Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha MusicCast WXC-50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Stereoförsteg (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kanon nöjd med detta försteget! inbyggda dacen är mkt bra, själva inställningarna får man göra i mobilen och appen är lite seg men det kan jag leva med!
  Nu stöder den även Tidal men det tar typ 5sek att byta låt vilket är rätt störande.
  Otroligt flexibel maskin som klarat allt jag kastat på den galant!
  Kör just nu med ett Crown XLI-1500 PA steg och Dynavoice dynamite 12" det sparkar en del allvarlig stjärt!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Fungerar utmärkt som försteg ihop med XTZ Edge A2-300. Trodde att jag skulle sakna ytterligare en digital ingång (finns endast 1 digital och 1 analog), men faktum är att jag till och med har rationaliserat bort ytterligare en d/a-omvandlare och använder därmed endast den optiska ingången, där TV:n är inkopplad.

  De inbyggda streamingtjänsterna fungerar så pass bra att jag inte känner att jag behöver något annat. Främst använder jag Spotify Connect, men jag streamar även en del flac-filer från NAS.

  Ljudet är bra, men kan kräva lite justeringar. Även om jag ”borde” vilja använda Pure Direct-läget så har jag gjort en del mindre justeringar för att bli helt nöjd.

  Nackdelar då? Mina poängavdrag gäller främst två saker. Först och främst är den medskickade fjärrkontrollen ett skämt. Det i sig kan jag leva med då jag har en Logitech Harmony, men jag skulle gärna vilka kunna reglera volymkontrollens känslighet. Med fjärrkontrollen upplever jag att upplösningen är för hög, med följden att det tar för lång tid att höja och sänka ljudet. I appen är det däremot tvärt om och upplösningen är lite för låg istället.

  Mitt andra poängavdrag rör egentligen samma sak. Jag skulle gärna vilja ha en liten, enkel display på enheten, för att kunna se volymen. Som det är nu måste jag starta appen för att se vad volymen är inställd på. Har löst detta genom att ställa in enheten att alltid starta med en definierad volyminställning, men en liten display hade ju verkligen inte varit fel.

  Slutsats: Klar köprekommendation med tanke på priset!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kopplat denna direkt in i routern och ställt två musicCast högtalare 2 meter från routern. Systemet vill fortfarande inte spela tillsammans och nu så går det inte att spela på nätverkspelaren alls trots kabel, gick förut. Sämre nu alltså. Tidigare gick det att spela nätverkspelaren och en trådlös högtalare men inte ytterligare enheter. Har aldrig gått att spela de två trådlösa högtalarna tillsammans då hackar den ena hela tiden. Värdelöst system även om högtalarna spelar fint var för sig. Utländska trådar ger intrycket att Yamaha inte jobbar på problemet. Varning
  Nu ett år senare så beslutade jag mig för att köpa denna som streamer och använda min förstärkares DAC.
  Jag ominstallerade alla högtalare streamers som jag endast använt med blåtand, en och en. Till min förvåning så har Yamaha äntligen fixat de flesta buggarna i mjukvaran så nu kan jag spela i tre rum samtidigt, fantastiskt!
  Lite buggar är kvar men man kopplar alla enheter i Yamaha appen sedan så går man in på Spotify appen och väljer enheten som alla andra är kopplade till. Nåt hack i början men sedan har det fungerat i sammanlagt 3 tillfällen på ca 2 timmar vardera.
  Betyget höjs till fyra stjärnor tveklöst då jag inte ens behövt byta min comhem router för att få det att fungera nu👍
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  KISS-principen har de verkligen jobbat på!
  Det känns som en färdig produkt, inga konstigheter, fungerar mycket stabilt rätt enkel att navigera etc. Men, volymratten är i plast! Men denna tycks man aldrig behöva röra och de har fått till utseendet väldigt bra, men jag vart rätt förvånad.

  Mycket liten påverkan på ljudet. I det test ljudtekniska sällskapet gjorde lyckades de i F/E-lyssning inte detektera om spelaren var med i kedjan eller ej, gott betyg.

  Utnivån från från lågnivåutgångarna, om den används som försteg är låg och räcker inte till att styra ut ett slutsteg fullt ut. Å anda sidan går det för varje källa ställa upp till +6dB vilket kanske fixar biffen, men då på bekostnad på högre distorsion enligt manualen, tyvärr saknas graf över distorsion/utnivå

  Nätverksspelare, fint, jag jobbade igenom alla inställningar för att ställa in NFS eller SMB, nähä, hur hittar jag min musik, aha, BARA stöd för DLNA. NASen har ju stöd för detta så inga egentliga problem så, men hade gärna sett andra möjligheter att ansluta nätverksdiskar också, den går ju under kategorin nätverksspelare.

  Jag gick igenom min musik och sorterade upp taggade ordentligt och adderade ReplayGain på all musik för att inse att detta var ett helt onödigt jobb. (För denna spelaren) Den tycks inte ha något stöd alls för varken album gain eller track gain. Hade hoppats på en knuff i rätt mot loudness war där... Samt främst slippa överraskningar av jättevolym.

