Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Arozzi Vernazza

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Arozzi Gamingstolar (20)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inköpt på Komplett för 3190kr (den svarta). Tycker absolut den är värd det priset för tillfället. Helt okej att sätta ihop, bara en sak jag finner tråkigt med monteringen och det är att brickorna lätt försvinner in i själva sitsen när man skruvar loss de 4:a bultarna från ryggstödet. Jag lyckades bara behålla 1 bricka. Resten försvann ner någonstans inuti själva ryggstödet, där det verkar omöjligt att komma åt dem. Så var noggrann med att få med brickorna när du skruvar loss dem är ett tips.

  Som recensenten Fesen skriver här nedanför så är den passande för folk som är större, jag är 179cm och väger 100kg. Passar verkligen utmärkt för min kroppstyp. Stolen är ju klassad för folk upp till 160kg, så det känns tryggt.

  Positivt:

  - Bred sits, och för övrigt väldigt bekväm att sitta i

  - Bekväma och bra kuddar som medföljer för svanken och nacken som båda är justerbara i höjd.

  - Enkel montering (med undantag för det jag skrev)

  - Rullar lätt på golv

  - Justerbara armstöd (går att ändra vinkel, höjd samt går att skjuta fram o bak)

  - Går att luta så långt bak att man blir liggandes utan att stolen tiltar

  Negativt:

  - Brickorna faller lätt inuti sitsen vid monteringsprocessen.

  Allt som allt mycket nöjd med stolen och rekommenderar den!
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Uppdatering: Stolen fungerade bra men metallskalet runt spakarna gick av i två delar! Jag föll baklänges rakt ner i golvet mitt i natten, grannarna trodde det var jordbävning.
  Gick sönder inom garantin så jag fick underdelen utbytt utan problem.
  6-7 månader efter garantin vek sig den bytta delen som man fäster i själva stolen, fick nytt utan tjafs i ren goodwill då det strulat totalt.
  Så här några veckor efter jag bytt hela underdelen dvs dynan och neråt så börjar den krångla ...kan inte luta mig bakåt utan att stolen åker längst ner....
  1/5 kvalité
  5/5 kundservice

  Uppdatering 2: Beställde en ny gaslift för några månader sedan....den har redan börjat strula genom att sjunka titt som tätt oavsett hur man sitter....Blir minus i betyg och aldrig mer en Arozzistol.

  Uppdatering 3: Gick länge i tankarna att köpa något annat, Noble chair eller Secret Labs men hörde av mig till Arozzi med dåliga liften (denna lift som beskrivs i upp 2 som nu använts i några månader) och det var inga problem att få nytt på garantin, fick en annan lift än orginalet och nu fungerar stolen klockrent och då har den fått jobba stenhårt då jag inte är 100++ utan 100++++, har haft stolen i ett par år och den är i väldigt bra skick, har bytt lite delar som underredet med spakarna och gasliften så ser och känns stolen rätt bra efter några tuffa år med mitt arsle i den. Med detta så väljer jag att höja betyget, nästa stol lär inte bli en Arozzi men deras kundtjänst ska ha en guldstjärna.

  DÅ:För 2190kr kunde jag inte varit nöjdare, lätt att sätta ihop, inga skavanker, inga konstiga ljud.
  Perfekt om man är lite större, är 190lång och 100kg++ perfekt för längden och det finns gott om plats i sidled för mig.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Har nu haft stolen i ett år sedan ett inköp på Elgiganten på Black Friday. Jag är riktigt nöjd med stolen. En riktigt trotjänare genom uppsatser och långa gibbkvällar. Jag är 201cm och 136kg, och stolen har inte visat en tillstymmelse till kompromisser i stålet. Rekomenderar till stora karlar!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Riktigt snygg och skön stol som klarar av min vikt (105-110kg) utan att klaga och låta konstigt.

  Vill även ge beröm åt företaget bakom (PCB Distributtion) som varit helt grymma när det gäller kundtjänst och se garanti (hade fått en måndagsexempel av en annan Arozzi stol).
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra ergonomisk stol, känns väldigt stabil och gedigen. De anmärkningar jag har är att ryggstödet är något smalt upptill mot axlarna, just att den är skålad gör att det inte blir helt klockrent för mig. Kanske inte ett problem för de flesta dock. Andra anmärkningen jag har är att jag inte tycker att man kan får armstöden tillräckligt långt bak i de tillfällen man lutar stolen några grader bakåt.

  Men allt som allt så är det en väldigt prisvärd stol!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Positivt: Ryggstödsfällningen, stabil, lagom mjuk sits och stoppning, snygg, ej störande kanter på skålningen.

  Negativt: Lukten från den i början.

  Köpt från Komplett för drygt en månad sen. Blev hemkörd till porten på huset vilket är smidigt men samtidigt besvärligt om man jobbar dagtid. Den här gången kunde jag vara hemma dock på förmiddagen så det fungerade bra.
  Satte ihop den dagen efter och det gick på en timme ungefär. Tack till Guzzt3n (tidigare recension) som tipsade om att brickorna kunde försvinna in mellan tyget när man skruvade loss skruvarna på ryggstödet. Man fick vara försiktig för att se till att man fick med sig brickorna.
  Jag ville att sitsen skulle luta lite mer framåt i upprätt läge så jag satte in så många brickor som rymdes på de bakre skruvarna till sitsen för att luta den framåt. Det blev lite bättre men jag hade önskat att inställningen av sitsen hade en liten rörelse framåt också. Det lättar på trycket på låren när man vill sitta upprätt.
  I övrigt är jag mycket nöjd med stolen som har inställningar och funktioner som är svårt att hitta på kontorsstolar för privatpersoner. Det är bara min jobbstol från Kinnarps som är bättre.
  Ryggstödet kan fällas bakåt till nästan liggande läge och det är mycket stabilt för mig. Ingen som helst risk att man välter. Är 176 cm lång och väger 75 kg så är långt under vad stolen är gjord för. Jag använder ryggstödsfällningen betydligt mer än vad jag trodde jag skulle göra så det är absolut en funktion jag rekommenderar.
  Jag valde Vernazza-stolen för den hade de minst uppstickande kanterna på sitsen, i alla fall vad man kunde se på bilder. Jag provade några andra stolar på Kompletts butik och skålningen med hårda kanter på sitsen och ryggstödet är det som är sämst med dessa stolar. Tanken är att det ska se ut och kännas som en sportstol i en bil men man sitter ju inte i en kontorsstol på samma sätt som i en bil. Jag skulle starkt rekommendera Arozzi och övriga gamerstolstillverkare att ta bort skålningen eller minska den avsevärt. Man ska inte känna att kanterna trycker på benen eller armarna när man sitter i stolen. Gör man det så har man en riktigt bra stol. Vernazza-stolen har som sagt relativt lite skålning på sitsen och ryggstödet är så stort för mig att jag inte störs av kanterna där.
  Armstöden är tillräckligt låga att jag kan styra in stolen under bordskivan. Något som brukar vara ett problem annars. Det är inte mycket marginal men det fungerar för mig. Man kan också ta bort armstöden om det är ett problem.
  Min största irritation med stolen var lukten från det. Det var en ganska otrevlig stark doft från konstlädret. Jag hade den framför balkongdörren de första timmarna men det hjälpte inte mycket. Doften satt kvar i flera veckor men verkar nu ha försvunnit (eller också har jag blivit så van vid den att jag slutat känna den). Det var i alla fall det största negativa och jag vet inte om det är normalt eller om det var något speciellt som hänt med denna stol.
  Överlag är jag dock riktigt nöjd med denna stol med tanke på alternativen. Rekommendras.