Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Stiga Multiclip 47 AE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Stiga Gräsklippare (78)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Jag har 1000 kvadrat tomt varav kanske hälften är gräs, jag vet inte exakt. Det fixar denna klipparen utan problem, enligt displayen var det 50% när jag var färdig.

  Tänk på att denna modellen inte är självgående, vill man ha det får man hosta upp en tusenlapp extra och välja modellen med ett S i namnet. Den enda gången jag saknar den funktionen är i uppförsbackar, har man många sådana på tomten bör man nog välja den självgående modellen. På plan mark klarar man sig utan.

  Batteriet är på 4 Ah vilket är mindre än S-modellen. Å andra sidan behöver det ju inte heller driva klipparen framåt. Spänningen är 72 V (marknadsförs som 80 V), vilket gör att batteriet rymmer dubbelt så mycket energi som ett 4 Ah-batteri på 36 V som konkurrenterna ofta använder (Ryobi, Bosch). Det gör stor skillnad!

  Klippbredden känns fullt tillräcklig och gräsklipparen är så tyst att man utan problem klarar sig utan hörselskydd. Laddaren låter dock som ett mindre jetplan, även om den laddar snabbt (ca en timme från nästan tomt till fullt). Den lilla displayen på klipparen visar hur mycket batteri som är kvar, vilket är en trevlig funktion. Den kan dock vara lite svår att se i stark sol. Även batteriet har en enklare indikator.

  Klipparen är även lätt att lyfta med hjälp av handtag på kortsidorna. Jag upplever inte att den skulle vara krånglig att fälla ihop. Den har ingen uppsamlare, men det saknar jag inte heller. Bättre låta klippet gödsla gräsmattan.

  För 5000 kr kan jag absolut rekommendera den. Jag fick min som demoex för 3000 kr, det är inget annat än ett rent kap. På det stora hela är jag mycket nöjd med mitt köp!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Störtnöjd. Jag har nästan 500 kvadrat gräsmatta som jag klipper och denna har kvar två av tre dioder lysande på batteriet. Jag har relativt platt gräsmatta och är ej behov av den självgående varianten.

  Det som kunde ha varit bättre på den är att kunna vika ihop handtaget på ett enklare sätt. Nu måste man skruva på fyra ställen för att vika ihop den helt.