Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony PlayStation 4 (PS4) Pro 1TB

 Lägg i lista  Jämför
 • Stöd för 4K och HDR
 • Saknar Ultra HD Bluray-spelare
 • Hårddisk på 1TB
 • Boost Mode kan öka bildvisningsfrekvensen i äldre spel
 • Marginellt fysiskt större än Playstation 4 Slim
 • Lanserades under 2016
Stäng
 • Stöd för 4K och HDR
 • Saknar Ultra HD Bluray-spelare
 • Hårddisk på 1TB
 • Boost Mode kan öka bildvisningsfrekvensen i äldre spel
 • Marginellt fysiskt större än Playstation...
Läs mer
Jämför pris på alla Sony Spelkonsoler (68)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.32)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  +Playstation varianten som klarar följande:
  *4k upplösning, handlar om en uppskalad 4k, som fungerar väldigt väl. Ger skarpare texturer, bättre kantutjämning (anti-aliasing) speciellt på miljöer och distanta områden.
  *Ibland stöds även 60 fps, ger mer bilder per sekund, bilden upplevs smidigare.
  För priset av runt 4000kr så kan ni inte förvänta er att Ps4 Pro skall klara av alla dessa samtidigt (min high-end dator på 18k klarar det knappt).

  +HDR som ger mer verklighetstrogna färger och större spektrum i mörker och lyster.
  +Snabbare laddningstider.
  +USB på båda sidor (behöver inte längre ta fel!).

  +- Ny design på konsolen. För mig är det ett lyft, för andra inte.
  +- Priset. Du får mer ut av din konsol, men handlar egentligen mest om hur grafisk intresserad du är.

  -Inte alla spel som stöds. Vissa (äldre) spel kommer du inte få ut någon skillnad alls.
  UPDATE Ps4 har nu lanserat något kallat Boost-mode som skall ge bättre prestanda till äldre spel, utan att behövas patchas.
  -Valet att inte inkludera 4k blu-ray spelare ger den en stjärna mindre. De förväntar sig att man skall streama 4k filmer online, men utbudet är väldigt begränsat just nu och du behöver dessutom ha snabb bandbredd.
  -Kan lägga till en liten detalj, och det är själva knappen för mata ut skivan. Storleken och dennes placering är absurd.
  -Har på senare tid börja låta väldigt högt vid ansträgning.

  Det finns alltså förbättringar att förvänta sig för både FullHD och 4k användare.

  Uncharted 4 och Horizon är några av de snyggaste spelen jag spelat, (även jämfört med PC) från miljöerna in till minsta skäggstubb utan märkbar aliasing!
  4k gör skillnad!

  Till PSVR finns det också förbättringar att finna. Har testat ett par spel och handlar mestadels om förbättrad Anti-aliasing och smått skarpare texturer.

  Slutligen: Helt klart nöjd med uppgraderingen!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdaterat efter över ett års användning!

  Spelar på 60 tum 4k/ HDR tv och skillnaden mot 1080p är verkligen slående! Spel med HDR (*läs mer om HDR längst ner!) ser dessutom ännu bättre ut!

  Världens 3 snyggaste spel är alla PS4-exklusiva, God Of War, Horizon: Zero Dawn och Uncharted 4: A Thief's End. Inte ens Pc eller Xbox One X mäktar med denna på pappret mycket svagare konsol! Så vill du ha de snyggaste eller de bästa exklusiva spelen finns bara ett alternativ, Playstation 4 PRO!

  4k upplösning (uppskalad oftast) ger en klarhet, skärpa och bättre kantutjämning (anti-aliasing) som du inte får i 1080p, skillnaden är verkligen stor! Du får dessutom HDR på många spel (din tv måste klara av detta förstås) vilket gör att spelen får ytterligare ett lyft grafiskt. Ps4 PRO ligger jämsides med en mycket starkare Pc (som även är betydligt dyrare) och det är väldigt lite som skiljer spelen åt grafiskt tack vare väldigt bra optimering till PRO:s fördel, en Pc monitor har inte heller HDR vilket är synd då detta gör att spelen ser extra bra ut.

