Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony SRS-HG1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobilhögtalare (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt otroligt hur Sony lyckas krama ut så mycket ljud och bas ur den här lilla portabla enheten. Klart och fint ljud med lagom fyllig bas. Den här kommer att få följa med mig i trädgård, på resor och emellanåt också få agera multirumshögtalare i huset. För det är inga bekymmer nå mer att koppla ihop den med andra Google cast enheter och styra dem som grupp från Spotify. Helt lysande!

  Det enda som drar ner betyget är kort sladd för ström. Samt att det bara följer med en sladd. Trots att det behövs en för att ladda enheten. Och en för att koppla in den exempelvis till en PC. Jag håller dock inte med Marcsod i det han skriver. Jag tycker det är bra att det är separat kabel för ström. Annars laddar man ur batteriet i onödan när den går på nätdrift konstant.

  Jag har inte hunnit testa batteridriften så mycket och krånglet med att den laddar ur "snabbt" i standby. Återkommer när jag har testat det mer. Såg att det fanns en inställning i enheten kring dessa bitar. Eventuellt något som de andra har missat att ställa in...?

  Nu har jag testat batteriet och håller inte med om att batteriet håller dåligt när enheten står i standby. Snarare tvärt om. Jag spelar en timme. Låter enheten stå en vecka. Spelar igen en timme. Låter den stå en dag. En ny timme, standby en vecka. Osv... Jag väntar fortfarande på att ladda den för första gången (ej initala installationsladdningen medräknad).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte min H.ear go till årets semester och har nu efter ett par veckor hunnit med att bekanta mig lite med den. Min önskan om att få en mobil högtalare har verkligen blivit besannad. Den följer nu med familjen vart vi än går. Hemma och i trädgården kör vi wifi och på stranden och i båten kopplar vi om till blåtand. Konstigt nog funkar detta precis så enkelt som det låter. Även ljudmässigt klarar den av att leverera riktigt bra. Klart och rent. Extra Bass knappen gör en del skillnad, dock är den bäst att stänga av då man lyssnar till dokumentärer. Så söker du en kompakt maskin som är enkel och med bra kvalitetskänsla har du hittat rätt.
  Jag har även ett litet minus och detta till laddaren som har på tok förkort kabel.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter ett antal uppdateringar så funkar den nu som den ska... :-)
  Batteritid och ljudkvalitet som man kan förvänta.
  Men varför släppa ofärdiga produkter Sony?

  Tidigare recension:

  Det här är en katastrof Sony! Jag har den kopplad till Datorn med USB-kabel. Trodde den skulle vara den perfekta PC-högtalaren ... Tyvärr räcker det inte med 1 kabel, nej det måste till en laddkabel också. Batteriet håller bara tre dagar fulladdat i standby, jag måste alltså ha två kablar ständigt inkopplade. Ljudet slutar fungera frekvent. Enda sättet är att ta fram gemet och göra en återställning. Inte blir det bättre med Sonys egen mjukvara. Hur kommer det funka när jag börjar använda de trådlösa funktionerna när inte ens en enkel kabel fungerar vågar jag inte ens tänka på. Sedan kommer vi till det riktigt stora skämtet - Ljudet som är urkasst! Otydligt och burkigt. Det enda som är någorlunda bra är basen. Sony hittar som vanligt på en massa fancy ord för att lura sina kunder. Smaka på dessa:

  High-Resolution Audio
  LDAC™: för överföring av High-Resolution Audio-innehåll
  Musikfilerna återställs med DSEE HX
  ClearAudio+ förbättrar musiken
  Digital S-Master HX-förstärkare

  Att sedan inte kunna uppdatera den interna mjukvaran via USB-kabeln är ju ytterst märkligt. Istället behöver man vara uppkopplad till wifi ... Den här produkten ska tydligen användas trådlöst ...(men som ändå ständigt behöver vara inkopplad eftersom batteriet drar ur ...) Man kan undra hur de är funtade på Sony?

  Okej, så jag har letat reda på ungarnas ipad för att kunna installera en app som kan uppdatera mjukvaran och fiddla med ljudet. Alltså jag behöver en telefon eller padda av rätt sort för att kunna använda denna apparat??? Nu är ljudet något bättre (acceptabelt) men hade önskat bättre upplösning på equalizern. Någon tipsade om Equalizer APO men det funkade i fem minuter ...
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag vill verkligen älska denna högtalaren men det går inte. Det är lite för mycket strul med allt. Jag använder den relativt uteslutande som en Chromecast-enhet. När den väl funkar så är det super. Den gör sitt jobb utan problem. Men när man lämnar den över natten och ska använda den dagen efter så är det 50/50-chans att den har hängt sig och då måste man ta fram ett gem och trycka in resetknappen under till för den ska fungera igen.

  Den är också ett mindre helvete att få inloggad på Wifit när man har gjort en factory reset. Det går men det tar väldigt mycket tålamod och upprepade försök.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Finns helt enkelt inget att klaga på. Högtalaren som har allt. Har alltid med den i väskan och använder den till allt från multi-room högtalare till konferensrumshögtalartelefon.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Såhär ca. 18 månader senare kan jag konstatera det var ett bra köp. Jag använder den ofta. Balkongen, köket, när jag ligger i badet, sommarstugan, ute och reser eller ligger på stranden. Kan även konstatera att det är en robust sak då den åkt i backen ett otal gånger. Den är inte vacker längre men den fungerar prima.

  Oftast lyssnar jag via Spotify Connect, d.v.s. att högtalaren själv är kopplad till WiFi och hämtar musiken istället för att jag sliter telefonbatteri, måste hålla telefonen inom räckvidd och sackar kvalitet genom Bluetooth. Likaså med andra appar som stödjer casting. Spotify Connect och casting kräver WiFi och allt som oftast har jag med mig min mobila router också. Det enda problemet jag har stött på med högtalaren är att den inte har stöd för att lagra flera nätverk. Varje gång jag pendlar mellan hem, stuga och mobilrouter så måste jag in och ändra nätverksinställningar. Vilket är korkat rent utav för något som är mobilt.

  Annars är jag väldigt nöjd med både ljudkvalitet och batteritid. Gillar att den säger batteristatus varje gång den startar. Vid längre strapatser bortom elnätet laddar jag upp den med en powerbank, no probs.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud för en så liten låda. Har även en helt ok bas när man kör med "extra bas". Rekommenderas om man behöver en liten och smidig högtalare med bra ljud.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den en vecka och största problemet var att få den att ansluta till Wifi, men när den väl var ansluten så har den fungerat klockrent.
  Använder framförallt Spotify, Sveriges radio och egna musiksamlingen.
  Finns många funktioner, men känns som att det är överkurs för min del.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabilt byggd och bra ljud. Bytt mellan bluetooth och wifi ett antal gånger utan problem, funkar relativt smidigt. Det jag spelat till 95% är spotify och sveriges radio. Några minus: Högtalaren har många funktioner vilket gör den något komplex att använda. Särskilt standby/power on/power off kan vara lite förvirrande. Om man lämnat högtalaren utan laddkablen inkopplad i drygt ett dygn så går den ner i nåt extra sleep-läge. Då tar det typ 25 sekunder innan man kan börja annvända den! Från manualen: " it will take about 15 to 30 seconds to start up the speaker." Det tycker jag är den största nackdelen.