Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audioquest DragonFly Red

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Audioquest DAC & hörlursförstärkare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Driver Philips Fidelio x2 utan problem, lite småproblem med att få den att fungera bra med min S8a men det ska tydligen finnas en firmware-update som bör lösa problemet med att man måste maxa volymen.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra tryck i lågbasen! Kan bli något vass i diskanten med vissa inspelningar. Ger en lätt loudnesskaraktär. Inte den mest transparenta eller musikaliska och har en något begränsad stereobild, därför inte den mest prisvärda, testa ex. Cyrus Soundkey.

  Ger en hel del störande poppar och klickar i ljudet när den är inkopplad men oanvänd till Iphone.

  Testad med:
  Iphone 6 med Shure 535
  PC/Win och Denon AH-D7000.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För priset finns det inte mycket att klaga på!
  Ordentligt med kraft, de som skrivit att de inte fått upp volymen på tillräckligt hög nivå med lättdrivna hörlurar måste ha fått en defekt produkt. Klarar av att driva mina Sennheiser HD800S utan problem (används inte till det, men inga problem dock).
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Testade den med Galaxy S8 och Shure 425 snäcker samt B&W P9 på Hifiklubben.
  Den låter bra men volymen ar låg trots att jag dragit på med max med volymkontrollen på mobilen. Då jag körde spitfy visade trollsländan rosa vilket är fel.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klart bättre ljud än NuForce Udac v1.
  Större stereoperspektiv, mer detaljer, renare, klarare över alla frekvenser. NuForce låter bumligt i jämförelse (högre runt 100-130 Hz antagligen).
  Saknar dock on/off och volym...
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag köpte en splitt kabel på kjell o co som delar från en usb hona till två usb hanar, täckte över dom två +/- strömmatningarna från laptoppen och kopplade på ett usb batteri på 2600mA den räcker att spela i 20 timmar, men skillnaden på ljudet med mot att att ta usb ström är otroligt, nästa förbättring kommer att bli att lägga ett par plastfilm och elektrolyter över usb batteriet för att hjälpa batteriet med sin lite tröga kemiska elektron vandring. detta är min första dac när jag är klar skall jag åka runt i butikerna och se om det är någon oavsett prisklass som klår detta. först då kommer jag uppgradera. glömde jag kör apparna foobar2000 och JRiver detta är viktigt för att kringgå datorns förstörande inverkan på ljudet.
  https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adaptrar/usb/usb-adaptrar/usb-adapter-med-extra-strom-matning-p38016

  ps apropå kablar till telefonen så kör jag denna micro-usb3 kabel på Samsung telefonen se nedan inga glapp.

  https://www.amazon.com/Ugreen-Adapter-Android-Tablets-Samsung/dp/B00LN3AXWI
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har min kopplad till en LG G3 via en vinklad OTG-kabel från Kjell & co. Micro-usb-kontakten på sladden är något lång vilket gör den instabilt vickig eftersom den inte går ända in. En OTG-kabel från Audioquest ska vara på väg som sannolikt är bättre. Om telefonen ringer vid hörlurslyssning knastrar det illa, vilket jag är lite rädd har med den instabila kontakten att göra.

  Ljudet? Lyssnar Tidal HIFI och Flac-filer lagrade på telefonen via B&W P7. Först tyckte jag skillnaden var liten jämfört med telefonens DAC. Även om detaljerna fanns där så var det som en dovhet tryckte ner ljudet jämt över alla register. Sonen testade den i sin dator men hörde ingen märkbar förbättring jämfört med det inbyggda ljudkortet. Illavarslande. Och den spelade lågt, fullt tillräckligt för långvarig lyssning, men inte om man vill trycka på rejält med en enstaka låt. Hmm.

  Spelade ändå på i ett par tre dagar och då plötsligt var det som om att en slöja lyfts bort och klangen fanns där. Den tycktes bli lite bättre för varje timme av lyssning. Nu är jag kanske bara uppe i sammanlagt 12 timmar så jag hoppas på fortsatt förbättring. Har ingen erfarenhet av en så markant inspelningsskillnad av elektronik. Hursomhelst låter det väldigt detaljerat, tajt och fint utan den slapphet, suddighet och brist på nyans man kan ana via telefonens inbyggda dac. Hade farhågor om en vass diskant men jag tycker den känns ganska mjuk, nästan återhållsam, lite åt Marantz-hållet.

  Summa summarum:
  Markant förbättring av ljudet, men ändå utan WOW-upplevelse med stora bokstäver (=en stjärna bort)
  Kräver inspelning.
  Den spelar inte RIKTIGT högt, trots lättdrivna B&W P7 (=en stjärna bort).
  Drar inte överdrivet mycket batteri.
  Blir inte varm.
  Liten, smidig och snygg. Cool? Får lätt plats i bakfickan bredvid luren.
  Hyggligt prisvärd.
  Finns ingen återvändo nu.

  Uppdatering:
  OK, nu har allt ordnat sig. Full pott för dacen. Lösningen heter USB Audio player pro. Visar sig att Android fuckar upp ljudet och inte alls skickar ut det via otg oförstört. Kanske finns det något annat tweak som fixar detta, men inget jag har hittat. Appen kostar 61 kr. och man kan spela Tidal i den. Underbart!