  Vad jag kan hitta kan man i princip inte läsa ut någon metadata från filerna alls, man kan inte få upp någon inforuta över låten man just lyssnar på. Sortering eller bläddring efter album-år verkar saknas.

  Inte heller finns någon sökfunktion för musik på DLNA.

  En funktion jag tycker borde finnas men jag verkligen inte kan hitta är att spola fram eller ange en tid i låten!? Detta måste väl finnas? Detta i kombination med att spelaren default stänger av sig efter 20 minuter kan vara ganska iriterande om man lyssnar på en konsert eller ljudbok med väldigt långa spår och råkar pausa för att telefonen ringer eller så.

  För att vara en multiroom-spelare sakar jag också profiler eller vad man kan kalla det, där t.ex. en person är ensam hemma och lyssnar på ljudbok för att sen vilja växla till något annat när någon till kommer hem, det tycks inte finnas något sätt att bokmärka var man är för att senare hoppa tillbaka till precis den listan med spår och längd in i filen.

  Spellistorna är generellt ganska dåliga, det går inte lägga ett helt bibliotek i kö, typ hela musikmappen för att spela random. Man tycks får lägga in album för album. Det går inte heller ta bort låtar ur kön (ur spellistor går det...).

  Spelarens nätdel tycks inte heller vara speciellt fritt "flytande" vilket ställde till stora brumproblem för mig när jag kopplade spelaren till ett Rotel RB1090, som visserligen är känt för att vara känsligt, men som i övrigt i precis samma setup utan WXC50 fungerat problemfritt.Det bränner även i fingrarna om spelaren är oansluten och man håller mellan chassi och skyddsjord (Kontaktat kundservice kring detta men mitt exemplar tycks vara friskt)

  Fjärrkontrollen är ett skämt men hela spelaren är tänkt att styras från telefon eller surfplatta så inte så mycket att säg något om.

  Smidigt att kunna spela upp musik direkt från telefonen, dock hittar jag inte hur jag kan bläddra till externa SD-kortet!?

  Mycket smidigt att kunna koppla extern blåtandsenhet till den, inte testat men lockande att ha möjligheten att ställa en blåtandssprängare i trädgården som spelar samma musik.

  Bra också att kunna ansluta till spelaren från telefon eller dylikt för att streama telefonens ljud, smidigt men samtidigt sannolikt sämsta varianten ljudkvalitetsmässigt.

  I stort är jag väldig nöjd med spelaren, väl genomarbetad och den gör vad den ska, tycks svälja de flesta filer tycks levereras med testad och stabil mjukvara. Men saknar att inte kunna bläddra i egen mappstruktur.

  Dessutom saknas alldeles för många funktioner jag förutsatt fanns på en såpass ny spelare.
  *bokmärken/profiler
  *ReplayGain
  *Sökfunktion
  *Funktion att spola/hoppa i låtar
  *möjlighet att radera och sortera om filer i uppspelningskön.
  *Vid uppspelning av filer på telefonen Bläddra efter musik på telefonens SD-kort, vilket typiskt är där musik normalt borde ligga?

  Jag köpte enbart spelaren för att spela lokala nätverksfiler så ännu inte testat Spotify Tidal etc. Säkert fungerar dessa utmärkt nu men frågan är hur länge de supportas och hur mycket ansträngning Yamaha gör om tjänsternas format ändras om 3, 5, 10 år?
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snudd på full pott!

  +
  Ljudet! Fullvuxet, låter oerhört potent och "dyrt" kopplat till ordentlig kringutrustning.
  Handhavande. Oerhört smidig med många möjligheter.
  Anslutningar. Här saknas inget!
  Designen. Avskalad och stilig.
  Kvaliteten är i toppklass!
  Möjligheten att ställa om från fast volym till att kunna använda som förförstärkare.
  Prisvärd!

  -
  Inga balanserade utgångar.
  Bluetooth ok men tyvärr ingen Apt-x.

  Sett till pris/prestanda har jag sällan eller aldrig haft en produkt som jag kan rekommendera så mkt som denna!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  kör denna som pre-amp till ett PA steg (t-amp e-800) och denna levererar duktigt fint ljud! gick från en onkyo tr609 och yamaha ns777 frontar men dethär var något helt annat! ni som inte provat en bra pre-amp och ett hyfsat PA steg bör definitivt tänka om i mitt tycke. då jag gav ca 10k för allt så är jag sjukt nöjd men det jag fick och jag kan med handen på hjärtat säga att denna kombo slår det flesta "hifi" relaterade produkter upp till 3ggr så mycket pengar i både kontroll och ljudbild! inbyggd DA omvandlare,dsp och enkel att navigera! hade önskat att den hade lite fler inställningsmöjligheter från EQ och att volym ratten är i plast därav -1 men Dacen är väldigt bra och bra med ingångar!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt trevligt litet försteg. Använder det som försteg, gillar skarpt att den tar de flesta musikformat (DSD, Flac, ALAC etc) och är mycket flexibelt med Airplay, DLNA, Spotify connect mm. Gillar MusicCast appen, gör det enkelt att navigera i bland musikfilerna i NAS'en, styra volym etc.