Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Acer Predator XB271HUA (bmiprz)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Acer Datorskärmar (338)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket nöjd med min skärm. Hade först HP Omen men fick lämna tillbaka pga diverse orsaker.
  Denna skärm gör det den ska och gör det bra, aldrig nått strul.
  Skulle fått högre poäng med cleanare och inte så plastig design, foten är ocksp enormt klumpig. Men det är som sagt designen som drar ner, prestandan är det inget fel på.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  1 död pixel uppe i vänster hörn på mitt ex och flera pixlar som strular till och från och blir gröna så man måste trycka på skärmen lite för att få bort dom. Acers pixelgaranti säger att det måste vara minst 15 pixlar som strular innan man kan få byta ut sin skärm.(4 pixlar per miljon pixlar)

  Clouding finns, men den är ganska jämn över hela skärmen, man ser om man har totalt svart skärm att den är allmänt ljusare över hela skärmen om man jämför med min gamla Benq M2700HD. Sen så är ljuset väldigt kraftigt på skärmen, man får sänka brightness och kontrasten rejält mycket annars kan man räkna med att ögonen bräns sönder av ljus styrkan.

  Skulle inte köpa en Predator igen och tror inte heller det blir en Acer någonsin igen för min del.

  Polaren köpte även en likadan skärm på samma gång som mig och han har exakt samma problem med sin skärm, en par döda pixlar i hörnen och flera som blir gröna till och från.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Var lite osäker på betraktningsvinkel och färgåtergivning med skärmen levererade det jag förväntade mig för priset. Gick från en ips-panel och färgerna är en aning mer gråa på tn-panelen. Den gör även sitt jobb och kör 165hz med ett bra flyt. Skärpan är inte något jag vill klaga på nämnvärt men vissa verkar tycka att konkurenterna har mer av den delen. Hade en grön pixel vid leverans i ena hörnet men den försvann efter att jag lagt ett lätt tryck över området. Spel som csgo och farcry ser riktigt bra ut. Jag vil även passa på att varna för alla typer av va-paneler då ghosting är extrem enligt egen erfarenhet.

  + bra färger
  1440p är ett måste
  G-sync

  - överdelen av skärmen faller lite ur bra betraktningsvinkel
  Dyr
  Lite plastig konstruktion
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har spanat länge och väl efter en skärm med: 27" 1440p, 144hz och G-Sync.

  Valet stog sedan mellan IPS panel och TN panel. Ni som jämfört vet att de skärmar med IPS är bra mycket dyrare från Asus/Acer.

  Men fyndvara klass 1 på CDON för 4899:- Gjorde valet enkelt. TN panel fick det bli.

  Men jag vill bara säga att det är fortfarande mycket bra bild och betraktningsvinklar, jag behöver absolut inte mer än det här. Jag blev även lite skrämd då många pratat om backlight bleed mm på IPS panelerna, och jag kände inte för att hålla på och chansa med det.

  Nä rekommenderar denna skärm starkt! Verkligen helt fantastisk bild.
  Och jag var skeptisk till hur mycket G-sync faktiskt skulle göra, men det är otroligt skönt. Jag tycker det gör att jag vågar pressa mitt gtx 970 till lite högre grafik och ändå få en bra upplevelse runt 50-70fps.

  Sedan en sista notis! överklockningsbar till 165hz, men kom ihåg att du inte kan köra G-sync och överklockning samtidigt.

  ps: Jag har min på väggen, men fotstödet är sjukt snyggt med den mörkröda metallen!

  Köp bara! :)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är för tillfället en av de mer prisvärda 144 Hz (165 Hz) skärmarna med G-sync, speciellt när man får en upplösning i 1440p. Jag köpte den för ett par veckor sedan och har hunnit testa spel som BF1, GTA V, Assassin's Creed Origins, Overwatch och Rocket League. Kombinerat med ett GTX 1070 Ti går det att spela med de högre inställningarna och dra nytta av den höga uppdateringsfrekvensen samt G-sync.

  Nu kommer det att vara svårt att använda andra typer av skärmar.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft skärmen i drygt en månad och den är verkligen bättre än min gamla 60hz skärm.
  Att det är TN är ju en given nackdel men jag tyckte det var värt då motsvarande IPS kostade 1500 mer. Man märker det knappt i vanligt läge men testade den i vertikalläge och då gick den knappt att använda.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tycker som alla andra att det är en bra skärm, allt flyter på tack vare g sync.
  Allt ser bra ut i 1440p men inte så jätte bra i 1080p så bra grafikkort krävs.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna skärm är den bästa skärm jag haft. Har tidigare använt en Aoc 1080p 144hz och efter det använde jag en tidigare variant av denna skärm. Märkte stor skillnad när jag bytte till denna. Även om det inte var något fel på förra kändes skillnaden i kvalitet enorm.

  +144Hz är underbart. Skärmen kan överklockas till 165Hz men det har jag inte provat.
  +1440p är underbar. Stor yta till allt och detaljer blir mycket bättre.
  +Jag tycker att färgerna är klara och har inga problem med betraktningsvinklar.
  +Bra inställningar för för att ställa in profiler osv. Har kunnat ställa in färger och annat så som jag vill ha det då jag spelar eller bara sitter och surfar på natten och kan ändra snabbt däremellan.

  - Stor fot. Skärmen står väldigt stadigt men det är pga den stora foten. Har man ett stort skrivbord är det inget problem men är det av den mindre storleken kan skärmen behöva trängas med mus/tangentbord.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Råkade fysiskt paja mina ROG swift pg278q och fick köpa en ny på försäkring minus självrisk på 1500kr. Så det fick bli denna då den va lite billigare.