  För er som inte har 4k Tv/monitor än och funderar på köp så ska ni veta att Ps4 Pro är mycket tystare än gamla Ps4 i tester, den har större fläkt och 30% större kylfläns som gör att den kan hålla sig tystare och svalare. Min gamla Ps4 lät fläkten riktigt illa på och nya Pro är mycket tystare när jag jämför de båda.
  Du får även mer bilder per sekund (fps) i de flesta spel (både online och i singelplayer) som t.ex Battlelfield 1. Vissa spel som Battlefield 1 ser också märkbart bättre ut på PRO och flyter på bättre även utan 4k Tv/monitor och du slipper hackande i bilden som kan verka störande.

  + Stort utbud av exklusiva spel (till skillnad från Xbox One).

  + 4k upplösning (uppskalad oftast) - Spelen ser mycket skarpare och bättre ut, t.ex. skuggor, detaljer och allt som är långt bort blir mycket skarpare!

  + HDR - Ger grafiken ett extra lyft.

  + Bättre flyt i spel mot vanliga PS4 (fps, bilder per sekund).

  + "Boost Mode" - Äldre Ps4-spel flyter på bättre utan att "hacka" (bättre fps, bilder per sekund) och även laddningstiderna kan minska (laddningstider gäller vissa spel), även om spelen INTE blivit patchade av utvecklaren för att ta vara på Ps4 Pro’s förbättringar.
  OBS! Glöm inte sätta på denna förbättring då den inte är aktiverad från början!

  + Bättre/snyggare grafik i spel utan 4k, (spelutvecklarna väljer själva om de vill patcha in detta).

  + Mycket tystare än gamla Ps4.

  + Ny handkontroll (V2) med bättre batteritid, 13 timmar eller mer (ca dubbel batteritid mot första handkontrollen).

  + Extra Usb uttag bak.

  + Möjlighet att koppla in extern hårddisk finns.

  + Snygg konsol, speciellt om du ställer den upprätt med Sonys originalfot (PS4 Vertical Stand D-chassis new PS4 för 245kr), den tar dessutom mindre plats stående!

  Övrigt: Lämnade in min gamla Ps4 (på Gamestop) och la 1800 kr i mellan (på releasedagen), lyftet från vanliga Ps4 och Ps4 Slim är verkligen värt pengarna!

  *Vad innebär HDR och varför är det så bra?

  Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nu när Pro har uppdaterats med Boost Mode så kan man få en gnutta bättre framerate och snabbare laddningstider i äldre PS4-spel spel som inte optimerats för Pro. Men somliga äldre spel får Pro-stöd ändå som det verkar (No Man's Sky, Dark Souls 3).

  Edit. Har ägt den sedan release:
  En PS4 Slim för 2500kr eller en Pro för 4000kr (idag 4500kr!) - det är det som är frågan.
  (Tänk på att det bara är Slim och Pro som fått en ny handkontroll med lite bättre batteritid)

  Har man inte sett/stört sig på framerate/lagg i spel så kör man med fördel på PS4 Slim som dessutom är mycket mindre, tystare och snyggare än denna fula bjässe.

  Har man en 4K TV så är det bättre med en Pro. De grafiska fördelarna är knappt märkbara på en 32" TV så här är det snarare bättre framerate man vill åt.
  Vill man ha den bästa PS4-upplevelsen så är det Pro + SSD som gäller (SSD ger dock bara marginellt snabbare laddtider men maskinen blir tyst). Eftersom alla PS4 numera stödjer extern lagring av spel, kan man med fördel köra på en 500GB+ SSD och lagra stora spel externt.

