Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED65B6V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (324)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  UPPDATERING! Min TV gick sönder efter bara 5 dagar. 5 dagar! En anledning till varför jag fortfarande håller kvar betyget är att LGs support är outstanding. Jag ringde vid 17:00 och beklagade mitt problem med att TVn ej startade, utan "klickade" för att sedan "klicka" av. Som om att den inte orkar att starta. - ungefär som att sitta på herrarnas och trycka utan att någonting sker så att säga. De svarade med att, en tekniker kontaktar dig och beställer delar därefter. Sagt och gjort så ringer det en kille klockan 9 på morgonen dagen efter med beskedet: Jag har redan beställt delar och kommer förbi redan ikväll om det går? Perfekt då jag skulle till tandläkaren och ändå skulle smita lite tidigare från jobbet. Där var han, precis i tid som avtalat 16.15 med två kartonger under armarna. Upp i lgh, ned med TV, bytte samtliga delar. Tyvärr fungerade inte detta och han tog med sig TVn med beskedet: Det är panelen som har dött. Fan tänkte jag... aja.. jag kanske får den om en vecka eller så. Detta var på fredagen han var hos mig. På MÅNDAGEN efter ringer det en annan kille och frågar ifall någon är hemma under dagen, vilket min sambo var, han levererade TVn inplastad och fin i vardagsrummet. Han kunde koppla in den ifall jag ville, men eftersom det är så många kablar som skulle kopplas in, dras bakom etc valde jag att han bara skulle lämna den vid soffan.

  Herre, min, Gud. Jag vädjar alla att köpa en TV av LG efter det jag varit med om. Vilken service!

  Jag är en ägare av en IPS panel från LG sedan tidigare på 47" kalibrerad efter konstens alla regler, spectrometer. Jag var otroligt nöjd med den under de 5 åren jag hade den som primär TV.

  Sedan kom det... ångesten... Systern som bor två portar bort i identisk lgh, hade köpt sig en 55" IPS från LG, snäll som jag är kalibrerade jag den åt henne. Då sitter man i soffan och kollar på en 55", jäklar vad stort och skönt! Kommer hem och ser sin egna lilla 47" - och där var ångesten framme, jag har en liten TV. damn.

  Då har jag letat och suktat efter en ny TV i snart tre år och svärta är för mig otroligt viktigt, något som jag inte gillar med min IPS från LG, just för att svärtan inte är så super man hade önskat. Då kan man inte välja en ljuslampa från Samsung dock med VA Panel som visar bättre svärta än IPS så är det inte det rätta för mig. Samsung har kommit väldigt långt med sina paneler med sk. local dimming men tyvärr är det inte tillräckligt för mig. Det fick bli OLED. Deras första serie var ju böjd, något jag absolut inte gillar, usch och fy. Nästa serie kom om 55" och 65" men hade ju problem med tearing och eftersläpp etc, inte kanon det heller. Sedan kom serien jag ville ha från första gången jag fick höra om den. B6. Platt skärm, utan 3D (kollar tame fasiken aldrig på det, inte ens på bio då tekniken inte är redo enligt mig), ingen soundbar, 4K och tunn ram samt HDR.

  Under BF slog jag till, drog till elgiganten som hade den i lager, inser att jag inte får in den i min bil utan att packa upp den, inga problem, packade upp den där och slängde in den med en massa frigolit i bilen för att inte böja strukturen (vilket jag kommer till senare). Elgiganten i Täby var fantastiskt trevliga och lugna, stort tack till dem!

  Färgerna är underbara, svärtan är magiskt tack vare OLED, inga eftersläpp tearing vad jag kan se, folk som pratar om att den inte lyser starkt nog? De måste skämta. Solen är inne och lyser i rummet samt på TVn, inga problem! Den bästa upplevelsen jag bara kunde drömma om innan, verkligen ett kanon paket detta! Men det finns saker jag verkligen blir förbannad över, något jag visste när jag köpte den men inte att det skulle vara så svårt att åtgärda, här kommer de negativa sidorna:

  -Tunn skärm! Super snyggt tycker vissa, idiotiskt tycker jag! Tvn är några millimeter tjock. NEJ det är den inte, den är riktigt bastant nere vilket jag tycker är dumt, risken att man spräcker skärmen är ju enorm! Varför gör de inte bara säg, 15mm tjock hela vägen upp? Väl uppe på väggen ser det bara skumt ut? totala tjockleken gör den bara tjockare och tar mer plats? Nej, gör om - gör rätt.

