Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun ThermoScan 3 IRT3030

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Febertermometrar (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  17 dagar sedan
  Uppdaterat: 13 dagar sedan
  Av vad som redan framkommer av flera tidigare lämnade omdöme är den stora, tekniska, akilleshälen att termometern ENDAST fungerar om man använder skyddskapslarna ("hygiene caps"). De skall vara helt rena (och användas endast en gång) och de måste dessutom vara exakt rätt applicerade, i annat fall blir utförd mätning missvisande, vilket kanske också kan vara anledningen till att det förekommer så många kommentarer om just stora differenser mellan mätningar - även om de görs med täta intervall (alldeles efter varandra i samma öra). Det innebär naturligtvis också en merkostnad i konsumentledet, lika mycket ekonomiskt som med tillkommande extra tid för inköpen och de transporter som hör till det - plus den belastning av ändliga naturtillgångar/råvaror och negativ klimatpåverkan som följer med produkttillbehören skälva och deras resp. tillkommande transporter.

  Har man dessutom för avsikt att behålla termometern under längre tid, inte minst med hänsyn till miljö- och klimatperspektiv, är sannolikheten att man ganska snart kan komma att bli besviken då, så som brukar vara fallet med det mesta inom modern industriproduktion, det snart kommer att visa sig att termometern i fråga tagits ut ur produktionen för att ersättas av något nytt – vilket får till följd att tillgången till skyddskapslarna också blir en fråga om när de har fasats ut.
  Och så står man där med ännu en oanvändbar pryl som måste kastas bort – trots att den, bortsett från de där kapslarna, skulle ha kunnat fortsatt att fungera i många år till.

  Hur detta rimmar med de uppsatta klimatmålen och en bra miljöpolicy för ett företag 2021 är nog en fråga man bör överväga innan man väljer en sådan här produkt - oavsett om termometern i övrigt, använd exakt i enlighet med manualen, fungerar väl.

  Lägg till detta att Braun har utlokaliserat ("outsourcat") sin verksamhet, service, kundkontakt, etc. till företaget Helen of Troy som i sin tur förlagt sin kundservice till ett callcenter i, som det verkar när man kontaktar dem, Indien där kommunikationen uteslutande sker på engelska.
  Jag skulle inte tro att det är för att klimatet där är så bra eller av andra altruistiska skäl utan snarare för att lönenivåerna och arbetsvillkoren skiljer sig rejält, nedåt, från dem i Europa, för att inte tala om Sverige, vilket också kan vara något att väga in när man skall göra sitt val och kanske önskar en enkel och bra kontakt på sitt modersmål (om engelskan inte är på topp) med personal som man kan vara säker på arbetar under goda, väl kända och lätt kontrollerbara förhållanden.

  Det är mycket tråkigt att ett stort företag som Braun sätter större värde på vinstmarginaler och aktieutdelningar i det korta perspektivet med den här sortens, på många vis, ganska onödiga produkten som, om man tänkt igenom det hela hade kunnat bli så mycket bättre, än tar det ansvar som vore det självklara i en tid där vi sedan länge haft kännedom om vad som verkligen måste göras och vad som har betydelse för oss – och de som kommer att ta vid efter oss - de nya små människorna, våra barn, som Braun, ironiskt nog, har haft som huvudsaklig målgrupp för denna termometer.

  Mitt råd: Välj bort den här typen av termometrar till fördel för en termometer som uppfyller åtminstone så mycket som att den kommer att vara användbar mer än bara ett fåtal år. Sådana finns. Upprätthåller företaget också ett väl fungerande miljöansvar och en etiskt försvarbar personalpolicy är det ju knappast någon nackdel, vilket möjligen kan vara något lite svårare att hitta när det gäller företag inom detta produktsegment där produktion mer som regel än undantag är förlagd till låglöneländer långt bort från regelbunden och lättillgänglig översyn med tillhörande pålitliga kontroller.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Har använt denna ca 1 vecka nu och måste säga att den är riktigt bra!
  Ligger hemma med Corona och den har visat stabila värden hela tiden.
  Förstår inte hur denna vara fått så dåligt omdöme här?!
  Räcker att gå in på Jula's hemsida och kolla in denna produkt så har den: 4,3/5 utav 56 recensioner! Måste väl ändå anses vara mer än godkänt för en produkt?
  https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/personvard-och-halsa/halsa-och-massage/febertermometrar/febertermometer-002763/
 • Dålig
  1 år sedan
  Köp inte, ej pålitlig