Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yale Doorman V2N

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yale Smarta lås (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har två stycken såna här lås. Jag har nu använt dessa i lite över ett år och har lite tankar.

  + Det är enkelt att installera. Har man en någorlunda normal dörr så löser man detta.
  + Gud va skönt det är att slippa hålla koll på nycklar. Ibland går man ut till bilen för hämta något eller ner till brevlådan i mysbyxorna (!) och har så klart inga fickor för nycklar på dessa.
  + Taggarna funkar bra. Lite trögt ibland så man får smeka runt med taggarna.
  + Bra att dörren säger till om den inte kan låsa.
  + Automatlås är nice!
  + Låset är robust. Jag har nu haft två såna här lås i över ett år. Inte sämre idag än första dagen.

  - Gud vad låset låter mycket när det öppnar och stänger. Mekaniskt buller helt enkelt.
  - Man får verkligen dra igen dörren ovanligt hårt för att låset ska klaffa perfekt och verkligen låsa till. Det är väldigt tajta marginaler för att det ska låsa till.
  - Det suger att det inte finns andra smartmoduler till låset för öppna standarder likt Zwave eller Zigbee. Du ligger helt i knät på Verisure och deras godvilja. Du måste dock inte ha låset kopplat till Verisure men då har du inte heller någon app som går använda.
  - Det händer inte mycket på utvecklingsfronten. Jag hade gärna sett fler lösningar och integreringar med moduler likt punkten ovanför.
  - Ibland när man öppnar dörren så flyger låsklykan ut av sig själv. Då får man trycka ner handtaget i botten. Gör man inte det så smäller det så alla i hela huset vaknar när man stänger till, plus att det blir fina märken på dörrtröskeln.

  Neutralt
  # Priset. Produkten är inte billig. Men jag tycker den är prisvärd. Det är ordentlig kvalitet och fungerar varje dag. Har aldrig haft något problem med öppna eller stänga.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Fantastisk produkt. Underbart att vara nyckelfri! Bauhaussäljaren tittade mig i ögonen och frågade om jag tänkte installera låset själv, de rekommenderade att anlita elektriker. Efter att mot rekommendationen, med mediokra hemmafixarskills, ha försökt mig på att installera låset kan jag konstatera att installationen är så enkel att ett lamadjur hade klarat av det (förutsatt att man har standardmått på dörrarna). Ett tips till alla hemmafixare: det finns en youtubeinstruktion som är ännu tydligare än manualen. Good luck!
 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  VARNING! Blev inlåst idag. Kan inte ens öppna låset med sk nödöppning. Verkar vara ett mekaniskt fel. Jag har haft låset i 27 månader (garanti 24 månader) har mailat ASSA Yaleman, och leverantören jag köpt låset ifrån och inväntar nu svar. Jag kan ju inte ens öppna dörren så jag vet faktiskt inte hur jag skall lösa detta. Dessutom direkt livsfarligt att inte ens nödöppnings funktionen fungerar. Har man låset monterat i en fastighet/lägenhet i en dörr som fungerar som enda in/ut gång är man ju antingen inlåst eller utlåst utan någon som helst möjlighet att öppna dörren....! Blir nog tt återgå till ett vanligt lås igen..
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Har varit supernöjd med låset i drygt två år men nu har vi varit tvungna att byta låskista vilket inte var billigt, Inga garantier verkar gälla
  Trevlig support men vi fick bara ett ärendenummer, Din sak: #1908300075#
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köpt ny ytterdörr av märket Diplomat och ville då ha nytt lås. Efter ett par veckors övertalning så gick frugan med på en vit Yale doorman v2n. Vi installerade det själv helt utan några problem med hjälp av manualen och youtube installations videon!

  + behöver inte oroa mig för att barnen slarvar bort nycklar.

  + låser sig automatiskt (går att ändra denna inställning)

  + flera inställnings möjligheter (autolås, ljud, språk, koder osv)

  + utedelen tycker jag är hyfsat snygg

  - jag har inte riktigt fått till låsblecket, så jag behöver dra igen dörren för att den ska autolåsa. Tror jag fixar detta med lite mer pill.

  - "hakarna" är alltid utfällda och resulterar i att de tar i låsblecket när dörren öppnas och stängs, det klickar alltså ganska ljudligt.

