Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jaybird Freedom F5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jaybird Hörlurar (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft lurarna ca 13 månader. Uppdaterar recensionen allteftersom.

  + Snygga
  + Ok batteritid för denna typ av hörlurar

  - Ljudet. Ok i mellanregistrerna men klen bas.
  - Klumpen under högerluren. När den hänger så specifikt på högra luren istället för i mitten får man obalans i komforten, det känns tydligt hur det drar mer i höger lur än vänster. Höger och vänster lur måste fixeras i öronen olika hårt och lurarna tar ofta ens uppmärksamhet.
  - Har överlag svårt att få dom att sitta bra/bekvämt.
  - Priset.
  - EQ-appen har ofta problem att synca inställningarna med lurarna trots flera försök till buggrättningar har släppts. EQ-inställningarna sparas heller inte i lurarna.
  - Droppar ibland bluetooth-anslutningen helt och hållet utan anledning och måste pairas om. Händer inte jätteofta, men minst en gång varje gång man använder dom. Tyvärr blir detta ytterligare ett i raden irritationsmoment. Handlar inte om avstånd då det händer även när jag har mobilen framför mig, eller har anslutit ifrån laptopen på skrivbordet. Har inte upplevt detta med andra bluetoothlurar.

  Summar summarum:
  De största problemen med lurarna är att dom inte upplevs pålitliga, och inte sitter bekvämt. Båda dessa saker gör att man i längden aldrig är riktigt avslappnad, utan det är alltid något man måste hålla på att justera, fixa, paira om, ställa in eller dylikt. Tyvärr en stor dealbreaker för mig när det gäller hörlurar.

  Rekommenderar inte köp.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Endast haft dessa en dag och kört ett gym pass med dem. Hörlurarna är små och smidiga, men dessvärre sitter de avsevärt sämre än tidigare modeller (Ex Jaybirds X2). Försökte hitta en bra passform i ca 30 minuter utan att jag blev helt nöjd, försökte framförallt sätta de "over-ear", något som fungerar utmärkt med X2:orna, men var inte möjligt. Använder mig av fenorna för att få dem att sitta så bra som möjligt men de fyller inte i närheten av samma funktion när hela passformen är betydligt sämre än innan.

  Ljudet är likt X2:orna bra, dock i och med att de inte sitter lika bra får man inte en lika bra upplevelse.

  Större delen av vikten ges av kontrollern, vilket resulterar att hörlurarna känns obalanserade. Att ha ladddockan på samtidigt som man använder headsettet kan man i stort sett glömma då det gör vikten ännu mer skev och skulle dra ut hörlurarna stup i kvarten.

  Batteritiden har jag inget större att anmärka på, den är vad som utges, 4h. Inte testat om dockan ger en full laddning än dock.

  Huruvida dessa hörlurar är sweat proof, som anges, avvaktar jag med att säga. Tidigare hörlurar från Jaybird, framför allt bluebuds och X2, har gått sönder mellan 1 vecka till 1 månad för mig. Uppdaterar mitt inlägg om så är fallet.

  För er som funderar att köpa dessa hörlurar är mitt råd att välja X2 istället, de är betydligt bättre än dessa.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Nöjd! Mina första bluetooth, haft dem i flera år sen 2018 eller 17 kommer inte riktigt ihåg.
  +Bra passform, med fenor
  +Bra räckvidd (om det inte är väggar i vägen)
  +Snygga
  +Enkla
  +Bra ljud vid samtal
  +Säger till när strömmen börjar ta slut och vid anslutning till annan enhet.
  -batteriet (finns bättre än 3h idag)
  -svårt att få tag i reservdelar (beställ från jaybird)

  Med batteri inkomplat
  +3h extra lyssning
  -klumpigt
  -proppen dras ut ur örat där batteriet sitter när man tex är ute och springer.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sämsta hörlurar. Denna produkt är så dålig att jag jag får obehaglig känsla bara av tanken på att jag köpte de.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Köpte dom för träning men de sitter inte kvar speciellt bra utan de fenorna och med fenor är dom inte speciellt bekväma
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har haft dessa hörlurar över ett år och jag är väldigt nöjd över dem. Jag använder dem nästan varje dag ca 6 timmar per dag och har uppskattat dem varje gång jag använt dem.

