Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE75KS8005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (498)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering:
  Haft tv'n ett tag nu och försökt vänja mig vid problemen medan jag haft fullt upp med Samsungs (usla) support.
  Fick mitt ärende eskalerat och blev kontaktad av Samsungs "Voice of Customer" i Norge, som även han avfärdade problemen som acceptabelt och normalt. Han rekommendera mig även att stänga av allehanda funktioner (som tvn marknadsförs med) i syfte att dämpa problemet, som enligt teknikerna kallas för "waterfall" eller "LED curtain", och är en effekt av tekniken.
  TV'n är numera utbytt mot en OLED från LG.

  Aldrig mera Samsung.

  *********
  Dessa paneler är ett rent lotteri.

  Jag har fyra punkter med döda pixlar samt en 40cm lång linje på vänstra halvan, som rör sig upp och ned hela tiden. Spelar ingen roll vilka inställningar man använder.
  Efter fyra dagars mailande, formulärskrivande och telefonsamtal meddelar Samsung att "det är normalt".

  Detta är inte acceptabelt på en tv som kostar 40.000:-

  https://youtu.be/yW8XYPO4m5c

  https://youtu.be/yeCNmqwREcg
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt tv. Bra panel. Köpte min igår. Allt under 9 stjärnor bör vara måndagsexemplar! Som alltid stäng av de flesta efterhand funktioner och mata tvn med 4k material så kommer du vara nöjd....

  Ingen genomblöding inga gardineffekter..

  Smart tvn är usel därav en stjärna bort...

  Kör med nvidia shield!
 • Usel

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Instämmer med nedan. Vertical banding som är ett lotteri från panel till panel och problem med bakgrundsbelysningen i vänstra hörnet. Haft två paneler med samma problem: massiv banding och en rektangulär mörkare box i vänstra hörnet som antingen är fix eller rörlig (dvs höjden på rektangeln ändras dynamiskt) beroende på vilka inställningar som körs. Riktig rutten i detta avseende. Därav den sunkiga betyget. TVn kostade nära 45000 vid inköp. Bakstycket (tvns baksida - plaststycket) satt löst i ena hörnet och var aningen trasigt. Mums på det.

  Frånsett dessa fruktansvärt pinsamma defekter är bilden otroligt bra på högupplöst material. 4K och HDR är knivskarp. Otrolig bra svärta. Skulle nog varit full pott om defekterna inte existerade.

  Skäms Samsung och leverera inte en panel med dessa uppenbara fel på denna prisnivå!. Sortera bort det i er kvalitetskontroll. Vi som köper en tv i denna prisklass är mer än petiga (med all rätt) och ser omedelbart dessa defekter. Ilska och frustration är bara förnamnet.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Jag vet hur bra OLED presterar och hade det varit ekonomiskt försvarbart hade det blivit största möjliga OLED-TV, men efter att ha gått från full-HD-projektor och 104" blev det 75"-modellen. Mindre än så gick inte. Detta efter många sökningar på webben om vilken modell som just nu skulle passa för film och spel via Xbox (lågt input lag). Kika här:

  http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000

  Den är stor och man behöver vara två för att packa upp och flytta runt den. Inte ens TV-bänken kan jag flytta själv längre. Min fru trodde vi hade fått in en häst i vardagsrummet när jag och en vän hade packat upp den. :-) Min vän trodde även att många av de som har fått problem med cloading eller gardineffekter osv. längs med kanterna på sin TV, kanske inte har varit så försiktiga vid uppackningen som de borde ha varit. Det räcker ju med att du klämmer åt med fingrarna över skärmkanten på TV:n för att panelen ska skadas eller svikta inåt och således skapa en glipa. Det är en gissning i alla fall. Det blir oavsett särskilt utmanande att främst packa upp den eftersom den är så stor och så tung - så risken är stor att man inte håller bra skyddande grepp om den.

  TV:n är nu amatörkalibrerad, bland annat efter guiden på Rtings.com på länken ovan. Vi använder Filmläget för film och TV samt spelläget för spel via Xbox och Wii.

