Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.96)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Stort överraskad.
  Första huawein så jag var väldigt skeptisk. Har inget att klaga på än. Emui os är faktiskt riktigt bra, många smarta inställningar. Efter 2 dagar älskar man det. Bra kamera, dock inte i mörker. Riktigt skön att hålla, bra batteritid efter några laddningar.

  Rekommenderas enormt mycket och jag kommer från, Galaxy s6 edge, LG G4, htc one a9 m.dl
  Denna spöar alla enligt mig
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  ### Positivt ###

  + Ljusstark, skarp skärm i full-HD. Färgerna är klara och tydliga. Ingen tillstymmelse till ljusläckage och det känns bekvämt att dra fingrarna över skärmen.
  + EMUI OS är bättre än jag väntat mig. Många klagar på designen men för mig känns det riktigt bra. Det går inte att ersätta EMUI OS helt, men det finns andra lösningar att installera om man inte är bekväm med hemskärmen.
  + Kameran är välkommet bra. Visst hade jag uppskattat bildstabilisering och större bländare, men bilderna som tas i bra ljus blir riktigt skarpa och fina. Naturtrogna färger, vitbalansen känns korrekt för det mesta och den medföljande kamerappen är lättanvänd och bra.
  + Kamerappen är fantastisk. Jo, säkert. Många funktioner som kan kännas överväldigande, men ju mer jag använder Huaweis egna app desto bättre känns den.
  + Hög kvalitet på telefonens hölje. Huawei P9 känns gedigen och stabil att hantera. Dock rekommenderar jag alltid ett tåligt skal och skärmskydd (den senare medföljer i lådan).
  + Snabbladdning är riktigt tacksamt. Jag är inte helt nöjd med batteritiden (kommer från iPhone 6 Plus som har utmärkt tvådagarstid) så att snabbt få in några timmars användning är välkommet.
  + Adapter för att göra micro-usb till usb typ-c medföljer i lådan. Den här är ju bara för bra egentligen. Förutom laddningskabeln medföljer även en liten adapter för micro-usb så du kan använda din gamla laddningskabel. Fantastisk bra Huawei.

  ### Negativt ###

  - Telefonen är inte vattentålig. Det här är ett stort minus i min bok. Att inte göra sina flaggskeppstelefoner vattentåliga är väldigt dåligt. Gör om, gör rätt på denna punkt Huawei.
  - Skärmskyddet som medföljer är inte anpassat för skärmen. Det saknas en halv millimeter på långsidan på skärmskyddet som medföljer. Så klart tacksam att det finns med överhuvudtaget, men det bör ju vara rätt mått på sakerna också. Har kontaktat Huawei och bett om ett ersättningsskydd.
  - Batteritiden är inte vad jag väntat mig. Klarar knappt en dags normalbruk och då tittar jag sällan på film och spelar aldrig. Lite surfning, Facebook, Messenger och liknande. Plus för snabbladdningen som väger upp lite.
  - Ljudet i hörlurarna är inte det bästa. Och då använder jag Supra-lurar och inte de medföljande. Visst fungerar det men det saknas en del för att nå upp till min iPhone 6 Plus. Det känns instängt och inte lika detaljerat. Dragonfly löser detta.

  ### Funderingar och tankar ###

  . Lådan som telefonen kommer i är väldesignad och riktigt trevlig att öppna. En liten detalj som jag uppskattar.
  . Mobilskalet "Smart View Flip Case" från Huawei är ett bra komplement till telefonen, om man kan leva med skydd framför skärmen. Den lilla öppningen i skalet gör att du ser tid, datum och notifieringar utan att öppna skärmen. Kan rekommenderas.
  . Det medföljer en hel mängd applikationer från både Huawei och andra utvecklare. De förstnämnda kan inte tas bort (utan root, rekommenderas inte!) men de senare kan. Det är ett tiotal appar och spel som jag gärna klarar mig utan.
  . Huawei P9 stöder snabbladdning, men laddaren som medföljer är ingen sådan. Du måste köpa till en egen snabbladdare, vilket känns snålt av Huawei.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jättebra telefon! Har bara haft HTC och saknar deras gränssnitt men Huawei's egna är också bra. Jag tycker den känns välbyggd, mycket slimmad design, tunn och lätt.

