Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE65KS8005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (341)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Underbar tv, snygg design, fantastisk bild även i lägre upplösningar. HDR är verkligen ett lyft, det känns som att titta ut genom fönstret. Den får inte full pott då det fortfarande är lite badning i ljusa scener när kameran panorerar, det är väldigt lite jämfört med min gamla tv, det är en nackdel med lcd/led tekniken. Överlag tror jag inte man kan få bättre tv för pengarna.

  plus för bilden och designen

  minus att det fortfarande förekommer viss banding
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym TV helt klart, måste vara den bästa svärtan en LCD kan producera i dagsläget. Bilden kan tyckas lite ryckig emellanåt på sämre material, d.v.s utan HD, själv tittar jag nästan enbart på HD material numera så oftast är det inget jag stör mig på. Dock kan jag tycka att plasma i överlag ger en lugnare bild, men denna är så nära man kan komma plasma i färger och skärpa.

  Finns många bra filmer på Youtube där man kan verkligen se hur bra denna TV kan prestera.

  Att spela på denna är en ren fröjd.
  Trodde inte heller att Youtube kunde se så bra ut, har alltid tyckt att Youtube varit grynigt på mina tidigare skärmar men på denna är bilden glasklar och inget lagg/hack i bilden.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade ögonen på denna fast 55-tummaren först, men så hittade jag den på Black Friday november 2016 för 17990 kr (ordinarie pris för den billigaste på prisjakt var 21990 kr) för 65-tummaren och valde att slå till. Var egentligen inställd på Oled från LG (B6V) då deras 55-tummare kostade lika mycket som denna på black friday. Hade dock kollat en del tester och insåg att det var LGs budgetmodell. Visst hade den fin bild och allt, men helt överlägsen LCD Led var den inte. Samsung har med denna modell (som är deras high end modell 2016) kommit så nära Oled som det är möjligt. Bilden är magnifik, speciellt när det handlar om 4k-material. Även full HD ser fantastiskt ut. Bilden är dock väldigt ljus "ur boxen" (nästan bländande, särskilt om man är i ett mörkt rum) men det finns mycket bra inställningsmöjligheter. Hittade rekommenderade inställningar för bilden på nätet och det ser mycket bättre ut nu. Tvn funkar även mycket bra för tv spel och även sport som ex fotboll flyter på bra. Även om LCD sjunger sin sista ton så har Samsung verkligen kramat ur det bästa ur denna teknologi i denna Tv. Rekommenderas varmt!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Utomordentlig bildkvalitet. Några områden med viss backlight bleeding men absolut den LCD-TV jag ägt där det stört minst.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kollade runt länge och väl innan jag bestämde mig för vilken tv jag skulle välja.
  Uppgraderade min 55" LG som jag varit väldigt nöjd med.
  Hade egentligen fastnat för LGs OLED tv som jag tycker har oöverträffad bild men ville ändå vänta lite till så de hinner jobba bort de barnsjukdomar som de har haft med risk för inbränningar och lite sämre ljusstyrka än motsvarande LCD skärmar.
  Det blev istället denna Samsung och detta är vad jag har kommit fram till efter ett par månaders användande:

  + Grym bild med de flesta källor. Har Comhems standardutbud vilket trots dålig signalkvalitet ändå ser helt okej ut. Blu-Ray, streaming och PS4 ger en väldigt skarp och kontrastrik bild. Svärtan är också mycket bra för LCD.
  + Bra ljud för en så slimmad tv. Det märks att Samsung har börjat jobba med ljud på allvar och högtalarna i TVn räcker gott för vardagstittande även om man bör ha ett bättre ljudsystem för film och spel.
  + Snygg design och material som känns påkostat.
  + UHD och HDR stöd som ger en väldigt bra bild. Den inbyggda uppskalningen fungerar också mycket bra.
  + Långt inputlag. En av de bättre stora skärmarna för spel som finns för tillfället.
  + Bra bildbehandling av bilden. Jag har väldigt svårt för när TVn behandlar bilden för mycket så man får "såpopera-effekt" eller när bilden blir ryckig när man stänger av bildbehandlingen. Här har Samsung hittat en väldigt bra mellanväg med en stabil, behaglig bild.
  + Smidig castning. Särskilt om man har en Android/Samsung mobil där det är lätt att visa bilder på TVn.
  + Inte Android mjukvara. Har upplevt många av Sony och Philips Tv-apparater som buggiga och sega. Vissa har även hängt sig och man får starta om dem. Apparna ska uppdatera sig och det kan ta evigheter. Men så är det inte här!
  Samsungs Tizen och LGs WebOS är enligt mig de smidigaste och snabbaste systemen.
  + Enkla och smidiga menyer med många inställningsmöjligheter.

  Jag är jätte nöjd med TVn och det kommer nog att bli en Samsung nästa gång också men jag har ändå hittat några små nackdelar:

  - Ingångarna går att döpa men av någon anledning tappar TVn minnet när strömmen till t.ex Chromecasten har varit bruten så då får man döpa om dem igen. Nu har jag tröttnat på det och de får heta HDMI 1 osv.
  - Samsungloggan är väldigt snygg när den är tänd men den lyser alldeles för starkt. Stängde av den då den störde men den borde gått att dimma ner lite.
  - Synd att det inte ingår ett slimmat väggstativ. Sony skickar med det till vissa av sina modeller.
  - Endast stöd för HDR10. LG har i sina nya modeller ett mycket bredare HDR stöd och även då Dolby Vision som verkar mycket bättre.
  - De inbyggda apparna för streaming är ganska buggiga och det dröjde inte så länge innan jag använde Chromecasten ingen då den är mycket smidigare.