  Vi är tydligen den lyckligt lottade delen av de 50 % som har fått en bra panel, för vi ser inga tecken på t.ex. banding. Vi har en död svart pixel drygt 1 dm från toppen och 2 cm från vänstra kanten - men den syns inte i praktiskt tittande när man sitter på 3 meters avstånd. Den pixeln stör mig alltså inte visuellt - _endast_ i tanken och att jag vet att den finns där. Cloading finns - men vi ser det heller inte med de inställningar vi har - inte ens på kvällen och å andra sidan är bilden så galet bra att det ändå inte är något vi tänker på.

  Videoklipp i 4K, 60 FPS och med HDR+-läge aktiverat, ser HELT magiska ut (se länkar nedan). Om nu bilden blir så brutalt vacker - hur ser den då ut om något år eller två om/när 8K väl kommer (de experimenterar med det i Japan såvitt jag vet):

  https://www.youtube.com/watch?v=mkggXE5e2yk
  https://www.youtube.com/watch?v=2RIDhA9c8qw

  Ska du testa just videoklipp i just 4K och HDR, rekommenderar jag att du öppnar länkarna ovan i TV:ns YouTube-app - eftersom den klarar detta. En Apple TV eller Xbox klarar ju t.ex. inte att visa 4K eller HDR i skrivande stund) så se till att du säkerställer att du matar TV:n med rätt material om du ska uppleva den.

  Summerat så var en TV under 75" inte aktuellt och för pris, storlek och prestanda så kan vi inte önska oss mer just nu, givet vad vi betalade. När 75" eller större i OLED väl har kommit ner i liknande pris, kan det bli en uppgradering. Till dess är vi supernöjda!

  Köpt för 26 990 kr på Webhallen.

  EDIT: för en-två veckor sedan, behövde vi felanmäla TV:n, som bråkar lite allmänt med oss - men framför allt visar en blå streckad linje från toppen av skärmen till nederkanten på högra sidan. Den syns hela tiden och Samsung tänkte reparera den, men - ny panel eller reservdelar finns inte längre, så nu väntar vi på en ny lösning. Det smärtar mycket, för vi har varit så oerhört nöjda med den... :-(

  EDIT2: Det blev en Samsung QLED QE82Q70R istället och vi är mer än nöjda. På det stora hela en bättre TV än denna. Happy days igen! :-)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det känns som att det är en chansning att köpa den här tvn baserat på att vartannat betyg verkar dåligt. Jag chansade och är väldigt nöjd med min. Det finns inget att klaga på. Flyttade den gamla 55 (8005) Samsungen tlll sovrummet och jag tycker det är en väsentlig skillnad i kontrast och upplösning som default i jämförelse.

  Man kanske får ändra sitt betyg senare, men efter 2v användning är jag iallfall väldigt nöjd.
  Köptes på Elgiganten under en påskdrive för 23.995:-

  Update: Efter ett par månaders användning är jag fortfarande sjukt nöjd. Betyget kvarstår
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Magisk!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket fin bildkvalité.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Orolig efter alla recensioner här var jag beredd att lämna tillbaka min TV, men jag är supernöjd! En död pixel i ett hörn som bara syns från < 20 cm avstånd. Inga gardineffekter. Ingen genomblödning. Lågt input lag i game mode. Jättebra bild!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  26k för 75 tum 4k hdr tv är bara att slå till.

  Har bara hunnit använda tvn ett par dagar, kört lite ps4 (standard) och 4k klipp över usb minne.

  Bilden är sinnesjukt fin när man matar med bra material.

  SD och tom 720p hd tv är inget att hänga i granen dock men som tur är kollar jag väldigt sällan på traditionell tv.

  Kommer från en 6 år gammal 60" LG plasma och det går inte jämföra bildkvalitén. Min gamla lg var urvattnad och hade väldigt dåligt ljud.
  Ljudet i samsungen är extremt mkt över förväntan för att vara så tunn.

  Svart på denna tvn är nästintill som oled, vissa scener kan ha lite background glow dock men absolut inget som stör.

  Mindre bra är att min tv har rätt många döda pixlar som om skärmen visar ljus bild, dock är 4k pixlarna så små att dom inte syns om man är längre bort än 1m.
  Ännu värre är att elgiganten testade och kalibrerade tvn innan jag fick den till en kostad av 990kr som dom iof bjöd på då jag handlade mkt prylar men ändå, jag bad dom specifikt att kolla efter döda pixlar och säljaren försäkrade mig om att allt skulle vara tip top när jag fick tvn.

