Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Acer Predator X34A (bmiphz)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Acer Datorskärmar (305)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det är säkert en jättebra skärm men tänkte dra lite av det dåliga med denna skärm och Acer. Acer har bland de sämsta pixel-garantierna på marknaden. Det blev jag varse när jag köpte denna via nätet på Black Friday. När jag väl fick hem den så hade den ett pixelfel, en konstant lysande pixel. Jag tycker det är katastrof att det 2016 ska vara pixelfel på en skärm, speciellt då den kostar nästan 13tkr, jag kommer ihåg att jag hade fel på nån tidig(läs 2004) LCD-skärm. Sen dess har jag aldrig haft nåt fel på en skärm. Asus PG348Q som använder exakt samma panel som denna har 12 månaders garanti för 0 pixelfel. Men Acer tillämpar nån gammal ISO-standard och på en skärm av denna storlek så kan man ha upp till 16! pixelfel innan det går på garantin. Det är, tycker jag, helt värdelöst! Jag lämnade tillbaka min och hoppas det kommer dyka upp ett bra erbjudande i framtiden igen. Så jag får rekommendera alla som är sugen på denna skärm att köpa den i butik och be att få prova den innan ni köper den.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Alla som skriver här om skärmen har delvis eller helt rätt.

  Det jag vill påpeka är att det kräver ett ganska djupt skrivbord för annars sitter man för nära och det känns bara konstigt. Så denna skärm/och framtida större skärmar kräver lite eftertanke eller vesa-mount men jag har höj/sänkbart och det är inte så lätt att hänga en 34" på ett sådant bord. Med 160cm djupt skrivbord blir det perfekt.

  Annars? Älskar skärmen! Helt fantastiskt, awesome design, allt är ren himmel, tyvärr lite konstig bezel-design (googla). Inte fult men man vänjer sig, hoppas jag...

  Sen tror jag man får många brudar när man har en sådan skärm..
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Klart godkänd skärm med fantastisk färgåtergivning och gott om funktioner. Ljudet är förvånansvärt ok för att vara skärmspeakers, men jag kör helt med studiomonitorer, så det är ganska irrelevant för min del.

  Foten är helt rubbad och tar upp 70% av skrivbordets ljup, så den rök med en gång och jag skaffade ett bordsmonterat stativ med arm istället.

  Arbetsytan är helt oslagbar och möjligheten att ha många fönster öppna och kunna se alla är riktigt nice.

  G-sync funkar smärtfritt i de flesta spel, även i Linux där jag spenderar 99% av min tid.

  100 Hz läget funkar bra i spel och du når 100 FPS med lätthet. Tyvärr är min panel en av dem som lider av artefakter, och om skärmen överklockas till 100 Hz får jag tydliga "scanlines" i övre vänstra hörnet och större delen av vänstra kanten av skärmen. Detta drar ner betyget rejält från vad som annars varit en klockren 5:a.

  För en så dyr skärm är detta fel helt oförsvarligt. Men då jag sällan spelar spel som kräver så hög FPS så lider jag inte av det personligen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Bra, stor skärm med 21:9 format, 100 Hz, IPS och G-Sync.

  Min display var helt utan döda pixlar/subpixlar, men inte helt fri från back light bleed i övre kanten och det finns en lätt hint av IPS glow i hörnen. Både back light bleed och IPS glow är dock på rimliga nivåer och de syns egentligen främst när man aktivt letar efter dem, under mindre än ideala förhållanden. Skärmen är Inte helt jämn i färgerna över panelen, men det är heller inget ovanligt för krökta skärmar. Återigen, det är ingenting man känner av över huvud taget när man använder skärmen, men det är värt att känna till om man planerar att använda skärmen för professionell redigering.

  Allt som allt en bra och stadig skärm, med ett stabilt, robust och rimligt ställbart stöd. Den är lite mer ställbar i höjd än skärmar normalt brukar vara och funktionen "swivel" som A-versionen erbjuder är väldigt trevlig till en nivå där jag inte hur första modellen innan denna saknade det. Stödet är eventuellt lite för stort och sträcker sig några centimeter längre fram än vad som vore önskvärt. Det hade varit trevligt om de hade slutat i nivå med skärmen istället för att sticka ut ett par centimeter framför. Varför de sticker ut så pass långt som de gör vet jag inte, men det skulle kunna bero på att tyngdpunkten flyttas när man vrider skärmen och att de inte vill att den under några som helst omständigheter skall uppfattas som ostabil.