  - innedelen är inte vacker (tjockare än utedelen, och varför finns inte batterikåpan i samma färg som handtaget??)

  - gummiskyddet som skyddar dörren mot märken gör att innedelen flexar lite. Inte så den lossnar men det är irriterande att inte kunna spänna den ordentligt.
 • Usel
  4 mån sedan
  Låset i sig är bra och lätt att montera, men behöver du hjälp finns ingen svensk kundservice. Det svarade en norsk kille som inte kunde någonting, och när jag frågade om det inte fanns nån svensk kundservice blev han sur och otrevlig.. Kommer inte köpa Yale igen då det finns andra aktörer på marknaden som är minst lika bra.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte denna via en låsfirma för att få garantin via dem istället.

  Mycket trevligt lås som uppfyller sina funktioner. Hoppas bara på att fler larm operatörer ansluter sig till att kunna styra remotely.
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  9/10 för funktionen och integreringen till larmet.

  Själva konstruktionen lämnar en del att önska.
  Det är ett väldigt högljutt lås vilket är irriterande. Högljutt eftersom tryckfallet aldrig lämnar yttersta läget när handtaget dras ned. Smäller till varje gång tryckfallet glider av eller stöter mot låsblecket. Går inte att smyga in genom dörr med detta lås.

  Även konstruktionen av handtagen ger ett fladdrigt intryck vid in- och utgång. Lite leksakskänsla jmf med klassisk låskista. Svårt att få handtaget att ligga kvar horisontellt läge över tid. Nästan alla lås jag sett i grannskapet ”hänger” handtaget några grader.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Installerade i samband med dörrbyte och på min standarddörr var det inga som helst problem att installera, en idiot som jag ordnar det på en halvtimme. Är betydligt mycket nöjdare än jag hade räknat med. Det har hittills funkat utmärkt på alla sätt och att slippa nycklar och att låsa/låsa upp på distans är funktionalitet som jag uppskattar mycket mer än jag trodde.

  Nån kommentar nämner specialverktyg, och även om jag delar uppfattningen att det borde nämnas i manualen så vill jag poängtera att det bara rör sig om en helt vanlig låsringstång. Är man typen som byggt upp sin verktygssamling från Ikea så är det kanske nånting man inte har hemma och då kan det vara värt att känna till.

  Integrationen till Verisure är kanon, och mycket enkel att sätta upp. Dock är det hopplöst att hitta nån information om detta på förväg så för en som jag som gillar att vara förberedd så var det lite oklart hur det skulle gå till, men det visade sig att det bara är att trycka in verisuremodule i låset och följa instruktionerna i Verisureappen, inga problem alls. Avsätt två minuter till det.

  Att låset är dyrt drar ner betyget något, men mellanskillnaden är inte faslig om man jämför med ett "modernt" vanligt lås av etablerat märke så ska man byta ut en gammal dörr så är det bara att köpa!

  Uppdatering:
  Jag köpte den helsvarta versionen som jag tror är ny för den är svår att få tag på i skrivande stund. Hade jag köpt någon av de andra versionerna så hade jag dragit av sju stjärnor för hur fruktansvärt fula de är.
 • Dålig
  11 mån sedan
  VARNING FÖR PRODUKTEN!

  Om du inte har standardmått på dörrens tjocklek är den extremt svår att installera. Manualen talar inte om hur den skall installeras, kräver specialverktyg, bland annat för att byta den så kallade fyrkantspinnen. Vilket inte ens står hur man skall göra...

  Arrogant och dryg support!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Funkar perfekt. Har kopplat det till Sector alarm - supersmidigt. Till och med vår 4-åring har lärt sig vår kod och kan låsa upp/larma av själv.
 • Dålig
  1 år sedan
  Efter installation av låset, dörren låser inte 6 av 10 gånger. Kontaktar supporten på Yale, köper Säkerhetsslutbleck ASSA 1487-1 blir bättre men inte bra. Dörren låser inte 2 av 10 gånger. Haft låssmed som justerat på millimetern, men ändå händer det att dörren inte låser ibland. Jag hade ett gammalt engelskt lås förut, men den fungerade alla gånger, låset var utformat så att stängde man dörren, så var dörren låst. Men Yale låset låser dörren efter att dörren blivit stängd.
  Efter rekommendation av låssmed köpte jag dörrtillslutare, men felet kvarstår.
  Efter en del mailande fram o tillbaka med supporten på Yale, och Bauhaus, så kommer jag att lämna tillbaka låset och köpa ett lås som är låst när dörren stängs, inte ett lås som låser efter att dörren blivit stängd.
  En annan sak är att signalen för när dörren inte blivit låst är för låg, och för lik upplåsningsljudet. Säkerhetsmässigt litar jag inte alls på detta lås.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft den i bruk ett par veckor nu och är nöjd. Smidigast är att kunna gå hemifrån utan nycklar och alltid vet att man kan komma in.