  -Utgångar! Inte mängden, utan placeringarna! Min förra IPS från LG hade kontakter som man kopplade in underifrån, inte rakt in, vilket leder till att om TVn ska sättas upp på väggen måste man antingen byta kablar eller köpa böjda adaptrar Ifall man inte kör en kabel till receivern. Två HDMI på sidan (inga problem) Två baktill rakt in (problem) och samma sak med antennsladden. Why?

  -Strömkabel. Detta måste ju vara ett skämt? Sladden är riktigt kort, den är inte lätt löstagbar utan man måste skruva upp luckan och vicka loss den, tro mig, min satt som berget. Eftersom jag drar kablarna bakom väggen i en list så vill man ju att det ska gå lätt till, nja.. Tre personer behövdes. Borde det inte varit billigare med en vanligt strömkabel?

  Jag kanske låter bitter, men dessa negativa sidor ska inte finnas enligt mig. Är det färre personer som hänger upp sina apparater idag kanske? Utöver denna lilla avskrivning måste jag säga: Jag ångrar inte mitt köp alls. Jag kan superglad och nöjd när allt väl är på plats och där ska den hänga tills jag flyttar!

  9/10 ostbågar!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nu har jag ägt denna tv i en vecka och är mycket nöjd med min uppgradering från en Pioneer plasma LX5090 från 2008.

  Vad som är bra enligt mig:

  + Oled
  + Betrakningsvinkeln är lika bra från sidan
  + Total svarta när det ska vara svart
  + Ingen bakbelysning
  + Imponerande färger
  + 4K uppskalning
  + Webos 3.0
  + Plex appen
  + Netflix appen
  + Youtube appen
  + Inga problem att titta på tv i ett ljust rum mitt på dagen.
  Blir nästan bländad i ett helt mörkt rum vid ljus flashningar.
  + Sport sändningar i HD ser mycket bra ut.
  + Vanliga HD kanaler ser bra ut, SD helt ok.
  + Filmer i 1080P.
  + 4K/Dolby vision serier på Netflix ser helt otroligt ut.
  + Inget lagg på t.ex Fifa,Rayman legends från Xbox one.
  + Storleken.
  + Stilren.
  + Fjärrkontrollen
  Gyrobaserad,enkel att använda.
  Kul att kunna söka med röststyrning.
  Ligger bra i handen.
  Kan länkas ihop med fjärrkontrollen från digitalboxen så har man en mindre i soffan.

  Mindre bra:

  -Min tv är inte helt rak,syns bara om man står vid sidan och tittar på övre delen.
  Inget som påverkar bilden men för detta priset kräver man nästan perfekt tv.
  -En del judder kan förekomma vid panoreringar.
  Inget som stör mig jättemycket, har truemotion avstängd.
  -Viaplay appen inte så bra som till iOS.
  -Fjärrkontrollen är plastig.
  -Strömkabeln något kort.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna TV baserat på alla fina recensioner och att jag ville ha det bästa av det bästa. Kan nämna att jag inte heller var så intresserad av 3D (som inte finns på denna modell) eller ljud då tanken var att få en bra skärm och att ljud ändå skulle fixas på annat sätt.. Allt vad gäller svärta och bildskärpa etc är naturligtvis exceptionellt men jag hade förväntat mig mycket mer av en sådan dyr TV när det kommer till mjuk och ryckfri bild. Jag har naturligtvis testat med flera olika bildkällor men när netflix i den interna appen lider av frekvent frame-skipping och judder så känns inte prislappen rimlig. Att skärmen inte stod rak och att den kändes marginellt böjd var i sammanhanget petitesser. Körde actionsekvenser i Avatar på blueray som var i princip otittbara. Jag är dock medveten om att de brister jag såg inte alls uppfattades av min fru så det är en fråga om hur känslig och krävande/kräsen man är. Jag noterade bland annat ryckighet när en film skiftade scen där det kändes som att TV:n inte hängde med. Har nu bytt till en modell E som är ljusår bättre. Att processorer är snabbare märks även vid användning av web-os. Trots vad som skrivs är inte B och E modellen lika annat än vid stillbilder. Jag har naturligtvis haft senaste firmware i båda modellerna så det hänger inte på det. Vill man ha en fin bild med mjuk rörelse och utan soap opera effect så utklassar E modell B så det stänker om det. Lägger dock in brasklappen att jag kan ha fått ett måndagsexemplar av B-modelken.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Så grymt nöjd med denna TV! ULTRA-HD blir nästan tredimensionellt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ruskigt nöjd med den! Testade och var runt och tittade på måååånga olika innan denna hittade hem! Det som man slås av mest är den grymma svärtan och kontrasten! LED kan inte mäta sig med OLED, så är det bara...nackdelar är priset, den är DYR, fjärren är inte på långa vägar lika trevlig och smart som Samsungs samt att den känns lite bräcklig att hantera, men det gör man ju inte så ofta...

  Sammantaget, kan du offra summan och tycker om att titta på tv/film, KÖP!:)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft TV:n i två veckor nu, i stort sett mycket nöjd efter att ha ändrat en del bildinställningar( tagit det mesta av "youtube Darko").

  Youtube 4K: fantastisk bild.
  Netflix 4K: de flesta serier mycket bra, lite ojämn kvalitet där...HD bra
  HBO via AppleTV4(1080P): mycket bra.
  SVT HD(720P): OK
  TV4 HD(1080i): OK
  SD kanaler: ej OK, suddigt, oklar...(kanske inte så konstigt, sitter 3m från 65")
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering: TV:n åker i retur, för många problem med den. Största problemet är att den startar om sig oregelbundet, troligtvis något fel med nätaggregatet. Operativsystemet crashar också titt som tätt. Sen är den inte så felfri bildmässigt som jag hade hoppats heller även fast det verkade så till en början. Bilden är ljusare på sidorna och alla B6 jag har sett har det problemet. Det är extra tydligt om man t ex kollar på en fotbollsmatch och gräset är grönt och fint i mitten och gulgrönt längst ut på sidorna. Blir byte till en 2017 års OLED i stället.

  Originalomdöme: Ganska nöjd. Jag köpte en ISF-kalibrerad 65B6V och den ser fantastisk ut med 4K och HDR. Min Pioneer Kuro PDP-LX6090H tycker jag däremot är bättre med SD- och HD-sändningar (Viasat, Parabol) och kanske även med övrigt SDR-material upp till 1080P också, har inte jämfört tillräckligt ännu. LG:n har dock en fördel i dagsljus jämfört med plasman i och med ett bättre filter.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oled, 4k och 65 tum. Nöjd!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har varit inne länge på med lcd tv / led att det ska vara att något att ha, har gång på gång blivit besviken då man får clouding osv.

  Denna tv är faktiskt värd pengarna, att köpa den dyrare varianten för att få 3D är bortkastade pengar(om man nu inte gillar sånt då) efter Lg har patchat upp tv så tycks den har fått mindre input lag än den dyrare varianten vilket är rätt ironiskt.

  Har testat endel spel och jag har en Ps4 PRO men inget 4K native spel eller uppskalat till 4K så har jag faktiskt fått "nya" spel, har blivit sjukt mycket mer djup med kontraster samt svärtan, svart är svart! Sen så kan man läsa om alla led nissar å alla jämförelser om att led har bättre kontraster osv vilket må så kan va, men ärligt talat, är det ens något man märker? Kanske den som sitter å letar efter olikheter som aldrig blir nöjd lär hitta alla fel.