  Det enda egentlige klagomålet som jag har med denna skärm är kvalitén på den displayport kabel som skickas med. Det är en väldigt billig kabel och det känns att de snålat in på den. Den dåliga kabeln håller tillbaka skärmen och min display ville inte överklocka längre än till 90 Hz med den tillhandahållna kabeln. Efter att ha bytt till en mer vettig kabel var det inga problem att klocka skärmen hela vägen upp till 100 Hz, men det kändes lite snopet att behöva köpa en ny kabel. Med tanke på hur mycket skärmen kostar känns det väldigt rimligt att förvänta sig en kabel som klarar av den väldigt tungt marknadsförda refresh rate som skärmen skall kunna överklockas till.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar kanon i spel. 21:9 är ett bra spelformat och högre upplösningen är nödvändig i denna storlek. Hade gärna haft en lite större skärm.

  Kan dock i ärlighetens namn inte säga att jag märker någon direkt skillnad med G-sync på.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tidigare hade jag två st 27" S27D390H. Men bytte upp mig till Acer X34A,

  Köptes på El-giganten för 8890:- kampanj - Nov 17

  Fina färger, och en ljusstark skärm. Klockad till 100hz utan problem. Driver Skärmen med ett MSI GTX 960 4GB Grafikkort, Alltså inget märkvärdigt spelkort, kör via Display port (100hz) fungerar klanderfritt

  Sambon kommer primärt använda skärmen till Photoshop/Lightroom/Bridge, lite Videorendering, tyvärr har hon inte hunnit arbeta med skärmen men hon ser framemot ett produktivt arbete med större arbetsyta och en bra IPS skärm för fotoredigering.

  Själv spelar jag ca ett par timmar CSGO (ej grafikkrävande spel), tittar på youtube, surfar på blocket och arbetar med flera fönster på samma gång, med andra ord typiskt genomsnitt dator användare.

  Mitt bord är 60cm djupt, jag använder ett vesa bordsfäste från Kjell och det fungerar kanon. (länk för bordsfäste)
  https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/fasten-stativ/vertikalt-bordsfaste-for-skarm-13-27--p68672?gclid=Cj0KCQiAyNjRBRCpARIsAPDBnn2_AI7rDFXyhbvTiekxOy5TkkrICBPiepF4_X1pu-xZJFhVULCigrQaAvE9EALw_wcB

  Jag plockar bort två stjärnor: Youtube & och Streaming media på nätet har inte riktigt stöd för 21:9 även fast man kan stretcha full screen med plugin via ex Chrome. Jag önskade att man kunde centrera webbinnehållet/texten på Google Chrome ex, finns säkert nån plugin till det också men tills dess tittar jag lite åt vänster, det är störande, därav drar ner två stjärnor

  Återkommer med en recension när sambon använt datorn kanske får vi upp en stjärna då.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har köpt skärmen på BlackFriday till ett fantastiskt pris och än så länge den håller måttet. Inga döda pixlar, lite BB men ingenting att störa sig över. Det går att OC:a till 100Hz refresh rate som flyter på bra i FPS spel. Helt nöjd :)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa skärmen jag haft trots att foten är lite väl stor på skrivbordet. rekommenderar att man byter ut foten mot ett VESA fäste så blir det perfekt.
  Inköpt för 9900sek på Webhallen Täby 11/4-17
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har denna skärmen som ett komplement till en 24"
  + Bra färgåtergivning
  + Tar viss tid att bli van vid bildformatet men sedan är det ok

  - ljusläckage
  - Flera döda pixlar (sub pixlar) på en ny skärm
  - Liter av eftersläpningar i snabba bildscener