  Den är helt ok i jämförelse. Refresh rate, färger och sånt funkar bra vid gaming. Man kan stänga av gaming mode, kanske sparar man skärmen så den får längre livslängd?

  De enda som jag vill klaga på är menysystemet som är helt värdelös jämfört med Asus, enda tröst är att det finns 3 olika profiler som man kan ställa på. Sen tycker jag att den är väldigt ljus med allt på minimum, man blir helt bländad om kvällarna, så jag får skruva ner via Nvidia control panel.

  Helt ok, men jag gillar swift bättre.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En alldeles för hög andel IPS-skärmar har problem med att dem släpper igenom för mycket ljus, något som gör skärmarna oanvändbara, därför köpte jag denna som är TN där problemet inte finns plus 2500kr billigare. Att ta steget till 1440p är enormt och efter ruset i början vänjer man sig obehagligt snabbt. Att skärmen har g-sync gör den mer förlåtande att spela på lägre frames, så kombinationerna denna skärm ger är oslagbara på så sätt.

  + G-sync
  + snygg som fan
  + USB 3.0 som laddar mobiler snabbt
  + 165hz
  + 1ms
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk skärm! Rekommenderas
  EDIT: Med utgångspunkt att det är en TN panel med tillhörande nackdelar i färg och betraktningsvinkel
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  1440p, 27", 1ms, 165 Hz, G-Sync, tunn bezel och läcker design.

  Vad finns det inte att älska med den här skärmen? Tyvärr ganska mycket.
  Skärmen utstrålade så pass mycket ljus att jag blev bländad på allt över 20 av 100 i ljusstyrka. Även på denna låga nivå var speciellt vita bakgrunder så pass oumbärliga att jag troligtvis hade fått nedsatt syn efter bara några månaders användning. Jag har aldrig varit med om något liknande, och då har jag ändå suttit framför över ett dussin olika skärmar de senaste åren.

  Färgerna var riktigt dåliga. Oavsett hur mycket jag justerade färginställningarna så blev allting antingen översatuerat eller matt, nästan gråskaligt. Det var inte relaterat till den låga ljusstyrkan jag använde utan färgerna var precis lika kladdiga på högre ljusnivåer, ända upp till 100.
  Att skärmen har en TN-panel är ingen ursäkt. Min nuvarande skärm från 2010 som också är en TN har betydligt klarare färger.

  Mot ljusa bakgrunder syntes det lila vertikala ränder över hela skärmen med några millimeters mellanrum. Även om dessa var tunna och knappt synliga så var det grovt irriterande att titta på.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  1440p! Och 27", attans vad jag ångrar att jag inte köpte det här tidigare!

  TN-panel hade jag läst på innan att färgerna kunde vara lite tunna. Det stämde, men det är ok. Jag är just nu inte beredd att lägga 2500:- till för en IPS-panel. Köpte den här på mellandagsrea på Webhallen för 5500:-, så lite dumt att jag inte slog till på Black Friday istället då den verkar ha varit 500:- billigare då.

  Har inte sett några döda pixlar. Fipplade lite med färger, kontrast och ljus och tyckte det blev något bättre, främst ville jag ha mer färg.

  Fotstödet och hållare är rejäla. Fotstödet skurvas enkelt fast med en skruv på själva hållaren (stolpen). Hållaren klickas sedan fast på skärmen. Mycket smidigt och känns väldigt robust.

  144Hz fungerar bra. Jag kör Overwatch och det spelet verkar vara låst till 60Hz i menyerna, så först trodde jag att högre Hz och G-sync inte fungerade. När väl spelet var igång så ligger jag på mellan 50 och 75Hz med något överklockat ASUS 960 GTX. Inställningar EPIC/ULTRA. I 1440p! Använde ASUS Tweak II programvara för att överklocka. Använde programmets förinställda gaming mode. Fick ca 10 FPS mer.

  Det är första gången jag har en G-sync skärm. Man får kolla i Nvidia kontrollpanel att G-sync är aktiverat. Sedan stängde jag av v-sync i Overwatch. Jag satte upplösning och Hz i Overwatch inställningar. Var noga med att inte välja Custom max FPS, när jag hade det satt till 300 (max) så fick spelet svåra ryckningar och seghet efter FPS gick över 144 (skärmen är default på max 144Hz). Jag valde sedan att sätta max FPS till vad skärmen klarar, det finns en egen inställning för det. Skulle självklart haft den vald från början, mest logiskt.

  Jag är mycket nöjd!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  2560*1440 är så värt!
  Kommer aldrig kunna byta ner mig till 1080p (med undantag från att den sekundära bildskärmen funkar som 1080p).
  Bara i Windows är 144hz så värt!
  Snygg och presterar grymt.
  Inga döda pixlar.
  Grym bild out of the box och snuskigt smala kanter.

  Inköpt på Black Friday för 4999kr hos Inet. Skulle dock inte betala mer.

  Ville egentligen ha en IPS istället för TN, men priset på IPS känns inte riktigt motiverat.
  Men denna skärms TN-panel presterar över förväntat. Trots att jag sitter väldigt nära skärmen upplever jag ingen "suddig/grå" upplevelse i "sneda synvinklar" till skillnad från billigare varianter, som jag haft.

  Om jag hade större budget skulle jag satsat på Asus ROG IPS.
  Annars köp denna! Rekommenderas!