  Sedan svenska staten införde kemikalieskatten så har den blivit lite 320kr dyrare medan en Nintendo (kända för sina flamskyddsmedel i mängder) Switch bara blir knappt 50kr dyrare. Detta är inte Sonys fel men det gör den i mitt tycke lite för dyr tyvärr. 4000kr är smärtgränsen för en sådan här slarvigt byggd produkt som ofta börjar väsnas och inte är lika väldesignad som Xbox One X (som saknar bra spel).

  Plus:
  + Pro har 3 st USB-portar (en extra där bak) jämfört med Slim som bara har 2 st där fram.
  + Stöd för lite snabbare laddningstider jämfört med Slim.
  + Bästa sättet att spela de Playstation-exklusiva spelen på.

  Minus:
  - De flesta Pro börjar med tiden väsnas något otroligt när man kör med 4K eller 60 fps varför man hellre går tillbaka till 1080p/30fps men oftast går inte detta och du är tvungen att stå ut med oljudet.
  - Pga påtvingade uppdateringar och få valalternativ så kan du tex inte välja 30 fps i Dark Souls 3 utan är påtvingad unlocked/bergodalbane-framerate så det spelet är i mitt tycke helt ospelbart på PS4 Pro, medan det är 30 fps med mycket drops på vanliga PS4. PC är bäst då du kan välja att sänka grafikinställningarna, något som inte går på Pro. I teorin skulle Pro kunna köra DrkS3 i 60 fps om det bara hade varit möjligt att dra ned på vissa grafikinställningar!
  - Stor och ful och ogenomtänkta USB-uttag på framsidan som du inte får plats med många USB-minnen (går att sandpappra bort lite plast och få plats om man orkar!)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 tim sedan
  Mycket bra spelkonsol. Det har länge varit en diskussion om playstation eller xbox är bättre. Svaret på den frågan är att de båda rockar fett. Playstation har sina exclusives och xbox har sitt väldigt imponerande Gamepass. Om ni kan, skaffa båda konsoler.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Mycket nöje med denna konsol. Spel flyter på fint och grafiken ser riktigt bra ut, kommer från datorn och tycker att denna konsol inte behöver gömma sig. Operativsystemet är enkelt att använda och man lär sig snabbt vart allt finns. Handkontrollen ligger bra i handen och är enkel att hantera. Gillar även hörlursuttaget och dual-shock motorerna. :)
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Haft mycket kul med denna, men några nackdelar drar ner betyget.
  - Hyffsat dyr. Priset har inte fallit alls på 3 år.
  - Spela online kräver prenumeration. Tänk om Steam hade börjat med månadskostnad.

  Selektionen av spel är dock utmärkt och handkontrollen ligger bra i handen.
 • Acceptabel
  7 mån sedan
  Plastig och högljudd konsol som är ett rätt litet lyft från vanliga PS4, har numera bytt upp mig till One X.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Nöjd, hade dock velat ha 4k på blu-ray spelare..
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Bra men högljudd.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Köpte denna under black friday till bra pris. Riktigt snygg också i vitt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Är väldigt nöjd. Köpte först en PS4 Slim, men bytte in den redan efter ett par dagar. Vill kunna köra F1 2016 utan lagg eller framedrops och där räckte inte Slim versionen till riktigt. Med Pro får jag stabila 60 fps och 1080p utan framedrops!

  Trodde först att Pro versionen skulle överhetta och att fläkten skulle låta enormt, men Pro är nästan lika tyst som Slim och då har jag kört ca 5-6 timmar utan att min Pro blivit varken jättevarm eller att fläkten går igång mer än normalt lite då och då.

  Jag kör bara 1080p än, men har lite att växa i till nästa ggn jag köper ny TV som får bli en 4K.

  Fördelar
  + Snabb, klarar att köra alla spel i 60 fps och 1080p (utom de som är låsta i 30 fps)
  + Ganska liten, tar inte så stor plats
  + Ganska tyst (ej lika tyst som PS4 Slim men nästan)
  + Snabba och enkla menyer (mycket bättre vs Xbox One)
  + Redo för 4K och HDR
  + Framtidssäker! Kommer klara alla kommande titlar närmaste åren utan lagg (iaf i 1080p)
  + Priset 3790 kr inkl spelet Horizon: Zero Dawn i mitt fall.

