Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung S24F350

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Datorskärmar (325)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  I förhållande till sitt pris kan jag omöjligt ge den här skärmen något annat än 10/10. Jag har visserligen inga professionella instrument för att testa skärmen utan får förlita mig på min subjektiva uppfattning efter att ha testat skärmen på flera skärmkalibreringssidor online. Bedömningen är överväldigande positiv. :)
  .

  Färg
  Skärmen har inga problem att representera färg och jag skulle gissa att den har möjlighet att reproducera 100% av RGB-skalan, i specifikationen står det 72% NTSC, men då är det värt att tänka att NTSC är en bredare färgrymd än RGB och 72% bör representera 100% av RGB-skalan. Återgivningen är kanon, PLS är en snarlik teknik som IPS och den och gör ett kanonjobb i alla betraktningsvinklar med det enda tillkortakommandet av bakbelysningstekniken, något jag återkommer till strax. Jag arbetar med grafik dagligen och denna skärm motsvarar verkligen mina ganska högt ställda krav på färgåtergivning och är en av de många styrkorna som S24F350FH visar upp.

  Värt att notera är att grafikkort automatiskt ställs in på "Limited RGB". ändra detta till "Full RGB" för att få en rejäl skjuts i färgåtergivning

  Svärta
  På dessa billigare skärmar brukar kvalitén på svärta bero på bakbelysningstekniken och vilken ljusstyrka man väljer att ha. Detta resulterar i att en helsvart bild kan ha olika värden beroende hur man är positionerad förhållande till skärmen. Ifall du sitter i ett mörkt rum och har manuellt ställt in skärmen på 100% ljusstyrka, då blir ips-glow/clouding ett problem och man ser gråa områden både på vänster och höger sida av en helt svart bild, ifall man tittar på skärmen ovanifrån på vänster och höger sida så blir skärmen grå och inte i ens närheten av svart. Däremot bör- och ska man inte ha 100% ljusstyrka i ett helt mörkt rum, utan 30-50% känns som ett rimligare alternativ, samtidigt sitter man mest rakt framför skärmen och då ser svärtan riktigt bra ut. Värt att poängtera är att detta enbart syns vid riktigt mörka situationer och är inte uppenbart när skärmen hanterar gråtoner eller färg. Med andra ord. för att vara skapt med IPS-teknik så sköter sig skärmen väl.

  Samsung har ett alternativ för "dynamisk kontrast" som reglerar kontrast och ljusstyrka beroende omkringliggande ljus samt vad skärmen presenterar. Jag kan känna att det är ett skapligt alternativ för den som inte orkar bemöda sig med inställningar. Ifall man är lite nördigare, som jag, då vill man troligtvis ha mer kontroll. Ofta resulterar dynamisk kontrast i att man kan förlora detaljer i de allra ljusaste kontrastomfånget och de mörkaste skuggorna. Att sänka ljusstyrkan till en nivå som passar omkringliggande ljus samt "black-level" till "low" då är svart verkligen svart. Att spela Alien Isolation eller titta på natt-scenerna i Batman The Dark Knight fungerar med andra ord exceptionellt bra. speciellt när man sitter mitt framför skärmen. Positivt för skärmen är också att bakbelysningen inte är pwm-styrd förrän under 30%, vilket ger en helt flimmerfri bild i det övriga scopet.

  Responsivitet och Ghosting
  Uppdatering: Ifall man väljer System > FreeSync och sedan "Ultimate Engine", så överclockas skärmen och kan då uppnå 72Hz trots att detta inte nämns någonstans (!). Spel låser sig till 72fps med vsync och utan stutter, även det sedvanliga UFO ghosting-test låser sig till 72Hz och levererar en väldigt jämn upplevelse. gigantiskt stort plus för denna budget-skärm. Det kanske inte är 144Hz, men men 72Hz är bra mycket bättre än 60. :) Den stöder även 50Hz för lite old school PAL-retro-spelande via t.ex. en raspberry pi. Däremot saknar skärmen inte stöd för gamla 15KHz-signaler, Med andra ord är det ingen bra matchning med t.ex. Amigans RGB > VGA output. då får man förlita sig på upscalers så som OSSC eller framemeister.

  Skärmen är sinnessjukt responsiv. Jag kan tyvärr inte uppmäta input-lag, men jag skulle säga att det är på nivån att det sker en direkt respons från musen och vad som sker på skärmen, speciellt när man väljer "Response Time: Fastest". ghosting är dock synlig med blotta ögat i det här läget, varav "Faster" har jag enbart kunnat uppfatta någon form av ghosting via specifika ghosting-tester. I dessa tester såg man att snabbare "Response Time" innebar mer ghosting däremot hade jag oerhört svårt att se detta när man spelar. Att Samsung ger oss användare alternativet att reglera input-lag i gengäld mot en ganska obetydlig ghosting tycker jag är otroligt trevlig feature speciellt för de som spelar competitive shooters. Ifall man söker högre responsivitet än vad denna skärm erbjuder då skulle jag chansa att man har sikte på en 144Hz-skärm.

  Skärmen har även freesync som en bonus. Detta har jag tyvärr inte kunnat testa då jag sitter på ett nvidia-grafikkort. Men skulle misstänka att det är kanon för spelare på en budget som sitter på grafikkort som har svårt att trycka upp de allra mest krävande spel i 1080p60fps. I ett sådant scenario kan man få en riktigt bra 40+fps upplevelse utan att bilden klipper eller rycker.

