Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bosch Rotak 43 Li Ergoflex

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Gräsklippare (51)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Tvekade innan köp då mitt intryck var att maskinen var lite väl plastig, men det visade sig att man fick igen det genom låg vikt istället - finns inget behov av att ha en "självgående" funktion.

  Helt ok klippbredd och en stark maskin, samma kraft som eldriven (mao elnätet) trots att den är batteridriven, ett klart plus.

  Kanon att det ingår två batterier, och att uppladdningstiden är grymt kort, så bara det faktumet är värt mellanskillnaden från de simplare versionerna, men oavsett vad man tycker så se till att köpa en LI (litiumjon) modell för vikt/kapacitet.
  En nackdel på sikt är att LI batterierna är ganska kostsamma, om man behöver byta.

  Kapaciteten (600m2 på full laddning) är nog svårt att uppnå, men eftersom uppladdningen är såpass snabb så klipper man slut på ungefär samma tid som det andra batteriet laddar klart.

  Multiklipp funktionen är däremot ganska "iffy", speciellt om gräset har släppts upp en aning, så klippning med uppsamlare är helt klart att rekommendera, som i sin tur gärna kunnat vara ännu större än sina, iochförsig, ganska tilltagna 50 liter.

  På det hela taget kan jag rekommendera produkten. Stora fördelarna tycker jag ligger i att det inte är något sladdtrassel, miljöriktig och smidigt. Det tar liksom aldrig slut på bränsle eller olja som man måste kladda med, och maskinen upplevs mycket tystare än sina 91 db.

  (Kan vara värt att nämnas att mitt val stod emellan denna och en Gardena 380 AC. En batteridriven cylinderklippare som kostade lika mycket som 43 LI om man köpte till ett extra batteri och då fick samma kapacitet (600m2) på pappret.
  För mig vägde tillslut multiklipp funktionen över kvalitetsfördelen med att klippa med cylinder istället för rotor, men den kan vara värd att kolla upp.)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  20 dagar sedan
  Tycker den funkar perfekt. Tyst och effektiv. Behöver sällan ”efterklippa” något. Tar allt direkt.
  Köpte varianten med två batterier på 4 Ah vardera. Räcker långt!
  Har även en häcksax i samma serie. Kan använda samma batterier till båda. Bra för plånbok och miljö.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Köpte 2015 (gen 4). Har kört som enda maskin på tomt med rejäl backe totalt ca 800 kvm gräsmatta. Har tagit dåligt hand om den och den får stå utan att jag gör något under vintern och den funkar fortfarande fint. Två batterier är dock ett måste. Den är otroligt snabb och stark trots högt gräs, jag klipper lite för sällan för det är så tråkigt. Uppsamlaren är liten men gör sitt jobb. Behöver inte motor eftersom den är så lätt, kan klippa fortare än vad motordrivna brukar göra. Skönt tyst, yngsta barnet sov gott i vagn när jag klippte och jag hörde när han vaknade.

  Tillbehöret som ska ordna mulching fungerar inget vidare. Bara fastnar en massa gräs och det blir alldeles för långa grässtrån. Klipper man två gånger i veckan kan det nog funka.

  + Lätt
  + Stark (när inte batteriet är slut)
  + Tyst (jämfört med bensinare)

  - mulchingtillbehöret
  - liten uppsamlare
  - tar lite lång tid att ladda batterierna
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Lätt och effektiv om du jämför med en 4ggr tyngre bensinklippare! Kört 2 säsonger och den går felfritt ännu. Klarar nästan hela gräsmattan 3-400m2 på an laddning beroende på längd och fuktighet i gräset. Har dubbla batterier och det är värt det! 4 ampersversionen. Kör den även till Bosch trimmer och den går som en röjsåg då!

