Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Days Gone (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Ett av de absolut bästa spelen till Playstation 4 tillsammans med bland annat God of War och Horizon Zero Dawn vilka alla även är exklusiva till Ps4! (Xbox har inga spel som ens är i närheten denna konsolgeneration trots deras på pappret vassare Xbox One X).

  Första omdömet nedan:
  Är knappt tio timmar in i spelet och gör en recension redan nu då spelet verkar fått lite oförtjänt med kritik då det ska vara vara buggigt mm. enligt spelrecensenter som spelat spelet INNAN RELEASE och INNNAN de två patchar som nu kommit! Jag har sett/upplevt två buggar än så länge, en mindre i en melkansekvens och även att visst ljud försvann ca fem timmar in vilket krävde omstart (mindre fel som dessa är ganska normalt vid nyrelese i stora openworldspel och kommer säkerligen patchas bort inom kort) Jag spelar själv på Ps4 Pro och spelet är riktigt snyggt och flyter på bra (vanliga Ps4 har problem med framedrops och det grafiska är förstås sämre, enligt Digital Foundry). Spelet har omväxlande miljöer och väder som kan ändras från strålande sol till spöregn när som helst och det kan även börja blåsa rejält, det finns även givetvis dygnscykel med dag och natt. Spelet känns som en blandning av The Last of Us, Red Dead Redemtion 2 och Far Cry, närstriderna känns enormt tillfreställande då du har en planka, yxa, basebollträ, machete eller något annat tillhygge som du sopar till fienderna med i full kraft! En yxa gör tex processen kort medan en planka inte gör värst mycket skada och är ganska meningslös om du möter mer än en fiende. Alla tillhyggen har olika hållbarhet och kan gå sönder efter de används så du behöver reparera eller hitta nya. Du kan även uppgradera dessa vapen, varför inte sätta lite spik på ditt basebollträ tex. Kniv finns alltid att använda och passar perfekt när du smyger upp på någon bskifrån (använd då automatisk) processen blir då kort och brutal samt även tyst. Skjutvapen finns också en hel del allt från en ganska värdelös pistol där många skott behövs om du inte träffar huvudet till betydligt bättre gevär och hagelbrakare mm. som gör stor skada, bättre vapen går att köpa en bit in i spelet och du kan även montera ljuddämpande på vapen för att tyst eleminera fiender. Fiender finns det gott om allt från diverse människor till snabba freakers (människor och djur som är smittade av virus) vilka springer fort om de ser dig och lockar till dig fler om du i tystar de snabbt, så här gäller det att tänka lite taktiskt. Det finns också djur, både farliga (freakers) och ofarliga som du kommer stöta på under spelets gång.

  Det grafiska på Ps4 PRO om du kör på 4K tv med bra HDR är riktigt snyggt! Marken är grymt detaljerad och varierad med gräs, sten, lera mm. mm. och det finns många små detaljer som verkligen höjer det grafiska (Digital Foundry har tittat lite extra på detta och säger att detaljerna är något av de bästa de sett i ett spel och även att regn och blåst mm. är väldigt övertygade gjort). Ljus, skuggor och rök mm. är även de väldigt bra i detta spel.

  //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv

  **Vad innebär HDR och varför är det så bra?

  Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Grymt kul spel med galet snygg HDR. Hade länge tvekat innan jag köpte detta, och ärligt talat så hade jag roligare när jag lirade detta än vad jag hade med RDR2 och nyligen släppta TLOU2. Jag gillade progressionen, karaktärerna och storyn för att inte tala om all action, framförallt med horderna som är oerhört nervkittlande till en början innan man lärt sig hantera dom.

  Värd sin vikt i guld, gör dig själv en tjänst och köp detta spel.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Du missar en del om du inte ger detta spel en ärlig chans. I min bok är detta ett toppspel som konkurrerar med Witcher 3 och Red Dead Redemption 2 om att vara det bästa spelet någonsin.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Ett av de bästa Zombie open world spel jag har spelat.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  En riktigt roligt spel om man gillar Open Word med massa zombies men det finns en del buggar som de bör ha fixat. Rekommenderas starkt!
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Det här spelet är otroligt bra. Ett av de få spel där storyn och karaktärernas dialoger är allt annat än ""cringe".
  Vissa kanske tycket att st John som är huvudpersonen är en surgubbe men jag tycker att hans sätt reflekterar de sjuka som drabbat världen känns mer trovärdig än om han vore trevlig. Otroligt bra dialog i detta spel. Combat är kul om inte perfekt. Det märks att de som jobbar på Bens studio är riktiga gaming fans för det lyser igenom produktionen. Nästan full pott ser så mycket fram mot uppföljaren till det här.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Fantastiskt spel!
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Grymt spel överlag. Gillar denna typen av spel om än jag är lite besviken på storyn. Nu efter att ha avslutat huvudstoryn så var jag lite besviken på att det bara tog slut med så många "loose ends".

  *Spoiler*
  Varför blev han vän med kouri utan att följa upp den alliansen? Vad hände med att spränga grottorna och blockera motorvägarna med Iron Mike för att förhindra flockarna av freaks att komma? Vilka är Nero och varför fick man aldrig riktigt möta dom? Botemedlet och att få en closure på hela virusgrejen?! Varför skulle man annars få följa att de muterat mer och mer, få förståelse för hur de är uppbyggda etc etc om man inte ska få svaret på hur man ska lösa problemet?

  Spelet slutar i att Deacon fick tillbaka sin tjej och så levde de lyckliga i alla dagar... Wtf?!
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  (Recension efter ca 7 timmar spelande. Ska uppdatera när jag kommit längre.)
  Edit: Uppdaterat nu och jag ger upp detta spelet. Finns inget som driver mig vidare. Platta karaktärer, totalt osympatiskt huvudkaraktär, meningslös story som inte verkar leda någonstans och fortfarande månader efter release buggar höger och vänster.

  Sammanfattning:
  Många brister, men underhållande om man inte har något bättre för sig. Lite Far Cry, lite The Last of Us och lite annat.

  Mera utförligt, bra först:
  + Snyggt om än enformigt.
  + Bra kontroller
  + Ofta rätt bra strider.

  Men...
  Man kanske är bortskämd med RDR2, Horizon: Zero Dawn och andra suveräna open-world spel, men just nu känns detta rätt bristfälligt på flera punkter.

  Först en smaksak kanske, men rätt töntig biker-romantik. Hade jag tillbringat 90% av tiden med att köra runt på skogsvägar är väl inte en chopper mitt förstaval.

  Buggar och brister:
  Läste om alla buggar, och att många skulle vara fixade nu, men det är massor fortfarande. Det är grafikfel som att alla bilvrak helt plötsligt består av en sådär 8 polygoner som saknar textur, och så en massa grejor som sker i fel ordning i storyn: NPC'er som står och viftar på nåt ställe fast de inte ska vara där, karaktären man spelar pratar om att göra saker man redan gjort osv osv.

  Sen är det sådana saker i dialogerna som tar bort inlevelsen helt. Dialoger som kommer i kors och inte passar in i storyns händelseförlopp (ex. Boozer är trött och ska sova och två sekunder senare så är han hur pigg som helst på rösten och pratar om annat). Fyller man på bensin fast man har 95% fullt redan så får man höra "Oooh, I really needed that".

  AI'n är det väl lite si och så med också. Man kan komma sladdande in på sin högljudda MC och när man kliver av så är man tre meter från en fiende som inte har sett en än så man måste gömma sig en i buske.

  Det finns ändå en del som lockar mig att fortsätta spela. För mig är fortfarande en grupp på tre- fyra zombies farligt, men jag har råkat på några "hordes" som kan vara ett hundratal, och då är det så man blir rätt nervös.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är glad att jag gav detta spel en chans efter alla de dåliga recensionerna vid release. Absolut, det är en del buggar här och var. Men det har inte varit något som har förstört upplevelsen. Fina miljöer, roliga uppdrag och en riktigt bra story. Rekommenderas!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Makalöst vackert spel! Storyn håller intresset vid liv hela vägen och spelet är en fröjd för ögat. Det man får ha med sig är att spelet i sig inte riktigt lyfter förrän efter några timmar. Det är världens uppförsbacke i början och stundtals är det hög svårighetsgrad, men om man fortsätter levla sin utrustning och skills så belönas spelaren på ett mycket fint sätt.

  En av få negativa saker med Days Gone skulle vara att dialogen ibland "flyter" ihop. Du kan få ett inkommande samtal på radion från en karaktär du precis snackat med. Blir lite löjligt emellanåt, men inget som är en dealbreaker på något sätt.

  Överlag ett väldigt bra spel! Jag vill flytta till Oregon nu oavsett om där finns zombies eller inte.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ett bra spel, med en intressant story, stor och cool värld, att ta sig an en ”Horde” är nog det roligaste av allt, finns en hel del och göra. Dock kan lagga en del och vara glitchigt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt bra zombie spel. Världen är stor, otäck o levande. Du är aldrig säker, rätt vad det är när du åker på hojen så blir du snipad av en buse som sitter gömd högt upp i ett träd. Vilda djur kan också attackera från ingenstans.

  Storyn är rätt okej 10 timmar in i kampanjen det finns många vapen att hitta osv .

  Grafiken är lika bra som horizon zero dawn, god of war osv

  Enda negativa är på min ps4 slim att det kan lagga till lite när det blir som hektiskt och fps sjunker men det är oftast rätt stabilt spelet har som sagt många zombie hords i en stor öppen spelvärld så jag tycker ps4an klarar det lysande.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har endast spelat 4 timmar av spelet men mitt betyg är 5/5 ändå pga sjukt snyggt grafik, spännande uppdrag och välgjorda miljöer.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har endast spelat i runt 2 timmar men än så länge är spelet riktigt grymt och grafiken är bra. Inte RDR2-nivå men ger spelet 8/10 just nu.