  Neutral
  Med facit i hand så är 4K upplösning överflödigt, hade räckt med en skärm med QHD upplösning
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter mycket googlande föll mitt val på X34 jag gjorde givetvis jämförelsen med Asus ROG Swift PG348Q. Det verkar vara i stort sett "mycket samma skärm". Jag har som vana att läsa igenom diverse forum för att se vilka problem som finns på olika produkter innan jag köper och även om X34 har sin beskärda det av diverse fel var det "döda pixlar" som fick mig att välja X34. Det verkar som X34 har väldigt lite pixelfel i förhållande till Asus ROG Swift PG348Q enligt foruminlägg. Då jag innan haft pixelfel på skärmar vet jag att det är svårt att leva med dessa. X34 största problem verkar vara bleeding/clouding och banding på vissa skärmar. Som alltid med skärmar är det lite lotto då det kan skilja en hel del på panelerna. Jag har som utgångspunkt att alltid köpa en så sent producerad skärm som möjligt. Vad det gäller den här skärmen skall den i min mening definitivt vara producerad sent 2016 eller senare.

  Sagt och gjort blåste jag in till El-Giganten som var den enda i närheten som hade den i lager. Jag kollade boxen att den var förseglad original tejp (Acertejp) för det är ju inte så kul att få en retur. Man returnerar ju av en orsak så att säga. Sidan på boxen angav tillverknings år Feb 2017. Tejp på plats bra datum så jag skog till.

  Har i dagsläget mer eller mindre bara kört igång skärmen och klockat upp till 100 Hz inga problem med pixlar eller klockning. Har svag clouding lite i hörnen men då jag haft en hel del skärmar är det ofrånkomligt att man har vissa av dessa symptom. Så länge det är väldigt milt får man nog köpa det. Så hitintills har jag inga fysiska fel på skärmen.

  Mitt korta intryck är att det är väldigt skönt men en sån stor yta. Text väl läsbart eftersom jag haft andra äldre IPS skärmar har det här varit ett problem innan. Skön stuns i färgerna. Fick sätta ner brightness till 39 och kontrast till ca 50, får väl labba lite till med det här finns även guider på nätet med olika settings för skärmen. Definitivt brightness ner i alla fall. Eftersom jag haft dubbla monitorer i årtionden kommer jag nog personligen ha svårt att bara använda en oavsett om den är stor. Är väl givetvis en vana men har en 24' vid sidan ändå för vissa applikationer. Vi får väl se om det går att vänja sig vid en skärm. Svärtan är bra men inte så bra som jag trodde om jag skall vara kräsen. Fick bäst svärta om jag körde på gamma Gaming läge. Kanske får lägga lite mer tid på det senare. Vad det gäller spel har jag inte hunnit känna av skärmen ännu, men tro mig, jag känner på mig att det skärmen kommer excellera vad det gäller spel med tanke på upplevelsen i Windows m.m.

  Får man ett bra ex är det här antagligen en av de bättre skärmarna på marknaden just nu. 100 hz G-sync, enormt bra arbetsyta i Windows. En verklig skön känsla med denna "utsträckta yta" som inte ger någon typ av "förvränings känsla" som jag trodde det skulle kanske göra. Lite sämre svärta än jag trodde. Färger m.m. kalas.
  Senare i år är ju 144hz+, HDR, G-sync modellerna på gång. Enda anledningen att inte slå till just nu är väl med tanke på dessa. Prislappen på dessa kommer bli hög och när de faktiskt kommer ut marknaden vet vi inte riktigt ännu. X34 är en väldigt bra allround skärm verkar det som, inte bara för spel även om det är där den förmodligen glänser allra mest. Stativbenen är stora men jag har hängt upp min på en arm så jag har inga problem med det här. Använder du till hörande underrede bör du nog ha plats. Till skillnad från vad man läst tycker jag själva skärmen är smäcker snarare än stor och klumpig. Så den passar mitt behov bra. För 10k är jag absolut nöjd med denna skärm än så länge.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt nöjd med min, mest i färgerna och svärtan, visst flyter det på bättre än 60hz men tycker ni inte ska förvänta er något helt absurt nytt. G-sync fungerar perfekt vad jag märker.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu bytt min LG34UC88-B mot denna, och det är extremt värt att göra så!

