Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple MacBook Air (2016) - 1,6GHz DC 8GB 256GB 13"

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple MacBook Air (13-inch, Early 2016). 25 produkter i generationen. 9 föregångare och 4 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Laptops (Bärbara datorer) (239)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter en dryg månad har jag inget att klaga på. Kom från en MacBook Pro från 2009 så prestandan upplevs ju som betydligt bättre. Jag använder den mest till vanligt kontorsarbete så jag vet inte hur den klarar tyngre belastning.

  Hårdvaran har som vanligt förstaklassig kvalitet. Valde mellan denna och den nyare MacBook Pro som kom 2016 och jag tyckte inte jag kunde motivera prisskillnaden på 4000kr. Det är klart att skärmen på min Air inte går att jämföra med den på BP 2016 men jag har den för det mesta uppkopplad till en extern skärm så det spelar mindre roll för mig.

  Och sedan är det ju skönt att ha några vanliga USB, enkortläsare och framförallt Magsafe.

  Angående pris kontra prestanda så kan det ju alltid vara svårt att motivera det man får betala för en Mac. Både jag och min fru har dock haft Macbook sedan 2009/2010 och det har aldrig varit några strul med dem, varken hårdvara eller mjukvara. Fruns Macbook från 2010 bytte jag dessutom ut HDD till en SSD samt uppgraderade RAM till 8GB (total kostnad 1500kr) och den är nu fullt kapabel att köra både Photoshop och Indesign. Så i mina ögon är det värt att betala lite mer och få användning för prylarna längre.