Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Stiga Multiclip 47 S AE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Stiga Gräsklippare (73)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Vi har en tomt på 1000 kvm varav absolut minst 700kvm är rent gräs. Efter att ha läst reviews på många gräsklippare som inte håller batteritiden som utlovas så funderade man hur denna skulle fungera. Svaret blev tydligt. Den klippte hela gräsmattan _två_ gånger på en laddning (utan eco-läget), och då utnyttjade jag ändå självgåendet en hel del, även om det medges att gräset inte vuxit sig särskilt frodigt denna torra sommar. Det är inte ofta produkter håller mer än vad som utlovas, men denna klippare gör faktiskt det!

  Klipparen känns gediget byggd så långt detta har hunnit testas på två klippningar. Den klippte vårt gräs bra, även om gräset som sagt inte varit så frodigt. Motorerna känns starka och självgående motorn drar utan problem klipparen även uppför lutningar. Jag trodde att det var overkill med självgående motor, och det är kanske inte helt nödvändigt på raksträckorna (om man gillar motion iaf), men det är väldigt skönt att slippa knuffa klipparen kring buskar och hörn där det blir aviga vinklar. Såhär i efterhand är jag nöjd att vi valde S-modellen med självgående och större batteri, det är värt den extra tusenlappen.

  Klipparen är relativt tung men inte värre än att den går att lyfta av en normal, medelstark person. Den har strategiskt placerade handtag vilket hjälper.

  Har inte mätt exakt men batteriet laddas från 0-100 på mellan 2 och 3 timmar.

  Ljudvolymen anges till 85 dB, vilket snarast känns högt tilltaget. Jag är väldigt rädd om min hörsel men upplever inte att det behövs några hörselskydd när jag klipper med denna, och ljudprofilen är också klart behagligare än alla bensinklippare jag provat. Om någon klipper på andra sidan av vårt lilla hus så hörs faktiskt ingenting alls av klipparen! Jag hoppas bara att man kan inspirera grannarna att skaffa en likadan.. :)

  OBS: Värt att notera är att det finns två modeller av handtaget. Det ena (den som visas på bilder här på prisjakt) har bara dödmansgrepp, on/off knapp, samt en spak för att starta självgående motorn, medans det "avancerade" handtaget har andra spakar för självgående motorn och dödmansgreppet, samt har en display med återstående batteritid, ett eco-läge, och möjlighet att själv reglera hastigheten på självgående motorn. Hastigheten med det enkla handtaget är ganska hög, även om det nog är inom det acceptabla, så det är skönt att kunna ändra själv.
  Vilket handtag som medföljer syns inte i specifikationerna eller modellnumret, och det är ingen priskillnad. I mitt fall kunde man (i efterhand när jag upptäckte detta) se vilket handtag det var på produktbilderna respektive affärer annonserade med (min kompis köpte en som visade sig ha det enkla handtaget...). Det är klart värt att kolla upp innan köp så att du får det bättre handtaget!

  + Batteriet håller (mer än) vad det lovar
  + Självgående
  + Relativt tyst
  + Känns gedigen

  - Svårt att veta vilket handtag som kommer med!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bytte den gamla rostiga bensinaren mot denna. Var lite orolig att den varken skulle orka eller räcka hela tomten. Men den bara tuggar på, inte en tendens till att inte orka. Bensinaren kunde dö av högt gräs och fick tankas efter halva tomten. Tror vi har ca 500kvm gräs, då har en lampa av tre på batteriet slocknat.

  + Tystare än den gamla
  + Batteriet räcker länge
  + Stark
  + Av stål, dvs inte så plastig som t ex Bosch
  + Batteri och laddare ingår.
  + Självgående
  + "Mulcher", inte ett spår av gräset blir kvar
  + Klipper bra

  - Dyrt extrabatteri (om det nu behövs)
  - Kanske lite väl snabb, men det gör att mattan klipps snabbt.

  Sen vet jag inte om snygg är ett kriterium, tycker den ser klart bättre ut än konkurrenterna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra gräsklippare. Bra kraft och väldigt lätthanterlig.