  Installationen var allt annan än smidig då jag hade en äldre dörr (typ 70-tal).

  Kistan gick in efter lite slipande, men bläcket var betydligt större så det blev att köra både fräs och stämjärn. Behövde även fräsa på innerkarmen då det skrymmande insidan hade ett idag på någon mm när man stängde dörren (går ej att justera positionen).

  Men har man en hyffsat ny standarddörrar med assalås kan vem som Helst lösa det.

  Imorgon kommer Sector-alarm för att installera larmmodulen. Uppdaterar betyg efter hur bra de funkar ihop.

  Update: i kombination med Sector alarm tappar du funktionen att använda tagsen (inte heller sector alarms egna brickor funkar till låset) utan man är hänvisad till en 6-siffrig kod.

  Du behöver alltså slå koden när du går hemifrån vilket tar längre tid än att blippa med brickan. Du tappar även funktionen att se vem som låser och låser upp eftersom du inte använder brickorna. Upplever den väldigt långsam i kommunikationen med låset och larmet.

  Enda visten blir att du kan gå hemifrån helt utan nycklar och låsbrickor. Men någon tidsvinst blir det inte direkt. Sector alarm hävdar att kod är säkrare än brickorna. Det finns så gott som ingen info kring detta hos dem eller Yale utan kundtjänst påstår att de informerar när man beställer modulen (690kr), men de gjorde de inte i mitt fall :(
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Använt detta lås, V2N+Verisure, ett tag nu och är mycket nöjd. Enkelt och bekvämt med koder eller låsbrickor och jag har knappt haft med mig någon nyckelknippa hemifrån än. Enkelt att koppla ihop med hemlarmet via Verisure. Jag skulle dock önska att man kan larma av och på via nyckelbricka och slippa den sexsiffriga koden. Om du inte vill till-/frånkoppla larmet via dörren fungerar det dock bra med bara nyckelbricka.

  Jag tänkte svara/reflektera på två minuspunkter jag sett i tidigare omdömen:

  * -"Gud vad låset låter mycket när det öppnar och stänger". Äldre version? Det enda jag hör är ett svagt knäppande ljud när jag låser dörren.

  *- "Man får verkligen dra igen dörren ovanligt hårt..". Justera karmen? Stänger dörren lättare än med tidigare lås jag hade, jag fick dock justera karmen något tajtare än innan.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft detta lås ett par månader och innan jag börjar såga den så måste jag berätta att jag är ändå i stort sett nöjd med låset, det fungerar bra och framförallt så slipper jag släpa på nycklar och ungarna slipper tappa dem i skolan med allt vad det innebär. Supersmidigt att kunna öppna och stänga dörren på distans eller se om dörren är låst via appen.

  Jag har den här via Verisure och tillhörande app och det finns helt klart ett par saker som stör. Man kan göra ett par saker i appen som att se om låset är öppet/stängt, lägga till användare m.m. men det är rätt meckigt att göra det. Ska du lägga till en användare så räcker det inte med att du loggat in i appen, du ska ange kodorden igen fast du är inne i appen, sedan ska du får en sms-kod också vilket gör att du måste hålla på och gå ut och in i appen flera gånger vilket ibland ställer till problem. Här snackar vi tre-faktorsinloggning. Kanske på gränsen till overkill.

  Sedan ska man ju enkelt som det heter kunna lägga in en dygnskod för hantverkare och dylikt. Det kan du inte göra i appen, då måste du stå och bängla med dörren och hålla på att knappa olika koder och sekvenser på dörren med den öppen. Igår skulle jag göra det kl. 22.00 på kvällen i minusgrader. Jag fick det inte att fungera och där skulle jag stå i mörkret och pilla på dörren och det krävdes att den skulle vara öppen samtidig. Inte helt nöjd med det.
  Det slutade med att jag helt sonika la till en ny användare (med den tillhörande tre-faktorsinloggningen). Krångligt!

