Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Elear

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Focal Hörlurar (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  11 mån sedan
  Klockrena!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dessa när de lanserades och har ännu ej tröttnat på dem. Har hittat bäst synergi med dem med min Trafomatic Audio Head One känns som de fyller något "hål" jämfört med mina transistorförstärkare. Främst kört med Goldpoint Headphone Pro och Audio GD C2.1. Källan är en Audio GD Reference 9 allt som oftast.

  För min del fungerar de fint med i alla genrer och sitter bra på huvudet och byggkvaliten inger förtroende att de ska hålla ett par livstider. Ett stort plus för den långa standardkabeln! Väldigt enkelt hitta kortare ersättningskablar om man vill hade de vart förutseende och skickat med en kortare för mobilt bruk så hade de blivit 10 stjärnor. Har skaffat ett par ersättningskablar men de gör ingen större skillnad. Finner inga direkta fel i standardkabeln känns rejäl och gedigen och kräver en del för att utveckla glappkontakt.

  Har inte sett några spår av örontrötthet. De är ju lite tunga men jag kommer från Audeze LCD-2 och de är ju lite lättare än dem så nackmusklerna var väl förberedda. I jämförelse med LCD-2n så spelar de i samma liga överlag. Ljudbilden är månna något friare i Elearen om jag inte kopplar LCD-2n till högtalarterminalerna på min yamaha-förstärkare. Elear har ett stort plus i att va mer lättdriven då magneplanar hörlurarna älskar Watt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En riktigt läcker hörlur, riktigt bra byggkvalité och komfort.

  Kommer dock inte överens med basen i dem, spelat otaligt många låtar i olika genrer och märkte något konstigt. Basen har en väldigt liknande karraktär oavsett genre. Den "spelar" helt enkelt inte bas, blev väldigt tydligt i jämförelse med Sennheiser HD800S som återger basregistret på ett stramare och musikaliskare sätt, detta gjorde även mina gamla Audeze EL-8 OB.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hypade lurar, delvis med rätta. Har framför allt en djup och upplöst bas samt är påtagligt dynamiska, vilket ger musiken liv men gör också att det kan göra ont i öronen efter längre lyssningssessioner. Jag behöver justera volymen oftare med dessa lurar än med andra.

  Köpte ett par när de kom ut, blev besviken och lämnade tillbaka dem. Provade i olika hörlursförstärkare, konstig ljudbild, inte speciellt transparenta. Kanske var de inte riktigt inspelade? Köpte dem igen efter ett par månader (!), begagnade denna gång och det lät bättre, men inte som de borde jmf med HD800S, HE560 m.fl. En dipp i början på diskantregistret fick röster att låta tillbakadragna. Röster centralt placerade i ljudbilden upplevdes mindre transparenta.

  Men basen imponerade och de övre diskanter lät upplösta och mjuka så jag ville ge lurarna en sista chans och beställde en ny hörlurskabel i rent silver på nätet. "More natural, more neutral" utlovades, och helt riktigt blev presentationen bättre. Problemen är nu inte helt lösta men definitivt under kontroll. I de flesta fall är det en fantastisk upplevelse att lyssna på dessa lurar.