  Alltifrån G-Sync till den snygga designen, minimal BLB, allt! Riktigt bra jobbat Acer!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym skärm om man inte har massa problem med den.
  Bara två av fem knappar funkade på mitt exemplar, så jag kunde öppna och stänga OSD menyn och backa, sen hade jag en lysande pixel nästan mitt i skärmen. Som tur var kunde jag lämna tillbaka skärmen till Elgiganten.
  Som "keffosteffo" skriver så har Acer rätt kass pixelpolicy så mitt råd är att prova skärmen och syna efter pixelfel, är det något pixelfel så lämna tillbaka på öppet köp och köp den i en annan affär.

  Men som sagt, får man en skärm som är felfri så är den riktigt grym. Önskade dock att den var ännu mer böjd så jag kommer vänta på Predator X34P eller liknande som har snävare radie (1900R istället för 3800R som X34A har).
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan bara följa med i lovsången om denna skärm.
  Trodde bestämt att jag redan hade en bra skärm, men denna toppar vad jag sett tidigare.

  + Tryck i färgerna
  + IPS med 100hz
  + G-sync, ok jag förstår hypen.
  + 21:9 formatet är festligt när det stöds (t.ex. med Crome plugin så att Youtube fyller ut 21:9 material.

  -/+ Visst, menysystemet är inte bäst på marknaden, men det inte omöjligt att förstå och navigera i, och man är ju inte där så ofta.

  - Inte skärmens fel, men det är en del som inte stöder formatet. T.ex. lite störigt att får svarta kanter ovan & på sidorna i C-More & Viaplay's onlinetjänster.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har två av dessa till mina båda gaming-datorer och jag kan inte annat än hålla med tidigare referenter.
  Grym skärm i alla avseenden;
  - Kvalitétskänslan
  - Egenskaperna
  - Bildkvalitén

  Jag hade innan S34E790C som också är en välvd 34" skärm, men i förhållande till denna X34 så var prisskillnaden befogad.

  Det enda jag kan tänka mig att gnälla på, är som så många andra gjort - Menysystemet!
  Eftersom det är en så pass liten detalj i det stora hela, så kan man förvisso ha överseende men det är något av det sämsta menysystem jag någonsin upplevt.

  Jag rekommenderar naturligtvis denna skärmen!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa köpet på många år. Fruktansvärt nöjd med denna skärm och jag är petig.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vilket monster, skärpan, färgen och 21:9 känslan. Toppklass! Enda negativa hitills är att benen tar upp extremt mycket plats (speciellt på djupet).
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt underbart. Bästa upplevelsen någonsin. Känns verkligen som på bio när man tittar på filmer som har stöd för 21:9 (exempel https://youtu.be/PcXOnoSN0RE).

  Kalibreringen var enkel med hjälp av TFTCentral. Finns lite backlight bleed men den märker man inte alls i spel eller filmer.

  Jag har ett stort bord från ikea så storleken är inget problem för mig, men som killen under mig skrev så har den faktiskt stora fötter.

  Böjen på skärmen är perfekt och samtidigt inte extrem så man har inget behov av att vrida huvudet vänster eller höger för att se saker på sidorna utam det räcker med periferiseendet.

  Vad det gäller spel så fungerar 100hz utmärkt. Den har även 3 typer av inbyggda crosshairs som man kan använda sig av om man så önskar och G-sync är super speciellt vid låga fps. Man kan även köra skärmen på 2560x1080 via custom resolution om man vill.

  Enda nackdelen är priset men för 11990 som jag köpte den för så tycker jag att den är värd priset för upplevelsen den levererar.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk på alla sätt. Både för produktivitet och spel. Drar dock av 1 stjärna för det höga priset.

  Drar också av en stjärna för foten. Den för fram skärmen enormt lång fram. Har ett 80 cm djupt skrivbord och det känns som att jag skärmen rakt i ansiktet, omöjligt att arbeta eller spela såhär. Måste därför köpa någon bord till bakom nuvarande bord att ställa denna skärmen på. Lite irriterande.

  Men detta är verkligen den bästa skärmen jag någonsin ägt.