Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Vívoactive HR Regular

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Garmin Pulsklockor & sportklockor (138)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt en enklare fitbit och ville ha en mera avancerad mätare med gps. Viktigt var att den var vattentät eftersom jag vill mäta simning i bassäng. Även om denna mätare hade precis allt jag ville ha s¨å fungerade den ganska mediokert. Pulsmätaren väldigt fel; När jag sprang snabbt och min puls låg på runt 170 enligt två andra mätare tyckte Vivoactive HR att den låg på 134. Vid snabbare promenader låg min puls på 114 enligt Fitbit men Garmin tyckte att den skulle vara runt 80. Försökte justera den på olika sätt och bar den på både höger och vänster hand med samma resultat. En annan mycket irriterande grej var Bluetooth-uppkopplingen mot min Samsung S5 som ständigt misslyckades. Har läst massor med artiklar om detta problem där ingen lyckats få rätsida på det. Problemet verkar sitta i BT-modulen i klockan, jag brukar inte ge upp i första taget men här gick jag bet. Skärmen på klockan var väldigt matt och hade dålig kontrast. Gissar att man försöker spara på batteriet men reklambilderna visar något helt annat. Pekskärmen var enkel och bra men menyerna var ett stort virrvarr där vissa saker syntes bara i vissa moder och inte helt lätt att veta när den var i någon specifik mode - det tar betydligt längre tid att lära sig att navigera i än de fem dagar som jag kämpade med den. Laddkontakten var en garmin-special och behövde lite våld att få på och av.
  Annars så var den skön att ha på sig. Batteritiden bra, gps:en snabb och priset rimligt. Jag gillade möjligheten att installera olika appar, vilket gjorde att jag kunde ta bort aktiviteter som golf och rodd som jag inte ägnar mig åt och kunde därmed minska på menyer och moder.
  Jag misstänker att just pulsmätningen är en individuell grej - funkar på de flesta men inte på alla beroende på hur man är skapt. Värst var krånglet med BT-uppkopplingen där appen garmin connect hela tiden tjatade om att uppkopplingen var bruten och denna varning gick så vitt jag vet inte stänga av. Detta tillsammans med att pulsmätningen inte fungerade på mig (medans min Fitbit charge HR mäter mycket exakt oavsett aktivitet) gjorde att jag lämnade tillbaka den. Jag brydde mig inte om att testa bassängmode, men kunde läsa mig till att hjärtmätning inte fungerar i vatten (även om just det inte var så viktigt).
  Just den här manicken funkade inte på mig och jag får invänta någon annan modell med motsvarande funktion från Garmin, Fitbit eller någon annan tillverkare.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från ett enklare aktivitetsarmband till denna klocka då jag börjat springa mer seriöst och ville slippa att ha telefonen med mig. Funkar riktigt bra! Mäter avståndet klockrent, pulsmätaren är stabil och verkar mäta riktigt bra. Batteritiden är super, håller drygt 1 vecka för mig när jag springer 3-4 långa pass per vecka. Använder man ej GPS så håller den lätt 2 veckor. Ett stort plus är möjligheten att kunna ta hem golfbanor direkt i klockan.
  Appen är lättnavigerad och visar allt det som jag eftersöker. Har inte varit några problem alls med ihopkoppling och syncning med min mobil (Nexus 6P).
  Rekommenderas!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  9 mån sedan
  En duglig klocka som jag köpte inför genomförandet av en svensk klassiker. Okej batteritid som höll över alla tävlingar (bl.a 11 h i vasaspåren). Lite långsam att hitta gps ibland. Använde den dagligen i 1,5 år och hade alla funktioner jag behövde, förutom förinstallerad öppet vatten simning (finns att hämta via garmin IQ, dock felaktig distansmätning om man inte ger en donation). Smidig och lätt.

  Klockan La helt plötsligt av för två veckor sedan och skickade in den, fick en ny som jag bytte ut till en Fenix 5.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag köpte denna smart klocka idag på Netonnet mycket bra smart klocka den funkar perfektAppen är jättebra Har inget att klaga på jag får fem stjärnor mycket bra pris
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bra och lätt träningsklocka med de flesta funktioner inklusive inbyggd pulsmätning, GPS och altimeter. För 990 kr ett kap. Fungerar som förväntat, anävnder den endast för att spela in träningspass.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har haft klockan i lite drygt 18 månader. Nyligen bytte jag band (till ett "pirat-band" som kostade lite drygt 100 kr), men bandet gick nog först sönder efter ungefär ett år. Men då har jag också använt bandet 24/7 med bara några ytterst korta undantag. Tror det är 2-3 dagar då jag inte har använt klockan alls bara, på hela den här tiden.

