Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha WXA-50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Stereoförstärkare (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inhandla denna på Hembiobutiken till mina kökstakshögtalare, driver 2 st 8" högtalare, spelar stort med många ljud inställningsmöjligheter i appen, bra kräm och överraskar med sina 50 watt.
  Bra att det finns en sub utgång för de som vill få det lilla extra botten draget, denna passar in perfekt i min Music Cast lösning och använts flitigt.

  +
  Otroligt välbyggd och vacker att titta på
  stora möjligheter att justera ljudet på via webb menyn
  Liten och lätt att gömma, går att släcka alla leds om man vill ha en diskret lösning
  Stark och klarar av att spela högt och att det fortfarande låter riktigt bra
  subwoofer utgång är alltid trevligt
  Kan stå eller ligga ned
  Music Cast är motsvarigheten till Sonos och i mitt tycke är det ett bättre alternativ
  Otroligt lätt att koppla upp sig mot och spela trådlöst, en knapptryckning bort i Spotify

  -
  tråkig fjärrkontroll, liten och känns billig, men använder den aldrig endå
  blir ganska varm och behöver ett lite luftigare utrymme

  rekommenderas stark
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Först det positiva:
  bra ljud
  grymt format
  Negativa:
  Hur många gånger funkar det inte med Spotify connect och wifi och eller att musiccast inte kan koppla upp. Trots byte av router inom asus dyrare segmentet kvarstår problemen.
  Spotify poddar går inte att spela upp, du tror att jag skämtar men på två år har inte yamaha lyckats lösa detta. Jag tvivlar på yamaha som framtidssäkert och senaste uppdateringen till enheten kom i början på 2019.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  klockren! Valde mellan denna, Sonos och Bluesound. Sonos föll på sämre app och mindre kraft och Bluesound är likvärdig men kostar nästan det dubbla.

  Wxa-50 har gott om kraft, driver ett par Monitor Audio CT280-IDC trevägs inbyggnadshögtalare och det funkar klockrent trots att det är tunga högtalare att driva. Testade den även till mina Dynavoice df6 fyrvägshögtalare och det är heller inga problem, och då kör jag dem med en NAD 216THX i vanliga fall! Får bli en WXC hit sen.

  MusicCast är jag också grymt nöjd med, enkel och kraftfull och alla avancerade inställningar finns där som att tex att sätta en maxgräns på volymen (vilket inte Sonos har). Snyggt gränssnitt där du tar kort på rummet du har högtalaren i och det ger sen en bra överblick över vad som spelas just nu i vardera rum.
  Har denna tillsammans med en WX-030 som är en klockren kombination.

  Ett stort plus är priset, klart mycket mer prisvärd än nämnda konkurrenter. Dessutom tycker jag Yamahan är mer välbyggd, den ger ett riktigt bra kvalitetsintryck!

  /Mycket nöjd kund!
  Tack BRL Jönköping!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Uppdatering: nu har Yamaha äntligen uppdaterat firmware på denna produkt efter nästan 3 år. Nu är jag nöjd, men den hade fått en femma om den stött Google Cast; Bluetooth är också lite skakig.

  Bra förstärkare med många bra anslutningsmöjligheter och möjligheter att koppla ihop med andra MusicCast-produkter i multirum. Speciellt bra tt båda Airplay och Bluetooth stöds, vilket saknas hos Sonos. Jag använder två såna här till takhögtalare och det funkar fint och ljudet är bra, med och utan sub.

  Varför bara 2:a då? Spotify Connect stöds inte fullt ut, fast det är marknadsfört av Yamaha. Produkten är inte ens certifierad av Spotify (se https://spotify-everywhere.com/) och API'et mot Spotify är inte uppdaterat på länge, vilket gör t.ex. att man inte kan spela podcasts. Efter en väldigt lång process fick jag erbjudande om återköp, alternativet är förmodligen att byta ekosystem.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Fantastisk förstärkare med massor av funktioner och ger väldigt rent o bra ljud! Själva MusicCast är en doldis som jag är oerhört glad att jag hittade och valde istället för sonos.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Det här en helt suverän liten förstärkare, den ger ett fantastiskt bra ljud ur mina gamla tungdrivna DALI-högtalare! Med lågnivåutgången för subwoofern är man hemma ljudmässigt. Man kan koppla det mesta till den, både via vanliga ingångar och wifi respektive blåtand. Förstärkaren är välbyggd och har en skön kvalitetskänsla. Det är mycket förstärkare trots ett relativt lågt pris och litet format. Hade det bara handlat om ljud och anslutningar hade jag solklart gett förstärkaren fem stjärnor!

  Tyvärr är gränssnittet i appen genuint dåligt och svårhanterligt, dessutom är det buggigt. Jag har en WXA-50 och en Musiccast 20, och länkning (med ljudfördröjningen) är egentligen det enda som funkar bra.

  Jag använder Spotify till mycket stor del och jag har problem med att systemet ibland bara slutar att spela. Det är aldrig mitt i en låt, det sker alltid när den ska byta låt. Systemet hänger sig och man kan inte ens starta om det från appen, man måste fysiskt stänga av systemet, vänta ett par minuter, och sedan starta om. Sedan funkar det som det ska ett tag. En annan sak som är ohyggligt irriterande är att det inte går att spela poddar på Spotify via Spotify Connect. Vill man spela poddarna måste man koppla upp sig via blåtand.

  Sedan är gränssnittet i appen dåligt uppbyggt. Det är väldigt svårt att navigera, t.ex. är favoritfunktionen för radiostationerna gömd bakom en massa menyer, och man kan inte se om om en funktion är inaktiv vilket gör att man har knappar som går att klicka på utan att något händer. Parkopplingen med blåtand gör att allt annat är låst, man måste manuellt koppla ur blåtanden på den uppkopplade enheten för att komma åt resten av kopplingsmöjligheterna. Appen är så pass svår att använda att man drar sig för att använda systemet. Det går att styra systemet via en webbläsare, men där är gränssnittet ännu sämre.

  Ljudet från TV:n är kopplat via en optisk kabel, men ljudet synkar inte som det ska. Ljudet som går ut via systemet ligger lite efter TV-ljudet, vilket gör att man måste stänga av ljudet på TV:n för att det ska gå att lyssna på. Resultatet är att ljudet inte synkar med bilden - mycket irriterande. Nu måste jag erkänna att jag inte vet om det är systemet som inte funkar som det borde, det kan lika gärna vara TV:n som har en fördröjning.

  Om Yamaha fixar till buggarna i appen och gör gränssnittet lite mer intuitivt skulle detta kunna vara en riktig höjdarprodukt, men som det är just nu ångrar jag att jag köpte systemet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Den har allt jag sökte: wifi, Spotify connect, multiroom-stöd och välbyggd kvalitet. MusicCast-appen fungerar utan problem. Stabilt och lätt-hanterat!