Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Elgato Game Capture HD60 S (1GC109901004)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla ElGato Videoredigering (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  9 dagar sedan
  Varning!
  Extremt svårt att få till den att fungera. Extremt buggig och absolut inte plug and play. Äter 90 % av din processorkraft och lastbalanserar inte ett dugg med grafik och arbetsminne. Extremt överskattat och dyr produkt där mjukvaran är under all kritik.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Relativt acceptabelt pris (jag vill nog mena att sådan här teknik redan bör finnas implementerad i grafikkort). Används med N64 och en Scart-HDMI converter.

  Lätthanterlig och ren programvara, spelar in utan krusiduller. Inte noterat några hyss i form av frånkopplingar el. dyl. Dock finns en irriterande och potentiellt förödande mjukvarumiss; inspelning startas inte alltid första gången man trycker på record. Man måste vänta och dubbelkolla så record-knappen verkligen "pulserar" för att vara säker. Inte så kul om man speedrunnar lite mer seriöst än mig på hobbybasis.

  Får stundom en del input lag under inspelning, där ljudet kommer 2-3 tiondelar före bilden (https://youtu.be/hVwwZAhxUBo?t=78), men samtidigt strömmas realtid till TV:n. Detta är klurigt då även TV:n får sin bild via scartadaptern och Elgaton. Ska prova beställa "laggfri" converter, återkommer efter detta.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Fungerar generellt rätt bra, men har några negativa sidor som man bör ha i åtanke.

  Stöd för Mac. Typ, om man använder Mac OS och elgatos mjukvara så är det inga problem. Använder man däremot annan mjukvara, tex obs, så behöver man läsa in den via ett interface som i princip bokar upp en hel kärna på en MacBook Pro. Inte trevligt med andra ord.

  Passthrough. Nja, typ. Bildkvalitén tuggas ner rejält när man drar bilden genom denna. Den har inga problem med att hinna med, men kanter etc blir märkbart sämre, vilket går att se så enkelt som att surfa in på prisjakts hemsida, och plötsligt ser logotypen rätt dassig ut. En hdmi splitter framför rekommenderas.

  Lite buggig ibland. Jag använder den nästan dagligen. Ibland krävs det en gammaldags omstart för att den ska upptäcka att där finns en källa. Ibland visar den bild men ljud kommer inte genom. Lite osäker på om splittern kan bygga på denna upplevelse?

  Ovan nämnda irritationsmoment finns. Men kopplad till en pc så gör den ett riktigt bra jobb.
  Bättre än andra produkter i samma prisklass? Vet inte faktiskt. Jag tror inte den gör ett direkt dåligt jobb iaf.
  Bättre än dyrare produkter? Beror så klart på vad man väljer, men oftast får man vad man betalar för. Tex dyrare blackmagic-produkter är bättre, kort och gott.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Hårdvaran är svinbra, mjukvaran som hör till är lite sådär men det går att köra utan den.