Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone SE 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (111)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.24)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Behövde en ny telefon inte större än Samsung S4 mini. Inget stort utbud på lurar i den storleken kan man konstatera.

  Har kört Android bra länge nu och är van att ha virtuell meny och tillbakaknapp. Saknar framförallt menyknappen på SE. Annars är jag nöjd med telefonen. Den är användarvänlig, robust, snabb, bra batteritid (klarar mig i snitt två dagar på en laddning), bra kamera.

  Kameran har mycket bra dynamiskt omfång men är något brusig vid sämre ljusförhållanden. Video har bra bildstabilisering och höghastighetsvideo med 240 bilder/s är kul och användbart.

  iOS automagiska ekosystem får allt att bara fungera, utan att man behöver bry sig om hur och varför. Kan ibland vara lite frustrerande ifall man har ett större kontrollbehov.

  iTunes lyckas jag undvika tack vare alla molntjänster som man kan ladda upp och dela bilder med.

  En större procentuell täckningsgrad av skärm i förhållande till telefon hade dock varit önskvärt. S4 mini från 2013 har 4,3" med i princip samma yttermått. I praktiken upplever jag inte den skillnaden så mycket, då skärmen f.ö. är bättre (kontrast, ljus, betraktningsvinkel, upplösning etc.)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  23 dagar sedan
  Bra mobil om man gillar smalare mobiler och inte vill betala så mycket
  Räcker väl gott
  Klarar av iOS 14,2 grymt
  Lagom bra batteritid
  Rekommenderar nån som gillar denna storlek mobiler
  Hoppas Apple släpper fler ! 4 tums mobiler
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Var tvungen att köpa en SE eftersom jag har en Apple Watch. Kostar alldeles för mycket i Sverige för det man får. Just nu över 4000 kr vilket jag tycker borde vara olagligt att kränga denna mobil för. Jag köpte min för 1500 kr och utgår i mitt omdöme utifrån det priset.

  + Storleken är perfekt för träningsrundor eller ha i fickan på sitt arbete.
  + Tyvärr är de flesta gadgets anpassade för IOS och sedan portade till olika Androidmobiler. Det gör att även denna lilla rackare fungerar som ett smäck till bla DJI, Fitbit och GoPro-produkter.
  + ljusstark skärm (jämför med tex OnePlus 6).

  - Kameran ger dåliga foton och filmer.
  - IOS kan ofta haka upp sig på denna mobil men har man tid att vänta så...
  - Känsligt ladduttag. Går lätt sönder om man inte är ytterst varsam.
  - Lighting istället för USB Type C.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Överpris och saknar kvalitet trots att det är just det man betalar för!

  Har haft knappt ett år och funkade bra fram till någon uppdatering. Nu kraschar appar, telefonen hänger sig och måste startas om kontinuerligt.

  För övrigt har den fungerat bra men inte så bra att den är värd priset. Antar att de kan ta ut extra pris för lagringsutrymmet då man inte kan köpa till något minneskort...
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppentelefon! Älskar designen och hur den känns i handen
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snygg mobil med riktigt bra kamera i lagom storlek. Som tidigare nämnt är detta en iPhone 6s i 5s-storleken. Rekommenderas starkt.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering: efter fyra månader med SE lägger jag märke till typiska Apple hårdvaruproblem: skärmen klickar i vänstra hörnet (lös), i perioder så låter hemknappen illa (lös), hemknappen vägrar samarbeta några gånger i veckan. Bokat tid hos Apple Store, förhoppningsvis byter de ut den.
  Uppdatering slut.

  Gjorde mig av med den segaste iPhone jag haft, 6 plus 128gb. Den var enormt seg och trög. Enkla saker kunde fresta mitt tålamod. Jag är ganska tålmodig. Så jag tillbaka till rötterna nu, efter mycket övervägande.

  iPhone SE 64gb kostar ca 5000 kr. Detta är dyrt, men Apples produkter kostar. Jag ser fördelarna med det nya a9 chippet (som jag misstänker att det heter) tillsammans med 2gb internminne kommer betyda att den här mobilen inte har något bäst före datum, i alla fall för 3-4 år framöver. Den kommer inte sega med nästa iOS, tvärtom så lär den gå och alltid vara snabbare än mobilerna med större skärmar, med tanke på hur liten den här telefonens skärm är.

  Den här telefonen gör det den ska och den gör det otroligt snabbt. Kameran är väl bra, inte för att jag fotar särskilt mycket. Hade den haft i force touch, så hade det glatt mig. Men då hade det tävlat mot Apples toppmodeller. Batteriet tar mig från 6.30 till cirkus 23.00 med cirka 20-30% kvar. Den klår inte plus modellerna, men bättre än 6, 6s och 7.

