Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Motorola Moto Z 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Motorola Mobiltelefoner (66)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Verkligen så sjukt nöjd!
  Telefonen som fick mig att gå tillbaka till Android från WP.

  *Negativt*
  Ingen dedikerad kameraknapp. Har haft det på mina 2 tidigare telefoner och det är nog det jag saknar mest.

  *Positivt/Negativt*
  -Kanterna på telefonen är så pass tunna att ibland när man håller i den så tror telefonen att man klickar på sidan av skärmen. Vet inte om det är möjligt att lösa på något sätt eller om det är något man får leva med ifall man vill ha en telefon med tunna kanter.

  -Power & volymknapparna sitter lite högt och är därför ibland svåra att komma åt om man håller telefonen långt ner, och ju mindre händer man har desto större problem blir det givetvis. Å andra sidan så är dom inte i vägen heller, så ja...

  -Batteritiden är sisådär. Android verkar generellt inte vara så bra just batteriförvaltning jämfört med WP, då många appar startar av sig själv och kör processer i bakgrunden. Så med en telefon som har ett litet batteri märks detta extra väl. Men samtidigt något man får ge upp för en tunn och lätt telefon. (Sjukt stor skillnad efter att jag avinstallerade FB-appen, tips till alla med Andriod, avinstallera direkt!)
  Om jag använder telefonen mycket så måste jag ladda den på kvällen, men kan utan problem gå 2 dagar utan laddning vid mindre aktiv användning.

  -Sakar hörlursutgång, också en sak man får offra för en så pass tunn telefon. Följer med dongel. Själv kör jag trådlöst.

  -Kameran är väl inte den bästa, varken vad gäller kvalité eller snabbhet. Men den är inte dålig heller. Den är grym i vissa situationer men sämre i andra. Svårt att säga mer här, kolla en jämförelsevideo på Youtube. Skulle dock vilja påstå att den blivit mkt bättre efter senaste årets uppdateringar.

  *Positivt*
  -Tunnaste premiumtelefonen på marknaden! Älskar detta, offrar utan problem några timmars batteritid för att lätt kunna hiva ner telefonen i tighta jeans osv. Skön och lätt att hålla i också.

  -Grym oled-skärm. Finns inget att klaga på här, bra färger, bra upplösning. Har haft telefonen i drygt 6 månader utan skärmskydd och inte en endaste liten repa.

  -Exklusivt material. Telefonen är helt i metall och glas, inget plast. Vilket får den att kännas väldigt premium.

  -Turboladdning, laddar telefonen grymt snabbt.

  -Väldigt nära stock Android förutom några små extrafunktioner. Och ska jag vara ärlig så älskar jag dom. Att skaka telefonen för ficklampa och vrida 2 gånger för kamera är så jäkla praktiskt.

  -Fingeravtrycksläsare. Snabb och korrekt 99% av gångerna. Kan ibland ha problem att läsa av fingret ifall man är blöt men annars så. Älskar också att den är på framsidan av telefonen då det enligt mig är MKT bättre än baksidan. Låser upp telefonen när den ligger på skrivbordet 20-30 gånger om dagen utan att behöva ta upp den. Att den även fungerar som knapp för att stänga av skärmen är också praktiskt.

  -Mods/skal. Ja vad ska man säga. Helt enkelt en genialisk idé, och jag är förvånad att det inte blivit mer hype kring detta. Jag har köpt en batterimod till min telefon vilket gör att jag i princip har 60-70% extra batteri utan att behöva ha en powerbank hängandes. Ska jag på en längre resa eller har glömt att ladda telefonen precis när jag ska iväg så kastar jag på den, telefonen blir typ lika tjock som en vanlig telefon. Annars har jag tygbaksidan som hänger med när man köper den i Sverige. Snygg som attan och jag behöver inte vara rädd att repa baksidan av telefonen längre.

  Slutsats, en nästan fulländad telefon, som enligt mig är bättre än majoriteten av premiumlurarna idag trots att den kostar hälften så mycket, OCH har mods. Jag har säkert glömt nämna flera saker, men tror jag fått med det viktigaste. Helt klart en telefonen jag rekommenderar alla. Förutom eventuellt dig som vet att du varje dag kommer spendera flera timmar med mobilspel, då är nog Moto Z Play ett bättre val.
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 månad sedan
  En bra mobil men dålig batteri 🔋
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering: Sent om sider fått Oreo 8.0. lite förvånande men hyggligt av Lenovo.
  Nära att höja betyget med en stjärna

  .Recensionen bör betraktas utifrån att min tidigare telefon var den utmärkta Moto X Force.
  Moto Zs batteritid är avsevärt sämre och är dess stora problem (både ett betydligt mindre batteri och en mer kraftfull processor). Det är nödvändigt att använda ett MotoMods batteripack för att klara en hel dag av relativ flitig användning. Min förra mobil klarade av samma börda utan att behöva laddas om.