  Nackdelar
  - Saknar Ultra HD Blu-ray-spelare vilket Sony borde haft som standard i PS4 Pro!
  - Kan dra lite för mycket ström i strömsparläget för min smak.
  - Batteritiden på gamepaden är ganska kort (om man jämför med Xbox One:s gamepad)
  - Fläkten kan börja låta om du har PS4:an i trånga utrymmen med dålig luftkonditionering.

  Edit: uppdaterat 2018
  - 1TB HD är i minsta lagret (har redan fyllt den med spel efter 1 år och måste avinstallera och rensa ofta)
  - Fläkten kan låta en del då och då (se till att rengöra fläkten varje år så blir det tyst)

  Edit: Har kört nästan i ett år nu och konsolen står sig. Har gjort min PS4 Pro till en racingsimulator i vardagsrummet med stol (Playseat Challenge) och ratt (Logitech G29) och kör titlar som Project Cars 2 och F1 2017 och de rullar i stabila 60 fps samt 1080p.

  Nästa steg blir att skaffa VR men jag väntar tills nästa VR version CUH-ZVR2 finns att köpa i Sverige. Bloggade om den uppdaterade versionen här
  https://tonykollberg.blogspot.com/search?q=psvr

  Edit 2019
  Nu finns det en uppdaterad och tystare version av PS4 Pro, se till att det är CUH-7216B versionen. Läs mer här
  https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-playstation-4-pro-cuh-7200-review
 • Usel
  1 år sedan
  Sämst kylning, låter som ett flygplan.
  Hoppas verkligen dom fixar till det med nästa PS5.
 • Dålig
  1 år sedan
  Klarar inte av att driva 4k-spel utan att fläkten låter som ett tröskverk, trots att konsolen är helt dammfri. Blir tvingad att lira på 1080p-upplösning pga detta. I övrigt en fin konsol, men helhetsintrycket dras ner av det förskräckliga fläktljudet..
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Som vanligt med Sonys konsoler, vid en nyare förbättras föregående generation. Jag har numera en 4k-tv men jag ser märkbara förbättringar i 1080p: bättre kontraster, detaljåtergivning, färger, svärta. Men också bättre framerate där man i shooters kan göra häftiga panoreringar utan att bilden laggar, allt får ett jämnare och tydligare flyt. Efter några år på nacken med senare spel så får fläktarna kämpa i min PRO som är den första generationen. Vid mycket spelande blir den tyvärr högljudd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En helt jäkla fantasiskt bra spelkonsol, skulle aldrig falla mig in att skaffa xbox.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Som playstation, fast bättre?

  Alltså den funkar ju kalas, men känns ju knappast revolutionerande. RDR2 var fint I guess.
  Prisvärd spelupplevelse dock, det är en duglig maskin man får för pengarna och den låter ju inte som en serverhall (ännu i varje fall).
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Hur bra som herlst, synd bara att diaplay port inte finns.....
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar svinbra att både gamea på och titta på dvd. Den spelkonsolen med mest intressanta unika titlar, men saknar göttiga offline-coop-spel.
 • Bra
  2 år sedan
  Funkar bra till det mesta. Får inte full pott pga att den inte klarar av 4K Bluray-filmer.
  Låter kanske lite mkt om man ser på film och har den i samma rum.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Första konsolen jag har köpt sen första Xbox och den gör mer eller mindre vad jag behöver. Köper mestadels mina spel för PC men då playstation har en del exklusiva titlar (främst JRPG) tänkte jag att den kunde vara värd pengarna, särskilt då jag köpte den i mellandagarna när den var nere på 3290.