  Batteritiden är jättebra! Laddar ca en gång i veckan. Även efter att man får varning om lågt batteri (10%) räcker det lätt ett helt dygn till om man bara har den på armen utan att använda GPS.

  Väldigt bra storlek på klockan, inte alls stor och klumpig som en del GPS-klockor kan vara.

  Gillar verkligen grejen med appar som kan användas för att få extra funktioner på klockan. Jag har t.ex. en app för domare, eftersom jag dömer en sport när det är säsong för det, och då får jag en "domarklocka" med funktion för tidstillägg osv, plus att den förstås loggar GPS-spår och puls under hela matchen.

  Totalt sett är jag supernöjd med den här klockan! Har inga planer på att byta ut den förrän den eventuellt går sönder ordentligt så småningom.

  Det finns dock en liten nackdel, och det är pulsmätningen, som även några andra varit inne på. Oftast funkar den jättebra, mycket bättre än jag hade väntat mig på förhand (min första klocka utan pulsband) men i vissa lägen klarar den helt enkelt inte av att läsa av pulsen. På gymmet brukar det tyvärr vara mer regel än undantag att den visar ungefär 80 oavsett hur slutkörd jag är. Men det är något jag personligen kan leva med. Och om jag inte skulle kunna leva med det så går det att köpa ett separat pulsband och koppla ihop klockan med vid träningstillfällen där det är viktigt att ha rätt pulsvisning.

  Nu har ju modellen några år på nacken, men eftersom den fortfarande säljs så är min rekommendation: köp!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har nu använt denna pulsklocka i mer än 1 år, och kände att jag ville skriva en recension för att backa upp denna pulsklocka, dock ha i åtanke att min subjektiva åsikt är länkat till intentionen varför just jag införskaffade denna pulsklocka.

  Jag införskaffade denna pulsklocka i syftet att få en exakt direkt data på puls under löppassets gång. Där levererar den åtminstone för mig felfritt. Fantastisk korrekt pulsmätning och då tränar jag på hög nivå i kuperad terräng där pulsen går upp och ner.

  Den andra och största anledningen var att (äntligen) inte behöva använda pulsband runt midjan.

  Utifrån det ovan nämnda är jag mycket nöjd eftersom den research jag gjorde innan inköp gällande hur exakt pulstagningen är med denna klocka, kontra pulsklocka + pulsband runt midjan, visade sig vara minimal differens i statistik.

  Att slippa behöva använda pulsband är som sagt fantastiskt uppskattat och pulsen visar sig vara helt korrekt för min kropp och arm.

  I övrigt är den enkel att hantera, bara att ladda klockan via dator när batteriet börjar ta slut, och det går fort att ladda den.
  Batteriet håller runt 2 veckor, eftersom jag inaktiverat alla onödiga funtioner och dylikt.

  Jag är inte den som använder övriga funktioner. Dock använder jag gps/tidlagring frekvent under promenader eller gym.
  Där är den väldigt smidig och enkelt att titta på tidigare historik.

  Efter mer 1 års användning är den fortfarande som ny, märker inte att batteriet är trött än så länge,och då har jag använt den dagligen. Dessutom har den fått flera stötar från natur och djur, inte en skråma.
  Där var jag orolig i början om den verkligen skulle stå emot stötar.

  Den får inte fullt betyg av den anledning att den inte känns helt modern i navigering, utformning och till exempel lampan som lyser upp displayen (dock har jag avaktiverat lampfunktion för att spara batteri) jämfört med nyare klockor, men då är denna inte lika dyr som de andra och de dyrare varianter har dessutom avsaknad av att mäta puls utan pulsband.

  Uppdatering:
  Haft denna pulsklocka nu i 2 år och den fungerar fortfarande felfritt på det sätt jag använder den.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna framförallt för att logga uteaktiviteter.

  Bra display som är ok vid löpning. Dock vid kallt väder har jag märkt att den ibland inte vill vara med. Bakgrundsbelysningen som lägger av. Dock fungerar den igen när den kommer in i värmen.