  Telefonen blir givetvis tjockare och rejält tyngre med batteripacket men känns ändå inte överdrivet otymplig. Telefonen upplevs också som lite onödigt lång, formatet är styrt av att telefonen skall passa till MotoMods modulerna.

  Givetvis kan man ha batteripacket i fickan och sedan när det behövs enkelt snäppa ihop batteriet med telefonen (magnetfkoppling). Dock blir den sammanlagda batterikapaciteten då sämre eftersom batteripacket börjar ladda det tomma telefonbatteriet istället för att driva telefonen direkt, något som sker om telefonens laddningsnivå understiger 80%. Att all form av batteriladdning är förknippad med energiförluster kan den som känt på ett varmt batteri lätt förstå..

  I övrigt är jag mycket nöjd, speciellt med skärmen, prestandan, snabbladdningen, USB-C och att Android 7.1.1 numera är tillgängligt.

  Köpte den ny med rabattkod för 3495 :- och fick dessutom med en MotoMods-högtalare fr JBL på köpet. Gissar att fler erbjudanden kommer dyka upp om inte tidigare så på nästa Black friday.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag sätter full pott i förhållandet till produktens prestanda och pris, mars - 2018. 10/10. 2990kr

  Vi kan ju börja med lite övertygande positiv, faktiskt smått överväldigande fakta på en 2 år gammal telefon för detta pris: 5,5 tum Amoled skärm. Mobilen är extremt tunn, lövtunn a 0,56mm. Pixeltäthet 535 ppi. Megasnabb processor: 820 snappdragon, 4gb ram.Telefonen uppdaterar sig själv till Nougat 7.1. BOOM!

  Motsvarande mobiler med samma skärmupplösning får du normalt betala det dubbla för oavsett lanseringsår. Det här ett 2år gammalt flaggskepp som fortfarande håller måttet utan att gå in på närmare detaljer så som att den tex har fingerprint-censor med mer....

  - Inget 3,5mm hörlursjack med däremot usb-c och man får med en adapter till 3,5 jack.

  Dett fungera för mig, speciellt då jag börjar mer och mer använda Bluetooth högtalare vid musiklysning men även har köpt nya och fina trådlösa BT- lurar och det är väl där framtiden går åt. Men OK, vill jag trots allt supernjuta av musik eller jobba med trådad mikrofon och telesamtal mot kunder kör jag bara med mina Sony MDR-1A lurar och adapter. Ganska enkelt och faktiskt smidigt.

  - Enligt andra den dåliga batteritiden.
  För mig ett ? Vadå dåligt batteri. Vi pratar trots allt om 2600 mAh utan modifiering :-)

  Motorola har till denna telefon tagit fram en mängd olika moto-mods som man kan lägga till/köpa till. Tex extra JBL-högtalare, mini-projecktor och mycket annat men inte minst ett extra batteri-mod på 3490 mAh. :-) och bara 0,6mm tjockt.

  Du får alltså med detta extra battermoto-mod på ett löjligt lågt pris ca 500-600kr + telefonkostnad 2990kr och neråt totalt en telefon runt 1cm med 5,5 super amoled skärm med 535ppi och 1440x2560 pixlar och ett batteri som motsvarar 2600 + 3490 = 6090 mAh :-) Tror dem flesta fattar vad dem egentligen får för pengarna om man kan tänka sig en telefon utan 3,5 jack och relativt stor maskin men ändå mindre och smidigare än Apples största nya flaggslepp eller andra Android Notes-maskiner.

  Mitt bästa köp på flera år, 100% BOOM :-)
  Speciellt nu när jag har kört utan extra batteri-modet bara för att se om det verkligen är så kass batteritid som andra skrivit om men NO NO. Jag tror om du har du lite koll på Android och tar bort dem flesta onödiga automatiska uppdateringarna och aviseringarna från olika appar och dessutom inte kör Wifi-uppkopplat 24/7 så funger Moto Z helt utan extra batteri-mod.

  Men OK vill du gå all-in och köra 6090 mAh batteritid på en snygg läcker flaggskeppstelefon med enormt bra skärm och prestanda kan du inte gå fel, inte ens 2-år efter lanseringen, 2016. WOW 2018-års bästa mobilköp!

  Vill du ha bättre kamera köp en systemkamera :-)

  Hoppas Ni blir lika glada som mig vid köp alla som läst eller kommer läsa recensionen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min Moto Z i drygt ett halvår och trots att själva modellen börjar bli lite gammal så tycker jag ändå att den fortfarande är värd ett köp med det pris den kan hittas för nu.