  Kan du tänka dig att gå ner i skärmstorlek så kommer du stortrivas. Gillade du den gamla designen så kommer du uppskatta den här telefonen.

  Nackdel: den är dyr, borde haft force touch.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  *min originalrecension var på engelska, därför har jag översatt texten och ber därför om ursäkt för eventuella grammatiska fel*

  Nästan alla funktioner i iPhone 6S i 5S-storlek paket. Fingeravtryckssensor är snabb och noggrann, kamera är fantastiskt, A9 chip är blixtsnabb. Åh, och det fortfarande har ett hörlursuttag. Varför köpa en 6S när du kan få detta för 3000kr billigare?
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lagom liten lur med riktigt bra prestanda. Håller tummarna för att Apple fortsätter med 4-tums mobiltelefoner jämte dom större.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastik telefon om man gillar den lite mindre formfaktorn. Gick från en Iphone 5 som trots sina 4 år fortfarande fungerade utmärkt. Jag ville dock ha en lite snabbare telefon och möjlighet att använda nya funktioner som lanserats sedan dess. Min son fick ärva min gamla telefon. Apple har mycket kompetent hårdvara kombinerat med fantastik mjukvara. Det gör att telefonerna håller väldigt länge och man behöver inte vara orolig att sitta med ett gammalt operativsystem då Apple alltid stödjer uppgradering till senaste iOS under många år framöver (oftast 4-5 år). Dumt att satsa på den något billigare 16GB versionen. 16 GB äts upp fort.

  När man köper en Apple-telefon så får man på gott och ont (oftast bara gott) finna sig i att bli omhuldad av Apples automagiska ekosystem. Tyvärr (och här är egentligen mitt enda minus med denna telefon som är generellt för alla Apples telefoner) är Sverige sällan högprioriterat när det gäller funktioner och tjänster i apples ekosystem. Det tog lång tid innan Siri fanns på svenska och när kommer egentligen Apple pay?

  Man får också vara beredd på att betala en extra slant för extra iCloud-utrymme om man vill kunna göra backup via iCloud. 5 GB gratis känns snålt. 9:-/månad för 50 GB är inte mycket pengar men visst skulle Apple kunna kosta på sig att bjuda på lite mer utrymme. Köper man inte till mer iCloud får man räkna med att ständigt bli påmind om att det inte går att göra backup på telefonen - och är du säker på att du inte vill köpa lite mer utrymme. Det kanske går att stänga av notifieringen, jag vet inte men tillslut betalade jag gladeligen 9:- bara för att bli av med tjatet :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte tillbaka till SE från en iPhone 7. Älskar verkligen den här formfaktorn. 64GB räcker till det mesta, kameran är toppen och batteriet bra.

  Hade den varit vattentät och mattsvart så hade det blivit full pott.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inköpt för 5200 i oktober 2016, har nu haft den i min ägo under tre månader och har inget som helst negativt att anmärka på.

  Jag kom från en 4S och huvudanledningen till bytet var att den hade alltför lite utrymme; 8 GB. 64 är därmed en stor frihet - däremot kan jag tycka att den är onödigt stor då jag bara använder en telefon för kommunikation i stort sett, samt för att ta lite bilder, lyssna på musik. Inga tunga appar/spel. Och jag hade därmed önskat att Apple sålde en 32 GB-version istället för 16 för det lägre priset, då nuvarande prismodell känns sniken.

  Utöver det så är det ju en av de billigare kvalitetstelefoner som faktiskt finns, den fungerar bra, överförde alla filer från min gamla utan problem och så. Å andra sidan kan jag tycka att 4S känns mer gedigen och välbalanserad i handen och att 5/5S/SE är en kompromiss-modell som fått förlängt liv nu iom. denna modell.

  Jag tycker inte det finns så mycket att säga. Det är en Apple-telefon och den fungerar bra. Batteritiden är suverän, snittar runt 48-72h mellan varje laddning (måttligt användande). Den är dessutom snabb som attan, men det var väntat.

  Vidare så har jag märkt av ett litet tapp i batteritid (närmare 2 dygn än 3, i motsats till när den var sprillans) - vad det beror på låter jag vara osagt, kameran är inte så bra som jag väntade mig (då den fått rätt mycket hype), dock självklart långt, långt bättre än 4S. Misstänker att antennen inte är den bästa, då andra upplever att de hör mig dåligt när jag är i vissa utrymmen.

  Är man som mig småföretagare, som tillbringar lika mycket tid ute på fält som inne på kontor och behöver ett pålitligt verktyg i arbetet, som är smidigt att använda osv. så kan jag varmt rekommendera Iphone SE. En supertelefon, men utan några direkta överraskningar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sitter du med en 5s och funderar på ifall det är tillräckligt stor skillnad? Gör inte det längre. Köp telefonen.