  Det som finns inuti då? Jag upplever inga problem med skärmen, den har bra skärpa, klara färger osv. Touchen är bra, även om den verkar bugga lite ibland, så jag måste trycka två gånger. Batteritiden är absolut okej, jag klarar mig en hel dag med vanlig användning utan problem, då är batteriet nere på kanske 40 procent när jag ska sova vid 12-tiden på natten. Telefonen har flera smarta funktioner för att spara på batteriet, bland annat varnar telefonen och onödiga appar ligger i bakgrunden och drar batteri.

  Kameran har jag inte hunnit testa så mycket men det jag har sett gillar jag. Finns massor av alternativ för foto och många enkla redigeringsmöjligheter.

  Telefonen har fingertrycksID, vilket kan användas för att låsa upp startskärmen. Använder den ofta, mycket praktisk.

  + Snygg, slimmad design, tunn, väger inte mycket
  + Bra skärm med klara färger, bra touch
  + Batteritid
  + Kameran
  + Priset! Otroligt bra pris för en sådan här telefon

  - Några småsaker jag saknar från min HTC
  - Inte det bästa ljudet om man vill spela från högtalare

  Perfekt telefon för den som vill ha en riktigt bra lur, men inte vill slänga iväg pengar på en toppmodell för 7000.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket nöjd
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket mobil för pengarna....
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Positivt överraskad
  Första gången jag äger en Huawei men de är mycket prisvärda. Jag hade tidigare en ZTE Axon och den var ok men hade en långsam och oexakt fingeravtrycksläsare samt en medelmåttig kamera. Huawei har verkligen satsat på kameran. Den tar bra bilder även i dämpad belysning och har många bra manuella kontroller samt RAW-formatstöd direkt i appen. Fingeravtrycksläsaren är precis lika bra som på min Nexus 5 och det är ett bra betyg.
  Den har bra batterisparfunktioner också som gör att batterier räcker väldigt länge om man är kreativ med inställningarna.
  En nackdel är att de har begränsat Google smart lock och det är bara bluetoothenheter som kan hålla telefonen upplåst men det är nog enda nackdelen jag hittat med denna telefon.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft mobilen i drygt en månad nu, och måste säga att den funkar mycket bra. En del har klagat på att det inte finns någon "app drawer", men i den senaste uppdateringen av mobilen finns det alternativ för att aktivera en sådan, utan att behöva ladda ner tredjepartsappar. Gränssnittet funkar riktigt bra i övrigt också.

  Prestanda, skärm och ljud funkar allt bra och är inget jag behöver kommentera något särskilt på. Fingeravtrycksläsarens placering måste man vänja sig lite vid, men efter ett tag känns det riktigt smidigt.

  Kameran ger jag ett stort plus, inte på grund av bildkvaliteten, utan på grund av att man kan välja ett antal manuella inställningar när man fotar, som iso-tal, slutartid, vitbalans och fokus. Till exempel; om man höjer slutartiden och har mobilen helt still (exempelvis på ett stativ eller bord), och sänker iso-talet, kan man ta riktigt bra bilder även i mörker (förutsatt att inget rör på sig eller endast lite).

  En sak som är störande är att det medföljande skärmskyddet är för litet för mobilen, så man kan fortfarande få repor längs kanterna på skärmen. Därför bör man köpa ett separat.

  En annan sak, som kan tyckas obetydlig men som jag stör mig lite på, är att designen för app-mapparna är *direkt* kopierad från iOS 6+ (iPhone), vilket jag tycker känns ytterst fånigt.

  Men överlag är det en bra mobil och med tanke på att den är så pass prisvärd får den 9/10.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nöjd.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Okej mellansegmentstelefon. Bytte till denna från en Sony Xperia z3 pga av att batteriet började bli dåligt.

