Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Synology DiskStation DS916+ 8GB RAM

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar (68)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Prestandamässigt har jag ingenting att jämföra med, kör Plex med 1080 på ATV 4 utan problem. Det räcker för mig

  NAS'en står på en hylla i en garderob och det blev lite resonans i hyllplanet, men med 4 st tvättmaskinsisolatorer under blev det helt tyst. På 30 cm avstånd hörs lite susande från fläkt och 2 st WD RED 4TB, alltså inga problem ens i ett sovrum.

  Uppstart var precis så enkelt som den mycket simpla kom-igång bruxet visade. Snabbt och smärtfritt, båda hårddiskarna snabbt initierade.

  Operativet ska vara det enklaste som finns för en NAS och macigt. Det må vara så, men det är långt från det intuitiva upplägget hos MacOS. Vill påstå att det är ganska uppenbart att det är Windowstänk bakom utformningen. Det är en hel del fönster med en myriad inställningar både här och där. De svenska texterna är ibland lite amatörmässiga och onödigt mångordiga och skulle må bra av en putsning.

  Att flytta filer är inte helt uppenbart hur man gör och när de väl flyttas indikeras det inte på sidan du flyttar utan ett annat fönster. Det är små pilar som rullar uppe i hörnet.

  Bra att det finns en läroplan med.

  Betyg är svårt att sätta, själva burken fungerar utmärkt på alla sätt. Operativet är en helt annan sak. Jag fegar och sätter en kombinerad 8.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mitt bästa köp under 2017! Tyvärr har det nu kommit en ny DS918+ som är ännu bättre :) men DS916+ är fortfarande en bra NAS för it-entusiasten. Utöver basfunktioner som att lagra data, streama film m.m. så kan man köra program via docker och virtuella maskiner i Viritual station exempelvis Windows Server 2016. Jag har 4st wd red 4tb hårddiskar i SHR1. Rekommenderas!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra appar, enkelt gränssnitt, lagom processorkraft och minnesmängd, sköter det mesta själv som en Nas ska göra. Haft DS916+ i två månader och är supernöjd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vilket lyft jämfört med 210j som jag kom ifrån. Här finns prestanda och kraft i massor!
  Kör download station och deluge, bägge torrent klienter, kopierar stora filer internt, synkar med Google Drive 80.000 filer, ger den stora filer från PC. Allt detta SAMTIDIGT! Processeorbelastning inte mer än max 20%, Ram cirka 15.

  Man kanske kan önska lite mer av Synologys något trubbiga operativsystem, men det är verkligen okej.

  Tyst, snygg och snabb! Kör med 4 Ironwolf 4 TB i SHR.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jättenöjd med denna prestandamässigt men då jämför jag den mot min nu rätt gamla DS411+II.