  Jämför med 5s är SE ruggigt snabb, betydligt bättre batteritid och kameran är ifrån en helt annan värld.

  Allt detta vissa man om av att läsa fakta men att uppleva det är där skillnaden märks.

  Återkommer och drar bort stjärnor vid minsta fel men ännu så länge har allt varit helt efter vad man förväntar sig. Bytet är också smidigt. Backa upp 5S mot iCloud, starta SE och återställ från senaste kopian. Klart på en timme och då inkluderat uppgraderingar och annat.

  Bra köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Klart den bästa telefonen helt enkelt!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag använde tidigare en iPhone 5s men efter 3 år tackade den för sig. Jag har tidigare kört både iOS och Android och varit tillfreds med respektive OS. När jag spanade runt tittade jag efter en telefon i storlek med min tidigare lur och insåg att marknaden för "små" telefoner med bra krut är nästintill obefintligt.
  Jämförelsevis mot 5s är det inte allt för stor skillnad då jag upplevde att min 5s fortfarande var med i matchen (vilket säger en del om optimeringen av hårdvara/mjukvara).
  Överlag väldigt nöjd! Den bästa telefonen bland dom "mindre" telefonerna som finns på marknaden.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kommer från Z5 Compact. och andra Android telefoner. men min första smartphone var Iphone 3. Och jag kan säga att det är ett positivt minne och flashback man får.
  Har dock varit stor motståndare mot apple då, min telefon då blev seg och jag tröttnade på bundenheten till iTunes.

  Positiva:

  Bra samtals ljud
  Formatet
  Blixten/ficklampan är stark jämnfört med Z5 Compact.
  Mina favorit appar på android finns också på apple.
  --

  Negativa:

  Batteriet är litet och är man tung användare kanske det går snabbt åt.
  Själv får jag ladda 1 ggr varje dag, men det är ingen skillnad från Z5 Compacten.

  Flash finns inte, men jag antar man klarar sig utan och kan jobba runt det.

  Skärmen känns som den inte reagerar i vissa lägen och det är svårt att pricka vissa saker i t.ex Facebook.

  Inga widgets att ha på skrivbordet.
  ingen bakåtknapp (man får lära om lite)

  Tar +2 timmar att ladda
  --

  Slutsats:

  Att byta från android till apple ios var inga större problem.
  Är nöjd och jag kan rekommendera telefonen även om jag har varit stor motståndare till Apple tidigare. Kan vara skönt att ha en liten telefon nu när det nästan bara görs +5" telefoner.

  Det bara fungerar, sömlöst..
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har inga problem med mitt bluetooth, har läst om att vissa folk har problem dock, finns ganska många sidor som skriver om just det. Men min fungerar bra. Jag har ett jabra stealth om det nu har någon betydelse, det som är bra nu är att lägsta volym inte för högt som det var på min 5s med 9.2. Vet ej om det är SE eller 9.3.1 som är orsaken till att volymen blivit lägre. Men det var också en välkommen överraskning.
  Möjligt att gamla versioner av bt är boven i dramat. Det återstår att se.

  Det som blivit en riktigt uppdatering är kameran vilka bra och detaljrika bilder, även min kompis frågade om det verkligen var mobilen ,då jag skickade en bild per mail.

  Skönt att den har 2 gb ram. skulle ej förvåna mig om framtida ios behöver 3 gb så att man blir tvungen att uppgradera igen. Den brukar ligga på 500mb ledigt men öppnar man många appar kan man bli tvungen att avsluta för att få mer ram, dock har jag aldrig märkt att ramen tagit slut som på 5s där 1gb verkligen inte är tillräckligt för ios9.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den bästa 4-tums mobilen på marknaden.
  Apple har tagit allt det bästa från iPhone 6s och satt det i en iPhone 5s. Bättre batteri, bättre kamera i 4k samt mycket snabbare med hjälp av A9-chipet! Den får även ett extra + för att vara så billig för prestandan och för att vara en iPhone.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör allt den ska utan några konstigheter i ett rimligt format. Kameran är bättre och mer avancerad än 5:an och mycket annat är också nytt under det välbekanta höljet.

  Touch-ID är en ny trevlig bekantskap för såna som mig som byter telefon så sällan det går (If it ain't broke, don't fix it). Hoppas den här håller ut lika länge som sin föregångare, d.v.s. 3,5 år, och att det då också kommer att finnas fler 4"-lurar att välja på

  Plus för att alla gamla tillbehör, skal, sladdar o.s.v. till 5:an funkar rakt av.

  Extra plus för att Apple nu skickar med ett gäng riktigt bra appar som Garageband, IMovie, Keynote, Numbers och Pages.