  Ett problem jag har med den dock är att den låter värre en hårddisk från 90-talet när den startar upp ett spel, nu vet jag ju inte om det är så med alla modeller eller om det bara är med min men jag måste utgå ifrån vad jag faktiskt har fått. Annars är den ganska tyst när den faktiskt är igång.

  Något mer jag skulle vilja ta upp är att Sony har trappat upp censureringen av sina Japanska titlar sedan de flyttade sitt högkvarter till Kalifornien för två år sedan (kanske inte helt otippat med tanke på kulturen där) och kan vara mer eller mindre fientliga mot mindre speltillverkare nu och ställa censureringskrav på dem inom en månad före release.

  Förutom det är det inga som helst problem med PS4. Självklart kommer du få bättre spelupplevelse på en gaming-PC för 10k+ än en konsol för 3~4k men om du som jag är intresserad av deras exklusiva titlar kan den absolut vara värd att köpa, och om du planerar på att spela nyare spel med lite mer krävande grafik kan det definitivt vara värt att lägga ut lite extra för Pro-modellen om det är en exklusiv titel eller om du inte har någon gaming-pc.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Inga problem = inga klagomål! Grymt snyggt ihop med min KS7005
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte först Slim men den klarade inte rdr2 så blev ett pro istället, nu fungerar det perfekt.
  Slim droppade frams så fort man kom in i någon by
 • Perfekt
  2 år sedan
  Sjukt bra bild tillsammans med 4k TV och red dead redemption. För er som också letar efter nya 7216B versionen finns den på media markt skövde att köpa löst utan red dead bundle. Tystare än den gamla.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Underbar konsol!

  Kan även bekräfta att Webhallen Sisjön idag (29/12-2018) säljer CUH-7216B fristående för er som vill ha den senaste modellen som ska vara lite tystare och strömsnålare. Även Media Markt Högsbo hade samma modell inne. Ni sparar därmed pengar på att köpa en fristående CUH-7216B än att köpa RDR2 paketet som även den har den nya modellen.

  Fristående modellen + 5 spel (GoW, Horizon:ZD complete edition, TLoU remastered, spider man och Detroit:BH) blev totalt 200kr dyrare än RDR2 paketet som går för 4990kr. Värt!

  Edit: hade kunnat få fristående + 5 ovan nämnda spel för bara 90kr dyrare om jag hade köpt online men ivrig som man är ville jag ha allt från butik samma dag :) köp! Prisvärt under mellandagsrean dock INTE i RDR2 paketet!

  Uppdaterar senare då jag testat ljudnivå.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Bra men ganska högljudd
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Bästa PS4 som gjorts
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Trevlig konsoll för spel och film, men hade varit riktigt bra med en UHD blu-ray spelare också.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Hade första versionen Köpte på CDON när dom hade kampanjpris med Spider-Man för 3590kr. Så värt
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa PS4´n
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Kunde ha bättre 4K-stöd i de speltitlar som släpps.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Toppen! Otroligt mycket nöje många bra exklusiva titlar just för Playstation varit nöjd sen dag 1.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är det värt att byta från PS4 till PS4 Pro...helt klart!
  Bara detaljrikedomen i spelen med 4K är så läckert.
  Även denna konsol behåller snygg design. Tycker den dock blir snabbt varm så man får se till att ha bra med kylning (dvs inte stänga in den i en TV bänk)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft den sen dag 1 och kan bara hålla med alla här inne. 4K e magiskt på Pro modellen tsm med en 4k tv

  Den får Xbox att se billig och fattig ut
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Edit:
  Lista på över 50 spel som kör i 4K:
  https://www.digitaltrends.com/gaming/ps4-pro-enhanced-games/

  Kanske svårmotiverat för en del, men jag slog till, då jag ville förnya garantitiden och få en tystare ps4. Sen har jag en 4k-display, så ville vara förberedd för kommande spel, som horizon zero dawn och allt från rockstar.

  Med det sagt så är jag imponerad av spel som the last of us, world of tanks och trackmania turbo.

