Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony FE 50/1,8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Objektiv (90)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket prisvärt objektiv. Skärpan är klass med mitt gamla Zeiss Loxia vid bländare 2.8 och uppåt. Vid f/4 tror jag ingen ser skillnad. Bra kontrast och färgåtergivning. Enda minuset är fokusmotorn (som du säkert läst om) men den är absolut inte så hemsk som vissa vill få den att framstå. Med firmware 2.0 blev den betydligt snabbare. Jag som mestadels fotar i studio tänker inte alls på det, utan autofokusen är tillräckligt snabb för mig. Zeiss Loxia är mycket dyrare men helt utan autofokus, med enligt mig ganska små vinster i skärpa. Summa summarum ett mycket trevligt objektiv!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Fick detta av misstag när jag egentligen hade beställt Sony E 50/1.8 OSS. Objektivet är förvånandsvärt lätt och tar snygga porträttbilder. Saknar dock OSS vilket jag vill ha, blev därför retur. Verkar dock prisvärt om du har en fullformatkamera.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Är inte särskilt imponerad. Den är lite för oskarp för min smak på lägre bländartal, men är bra från 4.0 och uppåt.

  Men det som är anledningen till stora betygsavdraget är den horribla autofokusen. Den låter, söker och missar mest hela tiden. Hade nog hellre satsat pengar på en manuell glugg än denna.

  Om man absolut inte har råd med något annat så kan den väl fungera, men hur man då tänkte när man köpte Sony Fullframe-kamera är en bra fråga.