  Ska du ha en spel tv så är detta absolut mest och bäst för pengarna! Svart är svart som sagt
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kanon bild! efter lite inställningar...Mycket nöjd👍
  Kanon bild även från HTPC
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym tv supernöjd 👍🏻👍🏻👍🏻
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymtbra
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter många forum, recensioner osv slog jag till nu i mellandagsrean. Min skärm va lite böjd efter jag packat upp den och tvn lutade något bakåt. Men åkte in dagen efter och fick den bytt (inga problem på EG).

  Tvn är rena drömmen. Efter lite pill med inställningar så ger den en suverän bild. HD kanaler är ruskigt bra. SD kanaler helt ok.
  4K och HDR är rena drömmen. En 4K video med oled svärta är de bästa jag någonsin sett på en tv.

  Spelar på PS4 Pro. Känner inte av någon input lag. Placerar mig själv i "pro gamer" facket och bilden flyter något ruskigt bra. Supernöjd!

  Nu när den har ett humant pris finns ingen tvekan. KÖP!

  Edit: Nu har LG släppt ny firmware som fixar till inputlagen. Inte bara i HDR utan även 1080 och 4k. 27 ms blir de nya. Helt magiskt!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft denna tv i ca 3 veckor nu, och jag kan inte säga annat än att det är en värdig ersättare till min TX-P65VT60.
  Svärtan är helt otrolig, och jag kan inte se om TV:n är avstängd eller om bilden bara är svart. HDR-material ger filmer ett helt nytt liv, och jag ser fram emot när det finns ett större utbud av filmer.
  WebOS är väldigt enkelt att använda, och äntligen finns det en bra poäng med tv-spels viftandet ;-)

  +Bilden
  +Meny
  +WebOS
  +Fjärkontrollen
  +Inställningsmöjligheterna
  + Klarar både HDR10 och Dolby Vision
  +Inbyggd klient för Netflix, Spotify, Viaplay m.m.

  -Kort elsladd
  -Två HDMI i baksidan, som gör att tv:n inte kan monteras helt platt mot väggen.
  -Jag har upplever att Trumotion inte fungerar lika bra som Panasonics motsvarighet.

  Allt som allt är jag extremt nöjd och har svårt att förstå hur det fortfarande kan säljas LED skärmar, när framtiden stavas OLED!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En värdig ersättare till min Kuro
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tänkte jag lämnar mitt omdöme på tven!
  Som det flesta säger, tven leverar topp kvalité i bilden!

  MEN, Jag valde att lämna tillbaka Tven!
  LG OLED65"E"6V blev alternativet!

  "B" modellen är lite svängig om man kollar från sidan i profil på övre kanten på tven, detta är säkerligen för att bakstycket är gjort av plast och panelen så tunn, har kollat på flera exemplar i butiker, alla har lika svängingar!

  Fördelarna med E klassen jämntemot B är följande.
  + Pansarglaset på bakstycket som ser så himla läckert ut, samt ger en bra egenskap för att förstärka tvens panel.
  + Lägre tröskel på baksidan, mer slimmad, inte alls lika plastig på som på "B" Modellen
  + Bättre bild processor, flyter bättre om man ställer "E" och "B" modellen jämte varann!
  + 4 HDMI ingångar från sidan istället för 2 på sidan och 2 på baksidan som på "B"
  + Passive 3D, 2 glasögon, splitscreen vid multiplay
  + Dubbla fjärrkontroller, inbyggd mikrofon i en av de
  + Soundbaren som ger en premium look, även något bättre ljud, (Bang olufsen stuk) var skeptisk i början då jag ville ha en tunn ram runt om, men detta ser bara så mycket läckrare ut i verkligheten!

  B samt E modellen är båda riktigt bra Tv apparater! Marknadens kanske vassaste just nu?

  Ger B modellen 7/10 stjärnor, då den inte känns helt färdig!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oled totalt svart
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt beroende av bra insignal och avstängda bildförvrängningsreglage. Använder denna som bildvisare från NUC och Oppo Blurayspelare. Inga vanliga tv-sändningar således. Mitt exemplar är tillverkad i Oktober 2016 och panel är helt felfri vad jag kan se.
  Kommer från en två år gammal Sony LCD av bättre kvalitet, och jag tycker rörelsehanteringen är ett snäpp sämre på denna OLED. Visst är svärtan är av toppklass men produkten känns tyvärr inte färdig.