  +Batterietid
  +GUI liknande iPhone
  +Kamera
  +Fingeravtrycksläsare

  -4G fungerar inte utan att jag manuellt byter mellan 3g och 4g.
  -Ganska intetsägande telefon
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra. Gränssnittet vänjer man sig vid trots att det inte är ren Android och alla appar istället ligger på skrivbordet - har dock andra coola features istället. Blev ännu rappare och snyggare efter senaste uppdateringen till Android 7.0. Känns även som att kameran blev bättre. Perfekt storlek på mobilen och riktigt bekvämt med fingeravtrycksläsaren på baksidan.
  9/10 som hade varit 7/10 innan uppdateringen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd efter 2 månaders användning, bra inställningsmöjligheter och snabb och stabil. Riktigt bra skärm även utomhus i sol. Snygg och skön att hålla.
  Kameran är långt ifrån så bra som Samsungs. Skillnaden mot min frus bilder tagna med S6 är rejäla.
  Bra möjligheter till manuella inställningar kompenserar inte för en lins som släpper in för lite ljus.
  Batteritiden är väldigt bra, Har inte lyckats köra slut på batteriet på en dag någon gång.
  Totalt sett väldigt nöjd med allt på mobilen utom kameran som är medioker.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Oj, vilken positiv överraskning! Vilket flyt! Först vill jag verkligen påpeka hur bra responsen är i touch-skärmen. Det går inte att understryka tillräckligt hur mycket jag har irriterat mig på vilken bedrövlig touch-latency som har funnits hos alla Android-telefoner jag har provat. Den här telefonen svarar mycket snabbt och är väldigt känslig - jag har inte varit med om bättre respons än så länge. Den är tusen ljusår före min gamla LG G4 på den punkten, t ex.

  9/10 är ett rimligt betyg för det här priset, 10 hade den fått om kameran hade haft OIS eller på något annat sätt presterade bra i dunkelt ljus.

  Nu när det är ur världen, här är övriga synpunkter:

  Positivt:

  + Snabb, smooth, otroligt bra flyt. Noll lagg i gränssnittet eller vid surfning.
  + Riktigt bra batteritid. Klarar sig lätt hela dagen, trots några timmars skärmtid och surfande
  + Fin, ljusstark skärm
  + Oerhört skön skärm för fingrarna. De lätt välvda kanterna gör att det inte alls skaver!
  + Kolossalt välbyggd, känns otroligt lyxig och gedigen. Mycket snygg design dessutom.
  + Plats för minneskort - ett måste.
  + Fingeravtrycksläsaren är mycket snabb och exakt. Har alltid funkat på första försöket, perfekt.
  + Enormt många inställningsmöjligheter för gränssnittet, för att få utseende och funktionalitet precis som jag vill ha det. Det bästa är nog att kunna förbjuda enskilda appar från att lägga notifikationer i notifikations-listan!
  + Bra mjukvara för kameran, många inställningsmöjligheter
  + Vid bra ljus är kameran mycket, mycket bra.

  Neutralt:

  Kameran är överlag bra, men sämre än t ex min gamla LG G4.
  Gränssnittet är lite överarbetat, men samtidigt genomtänkt. Det är ju en smaksak, men det är inte alls så dåligt som många påstår.
  (Jag har ingen som helst aning om hur den presterar vid spel eller dyl, för jag spelar aldrig på mobilen.)

  Negativt:

  - Kameran lägger på alldeles för mycket skärpa på bilderna vilket är osmickrande..
  - Ingen optisk bildstabilisering i kameran, vilket framför allt gör bilderna lidande när det är lite dunkelt ljus
  - Överlag, medioker/halvtaskig kameraprestanda vid dåligt ljus (åter, jämfört med t ex LG G4 som kunde ta fantastiska bilder även i dunkelt ljus)
  - Mängder av förinstallerade reklam-appar. Jag höll på att få en hjärtinfarkt när jag såg hur mycket skit de hade grisat ner telefonen med. Lyckligtvis gick dessa att avinstallera, men ändå.
  - Ingen app-låda. Helt sinnessjukt uselt, men denna kommer lyckligtvis tillbaka med nästa uppdatering (Android 7, Nougat).
  - Det går inte att dölja appar som man inte använder, t ex de medföljande Huawei-apparna som jag inte skulle ta i med tång.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Supernöjd. Efter uppdateringen till 7.0 flyter allt super. Har inga problem med batteritid, bra kamera etc. Tycker detta är en kanontelefon.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte min begagnad. Med en lite skada i sidan. Har själv tappat den ett antal gånger utan någon synlig skada. Kameran är super, batteritiden normal, prestandan super.