  För det första älskar jag ljudet på dem. För att vara så små högtalare låter de mycket med både tydlig bas och klarhet, utan att minska sången. Den justerbara ljudprofilen gör att jag enkelt kan lyssna på musik som jag vill och inte behöva oroa mig över det, oavsett om jag lyssnar från telefonen, datorn eller en väns surfplatta.

  Personligen har jag tyckt att passformen varit bra, men kunnat förbättras. De 6 olika paren av öronproppar i antingen gummi eller minnesskum gör att hörlurarna passar väl i örat. Med minnesskummet isolerar hörlurarna ljudet utifrån så bra att jag använt hörlurarna som öronproppar när jag gått och lagt mig. Gummipropparna brukar jag använda när jag cyklar så jag fortfarande är medveten av omgivningen.

  Tyvärr skulle jag inte gå ut och springa med dessa eftersom volymkontrollen är väldigt tung, öronfenorna passar inte bra och spännet till sladden var omständig och störde mer än gjorde nytta, men för vardagligt bruk som att sitta och jobba eller bara gå runt så funkar dem utmärkt.

  Vattentåligheten och formfaktoren gör att hörlurarna använd ofta, att ta dem ur fickan och börja spela musik tar inte mer än 30 sekunder, vilket är väldigt bra. Hörlurarna är så små och kompakta så att jag kan cykla, åka skidor eller åka motorcykel utan att känna tryck på öronen. Vattentåligheten har funkat utmärkt för mig då jag ett flertal tillfällen duschat med dem på mig utan något besvär.

  Batteritiden är något som många klandrar hörlurarna för, men jag har inga problem med det. På det året jag ägt dem har jag bara en enstaka gång lyssnat tills dem tagit slut på spänning. Hur många gånger lyssnar man på musik 4-5 timmar i sträck? För mig blir det naturligt att lyssna 1-2 timmar innan jag använder batteripucken under rasterna för att ladda dem, vilket funkar utmärkt.

  Det finns ett antal saker som jag inte gillar med hörlurarna:

  Som tidigare nämnt har passformen icke varit perfekt, vilket hindrat mig från att springa med dem. Dessutom har jag tappat öronproppar tack vare den dåliga fattningen mellan propp och lur,

  Minnesskummet stelnar nära 0-gradig temperatur vilket gör det svårt att få på hörlurarna, jag brukar dock använda silikonpluggarna då.

  Alla delar är små och lätta att tappa bort. Jag har tappat en rad med öronproppar, sladdfästen och liknande på grund av deras storlek och dålig möjlighet för förvaring.

  Den största saken som jag blev förvånad över, var att hörlurarna slutade fungera efter ett år av användning. Jag hade inte gjort något speciellt men tyvärr har de nu gått sönder, men idag med konsumenträtten har jag redan fått ett nytt par som jag fortsätter använda.

  För att sammanfatta:

  +Små och enkla att använda
  +Mycket bra ljud för storleken
  +Vattentåliga och klarar av mycket
  +Bra batteritid för mänsklig användning

  -Dålig passform och klumpig design för att springa med
  -Har varit lätt att tappa bort delar
  -Minnesskum som inte funkar för nordisk värme
  -För mig har de slutat fungerat efter 1 år - Defekt?

  Jag anser att dessa hörlurar är lätt värda pengarna och bör köpas istället för Jaybird Freedom v2 om man inte vill jogga med dem vardagligen. Jag spenderar hellre 500 kr på något annat!
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har haft två par av dessa lurar, båda gick sönder/ började glappa efter ungefär 6 månader. Mikrofonen på båda lurarna gick sönder efter ca 2 veckor, så det gick inte att svara i telefonen med dem. Annars så fungerade dem ganska bra. Lurarna är små så de sitter bra under hjälm. Ljudet får 3/5.

  Dessa lurar är inte byggda för att hålla länge.

  Rekommenderas inte.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dessa till min flickvän då hon behövde nya trådlösa träningshörlurar. Första indikationen och spontana känslan efter att ha kollat nätet så verkade de perfekta. Efter att ha använt dem så kan vi bara säga som så att skenet bedrog.