  Att köra 4k ger en extra kick för inlevelsen och nu kör jag netflix/youtube med 4k också, som vanliga ps4 inte gör.

  Väldigt nöjd. Bra med en PRO-flik i psn-menyn, så man vet vika spel som är optimerade.

  Sålde inte av gamla, kul med en extra ps4 i sovrummet faktiskt. När man loggar in med psn på ena, så loggar andra ut automatiskt, så inga problem att byta rum. Med två olika psn-konton kan man köra mp med familjen, så överlag känns det som ett bra val.

  Betyget är för att det inte finns någon bättre konsoll just nu, sen har sony mervärde med VR och betydligt flera exklusiva titlar, så betyget kvarstår nog även om ett år pga prisvärdhet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte det för 3666 på CDON, konsolen är väldigt bra och rejäl och i princip allt flyter på speciellt Sony exklusiva spelen. Allt är perfekt
  Enda som man undrar över är varför den ibland släcker ned ibland (väldigt sällan) men inget som förstör upplevelsen. Köp!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den blir rätt varm om man inte har den på ett luftigt ställe, annars funkar den bra.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har alla spel man behöver 4k
  2019 kommer nya Playstation5 konsolen som slår ut Xbox one x ps4pro äger !
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Falsk marknadsföring, knappt några spel som rullar i 4K, otroligt besviken.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är PC spelare i grunden men har alltid haft en konsol som fått agera "andrafiol". Länge var det Nintendokonsoler men nu tog jag steget över och köpte denna 2016.

  Efter ett drygt års användning är jag definitivt nöjd. Välbyggd konsol som fungerar fint. Ja, den kan låta en del och samlar duktigt mycket damm men fungerar kanon för att spela med kompisarna. Det blir mest FIFA men ett och annat RPG som The Last of Us med fler.

  Absolut en duglig konsol och fungerar kanon som komplement till min PC.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har en 75 tum 4k tv och har både pro och standard ps4.
  PRO är mycket mer crisp i bilden givetvis.
  Lugnare konsol utan hackighet och judder helt klart.
  Varför köpa wolksvagen när man kan köra lamborghini?
  Dra bort en stjärna pga större storleken på konsolen och att dual shock 2 tömmer batteriet snabbare än DS1.
  Sen borde uhd-spelare utan diskussion varit standard på en pro modell för att promota nya formatet och ge pro versionen lite mer glans.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra konsol! Bra uppgradering för den som har vanliga ps4 och för den som inte äger en ps4 än så är pro ett självklart köp!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd med min konsol!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Plus:
  4K upplösning. Bra mediakonsol! Spotify och Netflix funkar perfa på den. Kraftfull och smart meny system. Nya handkontrollen är grym.

  Minus:
  Emellanåt gräsligt högljudd. Betydligt högre fläktar än mitt PS3 slim. Högljudd CD-läsare. Många onlinespel tvingar en att skaffa Playstation+ prenumation. D.v.s. månadskostnad på 75:-/månaden. Blir ändå 900:- / året.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade den allra första versionen av Playstation 4 innan denna version och herregud, börjar med storleken som är mycket mindre. Fläktens ljudnivå är mycket lägre, och kraften! Märkte lite lagg här och där i F1 2017 med första PS4 versionen, med PS4 PRO är det helt borta. Väldigt kraftfull och har mycket lagringsutrymme, 1TB är många spel även om du köper digitalt på Playstation Store. Jag har ingen 4K TV ännu men märker bättre grafik endå, vissa tungdrivna spel flyter på så bra att jag funderar hur jag ens kunde spela dom tidigare :-D jag kan inte annat än att rekommendera Playstation 4 PRO, den har allt! Inte bara ett tv-spel utan ett multimedia system med stöd för det mesta t.ex Viaplay för er som inte vet, 4K upplösning, blu-ray, spel "you name it"
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En förbättring mot originalet (vanliga PS4).