  Relativt snabb GPS

  Pulsmätaren känns dock väldigt opålitlig - visar tyvärr ofta fel värden (markant så man förstår att det inte stämmer)
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  När jag började med klockan för ca 1 ½ år sen, köpte den till black friday 2016, tykte jag den var ganska bra. Den gav mig allt jag ville i sensorer och ganska hyglig koll på puls. Men nu är jag inne på min andra klocka som jag nu vill ha garanti på.
  Den är bra på löpning och cykling. Den har fungerat bra med alpin skidåkning. Men nu kommer det dåliga.

  Den har vattenklassning till 5 ATM. Varje gång som jag har haft klocka i bassäng eller pool så har den gett upp. Max 2 meters djup. Första gången så hoppade hela displayen ut av trycket på ca 2 meters djup.
  Nu har led backgrunds belysningen gett upp och batteritiden är nere på under 4 timmar. Så den klarar inte vatten eller fukt. Denna är inte gjord för annat än springa med vad än Garmin säger.
  Tyvärr så är supporten dålig och vill inte förstå vad felet är. Utan man ska göra den hela resetten även om man sa att hela displayen först flimrade och sen försvann all bakgrundsbelysning. Detta är tydligt förklarat. Detta verkar vara ett fel som finns ganska

  Så rekommenderar EJ denna produkt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tillägg 2018-01-22: Idag dog den och går inte att starta. Höll bara 17 månader. Funkade jättebra fram till att den dog. Drar av en stjärna då jag tycker livslängden var för kort...

  Efter att ha använt denna i över en vecka och har testat en Fitbit Surge innan kan jag varmt rekommendera den om du vill ha en klocka med gps, pulsmätning, vattentäthet och bra batteritid. Det den inte fixar som kan vara intressant för vissa är att lagra musik.

  +Bra skärm
  +Snabb GPS
  +Pulsmätningen fungerar bra
  +Utbytbart armband
  +Vattentät
  +Automatiserad exportering av data till runkeeper för den som vill
  +Då man springer kan man på skärmen ha upp till 3 användarbestämda fält per skärm och 3 skärmar så man kan se all tänkbar info under träningspasset
  +Bra batteritid. Har just nu strax över hälften. Har använt den i flera dagar och har nog sprungit med GPS i typ 2timmar och pulsen har mätts konstant dygnet runt.

  -Armbandet hade kunnat vara skönare. Fitbits armband var mer följsamt som jämförelse
  -Kvalitetskänslan är inte den bästa, känns lite plastig
  -Laddkontakten är en egen design som är lite knepig att sätt dit. Hade mkt hellre sett en universal anslutning som USB-C

  (En liten ändring efter ca 3 veckors användning: Jag hade tidigare ett minus för att jag tyckte att vibratorn mest fick klockan att surra väldigt högt och att själva vibrationen kändes ganska dåligt. Tycker fortfarande den surrar högt då den vibrerar men tycker att vibrationen nu känns bättre. Har säkert fått 3 mjukvaruuppdateringar sedan jag köpte den så det kan mycket väl vara så att man kalibrerat om den. )
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag skaffade denna då jag bara älskar deras app för iOS, men klockan i sig är inte mer än just bara en klocka med stegräknare och en skaplig pulsmätare. Vill man få mätningar på sin sömn (vilket i mitt tycke kommer på andra plats efter puls) så kan man bara glömma denna klocka.
  Skärmen är också väldig dassig i både färg och kontrast. Ett plus får den dock för att skärmen är lättläst utomhus.

  Är man en löpare som vill starta varje aktivitet manuellt så är den dock riktigt bra, men jag går hellre tillbaka till min Samsung Gear Fit 2 och får leva utan någon cool app på telefonen.
  Batteritiden är det som får upp betyget till knappt godkänd annars utmärker den sig inte alls.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som klocka och avståndsmätare fungerar den jättebra. Men som pulsarmband är den helt värdelös. Har jämfört med pulsmätare på löpbandet på gymmet och med pulsband över bröstet och Garminbandet är heeeeeelt ute och cyklar. Märvärderna är inte ens i närheten korrekta.

  Undvik om du är ute efter pulsarmband.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enkel och smidig klocka med alla funktioner man normalt behöver. Fungerar utmärkt till löpning, simning och cykel. GPS exakt och snabb. Puls mätaren fungerar toppen! Enda minus är något svag skärm och att inte alla appar fungerar felfritt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första träningsklocka och jag gillar den skarpt. Sökte efter en med pulsmätare och som jag kan använda till alla mina aktiviteter inklusive golf.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra batteritid, trevligt gränssnitt, vattentät. Du kan installera anpassade urtavlor (olika huvudskärmar)