  Känslan som helhet är rätt plastig jmf med en klippo somdu kan köra över med en stridsvagn. Men det kompenseras av att du lyfter in boschen med en hand i förrådet.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkar hur bra som helst. Ett batteri håller cirka 300 kvm, sen för man byta. Har inte kommit upp i de 600 de nämner så se till att köpa med extra batteri. För övrigt klipper den igenom allt och är riktigt stark. Har inte mycket annat än jämföra med men den är otroligt lätt och enkel att använda. Har tidigare använt gamla som går på bensin och detta känns helt klart som en gräsklippare för 2000 talet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Impulsgandla denna, bra pris, helt ok bygg kvalité tyst och klipper bra, batteriet håller lätt för 100 kvm, bra inställningsmöjligheter för klipplängd, finns ett tillbehör för 250:- som gör att man åter gödslar gräset.

  +tyst
  +säker
  +bra batteri tid
  +välbyggd

  -går inte att veckla ber handtaget när man har den i förrådet smidigt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klipper tyst och klipper bra. Den är också lättmanövrerad. Det krävs två batterier för att klippa en normalstor villagräsmatta så snåla inte in på det extra batteriet.
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna för dryga 4000 efter prismatch på Hornbach i början av sommaren

  Batterierna laddar snabbt. Skön att drar runt och klipper fint med uppsamlare.
  Mulcherfunktionen fungerar dåligt, dock bättre om man drar maskinen baklänges....(?)
  Verkar inte göra någon större skillnad med eller utan mulchertillsatsen.

  Batterierna räcker till bra mycket längre än jag trodde. Dock har jag inte tagit tid.

  Vid långt och vått gräs kan den fastna och inte orka klippa. Då är det att höja klipphöjden och gå över två gånger.

  Hjulen gnisslar en del. Kanske beror på att jag inte behandlat den med silkesvantar.

  Upplever den som väldigt plastig. Men jämför med riktiga Klippos så inte så konstigt.

  Mycket negativt, men än så länge är jag nöjd med köpet. Den klipper helt okay, uppsamlaren fungerar bra. låg ljudnivå och bekväm att gå runt med.

  Det som kommer avgöra på sikt är väl eg hållbarhet på klippare och framförallt batterier. De är dyra att köpa nya....
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Lätt att sätta ihop, lätt att bära omkring och som någon sa ingen anledning att sakna drivhjul. Bara ett problem; den kan inte klippa gräs. Batteri-tiden är ett skämt! Trots att jag inte hade en djungel att klippa och att batterierna var fullmatade kom jag bara en bråkdel av mina 500 kvm gräsyta. Lämnade tillbaka och fick pengarna åter. puh!
  Måndagsexemplar? Tveksamt då båda batterierna var kass.
  Får bli en bensinare...tråkigt då jag hade hoppats på denna lätta och tysta klippare!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Vilken gräsklippare, klipper som en kung att den är lätt, tyst och dessutom snygg jämfört med mina tidigare gräsklippare gör inte saken sämre, har en tomt på ca 700m2 orkar nästan hela mattan på ett batteri, men två ingår så det är inga problem. Finklipper gräsmattan på ett bättre sätt jämfört med en bensinare som mer sliter av gräset, snyggare gräsklippning helt enklet! Fungerar i både vått som torrt. En av mins bästa köp någonsin!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den kan passa om du har en anlagd och jämn villatomt, men jag har strax under 1000m2 ojämn skogstomt, vilket nu fått till följd att klipparen gått sönder för andra gången...
  Det är inställningsarmen för klipphöjd som återigen brustit, denna gång på ett sätt som inte går att reparera.
  Den är på intet sätt "terrängkörd" utan det är helt enkelt för klent dimensionerat material alt. dålig plast.

  Vad gäller batteritid fick jag byta minste sex gånger, om man byter vid varje tömmning och aldrig låter ett batteri gå helt tomt. Detta gällde för saftigt halvhögt gräs md klipparen på högsta klipphöjd. Är gräset tämligen nyklippt kommer man betydligt längre.