  Sedan kan dörren tydligen finnas i "easy-mode" eller "advanced-mode". Vilken jag har vet jag inte eftersom det inte var jag som installerade dörren. Mer om det sedan. Då är det naturligtvis så att om man nu ska krångla med olika sekvenser och annat så är det naturligtvis olika sekvenser beroende på vilket "mode" man är i. Korkat.

  Sedan installationen då. Om man har en modern svenne-banan-dörr så är det säkert inga problem. Jag har en säkerhetsdörr från 70-talet som är 12 centimeter tjock = problem. Jag fick ta in en hantverkare helt enkelt, har inte grejerna eller kunskapen att pilla på den nivån. Hantverkaren var van vid detta lås men fick kämpa rätt länge kan jag säga. Efter en månad så började dörren krångla lite och jag tvingades skruva loss bläcket på dörrkarmen och justera en del.

  Så, slutligen så är det en kanondörr om allt fungerar, för en barnfamilj är det grymt bra. Däremot så känns det som att dörren och appen skulle behöva en upphottad och förbättrad version innan den känns tillräckligt bra för att man ska kunna rekommendera den helhjärtat.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Montering fungerade ganska smidigt då installationspaketet var väl förberett för min dörr. Den enda förändringen jag var tvungen att göra var att skära av ett bleck ca. 5mm. Men om man inte har en lika standarddörr som jag så följer det med en hel del för att anpassa till andra dörrar.

  Jag installerade i går kväll och funktionen känns stabil och säker än så länge. Det jag känner som negativt är följande:

  1. Framförallt är det irriterande att det krävs en 6-siffrig kod för att låsa och låsa upp via app! Förstår inte varför man ska tvinga oss att använda det då ID-taggarna kan väljas att användas utan kod? Om man tappar ID-taggen i närheten av huset så är det bara att plocka upp den och öppna låset. Jag har inte sett något annat hus i närheten som har ett sådant här lås, så det borde vara lätt att lista ut vilket hus den tillhör ifall man hittar den! Telefon och Appel Watch (AW) är skyddad av skärmlås som måste forceras innan man kan komma åt apperna, så det måste ju vara säkrare!

  2. Det är ett kraftigt mekaniskt ljud vid öppning och stängning av dörren som är irriterande. Kanske man vänjer sig vid det, men det går inte att smyga in om man kommer hem sent en kväll… Men det kanske är en säkerhetsåtgärd så att man ska vakna ifall någon går i dörren 😊?

  3. Handtaget känns lite slappt.

  Hade jag vetat om ovanstående så hade jag nog chansat på en Danalock V.3 eller Glue istället.

  Har recenserat denna produkt även under Smart Kit och där givit lite färre stjärnor eftersom jag inte gillar kod-kravet på appen. Men det lilla jag provat så känns produkten dock ganska gedigen med säker funktionalitet, vilket var anledningen till att jag valde just denna produkt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enkel att installera, det som är svårt är egentligen alla hemliga låsningar i det befintliga låset, bytte från ett assalås så behövde inte justera någonting. Manualen är riktigt bra och på svenska, mitt är kopplat till ett verisure larm, klockrent att kunna låsa upp till någon från distans, auto lås funktionen är bra.

  +
  Gedigen och känns riktigt modern
  Valbar i 3 st olika färger
  Verisure kompatibel
  bra lås möjligheter
  auto lås funktionen är kanon

  -
  möjligheten att få välja egna trycken eller ur ett av deras sortiment då de ägs av assa
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar riktigt bra. Har ställt in det så det låser 5 sekunder efter att jag stängt dörren.
  Ett litet pip bekräftar låsningen så man slipper känna på handtaget igen.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Okej att montera, men jag var tvungen att skära ut en del av dörren för att få torpedplåten (stålplåt för skydd mot oppborring) i.
  Verkar bra, men missar att kunna styra telefonen utan att gå via larmföretag.
  Detta kommer före jul, enligt Yale (Trioving)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lätt att installera, lätt att programmera. Läcker släpper nyckeln!