  Återkommer med en djupare recension när tvn är uppe på väggen.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan bara instämma med de flesta andra här. Vilken skit detta är. Haft 3st exemplar hemma för test innan jag gav upp. Samma fel med kantbelysningen på alla 3 samt döda pixlar på 2st av dem.
  De har även alla en tydlig "banding" effekt på stora delar av bilden....
  Är INTE acceptabelt för en TV i denna prisklass!
  Samsung har förbrukat mitt förtroende för en lång tid framöver.
  Blev en 65" LG OLED istället.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har inte alls haft samma otur som flera andra verkar haft som gett omdöme av denna TV. Har inte hittat några pixelfel eller bandningar eller couding på den. Är kanske lyckligt lottad när jag hjälpte mina föräldrar att inhandla den här underbara TVn. För en lite mer djupgående förklaring varför det just blev 75KS8005 kan ni läsa mitt omdöme om LG 70UH700V.
  https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3613858
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ja... hade stora förhoppningar på denna och började med att köra Rtings inställningar och sen gjorde MM en kalibrering hemma som blev helt andra värden o såg bra ut. Men... det störde att bakstycket glipade vid ena sidan och en blå fläck (läckage) i hörnet, egentligen syntes det inte vid tittande, men en tv för 30000 då skall den vara okej. Samsung skickade ut en kille med nytt bakstycke men samma visa t.o.m. fläcken vart större. Då blev det panelbyte... och circusen var i full gång. Nästa panel blev det en svart lodrätt band i mitten på panelen. Nästa panel var det en blå himmel hela undersidan o en bit uppåt. Där tröttnade både rep killen o jag, så samsung reklamerade den. Heder åt samsung Sverige dom försökte i alla fall. Men panelen verkar vara väldigt känslig för efter första svängen vid bakstyckes bytet, efter den legat på ett bord försiktigt syntes det ännu mindre banding vid panoreringar. Det var lite av den varan men acceptabelt. Får man en okej panel så är det en jättebra tv!
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte tv för snart en månad sen, direkt så såg jag att det var släpningar när man kollade hockey eller längdskidor. Ofta när de var ljusa bakgrunder.
  Super missnöjd och besviken då detta skulle vara Samsungs "värsting" Samsung har dock inte släppt ärendet och tekniken som har ärendet är super bra så hoppas på ett lyckligt slut!

  https://youtu.be/J3m8LtMLZbs
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Banding som andra skriver helt obrukbar TV, hemskt mycket clouding, och banden som går upp och ner från från högra halva och sen vänstra halva driver en till vansinne, var bara att lämna tillbaka. Tittar du på TV som är över 75" 77" 78" 85" 100" går det tyvärr inte att hitta kantbelysta utan dessa problem utan backligt led är det rätta så titta på Samsung UE78KS9505 så slipper du alla dessa problem.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Började för 2 årsedan med en LG 55" förra året en Sony 65" men nu blev den riktigt stor med denna .väldigt saftigt pris på denna men passade på Black Friday då den var nedsatt med 19000kr .Känns väldigt snabb när man bläddrar med fjärren och bilden är ett strå vassare en min Sony men så var ju ordinarie pris mer än det dubbla på denna.Har inte kollat jätte mycket ännu hoppas smart tv:n i denna är bättre en Sony:n som funkade riktigt bra visa perioder men strulade med jämna mellan rum.som sagt väldigt stor tv fick knappt plats på tv bänken .Har ju projektor men den skall säljas .Var sugen på Oled men 75" kostar ju hiskeligt mycket nästan 300 000kr.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt TV med utmärkt bild och mycket bra ljud. Bra menyer som är enkla att använda.

  Pr. Datum (29/12/2016) Samsung har uppgraderat TV till OS. Version 1154. Denna version har en bugg som gör att WiFi-anslutning faller ut och du måste dra ut kontakten ur kontakten för att få WiFi del av TV: n igen. Det är sedan av efter någonstans från 10 minuter till 3 timmar.

  Samsung stöd har loggat på TV och återställa den på den djupaste möjliga nivå, men eftersom du bara komma tillbaka. Svaret från Samsung är att du bara har att vänta på en ny uppgradering av operativsystemet.