  Positivt:
  + Bra ljud
  + Går att ändra ljud-bilden med en app med EQ
  + Bra vikt, inte för tunga
  + Snygg design
  + Bra räckvidd samt enkel parkoppling

  Negativt:
  - Batteritiden. Förvisso får man med en vagga (som även används för laddning) som håller dubbla batteriet om man kopplar på den, men känns som att 4 timmar knappt på det inbyggda är rätt så snålt. Räcker för ungefär 2 träningspass sen är det dags att ladda det inbyggda batteriet igen.
  - Vaggan för laddningen. Bra lösning egentligen, gör att lurarna blir mer vattentäta än om de skulle haft en laddningsport på hörluren, MEN, tappar man bort laddningsvaggan så är man körd, då den knappt går att beställa separat, och går således inte heller att ladda lurarna utan den. Alltså är man sjukt beroende av denna vagga, dels utifrån batteritiden och för att ens kunna ladda lurarna när de tagit slut.
  - Valde design före funktion, tyvärr lossa öronplupparna alldeles för enkelt pga självaste hörluren är konformad utåt, vilket gör att ju längre plupparna kommer ut på hörluren ju lättare glider plupparna av. Och enklare glider de av om det kommer svett in i mellan plupparna och hörluren. Tappar man bort dessa så kommer man nästan aldrig se dem igen pga att de är så små och studsar iväg femtioelva meter när man tappar dem.

  Slutsats:

  Bra lurar med bra ljud, passform och utseende, men många konstiga val som med laddningsvaggan som är sjukt viktig men inte går att köpa separat vid förlust eller att den går sönder, att plupparna faller av alldeles för enkelt och väldigt kass batteritid. Slutade med att flickvännen fick byta dem till ett helt annat par hörlurar pga särskilt hörslurs/plupp-design-felet som tydligen dessutom är rätt vanligt på Jaybird-lurar på senare tid.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så djäkla bra! Precis sprungit en mil med de, utan att behövt rätta till lurarna en enda gång. Kan inte säga att jag kände av batteriklumpen heller, som många stört sig på.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte min för att ha vid löpning. Efter att ha provat snart sagt ALLA kombinationer av vingar och gummiploppar var jag på väg att ge upp och återlämna dem. Men till slut hittade jag en bra kombo av vingar/ploppar samt över örat runt nacken. Genom att använda medföljande kabelhållare sitter de tajt och perfekt i nacken. jag vågar påstå att de som klagar på passform gav sig för tidigt. Håller med om att det inte var lätt att få till, men det går!

  Betalade 666kr och det är de lätt värda!

  Plus:
  + Mina 50 år gamla öron tycker lurarna låter kanon. Får man bara till passformen ordentligt ger de en bas jag aldrig hört från in-ear-lurar förut. Har inte haft några problem med droppad konnektivitet till min Iphone 7.

  + Telefonsamtal fungerar perfekt. Låter perfekt för mig och Ingen har klagat i andra änden
  + Diskreta

  Minus:
  - Batteritiden är ett skämt, men det visste jag när jag köpte. Mina långpass på cykel/löpning kräver att man har med det extra batteri som följer med. För mig är det inte ett jätteproblem, eftersom allt sitter tryckt mot nacken. Att ha kontrollen löst hängande med extra batteriet på är uteslutet om man rör på sig är min uppfattning
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har testat dom i 30 min än så länge.

  Basen är helt sjuk. Bästa basen nånsin från ett par in ear. För första gången i mitt liv får jag gå in och SÄNKA basen i appen.

  Man måste trycka in hörlurarna ordentligt in i öronkanalen för att få ljudet som är tänkt.
  Dom sitter bra OM man lägger ner tid på att hitta sin storlek på vingen och kudden.

  Märker dock att mottagningen inte är så bra som tidigare BT-lurar jag använt.
  Går jag runt en vägg börjar dom hacka men det gör inte mig något egentligen då mobilen ändå finns nära kroppen 9 fall av 10.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tycker de fungerar alldeles utmärkt för de 990.- jag gav för dem, ljudet är oväntat bra för ett par bluetoothhörlurar och batteritiden klart godkänd.

  Synkar fint med både iPhone och Samsung S6. Har aldrig haft problem med att de tappar kontakten

  Använder dem uteslutande till löpning och har inte haft några som helst problem med passform, nu ska det tilläggas att jag gärna kör med mössa och batteriplutten göms i den.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lätt de bästa trådlösa in-ear hörlurarna som finns. Mycket mindre än X2 fast samtidigt så håller dom samma kvalitet om inte bättre.
  Många klagar på att volym kontrollen är alldeles för tung, kunde hålla med tills jag hittade rätt par pluggar.
  För tillfället använder jag M vingar och M skum ploppar.

