Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE55KS9005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (407)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna TV i en vecka nu och kan bara säga wow... Gick från en tidigare samsung 1080p TV från 2010(inköps pris ca 20k) till denna och måste säga att det är en enorm skillnad.

  Bilden är extremt mycket bättre och mycket mer ljusstarkt vilket är väldigt bra då den står i ett rum som är ganska ljust under dagarna. Bilden är nästintill perfekt i både svärta och färgkvalitet då man har justerat bildinställningarna lite. Med UHD HDR material ifrån Netflix så är det en nästintill oslagbar bild på denna TV. Dock så är ju inte Netflix UHD utbud något att hurra för direkt...

  Fjärrkontrollen som följde med fungerar väldigt bra den med. Går enkelt att ställa in genom att följa anvisningarna på TVn och jag kan nu styra både ljudnivån på högtalarsystemet samt IPTV boxen med den. Stort plus för kopplingsboxen som medföljer, vilket gör kabel dragningen mycket enklare då man slipper dra alla kablar upp till TVn. Hade dock gärna sett en lite tjockare kabel mellan dosan och TVn om dem då hade fått plats med strömkabeln där i också.

  Det finns skapligt många appar i Samsungs operativsystem Tizen, de flesta som behövs skulle jag säga. Saknar dock SVT Play samt Twitch bland dessa, men ett stort + för Plex. SVT Play går för övrigt att streama ifrån om man använder sig av den inbyggda webbläsaren i TVn.

  Det enda negativa som jag kan tänka på är VESA 400x400 fästet på TVn. Det följer med fyra distanser till TVn som måste skruvas i för att möjliggöra väggmontering. Dessa distanser gör så att TVn kommer ytterligare ca 2-3cm ut ifrån väggen utöver djupet av väggfästet. I vårat fall så resulterade detta i att vi nu har TVn hängande ca 5-6 cm ut ifrån väggen. De två distanserna som sitter högst upp är det även en EXTREMT kort gänga på... Det kändes lite vemodigt att hänga upp TVn på väggen då dessa inte kändes helt stabila. Faktum är att när jag försökte hänga upp TVn med Samsungs egna väggfäste(det med två diskar på väggen och sedan en vajer som sitter fast på TVn) så böjdes t.o.m dessa distanser. Vågade inte lita på att detta skulle hålla så åkte och köpte ett nytt vägfäste och nu sitter den bra på väggen. I.a.f så bottom line är att det går inte att få denna TV att hänga "platt" emot väggen då dessa distanser flyttar ut TVn ett par centimeter extra. Om du däremot tänkt använda dig av stativet så kan jag bara säga: Grattis till en otroligt vacker TV ;)

  Sammanfattning:

  +++ Bildkvalitén
  +++ Ljusstyrkan och svärtan
  +++ Fjärrkontrollen
  ++ Apparna och Tizen OS
  ++ Kopplingsboxen

  --- Distanserna för upphängning av TVn

  Hade det inte varit för distanserna som används vid väggmontering, så hade denna TV fått en solklar 10a.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OBS! Jag betalade 10.990:- för denna - värderingen är en del av priset.
  Samsung har fixat DLNA

  -Liten sweet spot - 55" är för litet och 65" är minimum på curved.
  -Plastig One Connect
  -USB 2.0 - uråldrigt format

  +Bra svärta
  +Bra 400mm VESA bak
  +Ljusstark
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enastående bildkvalitet, bra funktioner och smidig minimalistisk fjärrkontroll. Köpte min för 16000 när den var kraftigt nedsatt och gjorde ett klipp. Nu är den fan nere på 11000 och den som köper nu gör sitt livs bästa affär. Blir nästan sugen på att köpa en bara för att vaska.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk Tv