  Design
  Skärmen har riktigt tunna ramar (ungefär hälften av en normalstor ram) och kan med enkelhet sättas vid sidan av andra skärmar utan att för den delen skapa stor marginal mellan skärmytorna. Baksidan är gjord av en räfflad plastyta. Jag gillar denna personligen. Till skillnad från högblank eller låtsas-aluminium lämnar den inga fingeravtryck, vilket däremot inte kan sägas för resterande del av skärmen som är gjord av högblank svart plast (låt detta materialval brinna i helvetet snart) :). Dagen efter att jag har packat upp skärmen hade både ramen runtom skärmen och foten sugit upp en liten matta av damm (och då är det ändå välstädat här hemma). Ett problem för perfektionisten helt enkelt. :)

  den minimala foten gör att skärmen vobblar när man stöter i bordet och har ingen förmåga att höjas eller sänkas. däremot har skärmen ett VESA-fäste vilket är ett stort plus för skärmar i denna prisklass. Man kan med andra ord använda VESA-stöd från en gammal favoritskärm eller köpa nytt. (Perfekt för den som vill t.ex. ha ett stativ för 3st skärmar vid sidan av varandra) Det inkluderande stativet gör ett bra jobb för att få skärmen att "stå" men tyvärr inte mycket mer.

  Man får även till en extern ström-adapter och jag anser att detta är kanon på så här tunna och små skärmar. Strömsladden från skärmen är ruskigt tunn och efter ett inköp av en riktigt tunn och flexibel hdmi-sladd så blir sladd-röran minimal och oskrymmande.

  Anslutningar
  1x HDMI och 1xVGA är vad som erbjuds. Jag tycker om att de erbjuder VGA p.g.a. av bakåtkompatibilitet. Moderna TV-apparater saknar VGA, och på så sätt kopplar jag gärna in min dreamcast med VGA-kabel till denna skärm.

  Däremot finns varken högtalare eller audio-out. Vilket kan vara problem för de som vill använda skärmen för att koppla in tv-spelkonsoler via HDMI. Denna skärm är på så sätt bäst anpassad för datorer-, och/eller hårdvara med separat audio-ut.

  För att summera
  Fantastisk all-around skärm, med stor färgrymd, bra betraktningsvinklar samt en mjuk, responsiv och flimmerfri bild som i alla fall överträffade mina någorlunda höga krav och förväntningar. Perfekt för kontorsbruk (minus 16:9-formatet), hobbyfotografen eller budget-gamern. Avsaknad av audio-ut kan vara en dealbreaker för vissa, fotens statiska inställning och ostadiga konstruktion är inte kanon, men är försvarbar med tanke på prisklassen. Även ifall jag har ett någorlunda utförligt klagomål på bakbelysningen så är det verkligen inget problem. Detta syns enbart när man synar skärmen i sömmarna under ovanliga scenarier där stora, helt svarta ytor visas (och även i detta fall är det inte väldigt störande).

  Jag är kräsen, men skärmen håller mig riktigt nöjd. Detta är verkligen en toppenskärm i sin klass. Jag gick från en Samsung TN-panel från 2009 och skillnaden är som natt och dag. Trots mina höga krav valde jag denna billiga skärm för att kunna vänta ut framtiden och se vad som händer med g-sync/freesync samt [email protected] Än så länge finns det ingen individuell skärm som bockar av alla mina behov. Men detta kändes som en otroligt billig och välbehövlig uppgradering i väntan på framtiden.

  + Fantastisk färgrymd, ~98% av RGB-skalan.
  + 178 graders betraktningsvinkel
  + 72Hz (det står ingenstans, men går att aktivera ifall man slår på freesync inställningar på skärmen)
  + 50Hz för bakåtkompabilitet till PAL (moddade old-school datorer och tv-spel)
  + Bra svärta för sin klass
  + Otroligt låg input-lag
  + Flimmerfri bakbelysning
  + Freesync
  + VESA-fäste

  - Ingen audio-ut
  - Ostadigt stativ utan inställningsmöjligheter
  - Bakbelysningen är inte jättebra för svärtan i alla betraktningsvinklar.
  - Enbart VGA-kabel medföljer
  - klarar ej av 15KHz signal (det gör visserligen inga skärmar nu för tiden)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Bra skärm till bra pris för hemmakontoret. Tar bort en stjärna pga stativfästet hindrar en från att fästa den med VESA fästen som passar både VESA75 och VESA100. Pga begränsad yta runt VESA75 hålen så funkar endast stativ som bara stödjer VESA75.
  Finns dock fina instruktioner på nätet för den som vågar skruva isär en ny skärm och montera bort stativfästet 😱
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra bildskärm. Fast pris, fungerar bra med både filmer och spel. En sak som jag rekommenderar gör för att ändra HDMI Black Level till normalt eftersom det faktiskt gör det ser mycket bättre ut.

  Inställningarna jag använde för denna bildskärm är

  100 ljusstyrka
  44 kontrast
  48 Skärpa

  Färg
  Red: 45
  Grön: 48
  Blue: 50
  Gamma: Läge 3

  Och eventuella extra saker som Image Improvement är inaktiverade.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte det här om en månad sedan, är inte perfekt bra kvalitet förutom stativet.
  Jag personligen använder detta för spel, jag spelar Overwatch, Rust, PUBG och Battlefield 4. Perfekt för dessa spel, stor skärm, överklockad till 72Hz.

  Fördelar:
  Stort bildkvalitet
  Stort byggkvalitet
  Ingen rivning
  Ingen blödning

  Nackdelar:
  Stå isnt perfekt

  Skulle rekommendera att köpa för den som inte har råd med en 144hz skärm eller bara vill ha en stor skärm till ett bra pris.