Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm X-T2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Systemkameror (59)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  TLDR; Detta är den perfekta kameran för mina behov och smak! Äntligen!

  Köpte kameran i december 2016 efter ett långt uppehåll från fotandet pga studier. Sålde min gamla Nikon d300s samt alla gluggar till förmån för Fuji och jakten på bättre ISO-prestanda (led av nikonens brusiga bilder redan från start).

  Det må låta löjligt, men fujifilm X-T2 har väckt en helt ny kärlek till fotograferandet hos mig!
  ISO-prestandan är helt fantastisk jämfört med d300s. Jag skruvar upp ISO till 6400 utan att tveka, visst blir det brus, men inte på långa vägar så mycket att det förstör bilden. Till och med 12800 går att använda om det kniper! Bruset har en helt annan karaktär än vad jag upplevde i min gamla nikon, det är mer filmlikt på något sätt... När jag fotar svartvitt välkomnar jag det till och med!

  Nästa punkt är autofokusen. Med de nyare objektiven är den blixtsnabb och otroligt träffsäker, speciellt användbart är de specialanpassade inställningar som finns för kontinuerlig AF.

  Utöver de rent tekniska aspekterna finns det flera saker jag verkligen gillar hos kameran. Främst är det designen med ordentliga vred för slutartid och ISO, samt bländarring på objektiven, som enligt mig ger ett väldigt skönt och intuitivt handhavande.
  Sedan jag skaffade kameran har även mitt arbetsflöde förändrats till det bättre. Förr fotade jag enbart i RAW för att sedan ta fram bilden själv i lightroom, vilket var en väldigt tidskrävande process. Nu använder jag bara RAW om jag klantat till exponeringen ordentligt, vilket har hänt kanske 5-10 ggr på de 3 månader jag haft kameran. Den levererar väldigt bra jpg tack vare de filmsimuleringar som finns att tillgå, med fina färger och mycket bra korrektioner som sker automatiskt.

  Man bör dock vara medveten om att kameran inte har någon optisk sökare, men den elektroniska sökaren är RIKTIGT bra, och ger en stor och tydlig bild av vad du kommer få för resultat. Faktum är att det enda negativa med kameran som jag kan komma på är den relativt korta batteritiden. Personligen lider jag dock inte av det så jag inte är den som är ute och fotar hela dagen så att batteriet riskerar att ta slut.

  Kort sagt, en fantastisk kamera som verkligen cementerat fujis position på kameramarknaden. Jag vågar till och med påstå att detta för mig är den perfekta kameran! Jag var lite nervös över att jobba utan optisk sökare, då jag aldrig använt EVF (electronic viewfinder) tidigare, och jag var även kluven gällande att lägga nästan 20k på ett kamerahus med APS-S sensor. Nu, 3 månader senare, ångrar jag mig inte det minsta, och jag har investerat en hel del i fujis system med både objektiv och tillbehör såsom batterigrepp etc.

  Sjukt nöjd!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En av de absolut bästa kamerorna på marknaden idag, i flera avseenden i klass med fullformatskameror från Canon och Nikon. Finns ingen konkurrens inom samma segment. Läs recensioner i bl a svenska Ljud och Bild.

  Har gått från X-T1 till X-T2 och skillnaden märks.
  Fuji har med uppgraderingen av X-T1 till X-T2 lyssnat på användarna och gjort några till synes små, men ändå stora förändringar.

  + X-Trans III sensorn är en stor förbättring mot generation II på 16Mp
  + Autofokussystemet är SNABBT! Har "ärvt" funktionen från Canon och Nikons fullformats /proffskameror där du kan tala om för kameran hur den följande autofokusen ska bete sig
  + Lätt att välja fokuspunkt med separat knapp, 325 punkters system
  + Bra, distinkta reglage med snabblåsning (ISO/slutare)
  + Underbar kvalitetskänsla i material och utformning
  + Bra menysystem
  + Lättanvänd, alla knappar lätt åtkomliga, lätt att köra manuellt eller delvis manuellt

  Fujinon objektiven håller hög klass, känn bara på objektiven så förstår du. Inget plastsmäck! Optiskt håller flera extremt hög klass - Fuji tillverkar optik för Hasselblad. Visst kostar de en del, men de är värda sitt pris!

  Slutligen håller jag med om det "optimize" skrev i sin recension:
  "Det må låta löjligt, men fujifilm X-T2 har väckt en helt ny kärlek till fotograferandet hos mig!"
  Precis samma här!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag sammanfattar detta enkelt och rakt på sak.

  *Superb bildkvalite i JPEG utan att behöva efterbehandla med flera olika film simuleringar
  *Snabb anpassningsbar AF som går att justera för olika tillfällen för bästa prestanda
  *Relativt liten och diskret, med skön ergonomi (ännu mer om man köper handgrepp
  *Fysiska reglage för hela exponerings triangeln (bländare, ISO och slutartid). Samt 7 programvara knappar som har kommit till stor nytta

  Har allt jag vill ha och önskar hos en kamera.

  Kan endast klaga på batteritiden, men man kan köpa till usbkabel gör att kamera laddar varje gång man för över bilder vilket är en stor tillgång
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppgraderade från X-T1 och innan dess X-Pro1. Har även mycket Pentax-utrustning. Detta är ett mycket trevligt hus som fungerar till i princip allt, och samtidigt är det inte allt för stort. Jag använder det primärt till rese- och porträttfoto, både med moderna AF-objektiv och äldre manuella med adapter. Det mesta features och prestanda går att läsa sig till i recensioner. Det enda jag saknar (kommer från Pentax) är bildstabilisering i huset. Det är på gång hos Fuji så om några generationer finns det nog i motsvarande hus. För mig är det utmärkande:
  +Manuella reglage
  +Kul att använda
  +Bra EVF (inkl. peaking för manuell fokusering)
  -Saknar bildstabilisering
  -X-trans kan kräva lite mer försiktighet vid efterbehandling.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grym!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grym kamera. Bytte från Canon 5D Mark II och jag ångrar mig inte en sekund.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vansinnigt bra kamera. Bytt från fullformat Canon till denna smidiga och enkla. Linsutbudet är grymt och det är en perfekt allround kamera.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nice camera.