Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Britax Primo (inkl. Isofix bas)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Britax Bilbarnstolar (47)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  4 mån sedan
  Babyskyddet i sig är en helt OK produkt. Stör mig endast på tre saker:
  1. Suffletten är svårjusterad. Gångjärnen sitter hårt som bara den, och sover bebisen är det bara att glömma att justera suffletten om du inte vill att barnet skall vakna (chockartat). Två händer är dessutom ett måste.
  2. Bärhandtaget har en perfekt vinkel som gör att du inte ser ansiktet på barnet vid färd utan att själv flytta på dig....
  3. Den tippar relativt enkelt (framåt/bakåt).

  Däremot är Isofixbasen en total flopp.
  1. Att fästa den med Isofix-fästen kommer vara ett problem för dig i flertalet bilmodeller då de inte går att justera i längsled. Detta tillsammans med att stödet som skall vara mot stolsryggen inte går att justera gör installationen till en mardröm. Jag behöver använda min 80kg som en vikt för att den skall kunna monteras.
  2. När du väl fått fast basen med Isofix-fästen rekommenderar jag att inte röra den förrän babyskyddet gjort sin plikt. När du skall ta av den kommer det uppstå blodvite eller brutna fingrar. Endast en 4mm lång pinne skall tryckas ned med en oerhörd kraft. Verkligen inget jag rekommenderar utan att ha verktyg till hands.
  2. Basen kännas helt felmonterad då Isofixarmarna är ledade. Råkar du ha skålade stolar kommer detta märkas än tydligare. Att man kan dra basen uppåt (och nedåt om du har skålade stolar) känns som en konstruktionsmiss.
  3. Att knäppa i babyskyddet i basen kräver muskler. Man måste fullkomligen slita den framåt och bakåt för att den skall klicka i alla fästen. Är du tjej får du räkna med att misslyckas 50% av gångerna.
  4. Det finns ingen indikation på att babyskyddet sitter korrekt i basen, detta tillsammans med punkt 3 ovan gör den totalt livsfarlig i mina ögon.
 • Dålig
  4 mån sedan
  Babyskyddet är hyggligt, men inte bäst. Begagnat av ett bättre är värt kika efter. Isofixbasen är dock totalt värdelös, svårare bas har jag aldrig sett eller testat. Fel 1: skenorna för isofix går inte skjuta på, och 2: fotstödet mot sätet är helt fixerat vilket gör att det varken går skjuta på isofixen eller stödet så de flesta bilar är denna katastrofjobbig att montera i. Att sen klicka ur isofixen är nästan lika svårt för knapparna är ca 1,2 cm stora och de sitter som fasen, så räkna med ont, svordomar och kanske lite blod (iaf i mitt fall).

  Sämsta Isofixbasen av alla jag kikat på men Britax har flera till som är lika kassa, några dyrare som går montera men köp istället något annat så får ni kanske mer valuta för pengarna.

  Återbruka skadar inte heller!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Utmärkt! Bästa bilbarn stolen för barn under 1 år! =)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Inget att klaga på.
  Enkel att hantera, hyfsat bra vikt.
  Basen klickas i bilen och sitter hårt och bra.