  Märkbart bättre grafik i spel som stödjer Pro.

  Bra byggkvalité.

  Skulle ha dragit på lite mer när det gäller processorkraft, förväntade mig mer likt Xbox One X.

  Det Sony (Playstation) vinner på är de exklusiva titlarna som är många och fantastiska.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inte märkt nån skillnad lite snabbare kanske men no big diffrent
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör sitt jobb.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nu kanske jag verkar lite väl kritisk... Det är jag faktiskt inte. Det är en väldigt bra konsol i grund och botten, men jag tycker inte att skillnaden är lite liten i jämförelse med vanliga PS4:an. Jag har en 55-tums 4K TV, den bästa Samsung släppte 2015 och den enda TV'n från någon av de stora tillverkare som faktiskt stödjer HDR från år 2015. Och jag blev besviken. Men skillnader märktes i af.

  Finns några nackdelar med denna...

  - Kan inte spela 4K filmer
  - Problem med HDR på vissa modeller
  - Stödjer t.ex. inte Dolby Vision om det skulle få genomslag i framtiden
  - Ingen större skillnad om man inte har en 4K TV
  - Inte en 100 % laggfri upplevelse (i menyer t.ex) trots dubbell processorkraft
  - Är priset (just nu) försvarbart gällande hårvaran? Sony utnyttjar hypen och tar överpris i jämförelse med vanliga PS4:an.

  Jag gillar att pro-versionen har:

  - Lite bättre grafik på spelen
  - Bättre flyt... Något som definitivt märks i FPS t.ex. Call of Duty. Kan rent utav ge fördel.
  - Riktigt fin byggkvalité... Känns mer gediget att öppna än PS4:an och gissningsvis än schystare byggkvalité än slim. Ända konsolen jag haft som var roligare att öppna var orginal PS3:an. Då har jag haft ett flertal konsoler sedan NES.
  - HDR... gör lite skillnad. Har läst att det förbättrar upplevelsen för VR. Jag använder dock inte VR personligen.
  - Min personliga upplevelse var att den faktiskt var tystare än vanliga PS4:an. Min väsnades inte för fem öre. Samtidigt hade jag bara digitala spel.
  - Likt vanliga PS4:an och slim så är kontrollerna såå sköna. Love them. Ett steg upp från redan sköna PS3-kontrollerna... Även om det är lite vanesak vad man föredrar... Kanske hade jag älskat xbox kontrollerna om jag spelat klassiska xbox sedan start. Nu har jag spelat på Playstation sedan början av 2000-talet. Så därför kanske jag föredrar kontrollerna... Men hur man än vänder och vrider på det så ÄR PS4 kontrollerna en förbättrad version i jämförelse med de gamla... I af. när det kommer till ergonomi och respons.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra prestanda jämfört med originalversionen av PS4, men den tappar ett par poäng pga många tveksamma Pro-anpassningar av spel (fokus på upplösning istället för framerate, som vore mycket bättre) och det faktum att de av någon outgrundlig anledning valde att inte sätta in en UHD-spelare i konsolen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köp nu! Imorgon kommer kemikalieskatten och då sker ett prispålägg på 400 kr D:

  För övrigt, bra konsol. Bättre än vanliga PS4, och användbar om du har en 4k HDR TV. Utöver högre upplösning erbjuder den även bättre flyt (högre fps) än den vanliga PS4.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Snygg
  + Tystare än vanliga
  + Snabbare
  + 4K-ish

  - Ej UD bluray
  - Dyr
  - Ej nativ 4K
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt snabb, tyst och ja... den har allt jag kan önska mig ur en spelkonsol idag. Det enda jag hade velat lägga till är en Ultra HD Blu-ray - men å andra sidan, för det här priset känns det lite overkill.

  För priset, som jag anser är ganska normalt för en spelkonsol, är det väldigt mycket för pengarna (om man har en UHD-tv, givetvis).
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra.