Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Denon Heos 1 HS2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Denon Mobilhögtalare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Kompakt men med stort ljud.

  Mycket gedigen högtalare som rätt placerad kan spela väldigt bra. För att få ut riktigt bra bas så behöver den placeras på t.ex. ett skåp.

  + Välljudande
  + Välbyggd
  + Prisvärd
  + Lättplacerad
  + Kan spela med förvånandsvärt stark volym
  + Mycket bra streamingtjänster. Tunein, Spotify, Tidal m.fl.
  + Synkningen mellan enheterna är helt perfekt. Man ska ha ett riktigt dåligt wifi-nätverk om synkningen ska krångla.
  Multirumsynkning ska funkar så att alla spelar exakt samtidigt. De ska inte kompensera för avstånd till lyssnaren då tanken med multirum är att man ska höra samma sak oavsett i vilket rum man är. Tanken är inte att man ska sitta still och lyssna på högtalare från flera rum. Saturnus kommentar här under är därför väldigt ogenomtänkt.
  + Fuktskyddad
  + Portabel med tillhörande batteripack
  + Blåtand
  + Aux-ingång
  + Stativfäste/kamerafäste för fast montering
  + Kan kopplas som stereopar vilket lyfter ljudet ändå mer
  + Kan röststyras via Google Assistant och Amazon Alexa
  + Kan styras från dator via Spotify eller tredjepartsappar (finns flera)
  + Kan numera konfigureras både via kabel eller trådlös anslutning

  - Har bara knappar för volym +/- och mute
  - Spotify Connect är inte världens stabilaste anslutningsmetod men det är inte unikt för högtalaren utan gäller all utrustning med Spotify Connect
  - Konfigurering kan vara krångligt om man är oteknisk
  - Bluetoothanslutningen stöder inte aptX
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Edit 190622: testade att gruppera Heos 1 med min Marantz SR7013 och spela till båda samtidigt. Urk! Obefintlig synkning. SR7013 ligger hopplöst efter Heos 1 när jag sitter i närheten av enheten. SR7013 spelar då borta i vardagsrummet i en öpppen planlösning med köket där HEOS 1 står. Denon skryter om ”perfekt automatisk synkning av upp till 32 enheter med HEOS”. Någon manuell inställning finns inte så som på Google Chromecast Audio t ex. Om ljudet från två källor upplevs i synk eller ej är beroende av var man själv är placerad, alltså måste man kunna kompensera för detta. I alla hembioreceivrar kan man t ex ställa in avståndet till respektive högtalare, men så icke i HEOS-appen. Så för de som tänkt sig att kunna gruppera olika HEOS-produkter får jag avråda från märkena Denon och Marantz. Ljudet i HEOS 1 som sådan är det inget fel på, men att en så basic sak som synk i ett multiroomsystem inte fungerar är illa. Det trodde jag inte om Denon/Marantz.

  Köpte min via Amazon DE. Fick leverans vid dörren ett dygn efter lagd order! Sparade ca 650 kr på detta sätt. Min enhet blinkade sakta med ett rött sken vid inkoppling. Vad jag än gjorde fortsatte samma sken. Lyckades till slut tolka detta som att firmware var ”felaktig”.

  Efter en massa strul utan framgång hittade jag en amerikansk sida som förklarade att mjukvaruuppdateringen som behövdes skulle ta ca en kvart. Efter en fabriksåterställning lät jag den stå ett tag och då kom det plötsligt ett meddelande i HEOS-appen att det fanns ny mjukvara. Drar alltså av en stjärna för att den svenska online-manualen saknar en del grundläggande info.

  Enheten som sådan verkar spela bra och är än så länge stabil vad gäller uppkopplingen mot TuneIn. Imorgon ska jag prova att koppla ihop enheten med min Marantz receiver.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud. Kör två i stereo. Kunde inte konfigurera dem med blåtand/wlan, gav snabbt upp och kopplade istället in ethernet-sladd för konfigurationen men nu är det trådlöst. Har även en Heos AVR till TV'n som kan synkas så att ljud via HDMI input på AVR spelas upp i Heos 1'an. Har en AppleTV kopplad till AVR hdmi ingången, ljudet från Apple TV'n kan sen streamas till Heos 1'an. På detta sätt kan man ganska lätt streama allt ljud från en Mac.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket bra ljud, har tre Heos 1 varav en Heos 1 HS2. Går även att para ihop två högtalare för stereo ljud, vilket förbättrar ljudet markant. Nya versionen (HS2) ett strå vassare, men tidigare versionen tillräckligt bra. Jämfört med Sonos så skulle jag säga att Heos är svagare på appsidan, men starkare på ljudet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har den föregående modellen av HEOS 1, och den nya har bara blivit vassare.
  Den fungerar klockrent på nattduksbordet och den används i huvudsak för att köra Spotify Connect på.

  Jag drar av en stjärna då den krävde inkoppling av en (smart)mobil för att få igång. Inga problem annat än att det inte borde krävas utan ska fungera att starta upp ändå (som Sonus).