. Man är tvungen att vara över tvättställ, i duschen eller sommartid utomhus när man rakar sig. Ljusa kläder på överkroppen bör man inte heller ha under rakningen.
  I paketet så följde det med en laddsladd och ett resefodral. Kändes lite snålt, helst med tanke på att den normalt kostar strax under 3000kr. Kunde ju följt med ett skydd till skäret åtminstone.
  Men sammantaget en bra rakapparat.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra och skön rakning. Perfekt med det rörliga rakhuvudet. Rakar bra mycket bättre än min gamla serie 5. På och av -knappen sitter lite fel ergonomiskt och knapparna på rakhuvudets sidor är lite svårjobbade annars en grym rakapparat som jag rekommenderar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hej. Har nu under någon vecka testat denna rakapparat 7840s och är super nöjd. Den känns rejäl men ändå enkel och smidig. Den är super enkel att komma igång med och rakningen går snabbt och smidigt. Det finns 3 olika raklägen som tar olika hårt mot huden, perfekt mot känslig hud. Rakhuvudet är väldigt rörligt så den följer ansiktet perfekt och det känns skönt mot huden när man rakar sig. Det var bara på något ställe på halsen som jag hade svårt att få bort alla hårstrån. Rengöringen av maskinen är super smidig, bara skölja i ljummet vatten. Perfekt när man har bråttom. Raka sig i tex duschen funkar utmärkt. Det ända jag inte gillar jätte mycket är de taggiga bladen man fäller ut för att ta tex längre skägg, svårt att få en bra vinkel då den sitter mitt på maskinen.

  En super bra rakapparat helt enkelt.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har fått förmånen att testa Braun 7840s. Kul, eftersom min gamla också var en Braun, men nu över 10 år gammal och börjat tappa stinget. Skillnaden känns som raketforskning. 7840s är väl balanserad och ligger bra i handen. Jag har hittills bara använt den några gånger men resultatet är utmärkt. Man kommer åt bra med det ställbara huvudet. Brukade efterraka med hyvel tidigare, men tycker inte jag behövt det nu. Den har ett flertal finesser, men ändå enkel att använda. Den laddar också snabbt och bra att den går att använda både "wet" och "dry". Går att spola under vattenkranen för rengöring. Priset dock något högt, men det är kanske är rimligt då jag ej köpt rakapparat på över 10 år. Så långt mycket nöjd.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har försökt rakapparater innan men alltid fått pseudofolliculitis, så jag har främst trimmat mitt skägg istället och använt en enkelhyvel när man behövt en (får ju det från alla dom dyrare med flera också).

  Hade också lite problem först med denna maskin, men efter några rakningar har allt funkat jättebra.

  Trimmern är inte så himla bra, men sen så är jag kanske van med en trimmer som är byggt från början att vara en trimmer och inget annat. Men har ju båda så ingen problem!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Slät och bekväm rakning! Ett bra köp helt enkelt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter att ha haft min Panasonic i 8 år så var det dags för en ny, valet föll på denna. Då jag har grov skäggväxt och känslig hud och blir lätt röd efter rakning så ställer jag höga krav.
  Denna uppfyller dem efter att ha använt den i 2 veckor så måste jag säga att den är mycket följsam i ansiktet och skön att hålla i. Bra skärpa i bladen, får inte heller några problem med röd hud efter rakning. Bra batteritid och enkel att rengöra.
  Nackdel är väl att den är lite dyr men ändå värd sina pengar, men den stoppar säkert länge.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den var oladdad när jag fick den, vilket var lite märkligt. Fick intrycket att den använts (vart försvinner alla returnerade testmaskiner annars?) Hade även gärna sett att en rakmaskin av årsmodell 2016 skulle ha anpassat sig till usb-laddare el.dyl, men icke.

  Första rakningen gav inget wow-intryck tyvärr och i jämförelse med en 11 år gammal Philishave HQ8894 vet jag inte om det är värt uppgraderingen. Det märks att det är en kraftig motor i Braun så till den grad att min handled värker efter drygt en veckas test och kraftiga vibrationer. Kanske det är en vanesak?

  Testade dock våtrakning med rakgel och nu kände jag att den gör sitt jobb riktigt bra.

  Vill inte ha någon stor laddnings- och rengöringsstation så därav valet av denna modell, men saknar verkligen att kunna ställa ner maskinen i en enkel ställning.