  Som sagt några småsaker som gör att det försvinner en stjärna ifrån en annars mycket bra tv. Hoppas att Samsung kommer att fixa ingångsminnet och loggan i framtida mjukvaruuppdateringar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  grymt bra tv
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  [Uppdatering]
  Är nu inne på den tredje tvn av denna modell!
  Den sista har ett stort antal döda pixlar, har räknat till 5 st och andra mörka artefakter i bild... :(
  Orkar inte åka tillbaka till netonnet för en fjärde tv så jag ska testa med Samsungs hemmaservice, nackdelen är att om de utför service på tvn så tappar man möjligheten för öppet köp mot netonnet.
  men då detta är den bästa av de exemplar jag haft så hoppas jag på att service ska en gång för alla låta tvn sitta kvar på väggen.

  Tv nummer två hade död pixel samt en blå pixel som lös konstant.
  Denna tv hade -också- ett stort vitt moln i nedre vänsterkant som blir tydligt när mörka bilder visas och extra tydligt när man körde HDR som ställer upp ljusstyrkan på max.
  Kan tillägga att jag INTE ser detta på tv nummer tre, kollat med samma inställningar och film.

  TV nummer ett hade extremt dålig bild och det gick inte att titta på tv med den.
  Letade inte efter döda pixlar eller andra fel då det var sådan märkbart dålig bild.

  Historiskt så har jag även testat av två UE65KS7005 som fick lämnas tillbaka för döda pixlar och andra fel i bild som namns nedan.
  ....

  Kan rekommendera min rätt långa historia som mynnade ut med just nu tre UE65KS8005.
  Ligger under omdömen för UE65KS7005 av den anledningen att jag började med denna modell.

  Om ni inte orkar läsa så säger jag bara att just nu kan det vara bra att kolla efter pixelfel efter inköp.

  Detta beskrivs bättre här:
  https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3741737
  Beskriver även den generella upplevelsen av tv'n som är helt klart applicerbar på denna modell också!

  Det är svårt att hitta märkbara skillnader mellan KS7005 om man bortser från foten och
  möjligheten till dual tuners (vilket är i stort sett oanvändbart i Sverige då kanaler oftast är kodade).
  Denna tv har vad som uppfattas som en bredare kant nertill om man jämför med 7005 då denna modell är svart och 7005 är metallic.

  Någon nämner bättre svärta men det har jag inte hunnit sätta mig in i, framförallt efter alla turer jag har haft med dessa två modeller.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter en vecka måste jag säga, grym tv. Är mycket nöjd. Efter lite pill med kalibrering så är bildkvaliteten wow, svärtan otroligt bra med tanke på tekniken. Och som smart tv fungerar den bra. Fjärren kan tyckas till en början vara oansenlig, men när man väl lärt sig, klarar den det mesta, även att styra andra enheter. En komplettering! Netflix är svår att logga in på, det låser sig. Irriterande! Vet inte om detta beror på TVn eller Netflix. Allt annat fungerar. Hoppas på uppdatering så detta kommer att fungera. Nu har det kommit en uppdatering som kallas 1160, efter att ha installerat den fungerar allt perfekt. Problemet var tydligen i Samsungs mjukvara. Efter en dryg månad är jag helnöjd med KS8005.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har uppdaterat från min gamla 8005 65 2013 till nya 2016 stor skillnad i alla avseende inte minst bilden 4K grymt bra. Den nya fjärrkontrollen är ett klipp. Tyvärr så har jag problem med att styra ljudanläggning från sonos. Samsung vill att man använder deras system tyvärr.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag hade svårt att välja mellan denna och LG Oled 65 tum som hade motsvarighet till denna modell. Vill man betala mindre då är denna perfekt för dig.

  Efter jag har köpt och installerat de appen som jag behövde. Jag känner mig ändå rätt nöjd med att välja denna TV. Dessa är mina synpunkter:

  + Jätte bra bildkvalitet och bildläsnings frekvens för filmer/sport och spel.
  + Smidig att använda kontrollen.
  + Ljudet är anpassningsbart även för sport funktion så man känner lite högljudd.
  + Appar är praktiska med att använda. Jag har både Viaplay och Netflix och båda funkade utmärkt.

  - El kabal är ganska kort jämfört med TV storleken.
  - Fotdesign gör att man kan inte placera TV nära väggen (det borde finns en bra förklaring för detta)
  - TV bild kvalitet är väl stark för många kanaler (Ser inte det som fel men vill du bra visning för kanaler då antingen måste du vänta tills de kanaler lägger ut bättre kvalitet eller köp en anpassad TV till dina kanaler).
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Årets TV från kungen av tv tillverkare!
  Säger bara: JAAAAAAA. Denna tv och den kurviga systermodellen är enligt mig och många tester m.m. jag läst det bästa man kan få i denna storlek för vad den kostar. Super bild! Denna tv kommer hålla många år......