Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Creative Sound BlasterX G1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Creative Ljudkort (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  7 mån sedan
  Djupt besviken på denna produkt. Pengar i sjön ifall du frågar mig. Tyckte att det inbyggda ljudkortet i datorn lät lite platt och tänkte jag med denna lilla manick kunde göra ljudet lite bättre. Jag var dock medveten om att jag inte kunde förvänta en markant skillnad i ljudkvalitet med denna. Det finns det mycket bättre (och dyrare) grejer för. Men åtminstone en liten förbättring kan man förvänta sig. Men icke! Märk min förvåning när jag kopplar in den att ljudet är mycket lägre än vad det inbyggda kortet jag har. Även om jag maxar volymen så är den bara hälften så hög som när man kör med det inbyggda kortet! Efter en del letande på diverse forum på nätet, och några drivrutiner senare, fick jag ljudet att låta åtminstone i nivå med det inbyggda. Kanske något bättre. Men det värsta av allt var att min Sound Blaster G1 efter 2 dagar slutade fungera! Jag testade att installera om alla drivrutiner, koppla i olika USB-portar och att byta headset, men inget ljud kommer ur den. Noll. En riktig skitprodukt som jag ångrar djupt att jag köpte!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fick tag på en för 90kr (Tradera). Hade nog inte betalat 400kr för en.
  Fungerar utmärkt. Programvaran har meningsfulla inställningar och det går att ställa om till Högtalare (2.1, 5.1 och 7.1) om det är vad man har istället för headset-ljud.
  Jag använder denna genom en USB-hub för att endast behöva två kablar till min laptop.

  Klarar enligt Creative upp till 300 ohm hörlurar.
  Jag kan inte ändra samplingshastigheten i Windows eller i programvaran.
  Det utgråade fältet i Windows säger 16 bitar, 44100 Hz men enligt Creative ska denna rulla på i 24bit 96 kHz. Vet inte hur jag ska bekräfta att den gör detta men ljudkvaliten har ju inte blivit sämre jämfört med mitt 3.5mm uttag som körs i 32 bitar, 192 kHz. (Lyssnar med ett set Edifier S530D)