  Eftersom att de är så lätta och sitter bra i örat så glömmer man bort att de sitter där.
  Därför satte jag på vingarna, de behövs ej om man klarar "bekvämheten".

  Ljudet är otroligt bra med tanke på att drivelementen är 6mm i diameter.
  Kristallklar treble och högljud bas.
  Med appen kan man finjustera eq:n vilket behövs. Den visar även batteristatusen.

  Det svåraste valet är vilken färg man ska köpa.

  Är man ute efter ett par bra trådlösa in ear hörlurar är dessa klart bäst.

  Använder dessa till och från skolan och även mellan lektionerna. Funkar utmärkt och har överlevt flera trassliga incidenter i fram fickan.

  Det finns inte riktigt något att klaga på. Batteritiden är ok, man klarar sig genom en hel dag.
  Komforten är 10/10.
  Ljudet är utmärkt.
  Ser bra ut.

  Jaybird slog precis en hole-in-one....

  Använder de även medan jag skriver detta just nu.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade dessa i en vecka innan de gick sönder och jag skickade tillbaka dem.

  Det som är positivt med dessa är att det är snygga och att de låter helt okej för hörlurar av denna typ. Det är väl allt.

  Mindre bra är dess passform. Kunde inte hitta en passform som kändes bra trots att mina öron får anses vara normala. Volymkontrollen är tung o det känns när man springer. Laddas via ett litet avtagbart extra batteri (ger 3h mer speltid) - tappar du bort denna så är det kört.

  Sammantaget så rekommenderar jag inte dessa. Ljudet slutade fungera i höger säcka efter bara en veckas användande.

  Rekommenderar istället Beats by dre Powerbeats 2. Dessa är billigare och håller! Passformen är dessutom bra. Ljudet är lite sämre men du får o andra sidan bra med bas vilket ändå får anses vara viktigare för träningslurar - ialla fall för egen del. Ljudet är dock väldigt beroende på att du väljer rätt "kuddar" till snäckorna.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nöjd med ljudet, tycker dock inte de sitter så bra med gummi sakerna för att låsa de i örat.
  Betydligt bättre varian är att ha de utan och ovanför öran med sladdad i nacken.
  Batteritiden helt ok!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft dom i 2 veckor lite drygt, sedan tidigare ägare av x1 och x2.

  + Snygga
  + Ok batteritid, bättre feedback då man får reda på batteristatus när man slår igång dom samt att det även numera syns i androidtelefonen.
  + Bra blåtandsanslutning, som nämns i andra recensioner aldrig droppat kontakt.
  + Ljudet är bättre än x1 och x2. Enligt mig helt ok, även basen i min mening men det är väl beroende på tycke och smak samt vilken slags musik man lyssnar på.
  + Sitter bra och till och med bättre, i örat än x1 och x2.
  + Batteritiden, helt ok typ runt 4 timmar (lite lägre om man har fullt ös på volymen) och möjlighet till 4 timmer extra om man kopplar in "laddningsdockan" som extra batteri. Dock endast brukbart då man sitter still eller liknande då lurarna blir väldigt tunga på högersida om man kopplar in den.

  - Kontrollen är lite för tung nu när batteriet är förflyttat dit från öronsnäckan för att få en smäckrare design på dessa, vilket medför att om man t.ex skall ha dom för att springa i eller annan "studsande" aktivitet så blir det ganska tungt på högersida och man får justera kabeln med jämna mellanrum. Har löst detta med att jag inte har dessa då jag springer utan istället kör på mina gamla X1 och X2.
  - "Laddningsdockan", det känns lite sådär att behöva ha med sig denna laddningsdocka överallt om man skall kunna ladda sina hörlurar, var mycket smidigare när man bara behövde ha med sig usbkabeln som tidigare.
  - Priset, subjektivt såklart.. men tycker de är på gränsen till för dyra egentligen. Hade jag inte verkligen sett fram emot dessa en längre tid så hade jag nog kanske avstått.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Passar som handen i handsken. Genomgående bra ljud. Bättre än de flesta jag har provat i örat. Och till 990, - det är noll alternativ.