  Det enda jag kan klaga på är att den saknar FM radio, men något jag klarar att använda min mobildata för att täcka avsaknaden av.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Missnöjd!

  Positivt:
  Ljusstark och bra skärm
  EMUI Ser grafiskt bra ut
  Känns välbyggd

  Minus:
  Högtalaren låter högt men känns obalanserad
  Kameran på min enhet var sönder när jag fick den och var inne med den efter 1 vecka och de påstod att det inte var ett fel nu efter 1 1/2 månad drygt har ja fått skicka in den på service istället för o få en ny telefon.
  Rätt långsam laddning
  Icke vattentålig
  Ljudet i hörlurar samt avsaknad equalizer (vet ej vad de kör för ljudkrets?)
  En hel del bloatware

  Skulle inte rekommendera någon att köpa en utan o tänka sig för ordentligt innan!

  Uppdatering
  Nu har servicecenter kollat på telefonen och de påstår att det inte hör något vilket jag även haft bevis på och skickat till huawei.
  Ringde till huaweis support och de var arroganta och otrevliga och sa att det inte är något fel på enheten så kommer få tillbaka en enhet som är fel på. Kommer även debiteras 3-400 kronor

  KÖP ALDRIG en enhet ifrån HUAWEI.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade fått 9 om inte skärmen hade spruckit så lätt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grymt mobilen
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt magisk telefon! Uppfyller alla mina förväntningar och mycket till.

  + EMUI OS är mycket bra.
  + Skärmen fantastisk
  + Batteritid. Bland de bästa.
  + Kameran med Leica tar magiska bilder.
  + Byggkvaliten. Till tidigare omdöme kring glaset. Ni blandar ihop den billigare P9 lite som har vanligt glas (dvs krävs skärmskydd) med P9 som har gorilla glass.

  - Har inte högsta klassning för vattentålighet. Inget problem dock så länge du inte tänker bada med telefonen.
  - Kan saknas app-låda ibland.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra och mycket för pengarna. (4499 kr)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har ägt denna telefon i drygt en månad nu och använt den varje dag sedan dess. Kommer från en Samsung Note 3(sedan release). Bytte mycket pga av att mina Note börjat strula för mycket och att jag ville ha en mindre skärm.
  Ville ge Huawei en chans då jag läst väldigt många bra recensioner och den verkade passa mina krav. Bra kamera, kvalité i material, lagom skärm. Stod faktiskt och velade mellan denna och Samsung S7. Tyckte att P9 kändes mycket bättre i handen och den var dessutom betydligt billigare.

  Huaweis gui är lite annorlunda och tar lite tid att förstå men det är garanterat en av de bättre. Ganska skalat och överskådligt. Däremot är vissa inställningar svåra att hitta, ex installering av annan launcher. Jag kör Nokia Z launcher då jag inte gillar massa fönster.

  + Ligger bra i handen. Är riktigt tunn men med ett slim gummi skal blir den perfekt!
  + Storleken. Tycker 5,2" är bästa formatet
  + Kameran. Riktigt bra bilder utomhus. Riktigt skarpa och fina. Kameran har sjukt mycket funktioner. Du kan ex spara i RAW format.
  + Skärmen. Ljusstark och fin. Full HD upplösning men det duger gott. Suger inte lika mycket batteri som en mer upplöst skärm.
  + Snabb och bra respons. Inte laggat för mig en enda gång hittills.
  + Alla trådlösa kopplingar funkar klockrent. BT, WIFI. Bra mottagning på telefon med, bättre än med min Note 3.
  + Mycket bra ljudkvalité på samtal. Både höra och prata.
  + Finns massor av roliga tillbehör. eBay!
  + USB-C
  + Fingeravtrycksläsaren. Grymt snabb och säker. De använder FPC som är världsledande.