  Är nöjd med det mesta, flyter på bra, känns välbyggd och jag gillar Moto Mods (har en batterimod och en högtalarmod).

  Dock är batteritiden utan batterimod inte så speciellt bra. Jag har fixat lite med Greenify etc för att få det att räcka längre men det blir ändå inte så många timmar skärmtid. Ska jag vara iväg en hel dag utan möjlighet att ladda så sätter jag alltid på batterimod på morgonen och då är det inga problem alls.

  Trist också att den inte fått Oreo än, väntar dock hellre och får en stabil mjukvara än att de stressar ut något.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk telefon för 3000kr. Nästan ren Android också vilket är skönt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra mobil. Efter tre veckors användande känns den fortfarande som ny.
  +:
  Riktigt riktigt snabb
  Otroligt användbara gester som att skaka för att använda kameran eller för att sätta på ficklampan.
  Väldigt snabb fingeravtrycksläsare utan väntetid och som nästan alltid läser av rätt
  Skärmen är riktigt bra i färger och upplösning
  Byggkvalitén och Moto Mods, känns inte alls som den ska gå sönder eller spricka

  +-:
  Batteritiden är "average". Man klarar en dag men man måste ladda varje natt.
  Osäkerhet kring om Lenovo kommer skicka ut nya uppdateringar fort och under en lång tid, likt ex Google Pixel eller Apple Iphone. Telefonen har Android N just nu men osäker om den kommer få Android O nästa år.

  -:
  Kameran. Den är ganska bra vid ljusa förhållanden men på natten är den riktigt värdelös med suddig bild och långsamt kamerainterface.

  Annars är jag riktigt nöjd och den är också väldigt prisvärd, framför allt för under 5000 vilken den är lite då och då på rea.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har använt min Moto Z i några dagar nu och är mycket nöjd. Den har bra prestanda till ett ganska lågt pris.
  Skärmen är mycket bra, däremot så skulle screen-to-body ration kunnat vara lite bättre. Telefonen har ungefär samma höjd och bredd som min gamla strulande Note 4, men mindre skärm (5,5" istället för 5,7").
  Telefonen är ruskigt tunn och har en inte jätteergonomisk baksida. Poängen med detta är nog att mods till telefonen ska gå att fästa med de inbyggda magneterna utan att det ser alltför blaffigt ut. Till följd av tunnheten så är batteriet rätt klent sett till mAh, men jag upplever att standbytiden ändå är över förväntan. Dessutom går det att köpa batterimods om man vill öka livslängden ytterligare. Om man använder den medföljande baksidan och bumpern så blir telefonen en smula större men betydligt bekvämare att hålla i.
  Moto Z har även stöd för dubbla simkort där den andra platsen kan användas till SD-minne istället.
  Nyligen uppdaterades den även till Android 7.0 Nougat.

  Enda nackdelen är väl egentligen avsaknaden av 3,5 mm kontakt, men då jag oftast använder blåtandsheadset numera så är det inget större problem. Det följer med en adapter från USB-C till 3,5 mm. Däremot så blev det lite problem när jag använde telefonen som GPS i bilen och behövde ladda den samtidigt som jag behövde 3,5 mm kontakten.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt underbar mobil! Älskar moto mods och möjligheten till att själv välja ifall mobilen ska vara tunn som ett löv! Det enda jag kan klaga på är den svenska supporten hos Lenovo vilket är i sämsta laget . Annars underbar mobil hittills :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den sedan dagen den släpptes i Sverige. Uppfyller alla behov och specifikationer som en toppmodell ska göra. Det coola är bara att denna är betydligt tunnare, och kan ha mods! Har själv ett batterimod som jag tar med närjag reser eller vet att dagen ska bli lång. Batteritiden är dock redan väldigt bra så har faktiskt inte nytta av modern särskilt ofta. Roligt för övrigt är att min flickvän tycker fotona blir bättre än hennes iPhone 6S. Har dock inte jämfört med någon sjua. Har Inga repor på skärmen, kör ändå utan skydd. MotoZ har ju Gorillaglas v4 så det ska inte behövas anser jag. Jag anser att USB-C är jätteskönt imed snabbladdningen och saknar inte hörlursuttaget. Funkar perfekt!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vann en telefon från motorola dem själva.

  Riktigt frän telefon, blev häpnad över hur tunn den är samt premium kvalitén. Snabb på att ladda och väldigt stilig och funktionell telefon! Tanken med "Moto Mods" är väldigt bra och smart lösning då man slipper ha massa extra saker i väskan då den redan sitter på telefonen :)

  Man får med ett "Style skydd" för baksidan samt en liten "Bumper" i lådan. Bumper går att ha på samtidigt som man har mod på.

  Var dock beredd på att ladda batteriet varje natt, om du nu inte skaffar ett extra batteri.