Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wahl 9818-116 Li+

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wahl Hårklippare & hårtrimmers (142)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Ger ett gediget intryck, lätt och smidig i handen vilket var ett av önskemålen då den ersätter en otympligare sak. Tillbehören känns ok med ett par undantag: kammen känns lika gedigen som nåt ur en godisautomat och stället meningslöst. Det krävs en ingenjörsexamen för att använda stället och sladden på ett sätt som inte resulterar i att man river ned allt i badrumsskåpet.

  Manualen är under all kritik, märks att det är amerikanskt då varningarna utgör merparten av texten. Sen har de nog lejt ut översättningen till Alexa eller motsvarande. Allt inkämt på ett ark med massa språk. Sifferreferenserna till respektive distans är borta vilket inte underlättar tolkningen. Ja, jag är en sån som tittar i manualen. Trots att jag har skäggväxt.

  Det började bra när jag skulle trimma ned skäggväxten, "yes" var första känslan av att ha ersatt gamla otympla vapendragaren vars batteri till sist gav upp. Kvalitet! Sen kom frustrationen. Efter att ha prövat mig igenom samtliga tillbehör (exklusive stället och påsen) i ren resperation kan jag konstatera att

  1) den låga vikten behövs eftersom man måste hålla på i 45 minuter där andra apparater behövt 45 sekunder. Jag fick ändå sluta pga stickningar i armen av trötthet, inte för att alla strån var trimmade).
  Tycker du det är kul att raka dig genom att hålla enstaka skäggstrån med ena handen och "hugga" mot hårstråt med apparaten i den andra, är denna pryl för dig!

  2) Den långa batteritiden behövs också, för att apparaten ska orka hålla på till du uppnått ett nästan färdigt resultat. Det är, i slutänden, uthålligheten i din arm det faller på oavsett.

  3) Jag måste ha en typ av ansiktsbehåring de som skapade (eller marknadsförde) denna sak inte visste existerade. Hårstråna glider undan klipparen som en katt undviker vatten, diskret och smidigt ser de till att ducka. Apråpå katt, det blir någ den som jag prövar detta tekniska underverk på härnäst. Kanske dess päls är mer anpassad för klipparens förmåga?

  4) Detta var det dyraste test av trimmerutrustning jag gjort. Funderar på att köpa en sax på lokala matbutiken, den gör antagligen ett bättre jobb för bråkdelen av pengen och utan tillhörande frustration.

  5) Näshårstrimmen, den första jag ägt, testade jag med återhållen skräck, noga med att inte köra in det hotfulla munstycket längre än vad mitt mod mäktade med (vilket fortfarande var med marginal mindre än vad den svårtydda manualen påpekade var lämpligt).

  Jag har nu spretade skäggstrån i skägget, som ser mer uttunnat ut än nedtrimmat. Och ett blodigt öra, signerat näs/öronhårsmunstycket. Jag är 46 och har rakat mig i alla fall i två och ett halvt decennium. Tycker jag borde klara det okej, men denna pryl var mig övermäktig.

  Nåja, den ser ju lite fin ut där den ligger i skåpet och laddar.