  - 20160825 Uppdaterat
  Tappade telefonen igår för andra gången på drygt en måndag. Då sprack glaset så nu får jag leva med ett fult märke i en hörnet och en glasrepa diagonal över nedre delen av telefon. Inte speciellt hållbar rackare detta. Sjukt trist!

  - Home touchen ligger en aning för nära SPACE på virtuella tangentbordet så det händer rätt ofta att jag råkar trycka en aning för långt ned och jag hamnar i huvudmenyn. Går kanske att ändra någonstans men jag har inte brytt mig mer än så.

  - Batteritiden kunde ha varit något bättre. Räcker en dag för mig och jag använder telefon mycket. Godkänt.

  - Hörlurskontakten! Detta är ett stort minus för mig och säkert för andra. Telefonen känner inte igen de flesta andra hörlurar med headset funktion. När du pluggar in dina egna hörlurar fortsätter musiken att spela via mobilens högtalare. Vanliga stereohörlurar fungerar då kontakten är annorlunda.

  OBS!
  Jag har hittat ett sätt att få lurarna att fungera dock:
  * Spela musiken utan att plugga in hörlurarna
  * För sakta in hörlurens 3,5mm kontakt. Bara lite lite i taget tills det uppkommer ett musikknaster. Du hör musiken fast det låter distat och illa. Så fort du hör detta, tryck in resten av kontakten så fungerar det. Detta måste vara mjukvarurelaterat problem och jag har med många andra anmält in detta problem. Detta gäller som sagt bara hörlurar med mikrofon/headset/funktioner. Hade jag vetat om detta innan jag köpte telefon hade det kanske gjort att jag inte köpt den men jag diggar den i övrigt och hoppas på en firmware fix.

  - Ljudkvalité. Jag hade personligen som audiofil önskat lite högre strömstyrka och ett bättre DAC chip. Den orkar inte riktigt driva mina större lurar. Vanliga in-ear eller medföljande fungerar utmärkt. Det går att få rätt hög volym men jag saknar en hel del botten och klarhet. Det går kanske att fixa med lite EQ tweakande. Om ljudkvalité är en av de viktigaste sakerna för er, spana in LG V10.

  - Ingen optisk stabilisering

  - Ingen trådlös laddning men det ser jag mest som en funktion jag inte bryr mig om. Tycker inte det är speciellt jobbigt att plugga in en USB-C som inte går att stoppa in fel :)
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna för ca 3v sedan och är väldigt nöjd.

  + Kamera. Inte revolutionerande som företaget hävdar men riktigt kul att fota med, bra app och inget fel på bildkvaliteten för att vara en telefonkamera.
  + Lagom storlek
  + Snygg! (subjektivt såklart men men :D)
  + Fiffiga funktioner i EMUi os som tex väldigt bra batteriöverblick.
  + Enkelt att ta bort bloatware

  - Något snålt med batteritid men inte värre än andra modeller. Får drygt 6h SoT med blandad användning (lite twitch, insta, fb, snap, lätta spel, webläsare) samt tweakat så att vissa appar inte får dra så mycket ström osv. Men kunde varit mycket bättre.
  - P9 har stöd för snabbladdning men laddaren som ingår har inte snabbladdning (WTF!?) så man får köpa en annan om man vill ladda på ca 1h istället för 2h (0-100).

  Mycket nöjd. Hade tankarna på HTC 10 men denna är säkerligen mer prisvärd om man absolut inte vill ha boomsound och annan mjukvara m.m.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Obs, KÖP EJ! Allt verkar bra, men dem sparade in på glaset, både kamerans glas skydd och skärmen är i vanligt glas, blir repigt bara efter någon vecka och går sönder JÄTTE LÄTT! Oavsett med skärmskydd eller inte!
  Man måste byta hela displayen då glaset är limmat på den, kostar cirka 2000Kr!

  +Bra batteri tid
  +skön att hålla.
  +snabb

  -Batteriet tappar snabbt hållbarheten
  -Skärmen blir repig direkt
  -Skärmen går SÖNDER vid minsta lilla!
  -Följde inte ens med skärmskydd i förpackningen.
  -Kameran har mycket sämre optik, svärta än exempelvis många Lumia telefoner.