  Betyg 8/10 sett till priset av 28,000 SEK.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Färgerna
  + Fjärrkontrollen
  + webOS
  + Svärtan
  + Ljudet, aldrig haft en TV med så bra inbyggt ljud förrut

  - Priset :)

  Gillar bilden och funkar bra att spela på trots initial oro över detta.

  SD material ser förvånansvärt bra ut.

  Tänkte att jag testar TVn i någon vecka och skickar tillbaka den om den inte håller måttet (Hade rätt höga förväntningar för närmare 30 tusen). Kan bara säga att den blir kvar här hemma. Solklar 10a på denna TV.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjukt bra TV. Köpte en Samsung 8005 först, men blev inte nöjd alls. Mycket sämre bild vid SD-sändningar och inte lika bra kalibreringsmöjligheter mm. Den fick gå i retur och hittade denna för 26000:-
  Rena kapet enligt mig. Har haft Pioneer 50 tummare och en Sony 55 innan.
  Sony kunde inte mäta sig med min Pioneer, men var väldigt tunn och stilren.
  Har bra bild "out of the box" men efter kalibrering så blir bilden fenomenal.
  Använde THX appen och den funkade förvånansvärt bra.
  Testade några kalibreringsinställningar som jag hittade på nätet, men varje panel är helt klart unik och kräver en individuell kalibrering enligt mig.
  Funderade på en 65E6V innan. Tycker dock denna är mycket snyggare eftersom jag inte är så förtjust i glaspanel och synliga högtalare.
  Det bästa med TV´n är förutom svärtan att den är relativt förlåtande vid olika upplösningar samt att web os är enligt mig överlägset de andra systemen på marknaden.
  Supernöjd 👍
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Då var det dags att flytta den gamla goda Pioneer PDP-436XDE till nytt liv på vindsloftet (fortfarande ingen LED som når upp till denna TV).
  LG OLED65B6V är en bra ersättare.

  Kör "TV" via fiber.
  Mkt bra bild på HD och UltraHD sändningar ("off" på alla "bildförbättringsfunktioner").
  SD acceptabelt (tittar dock nästan aldrig på SD-kanaler, blir extra "jobbigt" på 65"),
  Kopplad multimediadator ger suverän bild på "skrivbord", surf, film, streamtjänster etc.
  Bra betraktningsvinkel och svart är härligt svart.

  Skärmen "lutar" lite bakåt men löstes enkelt med en "enkel kil" i bakkant fot.

  Använder inte TVn's "smartfunktioner/appar" så jag kan inte uttala mig om dessa.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt bra tv.slipper allt clouding..gick från samsungs 8 serie från 2015 och den blödde som bara den.

  Ser inget negativt i denna förutom strömsladden är något kort.

  Önskar den funnits i 75"
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En perfekt tv om man kommer från Pioneer.
  Det finns problem med judder men för det mesta handlar om källan har problem ej själva tv:n.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dess elegans måste upplevas för att döma. Detta känns som höjdpunkten av TV-teknik utveckling när det gäller bildkvalitet. Det kommer utan snygga klockor och visselpipor och är "Billigaste" i 65 "klass från LG OLED 2016-serien. Det ger en oöverträffad hemmabioupplevelse. Den" svartaste svart "färg erbjudande förtjänar alla överväldigande recensioner det blir. Inte definitivt en överdrift!
  Jag kunde inte slita blicken från skärmen ens för ett ögonblick, beundra Dolby Vision överlämnandet av Marco Polo på Netflix. Godhet, nådig!

  I köpte detta från Hifi Club Trondheim. Deras kundtjänst kompetens bara berikar den samlade erfarenheten av att äga denna TV.

  PS: Jag använder en extern 7,1 ljudsystem.

  PPS: Se till att du stänger av "TruMotion alternativet medan du tittar på 4k UHD bluray filmer.