  På det stora hela gör den sitt jobb och rakningen blir helt bra, men jag tror att mycket beror på vilken skäggväxt man har. Den får godkänt, men priset är rätt högt med tanke på att det finns en del andra bra modeller och märken att välja mellan. Är även förvånad hur lite info det finns om de olika Braun modellerna - vad skiljer mellan 7840s och en äldre 740 eller alla andra i 7 serien?
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra apparat, snabb och kraftfull. Har inte haft den tillräckligt länge för att utvärdera batteriet. Det enda jag saknar efter min gamla är uppsamlingen
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra vid daglig användning. Vid längre stubb får man nöta på, speciellt vid halsrakning. Perfekt att kunna raka sig i duschen. Upplevde att den gjorde bäst ifrån sig där. Rakhuvudet är följsamt. Batteritiden är bra och en laddning ger bra med rakning. Ljudnivån är det ingen fara med. Man kan raka sig på morgonen utan att väcka resten av familjen. Ett stort plus är att den är så lätt att rengöra. Spola under kranen och det är klart.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket prisvärd apparat, finns billigare men dom är sämre. Följer huden jättebra och känns len och mjuk. Bra batteritid och snabbladdag. Jämfört med min gamla apparat så är denna ett stort lyft, kan starkt rekommendera denna.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ville prova något nytt efter över 10år med rakhyvel, ångrar inte en sekund att köpte Braun, enkel att använda, sitter bra i handen och resultatet är jag riktigt nöjd med.
  Maskinen är värt varje krona, du kommer inte bli besviken
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En mycket bra maskin som inte irriterar huden. Kan kännas något osmidig men resultatet övertygar.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lågt ställda förväntningar på rakning med maskin efter 20 år med raklödder och hyvel förvandlades till en nästan magisk upplevelse.
  I stort sett lika mjukt och slätt som med hyvel.
  Riktigt bra!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta är inte första gången jag har använt en elektrisk rakapparat och jag är förvånad över Braun 7840s rakapparat, ser ut och känns som en kvalitetsprodukt och det ger en fantastisk rakning. Det tog mig ett par minuter att hitta rätt inställning, men när jag valt det jag var så nöjd med resultatet. Även LED-displayen ser riktigt cool.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har rakat mig med hyvel de senast 14 åren men jag blev positivt överraskad av denna rakapparaten.

  Positivt:
  Bra resultat
  Går att skölja av under vatten
  Irriterar inte min hud trots att jag kör på kraftigaste inställningen
  Anständig ljudnivå
  Bra batteritid

  Negativt:
  Det blir inte lika slätt som med hyvel(men tillräckligt bra för vardagsrakning)
  Kräver lite finlir för att få bort de bångstyriga stråna på halsen
  Priset kan nog avskräcka en del potentiella köpare

  Jag kan helt klart rekommendera Braun 7840s.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkar bra och rakar helt ok.
  Går snabbt att "snygga till sig"
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Känns skön att raka sig med. är van vid att raka mig med hyvel. Men nu väljer jag Braun Series 7, som jag tycker uppfyllde mina förväntningar.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har tidigare rakat mig med en braun 8595 och varit ganska nöjd med den. Min nya 7840s är ju både tystare, lättare och kommer åt bättre eftersom själva rakhuvudet anpassar sig mer när jag vinklar apparaten. Smidigt också att kunna skölja av den under vattenkranen. Svårt att låsa rakhuvudet då jag måste använda två händer, kanske en vanesak men det var betydligt enklare på min förra apparat. Trimmerfunktionen är jag inte så imponerad av då den flyger ut och kommer för långt ifrån där jag ska få bort hår. När den ska laddas ligger den inte helt plant utan ligger och vickar pga sin böjda design. Rakar ok men långt ifrån lika bra som när jag använder rakhyvel.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bästa rakapparaten jag hittills provat. Bekvämt huvud som gör ett ganska bra jobb. Lämnar dock en del hår, speciellt på halsen.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Känns som en gedigen rakapparat som rakar helt OK. Andra maskiner jag testar har inte varit bra. Bra att den är vattentät så man kan ha den i duschen samt göra rent den under rinnande vatten.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  har fått min braun serie 7 7840 den kändes robusts och bra men själva rakningen va katastrof för mig. irriterade huden och lämnade fläckar med går kvar. men en rakapparat kan inte vara alla till lags
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu fått min Braun Series 7 Shaver 7840s shaver och hunnit ladda den och läsa instruktionerna. Första rakningarna kändes bra och provade dem olika rakinställningarna. Den passar bra för mitt skägg och batteriet höll vad det utlovades. Känns som ett bra köp!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har svurit på stället och tvålen eftersom tidigare användning av maskinen inte har givit tillfredsställande resultat. Nu används endast maskinen. Braun Series 7-maskinen har gett mig en enklare rakningstid. Rekommenderas!
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra rakning, lätt att komma igång. Inte så nära som en bra rakhyvel, men bästa maskinen jag har varit borta.