  Om man vill utöka drifttiden med ytterligare batterier så dessa mycket dyra. Hittade idag ett originalbatteri på webben för 2.820:- + frakt = sanslöst. Köp två batterier och få klipparen på köpet alltså...

  - Det som gör klipparen bra är att den är väldigt lätt och man kan ensam lyfta den i och ur förrådet utan större besvär.
  - Det har aldrig varit några som helst startbesvär, så länge man ser till att hålla batteriets kontaktytor rena.
  - Den har tyst gång och är lättmanövrerad mellan träd och buskar och om du arbetar på jämt underlag som inte frestar på den klena konstruktionen så lär den hålla bättre än mitt ex...

  ps: någon som ev. är intresserad av att köpa två batterier inkl laddare?
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Med reservation för kommande åldersproblem är jag ändå nöjd med klipparen.

  +
  Den är oväntat stark och tvekar aldrig när man utsätter den för lite motstånd.
  Mycket lågt ljud (förstår inte vad HesaPesa menar) jämfört med bensin.
  Skönt handtag
  Låg vikt, väldigt enkelt att välta upp och rengöra efter klippning.
  Två batterier, vilket är nödvändigt.
  Ganska liten till formatet så den tar inte upp så mycket plats i garaget.

  -
  Lite plastig känsla, men det är väl en konsekvens av låg vikt.
  Obegriplig manual eftersom att man valt IKEA-modellen med "informativa bilder" utan förklarande text. Lyckades få igång den ändå, men det var inte tack vare manualen.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft våran ett par år nu och det funkar inte så bra. Den orkar inte mer än 300m2.
  Maskinen är bullrig!
  Köp med sladd!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lite "skranglig" men det är priset för den lätta vikten tror jag. Lätt att köra runt. till skillnad från han nedan här som köpte en "lagad maskin" och dömmer efter den så köpte jag en ny och har efter ca 2 säsonger kört in batterierna (batterier är inte som bäst när dom är nya utan när dom laddats och laddats ur några gånger) Den klipper våra 700m2 utan problem. Skulle säga Batteri#1 500m2 batteri#2 200m2. Behaglig ljudnivå. Till skillnad från en bensinare är den underhållsfri. Det är bara att slipa kniven då och då samt torka av den från skit.

  Nackdelar:
  Priset, den är dyr
  Batterier vill inte ligga oanvända i en källare en hel vinter, det mår de inte bra av så man bör ladda ur och upp dem någon gång eller ett par gånger under vintern vilket kan vara jobbigt.
  nya batterier är dyrare än klipparen
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Suverän lätt tyst sladdlös gräsklippare. Blev väldigt nöjd av resultet, samt att den var så kraftfull även fast den är sladdlös. Tipps är att köpa med så du har 2 batterier så man kan ladda ett medans man klipper.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte den förra veckan på Bauhaus. Ett service ex som blivit lagat, fanns flera så man undrar lite över kvaliteten.
  Har i alla fall provkört den hemma, orkade knappt 300m2.
  Tycker inte jag är något vidare, men dom lovar inget mer heller. Har sedan tidigare en Black and Decker GRC 745, med blybatterier som är 15 år gamla som klarar 500m2. Måste säga att jag är förvånad att batterierna är sämre nu än för 15 år sedan.
  Men har du en liten radhustomt så duger säkert maskinen, den är lätt och smidig i alla fall.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu använt min Bosch Rotak 43 Li under sommaren och klippt ca 10 talet gånger.

  Fungerar mycket bra och ljudnivån är låg. Har ca 1000m3 och det klarar nästan två batterier, brukar ha ca 1-2 min klippning kvar när batteri nr 2 tar slut. Jag har köpt ett extra batteri från batterieexperten så med 3 batterier är det inga som helst problem.

  Nackdel med gräsklipparen är att uppsamlaren är rätt liten och man får tömma den rätt ofta.